Pókok

Oldal 1 / 10Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

The Protector
Ide ne próbálkozz feltölteni mert csak nagyon picit enged.Javaslom,hogy töltsd fel egy képfeltöltõ oldalra és onnan szúrd be vagy linkeld be a képet.

Annyit sem érünk, mint az égről zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér’ De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?

Helló! hogyan lehet ide képet feltölteni a fórumba? Sehogy se sikerül
Köszi!
The Protector
Bejövök ebbe a topikba,nem elég,hogy elkezd viszketni mindenem,de még rémeket is látok.

Annyit sem érünk, mint az égről zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér’ De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?

Aquir
nem látjuk, de egyszerûbb googlebe beírni a jellemzõit

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Helló! Milyen pókot sikerült lefényképeznem?
[/url][/img]

4 évvel ezelõtt fotóztam. Helyszín Rákospalota.

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Aquir
szóval amit "beszúrtál":

Talán egy ebbõl a fajból: Trachyzelotes

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Remélem így már látható lesz

Sziasztok!

Ez a szobámban futkosott,tudjátok,hogy miféle-fajta lehet?
Köszönöm
CSOCSO
Ma fotoztam...

ebben a pozicioban 7 cm volt. Kinyujtott labakkal 10 cm lehetett kb!
Ingyen vihetõ!

Sziasztok, van egy 3-4 éves nõstény albopilosum-om de szeretném elajándékozni egy lelkesebb pókkedvelõnek.
Terráriummal együtt vihetõ ingyen, mindössze csak annyit kérek, hogy gyere érte, ne kelljen sehová sem vinnem. (XIII-ker.)
[email protected]

Üdv,
®
INGYEN!

Sziasztok, van egy 3-4 éves nõstény albopilosum-om de szeretném elajándékozni egy lelkesebb pókkedvelõnek.
Terráriummal együtt vihetõ ingyen, mindössze csak annyit kérek, hogy gyere érte, ne kelljen sehová sem vinnem. (XIII-ker.)
[email protected]

Üdv,
®
Jrex
Sziasztok, a szakdolgozatomhoz szükségem lenne ezeknek a magyar nevére,de sehol nem találom,remélem tudtok segíteni:
Oxyopes ramosus
Oxyopes heteroptalmus
Phlegra fasciata
Xysticus sabulosus
Trichopterna cito
Thanatus arenarius
Argenna subnigra
Neoscona adianta

jamekka
kersztes most kaptam az infót 😊

\"Vannak ellenségeid? Jó. Ez azt jelenti, hogy valamikor, valamit felépítettél már az életedben\" Winston Churchill

jamekka
Hello!Szerintetek ez milyen pók lehet?
Talán dajka ez is?
Most fotóztam,beszõtte rendesen az udvart keresztben 😮

\"Vannak ellenségeid? Jó. Ez azt jelenti, hogy valamikor, valamit felépítettél már az életedben\" Winston Churchill

Galy
û
dajkapók esetleg?
nemtom mien pók, aztse tidom hogynézett ki de tegnap ugy nyakoncispett htul, hogy bevan dagadva a fél nykam és zsibbad meg viszket😄 itt a bükkbbben ergo

24 óra mulva csak roszabodott az álapot, elég durván felvan dagadva, keménymint a beton😄

valakinek valami ötlet mien vadálatt támadott rám?😄

asysoft
Közben öcsém megtalálta a választ, vállas keresztespókot tisztelhetünk benne😊

/*WTF?!*/

asysoft
No, URL-nek meg nem a direct linket adtam meg😊

/*WTF?!*/

asysoft
Ma hazalátogatva az alábbi pókszörnyeteggel fogadtak az otthoniak:

Nem tudjátok, milyen lehet? Potroha elejének két oldalán két kiemelkedés van, a teste kb 2 centi. Szeret hálót szõni, 2x2m-es ablakunk elé felhúzott egyet, pedig van szél itt rendesen.

/*WTF?!*/

Aquir
nemtom, csoportonként latin nevekkel lehet próbálkozni

LSSAHlavina
UP! Mivan, kihaltak a pókszakértõk?? Milyen pókok ezek?

The future is now

LSSAHlavina
Valaki ismeri?

The future is now

Üdv!
Ez milyen pók lehet?

Köszi

Aquir
cép

oneal1
nemrég fotóztam

!Forza Ferrari!

Skynet
Valaki be tudta azonosítani a #430-ban látható pókot?

Az elmúlt 1 évben 3 hasonlóval is találkoztam,csak jóval nagyobb méretben.
2x csömörön,kb 3-4 centis volt az egyik,kib*szott gyorsan ment át a konyhán 1 egész flakon rovarírtóspray-t kibírt, asszony széttaposta...
Másodszor a csatorna fedél alatt találkoztam egy igen méretes példánnyal a tömör hálószerûségében,mire lefotóztam volna másnap már seholsem volt...
A harmadikat még idén nyáron gödön egy házibulin,rendesen mindenki felugrott tõle,mert a teraszon rohant át igen gyorsan és volt vagy 5-6 centi átmérõje is. Cipõ végzett vele....

Azóta sem tudtam beazonosítani milyen pókok ezek de több haverom is látott már belõle nálunk.
Jellegzetessége,hogy qrva gyors, teljesen fekete, és vékony lábak/szõrös lábak helyett ilyen kitinpáncélos szerû lábaik vannak.

