Photoshop

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Malakai
Ecset. 😊
Egyébként levels/curve, stb.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

repvez
Hogy tudok egy fényképrõl ilyen sziluettes képet késziteni, hogy a részletek is megmaradjanak,de csak egyszinû legyen
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/601854_580944835263234_1154078900_n.jpg

nem müköduk a linkelés azért csak igy másoltam
cenobite
Köszi, szerintem ez lesz az, csak középsõ csík nélkül.

gamertag: kenobita

hungary27
cenobite
Sziasztok!
Egy fontot keresek, mégpedig ezt itt:

Nagyon hasonlít a Bauhaus-ra, de nem az. Próbáltam már font-azonosító oldalon is, de ott is a Bauhaus-t hozza be. Valakinek ötlet?
Elõre is köszönöm!

gamertag: kenobita

Sejtettem, hogy nem lesz olyan egyszerû mint gondoltam. Mondjuk az is igaz, nem a legnagyobb szélben és porban kell ilyen fényképeket csinálni. Legközelebb jobban járok ha egybõl laptopra ment a gép, így ott rá tudok nézni a képekre.
Biztos hülyeséget kérdezek, de ilyen esetekben nem lehet használni valamire flat-field képeket, mint az asztrofotózásnál?
Spészgószt
bukó!
pfhejj madjar ps...elég volt megérteni mit írsz 😛
A dust and scratches (por és karc vagy mi a retek magyarul) jó dolog csak be kell lõni rendesen a porra tényleg jó, de a lencsefoltokat már nem tudod leszedni, csak healing brush /spot healing, kijelöl és content aware fill ...stb kézi módszerekkel.

Sajna ez a fotós halála amikor többszáz(ezer) kép után jön rá hogy ELb@szta...
el kell keserítselek, ha szép végeredményt akarsz akkor marad a kézimunka!
az automata módszerek 99.9 % ban fos eredményt adnak...

[:::Powered By EIZO:::] Tegnap el?tt dáretettem Én, tegnap dáretettél Te, ma dáretet ?.

Az rendben van,hogy kitakarítom. De az is érdekel, ha ilyen probléma van azt hogyan lehet megoldani.
kifli
szerintem takarítsd meg a gépet, és menny fotózni 😄
Feltettem ide néhány azonos képkivágást amin bejelöltem pár hibát:
Képek
Jobb felsõ nagyobb hiba nem annyira számít, mert ha kell akkor levágható az a terület.
pxxl
mutass 1-2 képet 😊 lehetõleg olyat, amin van pl az említett felhõ, vagy más amiben jelentõsen eltérnek.

All hail the double x!

Sziasztok!

Abban kérném a segítségeteket, hogy adott elég sok kép (kb.1500db, time-lapse videóhoz képek) viszont sajna a fényképezõgép érzékelõjére por került, így nem lettek a legjobbak a képek.
Amit én próbáltam, automatizálásban:
1. Helyi javító ecset, ez szépen mûködött, viszont nem tudtam felvenni a mûveletek közé.
2. Szûrõk -> Por és karcok, ezt már rögzítette, viszont az eredmény nem volt az igazi, mivel ha beállítottam mondjuk a Sugár értéket 10-re, az a kék égboltnál jó volt. Viszont ha a következõ képen az adott helyen felhõ volt, akkor ott csúnyán látni lehet a "javítást".
Ezt a helyi javító ecsetet nem lehet valahogy alkalmazni több képre?
Vagy esetleg valahogyan a rétegekkel kell játszani? Megköszönném ha valaki leírná hogyan lehet megoldani ezt a problémát cs6-ban.
Malakai
Nem lehet tudni. Ezek a sneak peakek elméletileg nem 100, hogy jönnek köv verzióban, de lehet a CS7-ben már benne lesz.
Szerk: Ha nem olyan kérdés volt. Egyetértek! 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

KoJin Mekre
Ez a feature mikor lesz a kezeim közt?

Gis80s
Köszönöm a segítségeket....az illustrator volt a legjobb megoldás 😊

...::: http://www.g10design.hu/ :::...

zsolesz92
3:20 körül kezdõdik a te részed

Spészgószt
Pen tool-al hogy töröd meg az ívet? Az egy matematikai görbe akármit csinálsz íves...(jó tudom alt-ot nyomva tartva "derékszögbe" is lehet hajtani ha kell...de azt ne piszkáld, csak ctrl-al)
amúgy meg letöltesz simán valami brust amibe van hasonló 😊
vagy illustrator...

[:::Powered By EIZO:::] Tegnap el?tt dáretettem Én, tegnap dáretettél Te, ma dáretet ?.

