Photoshop

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kirol
Megnyitom PS-t. Ez még megy.
Mire húzom rá a kertet? Egy üres doksit nyitok?

Shiwo
lementettem, valóban üres a közepe... megnyitod PS-t, ráhúzod ezt a keretet, ráhúzod a gyerek képét, és a layers ablakban a keret layer-t felhúzod a kép layer fölé, a gyerek layer-ét meg utána úgy méretezed, ahogy a legmegfelelõbb...

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

kirol
Magyar a PS-em. 😊
Hogy nem látok a layer from background -nak megfelelõt jobb klikkre. 😞

kifli
file-place...

mivel gondolom eleve átlátszó a kép közepe, jobb oldalt csak ezt a képet kell felülre raknod. Mivel, ha megnyitod, alapból ez lesz a background és nem mozgatható, jobb klikk rá a layers menüpontnál, és layer from background
kirol
A keresztlányomnak szeretnénk egy meghívót csinálni.

http://www.kepkeretek.ladyj.hu/mesefilmek/mesefilm_kepkeretek_061.png a képre hogy lehet belerakni a fényképét PS-ben?
Tudna valaki segíteni?

Jagumo
Igen én is olvasgattam. Ez CC havidíjas lesz akkor maradok ennél. Azért köszönöm.

Fuck is easy, Fuck is funny, Many people fuck for money And if you think fuck is funny, Fuck yourself and save your money

Ryder159

Ryder159
3 havi fizetésem, persze hogy anyagias vagyok. Jó, nem mintha szükségem lenne rá, de egyszer még ki tudja. De a CC újdonságai nagyon tetszenek:

Gis80s
Jajj már, olyan anyagias vagy 😊)))

...::: http://www.g10design.hu/ :::...

Gis80s
Viszont ez szerintem nem egy rossz ötlet....Photoshop bérlés:
LINK

Ryder159
<#wow1> Ez 1000€ baszod...<#wow1> mondták már hogy drága program, de hogy ennyire.
Akkor én a helyedben inkább venném a CC-t havi 23€-ért a multilanguage-t, vagy 20-ért az angolt...

Gis80s
Parancsolj:
...::: Photoshop CS6 :::...

ui:...szerintem a gugli Neked is a barátod 😊

Ryder159
Hát a CS megszûnt vagy mi a fene, ez a CC van most helyette. Azt hogy boltban kapható-e valahol, nem tudom, én még az életben nem találkoztam sehol ilyennel.

Jagumo
Sziasztok.

Ha Photoshop-ot akarok vásárolni Concept art-hoz. Melyik verziót vagy melyik típust tudjátok ajánlani? Mert a PS oldalán mindig ezt a photosop CC-t akarja rámerõltetni. Egy sima CS 6-ot hol tudok megvásárolni? Ha adnátok egy linket megköszönném, mert kéne a license 😊

Fuck is easy, Fuck is funny, Many people fuck for money And if you think fuck is funny, Fuck yourself and save your money

hnz
bocsanat. szoval a lenyeg a kockan van. az hogy mogotte milyen szinu a hatter az mind1.

Battlelog: ERGOTiC-Hanzo | Clan: ERGOTiC Gaming | Stream: http://www.own3d.tv/esportsHANZO

pxxl
"Az alabbi kepen lathato kocka kellene valami hasonlo hatterrel,"

Hmm??

All hail the double x!

hnz
Sziasztok!

Valaki ki tudna segiteni egy logoval? Lenne egy BF3-s friss csapatom es kellene egy logo, nagyjabol megvan amire gondoltam csak hat a Photoshop nem az en mufajom.

Amennyiben valaki tud segiteni, kerem olvassa tovabb.

Az alabbi kepen lathato kocka kellene valami hasonlo hatterrel, vagy akar ezt atszinezni es a "k!netic" felirat a kocka also -elso elennel lenne, ugy mintha egy arnyek lenne (mintha a foldon fekudne a felirat). Betutipus az valami egyszer, elegans es egyben modern kellene legyen.

Kep:

Segitsegeteket elore is koszonom.

Battlelog: ERGOTiC-Hanzo | Clan: ERGOTiC Gaming | Stream: http://www.own3d.tv/esportsHANZO

gazgoblin
Alkoss a témában ami éppen megy* és posztold oda! Vagy csak szólj be/hozzá már az is elég!

