Jézus
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Elmagyarázhatom azért? 😄
>:] Hiábavalóság, minden csak hiábavalóság...
Ha az életben Isten megbocsátja a bûneinket,a túlvilágon miért nem fogja.(és ha megbocsátja, az egy változás a túlvilágon, ami elvileg állandó nem?) Ezt magyarázza el nekem egy jó pap...
Mondom szerintem lényegbeli különbség az, hogy valaki azt mondja: Én vagyok az élet, én vagyok az alap amire építhetsz, aközött akik arra építenek, vagy keresnek valamit
Dzsizszmájlóód tú
Az iszlám Jézushagyománya sok szempontból megmosolyogtató.
Nyilvánvaló belõle, h semmit sem értettek Jézus életébõl.
De senki hitét nem akarom bántani, u h errõl ennyit.
Tamás evangéliuma pedig azért érdekes exegéta szempontból, mert egyik alapja lehtett annak a Q-val jelölt (feltételezett) forrásnak, ami alapján a Márk evangélium mellett az alapja lett a másik két szinoptikus elbeszélésnek.
(nem lehet bevinni a fürdõkádba)
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth
arra, hogy azt tegyük amit gondolunk
nem azt várja el, hogy azonnal és tiszteljük szeressünk mindenkit
de a világ legokosabb embere tudta, hogy ahogy állunk a világon a többi emberrel, úgy viszonyulunk magunkhoz is
ezért szeressünk (majd) másokat is, mert akkor a belsõnkben is béke lesz
Az iszlámról pedig annnyi, hogy kr utáni 630 körül (ha jól tudom), egy mohamed pasi kiollózta a zsidók könyvébõl a számára elfogadható dolgokat, megfûszerezte egy kis Jézus sztorival, meg egyébbel, mert hallott róla egy két mást Pl jó dolgokat.(Az iszlám hívõk JK-t elfogadják prófétának)
U.e. teszik ma is a New Age-sek. Az ollozzák ki amik megfelelnek nekik, és úgy ferdítik el a dolgokat, ami nem teljesen jó nekik, hogy jó legyen. A szekták is ezt teszik.
Ajánlom mindenkinek: http://www.apologia.hu/
amirõl itt beszélgetünk, vitázunk, itt korrektül le van írva MINDEN
Dzsizszmájlóód tú
nem hiszem, hogy a helyi könyvtár rendelkezik ezzel az anyaggal
Minden Jézusról; Evangélium exegétáknak
Ez tartalamazza a teljes és JÓ fordítású Tamás evangéliumot és az iszlám hagyomány Jézustörténeteit is.
De a lényeg az hogy hit által kegyelembõl van életünk, ha ez mond neked valamit
Dzsizszmájlóód tú
Ez az ami meghatározza legjobban a hátralévõ, vagy örök életedet!
Lehet ellene felhozni példákat, sláger, leleplezõ bestseller könyvekbõl, esetleg Discovery Chanell..vagy elgondolkozol és a lelkiismeretedre hallgatva elolvasod azokat, amiket Jézus mondott és belátod, igaza van!
Ha beleolvasol a bibliába egy kicsit jobban, akkor látod azt, hogy minden mindennel összefügg, nincs benne ellentmondás, csak azoknak akik nem ismerik és a szövegkörnyezetbõl emelnek ki dolgokat és szavakon lovagolnak. Teljes a Biblia, nincs kihagyva belõle semmi és nincs benne több, ami nem más mint használati útmutatás az emberhez, saját magunkhoz, és ez nem mástól van mint aki létrehozott minket! Márpedig, ha õ van és mindenható, akkor hiszem, hogy el tudta intézni, hogy belekerüljön egy könyvbe az, amit mondani akar számunkra.
Dzsizszmájlóód tú
nem tudtok egy linket, ahol jézus mondások, történetek vannak?
Ezért mondtam Neked, h a szó nem azt jelenti, de arra onatkozott abban a korban. És példának felhoztam az emberfiát, ami nem jelent mást, hanem csak azt, h emberfia, egy Dániel prófécia miatt mégis a messiást jelölte. 😊
Dzsizszmájlóód tú
Az egyik, amit mondasz, a másik viszont az, h marha jó üzletággá vált a nagy "leleplezõ" meg "valóságot bemutató" könyvek írása, amivel a laikusokat kétpofára lehet etetni. Innentõl kezdve az is vért izzad, aki nem a hit, hanem egyszerûen a tényleges ismeretek és a tudomány oldaláról vitatkozik ezekkel a népszerû és jelzem, cseppet sem új nézetekkel.
A másik Jézus meghalt, de feltámadt!
Pál ekkor még utálta Jézust, sõt benne volt abban a tanácsban, aki elítélte és keresztreküldte. A páli fordulat akkor lett, amikor már megalakult a jeruzsálemi gyüli az apostolok vezetésével, és más városokban (pl:damaszkuszban) is el kezdett terjedni az örömhír. A zsidó vezetõk egy keresztény írtóbizottságot hoztak létre és ennek leglelkesebb tagja volt Pál. ezért is ment Damaszkuszba. Útközben jelent meg neki Jézus, és elmodta a kósert. Utána hitt neki, és kb. 1-3 évig nem csinált semmit, csak figyelt Istenre, tanulmányozta au Ószövetséget jézusra vonatkozólag, és találkozgatott az apostolokkal, vagy azok tanítványaival. Mi volt az amiben mást hirdetett? Hisz tõlük hallotta, hogy mi volt!
Dzsizszmájlóód tú
DzséKíj széjz:
"A jó ember jót hoz elõ szívének jó kincsébõl, és a gonosz ember a gonoszból gonoszat hoz elõ; mert a szív bõségébõl szól a száj."
Pál nem gyõzött semmi felett és nem tanított mást.
A két félre szakadás "csak" annyiból állt, h az egyik fele a zsidósághoz tartozónak tekintette magát és érvényesnek tartott magára nézve mindent, ami a zsidókra vonatkozott, a másik fele pedig el akart szakadni ettõl.
De ez egy rohadtul hosszú téma 😊
De majd ha otthon leszek megnézem a jelenetet, hogy pontosan hogy is szólt😊
A szó jelentése nem ez, csak a megváltóra utalt.
Jézus/Józsua/Jesuah vagy amit akartok = megmentõ, megváltó
Krisztus/messiás = felkent
Így jön össze a dolog.
Az emberfia sem jelent szó szerint megváltót, mégis annak értelmezték azokban az idõkben. 😊
Mégmielõtt megkérdezed, hogy honna gondolom elmondom, hogy talán 1 éve láttam a Discoveryn és nagyon felkeltette az érdeklõdésemet és nézelõdtem utána a neten, meg forgattam a bibliát is, és abból amit olvasgattam úgy gonolodm hogy van a dologban valami.....
Dzsizszmájlóód tú