Nyomtatók

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

wordsworth
Epsonnál nincs beleépítve a nyotatófej a nyomtatópatronba, ezáltal minden bekapcsolásnál, elhasznál a tintából, annak érdekében, hogy ne száradjon be a nyomtatófej.
Valszeg kifogyott ténylegesen a patron ( gyári patronnál még ilyenkor is van benne de a szemetek letiltjak 25% alatt)
Megoldás: veszel utángyártott patront, vagy veszel gyárit :)

Utángyártott 690ft, eredeti 2500 körül :)

PSP user n\' soon ps3 user too :)

gz8
A színes nyomtatók elõszeretettel használják az összes színkomponenst a fekete nyomtatáshoz.
Nézd meg, hogy tényleg kifogyott-e a ciánkék (patron kiszed, elektronika a fenekén ellenõriz, nem koszos-tintás-e a két érzékelõsor, ugyanezt az elektronika ellendarabján is megnéz; ha koszos, pucold meg óvatosan), aztán tedd vissza.

Amennyiben tényleg üres, akkor szívás, ti. még a fekete nyomtatáshoz is szükséges a többi színkomponens megléte.

A nyomtató meghajtóprogijában (nyomtató ikonja jobbkatt, tulajdonságok) érdemes megkeresned és kiválasztanod a csak fekete nyomtatás opciót.

Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEÕÕ

Trade
Sziasztok,

van nekem egy olyan gondom hogy van egy Epson DX7450 multi készülékem.
CSak arra használnám hogy szöveget nyomtassak vele de van fogyva belõle a Cián szín és visít hogy cseréljem ki.
Nem akarok színeket cserélni mert gõzöm nincs hogy fogyott ki mert szineset nem is nyomtattam vele.
Most kivettem az összes tintát csak a feketét hagytam bent neki de ugye nyomtatni nem akar.
Mit lehetne csinálni vele?

gz8
Ezzel csak egyetérteni tudok, érdemes inkább egy új készülék beszerzésén elgondolkodni...

Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEÕÕ

wordsworth
Ismerõstõl elkértem meg ilyenek, de nem akarok tizenx HUFért új patront venni, úgy, hogy nincs garancia arra, hogy menni fog, mikor annyiért uj nyomtatót veszek

gz8
Új patronnal próbáltad?

wordsworth
Nah végigzongoráztam az egészet a hiba ugyan az:

Hiba a nyomtatópatronnal

gz8
Akkor #557.

gz8
Ha egy kicsit belenézel a régebbi hsz.-okba, látni fogod, hogy én soha nem voltam a patron újratöltésének a híve.

wordsworth
A fények meg nem gyorsan villognak, hanem csak a hibajelzõ led, és a képernyõre is dobja a hibát.

wordsworth
És írogattak nekem olyanokat, hogy lehet nyomtaton modositani valamit, hogy többször lehessen tölteni, meg ne okozzon ilyen hibákat.
És Epsonbol is melyiket érdemes? Nem akarok nagyon sokat nyomtatóra költeni :) Patronra meg még kevesebbet :D

gz8
Ha gyorsan villognak a fények, akár a stroboszkóp, akkor vess rá keresztet, aztán irány a veszélyeshulladék-tároló.

Amit jól lehet tölteni, az jellemzõen Epson.

wordsworth
Köszönöm a válaszod :)
Villog is, és mar nem egy patronnal probaltam és semmi lehet h valami nagy szenvedessel el lehetne inditani, de most Istennek sem akar :)

Viszont ha meg veszek nyomtatot, gõzöm nincs, hogy milyet kellene amit jol lehet tölteni :D Valami ötlet esetleg? :P

gz8
A kijelzõn a fények gyorsan villognak, vagy csak a patron visszajelzõje? Érdemes lenne ismerõstõl használt, de jó, nem újratöltött patront tenni bele, azzal kipróbálni, mit szól hozzá a jószág.