Gis80s
Sikerült rossz képet feltöltenem...sorry. A kacskaringós vonalat nem tudom megcsinálni. Pen Tool-lal próbálkoztam, de egy csomó helyen megtörik az ív, nem pedig egy szép folyamatos vonal. (igen, bekapcsoltam a grid-et is) 😊

Gis80s
Sziasztok!

Egy kis segítségre volna szükségem. Egy tablót kéne újra rajzolnom, viszont van benne egy elem, ami meghaladja a képességeimet. Bármilyen hasznos tippnek örülnék 😊) Elõre is köszönöm! Kép az alábbi linken található.

LINK

zsolesz92
Na ez már szembarát, eltaláltad, jó lett 😊

LaliK
Megöltök ezzel a háttérképpel... Nem is raknék be semmit, ha fehéren is jól nézne ki 😄

Szerintem az a script amire gondolsz az a hirdetést veszi ki a beviteli mezõ fölött és igenis mûködik 😊

"I've found that when you want to know the truth about someone that someone is probably the last person you should ask."

Malakai
Jep, túlzottan türkíz, valami égszín jobb lenne. 😊
Másik: Gondolom egyik script spoilerbe rakná a flasheket, de ez se mûködik teljesen nekem, bár lehet az eleve jelenlévõ flash blocker kavar be. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

zsolesz92
Ez a háttérszín.... mintha színhibás lenne a monitorom...😄
Miért pont babakéket kellett betenni? a banner jó, de a hátteret változtathatnánk

kifli
type toolt kiválasztod, és olyankor lehet módosítani a szövegbox méretét.
xblades
Hello

A szöveg beillesztést hogyan tudom nyújtani oldalt vagy fel-le?

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

Malakai

(\__/) ( X.x) ( } . { )

repvez
köszi igy már ment
Spészgószt
ha sikerült kijelölni az alakot utána rákattintasz a pad layerére hogy azon állj, és jobbra alul a paletta alján lesz egy kis négyzet egy körrel a közepén, arra katt és kész a maszk a kijelöléssel, ha véletlen pont fordítva csinálta a maszkot, akkor a layer palettán rákattintasz a kis pici maszk ikonra, ami a layer melett van (feketefehér) és nyomsz egy ctrl+i kombót ez invertálja...a maszkon állva nyugodtan tudsz festegetni simán brushal ... nem csinálom meg neked, mert ez egy 2 perces meló! hidd el ha rájössz magadtól jobban jársz!!!

repvez
dejó lenne ha érteném is amit leirtál? egyáltalán maskot hogy kell csinálni. az összes tudásom kimerül az alakokk kijelölése kivágása és megfelelõ helyekre tevéséból és a fényképek szineinek igazitásából . 😞
Spészgószt
a ps háttér nem jó semmi nem látszik mert kockás és a falevelek miatt elvész a fehér meg az égbolt miatt bukó!
a szaggatott vonal már kicsit macerásabb buli!
óóóó te képedrõl sima ügy!
fogod select color range és csinálsz egy maszkot a képre!
a pados kép alá meg teszel olyan színû layert amilyet akarsz, a lényeg, hogy a színes legyen alul és a pados layeren maszkold ki az alakot...utána úgy játszol vele ahogy akarsz!

repvez
Ez igy egész jónak tünik a kis képen.Ugy gondoltam, hogy vagy fehér vagy olyan háttere lenne mint mikor a PS-ben átlátszó vagy alfa layer lenne a helyén és a fehér szegélyen esetleg fekete szaggatott vonal, hogy jelezze , hogy onnan valami hiányzik.
egyik találat másik amit én találtam ülö alakra., de Spészgóst képén is nagyon jó a sziluett
Spészgószt
kb két perc volt egy maszkon ráfestettem kézzel... 😄 btw....

Spészgószt
azt a ki lenne vágva részt nem értem igazán, mi legyen a helyén fekete luk vagy fehér vagy...mi vagy hogy...
ÍGy gondoltad?

Spészgószt
csaj keres, körbevág MASZKOT használ!!!, rátesz alapképre, alapképen pad kijelöl, vissza a csajoskép maszkra és ott lefest! maszkot invertálod ás altot nyomva tartva áthúzod az alap layer-re (gy.k.:a pados kép a background, azaz alap layer, utána jön a 2. layer a csajos kép maszkal)...KÉSZ csaj helye kitakarva pad megmaradt...

norbre

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

rooney8
én is elkezdtem keresni, de nem találtam, úgyhogy hagytam is 😄

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

kifli
nincs kedvem csajt keresni a képre, aki odapasszol, de szerintem:

Elõször is, körbevágod a pad támláját, és átrakod másik layerre. majd ráteszed a csajt, és az eredeti leyerrõl kivágod a helyét. Így megmarad a támla, és ott lesz a körbevágott csaj is. De ha küldesz képet ülõ csajról megcsinálom 😊
repvez
valaki meg tudná csinálni azt, hogy a faszi mellé a padra egy csajt ültet úgy mintha ki lenne vágva körbe a képrõl és üres lenne a helye,de a pad támláját nem takarja ki?