*aktuális téma

Learn, adapt, overcome! Szavazz a Pénztárcáddal!

LaliK
Mit szeretnél, mit tegyek ennek érdekében? 😊

"I've found that when you want to know the truth about someone that someone is probably the last person you should ask."

gazgoblin
Hát ha valami furcsán kezd el viselkedni én nem szoktam vadászni, reset oszt jónapot!

Köszi 😊 ez tényleg eccerû volt !
gazgoblin
jobbklikk->reset tool

az a biztos!

Sziasztok !

Van egy amatõr kérdésem 😊
Egy ideje alapból ha kijelölök valamit, fordítottan jelöli ki a ps, és nem találom hol lehet ezt beállítani.Mondjuk már azt se értem mitõl kezdte ez így csinálni, de elég idegesítõ..
gazgoblin
Help:

Photoshop Friday - SG topik

Fel kéne éleszteni ezt a topikot szvsz, mert ihlet nélkül nehezebben veszem rá magam a photoshop megnyitására!

D4nY
sziasztok!

hogyan tudnám kimenteni a kiválasztott text layerek nevét .txt vagy valami hasonlóba?

köszi,
dani

xP

repvez
köszi
gazgoblin
Ezt sokan dícsérik:

repvez
HDR képek készitésére milyen progit ajánlatok vagy milyen plugint? vagy a beépitett merge HDR pro-t hogy érdemes beállitani,mert lehangoló eredményt hozott ki a 3 képbõl eddig .
Köszönöm a segítséget!

A rendszer 32 bites és tudom hogy csak kb 3.25 fog használni a 4-böl.
A rendszer meghajtóm SSD 64GB ezért ott is hagytam a temp helyét, 15-20GB mindig szabad!
A problémám az - nem esküdnék meg rá - hogy a meglévõ 2 GB mellé mikor betettem a másik 2GB memóriát akkor sem emelkedett meg a választható memória mennyisége, ahogy Te is írtad 2,4GB-ra hanem még mindig csak 1,625GB!

Spészgószt
tehát egy 32 bites rendszer esetén max 2,4Gb a ps rendelkezésére állhat max!!!
DE azt is tudnod kell hogy a PS nem csak a RAM-ot használja, hanem a C:/ den (vagy ahova telepítve van) lévõ adobe temp file-t is(rejtett file asszem a neve is adobe temp, ne ilyedj meg néha több gigásra is behízik!)!!! azaz ha kevés a ram akkor a vinyódról vesz el helyet...szóval, ha kevés hely van a C:/ den...vagy ahova fel van telepítve, akkor ugyan ezt a hibát fogja dobni és lefagy!
ilyen esetben érdemes a scratch disket egy külön vinyóra tenni, mondjuk legjobb esetben egy ssd-re<#alien2> és máris felturbóztad a lomha PS-ed. ram 80% alatt sok + hely a C-n és a scratch disc-nek is bõséges hely ! kb ennyi a hosszú és eredményes élet titka <#alien2> ezt spok is megmondta <#alien2>

[:::Powered By EIZO:::] Tegnap el?tt dáretettem Én, tegnap dáretettél Te, ma dáretet ?.

Spészgószt
64 bites vagy 32 bites?
a 32 es soha nem fog 3 nál töbet látni, abból alapból elvesz egyet a windóznak!
ctrl+k/ performance tudod fentebb húzni, de 80% fõlé NE...!!!! 70-80 közt ideális...
80 % fölött a fagyveszély többszöröse!!!

[:::Powered By EIZO:::] Tegnap el?tt dáretettem Én, tegnap dáretettél Te, ma dáretet ?.

Sziasztok!

Az lehetséges hogy memória bõvítés után a ps nem látja a pluszban berakót memóriákat?
2 GB volt a gépemben - 1,6 a ps-nek - és folyton kevés memóriára hivatkozva leállt, betettem még 2GB és még mindig csak 1,6-ott tudok beállítani a ps-ben!
Most 4GB van a gépben a ps még is azt írja: Elérhetõ memória: 1658 MB

xblades
Kösz

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

Köszönöm szépen! :-)
pxxl
- megnyitsz egy képet
- action fülön (Alt+F9 - nemtom mi a neve magyarul) indítasz egy új action-t
- megadod a nevét, esetleg bill kombót rá, megcsinálod az effektet
- mentés, bezárás után leállítod a felvételt (bezárás fontos, különben 200 kép lesz megnyitva a végén! lehet ezt másképp is kezelni, így egyszerûbb...)
- az elõzõ képet, amin beállítottad az actiont, mentsd félre, vagy írd felül az eredetivel, majd file menü, automate -> batch menüpontban kiválasztod az actiont amit csináltál (valószínûleg az lesz ott eleve), beállítod, hogy melyik mappára alkalmazza (ahol a képek vannak értelem szerûen), és start. hátradõl, élvezi az automatát.

célszerû az eredeti képektõl eltérõ mappába rakni azokat, amiket effektelni akarsz, hátha javítani/változtatni szeretnél rajta késõbb.