Amit még érdemes megnézned, hogy a patron hátán, ahol a kis kontaktok vannak, illetve a szánban, ahol ezeknek a kis érzékelõknek az ellendarabja van, esetleg nincs-e akár egy gombostûfejnyi tinta, mert erre érzékenyek. Érdemes nagyon óvatosan, szöszmentes rongyra fújt Clinnel/izopropil alkohollal megpucolgatni õket a biztonság kedvéért.

wordsworth
Sziasztok!
Van/ volt egy HP PSC 1410es nyomtatóm, de megadta magát ( egyfolytában azt irja "hiba a nyomtatópatronnal") és semmire nem reagál. Kb 2 éve van, szerettem mert ujra lehetett tölteni a patront :) Gondolom ez is az egyik ok, hogy megadta magát? ( Vagy esetleg van valami megoldás?)

gz8
további kulcsszó még a fajlagos költség

gz8
Ezzel kapcsolatban már nem egy alkalommal írtam meg a véleményemet itt. Keress rá a totyikban pl. a kellékanyag szóra.

Rash87
Akkor keresgélek.
De nem az a fontos,hogy végülis a nyomtató olcsó legyen,az lehet drágább is,csak h patron ne kerüljön 1 nyomtató árába... Ez a lényeg:)
Ip1000 lehet hogy low kategória,de 3 évig mûködött ,s szépen nyomtatott,festék bele meg 900-1200 között mozog,szóval jó (volt).

Nem tudom pl HP nyomtató mennyibe van... De arra emlkészek,hogy festék bele kb 6-7 ezer volt,azért van kis különbség,aki hosszabb távon gondolkodik.

Glory, Glory Man. United!

nandorb
tudnal mondani egy szegedi jo PC uzletet ahol a legjobb aru van?
Link-et is meg cimet is...

\"When no one else will fuck you, I\'m always there.\" - Life

gz8
és fõzzön kávét is! <#vigyor1>

Az iP 1000-es a low end kategória. Hogy értsd: ha ebben az összeghatárban gondolkodsz, teljesen mindegy, melyik gyártó készülékét veszed, ugyanannyiba fog kerülni egy új patronkészlet, mint maga a nyomtató.

Ha ezt el szeretnéd kerülni, akkor a 25-30 ezer forintos kategóriát kellene megcéloznod. A gyártót már rád bízom, gugli barátod. <#vigyor2>

Rash87
S tudnál v. valaki olyan típust mondani,ami hasonló mint a Canon iP1000-es?
Vagyis nem is fontos,h hasonló legyen,csak hogy olcsó legyen,szépen nyomtasson,illetve a festék se legyen hozzá drága! Ezek a legfontosabb szempontok :)

Tehát nem olyan,mint régen volt a Hp nyomtatóm,hogy a festék annyiban került majnem,mint 1 új nyomtató.

gz8
Vagy beszáradtak a fúvókák, vagy pedig a meghajtó tranzisztorok mondták be az unalmast.
Ha visszakeresel a topicban erre a problémára, a megoldást már megírtam több alkalommal is :)

S hogy miért nem megy csak feketével? Mert csak úgy mûködik, ha színes is van benne.

gz8
Valószínûleg a fejelektronika mehetett gajra, vagy a waste container (a hulladéktinta-gyûjtõ) telt meg.

Az új festékpatron vétele igazából csak fölösleges kiadás volt véleményem szerint.

Hy, Epson nyomtatom van és hiába tisztitom szoftveresen a fejet csikosan nyomtat. Valami ötlet?

És hogy miért nem lehet nyomtatni feketen vele, ha nincs benne szines patron?:(
Rash87
Hellosztok :)

Van egy IP Canon 1000 típusú nyomtatóm,s van egy olyan hibája,hogy bekapcsolom,s nem zölden világít a gomb,hanem narancssárgán folyamatosan. Nyomtatni szeretnék,akkor meg azt írja ki,hogy:
"Nincs nyomtatófej a nyomtatóban" illetve a nyomtatósorban ezt írja:
"Nem a megfelelõ nyomtatófej van a nyomtatóban"

Körülbelül 2 hete tettem újra az egész XP-t,akkor feltettem a nyomtatómeghajtót,még tesztoldalt is nyomtattam,s minden tökéletesen mûködött. Már minden-t próbáltam... kivettem,megtisztítottam,aztán a Port-okkal variáltam... Újratettem az egész nyomtatók,lecsatlakoztattam,stb... Illetve még újabb festéket is vettem bele,hátha... De egyik se segített :@
Aki már járt így ,vagy valami más tipppet tud adni hogy mi a **** kínja van,az pls írjon már!

gz8
Nagyon szívesen :)

Sok függ attól, hol tölteted a tonert, mert van, ahol a nagyobb szakértelem jobb eredményt hoz (értsd: sérülésmentesen szedik szét, nem töltik túl stb.).

