Pókok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Annyit sem érünk, mint az égről zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér’ De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?
Köszi!
Annyit sem érünk, mint az égről zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér’ De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
4 évvel ezelõtt fotóztam. Helyszín Rákospalota.
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
Remélem így már látható lesz
Sziasztok!
Ez a szobámban futkosott,tudjátok,hogy miféle-fajta lehet?
Köszönöm
Sziasztok, van egy 3-4 éves nõstény albopilosum-om de szeretném elajándékozni egy lelkesebb pókkedvelõnek.
Terráriummal együtt vihetõ ingyen, mindössze csak annyit kérek, hogy gyere érte, ne kelljen sehová sem vinnem. (XIII-ker.)
[email protected]
Üdv,
®
Sziasztok, van egy 3-4 éves nõstény albopilosum-om de szeretném elajándékozni egy lelkesebb pókkedvelõnek.
Terráriummal együtt vihetõ ingyen, mindössze csak annyit kérek, hogy gyere érte, ne kelljen sehová sem vinnem. (XIII-ker.)
[email protected]
Üdv,
®
Oxyopes ramosus
Oxyopes heteroptalmus
Phlegra fasciata
Xysticus sabulosus
Trichopterna cito
Thanatus arenarius
Argenna subnigra
Neoscona adianta
\"Vannak ellenségeid? Jó. Ez azt jelenti, hogy valamikor, valamit felépítettél már az életedben\" Winston Churchill
Talán dajka ez is?
Most fotóztam,beszõtte rendesen az udvart keresztben 😮

\"Vannak ellenségeid? Jó. Ez azt jelenti, hogy valamikor, valamit felépítettél már az életedben\" Winston Churchill
24 óra mulva csak roszabodott az álapot, elég durván felvan dagadva, keménymint a beton😄
valakinek valami ötlet mien vadálatt támadott rám?😄
Nem tudjátok, milyen lehet? Potroha elejének két oldalán két kiemelkedés van, a teste kb 2 centi. Szeret hálót szõni, 2x2m-es ablakunk elé felhúzott egyet, pedig van szél itt rendesen.
/*WTF?!*/

Az elmúlt 1 évben 3 hasonlóval is találkoztam,csak jóval nagyobb méretben.
2x csömörön,kb 3-4 centis volt az egyik,kib*szott gyorsan ment át a konyhán 1 egész flakon rovarírtóspray-t kibírt, asszony széttaposta...
Másodszor a csatorna fedél alatt találkoztam egy igen méretes példánnyal a tömör hálószerûségében,mire lefotóztam volna másnap már seholsem volt...
A harmadikat még idén nyáron gödön egy házibulin,rendesen mindenki felugrott tõle,mert a teraszon rohant át igen gyorsan és volt vagy 5-6 centi átmérõje is. Cipõ végzett vele....
Azóta sem tudtam beazonosítani milyen pókok ezek de több haverom is látott már belõle nálunk.
Jellegzetessége,hogy qrva gyors, teljesen fekete, és vékony lábak/szõrös lábak helyett ilyen kitinpáncélos szerû lábaik vannak.
Ha megint látok egyet lefényképezem,de esetleg leírás alapján valakinek valami infó róla? Köszi
ugyan ilyet láttam énis csak valamivel kisseb volt, de a különös ismertetõjele a tappancs az "elején"😄 énis jól beszartam
mi ez?
http://www.tenke.hu
: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant
Összesen kb fél centi, minap az asztalomon találtam döglötten...
/*WTF?!*/
Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.
Látom elég kihalt a topik, de azért ideírok, hátha válaszol valaki.
A minap találkoztam egy elég nagy pókkal (nekem ami 1cm-nél nagyobb az már nagynak számít). Éppen a legrosszabbkor zavart, mert a budin ültem. 😄 Egyszer csak vmi csörgésre lettem figyelmes a mosdó felõl. Akkor vettem észre ezt a jószágot, amint elõmászott onnan. Mivel arachnofóbiám van, ezért jól besz@rtam (úgyis folyamatban volt 😄), majd a pók megsemmisítésén kezdtem agyalni. Szóltam faternak, hogy fogja meg. Amikor meg akarta fogni, ez a dög ráugrott a kezére. Gyorsan bevágta a mosdóba, majd kapott egy kis forró vizet. Akkor sikerült róla ezt a képet készítenem. Sztem vmi farkaspókféle lehet. Poén, hogy kb. 1 hónapja költöztünk ide az új házunkba, de már ilyenekkel lehet bent találkozni. Pár hete egy cselõpók volt a kertünkben. Mondhatom örülök neki.

Mente et Malleo
Borzalmasan rusnya állat, meg nem az egzotikus fajokhoz tartozik, nyilván mindenki találkozott már vele, de különös életmódot folytat.
Én már komolyan "tartok" egyet otthon, a szoba bal felsõ sarkában tanyázik.
De már hónapok óta ott van, nem mozdul, csak ha ráfújok, vagy megbököm egy pálcával. Lusta mint a disznó. <#vigyor>#vigyor>
Viszont étvágya az van, legyet szoktam neki fogni, ha berepül. Levágom a szárnyait, aztán egy fogóval belerakom a hálójába. Kiszívja a belsejét rendesen, alig marad valami a légybõl.
Talán ebbõl kifolyólag már elég nagyra megnõtt.
Szal kaszáspókot nagyon egyszerû tartani. <#smile>#smile>
De tényleg borzalmasan lusta jószág ez...ahol dolgozom, ott is sok van, és csak állnak mozdulatlan fennt a termek plafonján...meg szigorúan magányosak, ha kettõ közelebb kerül egy hálóban, gyakran nekimennek egymásnak, aztán csak egy marad.
Eddig sose tanulmányoztam a kaszáspók életmódját...pedig érdekes. 😊
Steatoda triangulosa (Háromszöges Faggyúpók)
http://bugguide.net/node/view/169896/bgimage
Steatoda albomaculatus (Koszorús Törpepók)
http://bugguide.net/node/view/58297
A barnát nem tudtam egyértelmûen beazonosítani, de hasonló kategória lehet. 😊
Amúgy hasznos állat, mert fogja a szúnyogokat rendesen. 😊
Ennek a póknak a beazonosításához kérnék segítséget. Sajnos nem tudtam jó képeket csinálni róla, de hátha jó valamire. A pók apró termetû, olyan 5 mm hosszú lehet a teste. A potroha enyhén nyújtott, de inkább gömbszerû, barna színû, rajta fehér pöttyök, vagy legalábbis pontszerû minták több (páros számú) sorban. A hálója elsõ ránézésre szabálytalannak tûnik - sok ponton csatlakozik a környezõ tárgyakhoz és térbeli szerkezetû.
A háló.
Valami tipp?
1996. évi LIII. számú törvény a természet védelmérõl /részlet/
"Az igazgatóság engedélye szükséges védett ... állatfaj: ... egyedeinek gyüjtéséhez, befogásához, elejtéséhez, birtokban tartásához, idomításához; ... egyedeinek kikészítéséhez, preparálásához, a preparátum birtokban tartásához; ... egyedek adásvételéhez; ... kártételének megelõzése érdekében riasztási módszer alkalmazásához; ..."
ellenkezõ esetben természetvédelmi bírságot szabhatnak ki
every damn day
Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.
û