All hail the double x!

Sziasztok!
Tudnátok segíteni, hogy hogyan tudok automatizálni egy mûveletet a potoshopban? Arról lenne szó, hogy vagy 200 db képnek kellene adni egy szûrõk -> életlenítés -> Gaus-életlenítést!
Ezt meg tudom csinálni automatikusan vagy mindegyiken egyesével kell végigmennem ( ugyanolyan 0.8 -as értékkel)?
Elõre is köszönöm!
Spészgószt
felsõ menü view / snap to és kiveszed a pipát ahonnan akarod vagy a "none" ra teszed. így nem ugrál semmihez.
nézet/ igazítás vagy ugrás mittomén mi a magyar béna fordítása...de valami ilyesmi...

xblades
Oké megvan, szabad alakítás modban x és y tengelyen is kpt szerint helyezhetem át.

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

xblades
Ezt hol tudom kikapcsolni?

A tool move-val ha középre kattintok is megadhatom a pontos helyzetet, de csak egy bizonyos méret felet aktív ez a lehetõség. 30-as nagyságú betûméretnél és alatt már nem.

xblades
Ez sajna nem az, mivel egy 300 kilobájt-os kép szöveg rétege az ami ezt csinálja, és a négymagos 8 gb ram-os gépem talán elbírja. De kösz, ezt nem jeleztem így nem tudhatad.
De mikor bekapcsoltam a rács nézetet megláttam mihez igazítja hát a rács széléhez, akkor ha van egy másik réteg közvetlen mellette.

pxxl
Malakai
Na habár nem kimondottan Photoshop, de ide szerintem jöhet.
Szóval, Adobe teljesen cloud alapra gyúr, az eddig opcionális választás helyett egyetlen lehetõség lesz, a Creative Suiteot nem árusítja tovább.
És habár kétlem, hogy itt sokan akadnának fent rajta (én igen), de a Fireworks fejlesztését is beszüntették, tippre hamarosan az árusítását is be fogják.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Malakai
Vagy snappinget kell kikapcsolni, mert valami más ojjektum, kép széléhez, guidehoz van közel.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Spészgószt
lol... azt nem a program dönti el, hanem a géped gyenge a nagy felbontású képhez... :-] egy pár kilobytos képet pikpak mozgatsz, de egy 100megással már izzad a procid...azért szaggat...milyen a procid (vga NEM lényeg, ps nem vga zabáló ) illetve mennyi RAM od van azis sokat dob a szaggatásba!!!

xblades
Hol lehet állitani azt hogyha át akarok helyezni egy réteget képen belül ne a program döntse el mekkora lépésekben történjen hanem én.
Amikor húzom van hogy szép folyamatos, sokszor meg kicsiket ugrik.
Sokszor pontosan szeretném a kép egy részéhez illeszteni de a végén átugorja azt a részt mintha taszítaná.
Kösz

Spészgószt
esetleg camera raw-ban ?

~90db PSD-t DDS formátumba szeretnék kimenteni, lehetõleg nem egyesével. hogyan lehet photoshopban kötegelt konvertálást csinálni? próbálkoztam actionökkel meg a batch-csel, de nem sikerül 😞
Spészgószt
youtube tele van tutorral...
posterize effectel lehet még segíteni a dolgon

repvez
és mégis hogy álljak neki,mert én hukodtam össze vissza a skálákat meg a görbéket,de nem kezdett el hasonlitani a linkelt képhez, inkább csak eltüntek róla részletek vagy összemosódott.
rooney8
még az image/adjustments/threshold is a segítségedre lehet. csak elõtte egy kicsit filterezni kell, hogy lágyabb legyen, mert ha natúron rányomod, akkor nagyon "pixeles" lesz.

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.