Az újabb tonerekben, akárcsak magukban a nyomtatókban, egyre kevesebb a "vas", ez alatt értem magát a készüléket, tonerkazettát. Megnézel egy 5-6 évvel ezelõtt gyártott, vagy esetleg még régebbi, 10-12 éves dizájnt, sokkal robusztusabb, erõsebb; látszik, hogy azt még arra tervezték, hogy ne egy használat után menjen tönkre. A színes lézernyomtatók tonerei amúgy sérülékenyebbek, mint a sima, monokróm lézernyomtatók tonerei. A hosszukhoz képest elég kicsi az átmérõjük, nem annyira tartósak. De nem is erre készültek.

Az üres, régi kazetták a bennük maradt tonerpor miatt veszélyes hulladéknak minõsülnek, így ezeket ennek megfelelõen kell veszélyeshulladék-tárolóba elvinni.

A szenzor helyét az 543/3-ban már megírtam, sajnos jó képet nem sikerült találnom róla...

Nagyon koszonom hogy szántál rám idot és válaszoltál és segítesz . Nagyon hálás vagyok érte . Mivel most eloszor csináltam ezt még nincs tapasztalatom benne hogy mit hogyan kell ezért mivel mondták hogy megtolteni hát megtoltettem .
A sárga kazettét visszaviszem hogy akkor csinálják meg jól .
Amúgy mellékesen megkérdeném hogy ha vennék mindig új kazettákat akkor a rági ureset beveszik valahova vagy csak eldobandó a kukába ?
Még annyit hogy egy képen meg tudnád mutatni hogy hol van pontosan az a senzor hogy megtísztítsam és elég egy kendovel ?
Mégegyszer kossz .
gz8
1. Ha még nem jöttél rá, hogy a nem szakszerûen újratöltött tonerrel több a baj, mint az eredetivel, akkor sajnálom, de ha saját magaddal akarsz kiszúrni, tégy úgy, én nem beszéllek le róla.

2. Már megírtam; lézernyomtatóra is igaz lehet a garivesztés.

3. A szenzort érdemes megisztít(t)a(t)ni, ott van fölül, ahol a képalkotó dob szalagja átfordul fölül.

Ja és miért vennék új kazettét hogyha mindenki azt mondja nekem a boltban hogy inkább toltessem fel sokkal olcsóbb . Nektek ha kifogy a szín akkor új kazettét vezstek ? Akkor az ures kazettét hova teszitek ?
" A színeltérés- és sûrûségérzékelõ szenzor elkoszolódhatott a folyó sárga toner miatt. " - mi erre a megoldás ?
Amúgy a másik két színbol nem folyik semmi akárhogy forgattam nem jott belole ki semmi .

Már volt probléma egy HP nyomtatóval és kerestuk a HP-t de annyira se méltattak hogy hogy visszaírjanak vagy hívjanak hogy mi lehet a megoldás a bajra . Mert hívtunk és azt mondták hogy várjunk majd ok jelentkeznek . Még most is várjuk .
Ennyit a HP-ról .
Azóta inkább eloszor megkérdezek valakit hátha nem annyira nagy a baj és megjavul .
Mike at home
a szervizes tapasztalataid csak a HP vonatkoznak

jó, nem leszek kedves, betettelek a megfelelõ fiókba
és szégyelld magad

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

gz8
Nekem meg a pannon nem volt képes 5 hónap alatt regisztrálni és elfogadni a csoportos beszedési megbízást, amit a bankon keresztül indítottam. Ugyanott vagyunk.

Amúgy a HP-nál és a többi nagy cégnél ívben tesznek az egyszeri júzerre, tapasztalat.

gz8
Hozzám ne legyél kedves, flémelni meg menj a gumiszobába, mindenkinek jobb lesz.

Szervizes tapasztalat nélkül meg olyan vagy, mint a magát orvosnak kikiáltó kuruzsló. Részemrõl téma lezárva, ignore ON.

A HP-ról csak annyit, hogy ma pont 1 hónapja írtam nekik e-mailt, egy HP termékkel kapcsolatos problémáról. Azóta sem méltattak válaszra. A HP egy nagy rakás sz@r! Aki az otthoni felhasználókat semmibe nézi az nem érdemli meg hogy foglalkozzanak vele, vagy megvegyék a termékeiket.