Probáltam pár megoldást,de egyik sem lett az igazi

kép
norbre
az a baj hogy az átmenetet az sem csinálja meg, de közben próbálkoztam, így egy ilyesmi módszer lesz:
- lepucolom a képet
- trace bitmap-el vektoros képet csinálok
- a kontúrokat kimentem dxf-be
- a dxf-et beolvasom a google sketchupba, ott pedig ráhúzok egy felületet
- egy plugin pedig megcsinálja a felület alapján a szürkeárnyalatos képet 😊

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

oO VinyuS Oo
Image-Adjustments-Black&White opcióval nem megy? Ott elvileg lehet állítgatni hogy melyik szín legyen a fekete és melyik a fehér

http://www.flickr.com/photos/qmvinyus/

norbre
valószínû nem megy egy az egyben és bele kell dolgozni, inkább valami optimális módszert szeretnék megtalálni..
hátha van még ötlet 😊 köszi azért 😉

Spészgószt
igen igazad van, így utólag átgondolva, pont nem ez kell...ez fordítva lenne jó, ha már megvan a grayscale kép és azt akardád ráhúzni a szines domborzatra.
igazából ezt elég gáz így kézzel elõállítani...generálni nem tudod semmibõl..így kénytelen leszel kézzel megrajzolni...
még a végén lehet jobban jársz illustrator-ral.
be trace-eled csinálsz belõle vektoros ábrát aztán azzal elszórakozol... mert igazából ezek a szint térképek vektorosan jobbak lennének....
de szerintem várj még egy kicsit, én csak beszélek itt a nagyvilágba, lehet jön majd valami okosabb 😉

norbre
nézegetem a tutorialokat, de a displacement map nem arra való hogy egy meglévõ szürkeárnyalatos alapot használj a kép torzítására?

Spészgószt
nem csináltam még ilyet, de én megpróbálnám a "displacement map"-el létrehozni a fekete fehér alapot! Szerintem az tökéletes lesz hozzá.
Tutorialt találsz sokat hogy, s mint kell mit.

norbre
sziasztok,

van valakinek ötlete hogyan tudnám a következõ "konverziót" megcsinálni?

ilyesmi magassági adatokat tartalmazó térképbõl:
magassági térkép minta

..szeretnék szürkeárnyalatos képet csinálni, ahol a fehér a legmagasabb, a fekete a legalacsonyabb pontokat jelöli.. például

nem kell ilyen részletesnek lennie, csak a domborzat jellegzetes alaksajátosságait szeretném megkapni..

a kész képet domborzat generálásához, kihúzásához szeretném használni, aminek a vége egy renderelt kép lenne.

az egyik problémám.. a szines képen nem színátmenetes a térkép, így ha csak kicserélném a szineket, akkor sávos lenne az eredmény is.. próbáltam hogy elmosom a színhatárokat, de azon is látszik a végén hogy lépcsõs a domborzat..
illetve hogy az eredeti kép jpg és emiatt egyes helyeken van némi színátfedés is

próbáltam hogy csinálok egy fekete hátteret, majd fehér színnel egy elmosott szélû ecsettel, 5-7% flow mellett megpróbálom "kihúzni" a hegygerinceket, de a végeredmény nem igazán követi az eredeti kép alaksajátosságait..

van valakinek valami ötlete?
köszi elõre is

Köszi mindegyikõtöknek, sikerült!

pxxl
<#nevetes1>

All hail the double x!

zsolesz92
nem akartam túlbonyolítani 😄

Malakai
Ha már eleve transzparens részekkel körülhatárolható a szárazföld layer, akkor fölé viszed a másik layert és clipping maskot használsz (jobb gomb layerre: create clipping mask, vagy alt+click a két layer közötti vonalra).
Így még maskot se kell átmásolgatni, ha az alsó layeren módosítasz. Persze nem minden esetben mûködõ dolog, (pl ha alsó layernek nem kéne látszania egyáltalán).

(\__/) ( X.x) ( } . { )

pxxl
...aztán ha mozgatni akarod a képet, akkor beszívtad, mert kitörölted 😊

okosabb ötlet ha ctrl+klikk után Layer - Layer Mask - Reveal Selection (az a layer legyen kijelölve, amivel kitöltenéd európát)

All hail the double x!