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

Mike at home
inkább örülnél b+
hozzászóltam, nem?
én bizony hívnám a HP-t
azért vannak
igy legyen kedves hozzád az ember :((((((
lesheted mikor teszem meg újra

te topikod?
már mod se vagy mert onnan is kibaszattad magad, hát csihadj

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

gz8
Ha ügyeletes okostojásként nem tudsz konstruktívan hozzászólni, akkor azt máshol tedd, köszi.

gz8
"Nemrég a három színt feltotettem betettem és ment , mondjuk a sárga színu kazettából kicsit folyik ki a por nem tom miért . "

Az egy mondatban benne van az ok és az okozat.

A színeltérés- és sûrûségérzékelõ szenzor elkoszolódhatott a folyó sárga toner miatt.

Több tippem nincs, bár ha új tonert vettél volna, ettõl mind megkímélhetted volna magad.

Mike at home
amig tanult barátunk gz8 nem mond erre semmit, szerintem hívd fel a HP-t

Tudnátok segíteni ?
Van egy HP Color LaserJet 1600 -as nyomtatón . Nemrég a három színt feltotettem betettem és ment , mondjuk a sárga színu kazettából kicsit folyik ki a por nem tom miért . A problémám ezután jelentkezett olyan 1 hét után elmosódva nyomtatta a színes képeket , mintha árñyékolva nyomtat , kiszedtem a kazettákat és visszaraktam jó pár percig kalibrált és láss csodát megjavult . Na de most megint rosszul nyomtat , de csak színest . Most hiába probálok bármint nem javul meg . Amikor kinyomtatok egy próbalapot a HP programból abból azt látni hogy a fekete szín olyan 2-3 miliméterrel feljebb nyomtat , amit viszont nem értek mivel a fekete kazette vadonatúj még nem nyúlt hozzá senki . Volt már ilyen valakinek ? Mit lehet csinálni ?
itt van amit nyomtat
Mike at home
festékpor
1 oldal nyomtatésa olcsóbb

amikor kinézel egy nyomtatót, azt is nézd meg mennyibe kerül hozzá 1 toner, és annak mekkora a kapacitása

nandorb
kossz.A festek az olcsobb?Vagy az a por vagy mar mimegy a tonnerba?

Mike at home
érted te a kérdést, ha akarod, szal ne legyél fürdõskurva :)))
válaszoltam neki én, levéve ezt a terhet a válladról, sõt, fel is ajánlom, új lévén a totyikodban, még bírom idegileg

Mike at home
érdemes
ma már 20k körül normális, jól használható, és gyors nyomtatót kapsz
mirt jobb mint a tintasugaras?
- bekapcsolod, 10-20s múlva már kész is a nyomat
- mostanában a 14-18 lap/perc az álatlános, ami ahhoz képest, hogy a 90-es években kb. 4 volt, a kis méretü asztaliknál, elég impresszív
- a toner nem szárad be, ha 1 hónapig nem nyomtatsz semmit, akkor is úgy mûködik mintha tegnap nyomtatál volna utoljára
- mivel a fetéket ráégeti a papirra, az nem kenõdik el, ha nedvesség éri

gz8
Olyan nincs, hogy lézeres. És ezt már kitárgyaltuk az elõzõ kábé 100 hsz.-ban.

Ez meg nem az idióta kérdések totyikja, arra ott a gumiszoba, sok sikert ott.

nandorb
na mond erdemes-e venni lezeres nyomtatot feketebe?Meg hogy minnek olcsobb a toltese hogy mukodik stb. diohelyban ird le...

gz8
Ez hogy jön ebbe a totyikba? <#szomoru2>

nandorb
Fejhallgatoval nincs tapasztalatod mert a multkoriban vettem 1et elleg olcson es jo minoseget kaptam...de viszont mindig meghuztam a kabelt es tonkre ment ezert vettem mashol 1ugyan annyi pize FOS-t.
Mennyire erdemes kiadni tobb pezt 1 5.1-es fullhalgatoert?

gz8
Samsungos tapasztalatom nincsen, bár az autószerelõmnek az van :)

Mike at home
inkább arról bezsélj van-e vmilyen tapasztalatod Samsung nyomtatókról!
mert nekem nincs
pedig én sem most jöttem le a falvédõrõl, igaz nyomtató-szervizes sosem voltam

gz8
én is csak azt mondtam, hogy én nem tartom említésre méltónak ^^