Ha megint látok egyet lefényképezem,de esetleg leírás alapján valakinek valami infó róla? Köszi
tenkenorman
hali.
ugyan ilyet láttam énis csak valamivel kisseb volt, de a különös ismertetõjele a tappancs az "elején"😄 énis jól beszartam
mi ez?

http://www.tenke.hu

szabod
Ez egy álskorpió. Teljesen ártalmatlan.

Mente et Malleo

asysoft
Köszönöm!

/*WTF?!*/

Aquir
Galériám: Állattan / könyvskorpió

qetuol
egy skorpió-kullancs-pók mutáns <#wow3><#wow3>

: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant

asysoft
Elnézést, hogy OFF-olok, de hátha ti tudjátok: ez az állat miféle lehet?

Összesen kb fél centi, minap az asztalomon találtam döglötten...

/*WTF?!*/

LSSAHPAUL
😊 Elég durván néz ki! Pont tegnap történt velem is egy kis affér, az irodámba bejött a te pókoddal egyforma hosszú darázs. Leakartam ütni igy vártam hogy megpihenjen, erre belegabajodott egy pókhálóba. A pók sima házi pók volt max ha kivasalnám 15mm, de fél óra alatt végzett ezzel a bazi nagy darázzsal. Na csak azt akartam mondani hogy van olyan pók amit szeret az ember sõt hálás neki és van ez amit te mutattál... legalábbis kinézettre félelmetes, meg minek ekkora ha 1 centis is elég a legnagyobb darázshoz.. mi akar a tiéd ölni macskát?

Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.

szabod
Sziasztok!
Látom elég kihalt a topik, de azért ideírok, hátha válaszol valaki.
A minap találkoztam egy elég nagy pókkal (nekem ami 1cm-nél nagyobb az már nagynak számít). Éppen a legrosszabbkor zavart, mert a budin ültem. 😄 Egyszer csak vmi csörgésre lettem figyelmes a mosdó felõl. Akkor vettem észre ezt a jószágot, amint elõmászott onnan. Mivel arachnofóbiám van, ezért jól besz@rtam (úgyis folyamatban volt 😄), majd a pók megsemmisítésén kezdtem agyalni. Szóltam faternak, hogy fogja meg. Amikor meg akarta fogni, ez a dög ráugrott a kezére. Gyorsan bevágta a mosdóba, majd kapott egy kis forró vizet. Akkor sikerült róla ezt a képet készítenem. Sztem vmi farkaspókféle lehet. Poén, hogy kb. 1 hónapja költöztünk ide az új házunkba, de már ilyenekkel lehet bent találkozni. Pár hete egy cselõpók volt a kertünkben. Mondhatom örülök neki.

Mente et Malleo

Kaszáspókokról mi a véleményetek ?

Borzalmasan rusnya állat, meg nem az egzotikus fajokhoz tartozik, nyilván mindenki találkozott már vele, de különös életmódot folytat.
Én már komolyan "tartok" egyet otthon, a szoba bal felsõ sarkában tanyázik.
De már hónapok óta ott van, nem mozdul, csak ha ráfújok, vagy megbököm egy pálcával. Lusta mint a disznó. <#vigyor>

Viszont étvágya az van, legyet szoktam neki fogni, ha berepül. Levágom a szárnyait, aztán egy fogóval belerakom a hálójába. Kiszívja a belsejét rendesen, alig marad valami a légybõl.
Talán ebbõl kifolyólag már elég nagyra megnõtt.

Szal kaszáspókot nagyon egyszerû tartani. <#smile>

De tényleg borzalmasan lusta jószág ez...ahol dolgozom, ott is sok van, és csak állnak mozdulatlan fennt a termek plafonján...meg szigorúan magányosak, ha kettõ közelebb kerül egy hálóban, gyakran nekimennek egymásnak, aztán csak egy marad.
Eddig sose tanulmányoztam a kaszáspók életmódját...pedig érdekes. 😊

Aquir
na remek

Gondoltam beírom mire is jutottam. Hosszas kutatgatás után (a térháló indította el a nyomozást, mivel ilyet a Theridiidae család tagjai alkotnak, ezen belül kezdtem el keresgélni) leszûkítettem a kört a Steatoda nemzetség tagjaira, amik idehaza (többnyire) faggyúpók néven futnak. Ahogy korábban is gondoltam, ezek gyakori fajták, minden házban vannak kb, csak épp én nem tudtam eddig, hogy mik is ezek. 😊 A pöttyös változat valószínûleg ez a kettõ közül valamelyik:

Steatoda triangulosa (Háromszöges Faggyúpók)
http://bugguide.net/node/view/169896/bgimage
Steatoda albomaculatus (Koszorús Törpepók)
http://bugguide.net/node/view/58297

A barnát nem tudtam egyértelmûen beazonosítani, de hasonló kategória lehet. 😊
Aquir
Erre nem tudok mit mondani, interneten kéne keresgélni címszavak alapján.

Nem keresztes, az alakja, a mintázata és a hálója sem olyan, továbbá ez az 5mm körüli testméret a felnõtt méret. Találtam amúgy egy másikat a lakásban, azonban ez egyszínû barna, nem pöttyös, viszont minden más szempontból stimmel a dolog. A hálót jobban szemügyre véve észrevettem, hogy a sok kusza szál nagyjából egy alsó félgömb alakú hálószerkezetet ad ki, aminek az aljában ül, vagyis lóg háttal lefelé a pók amikor várja a fogást. Itt egy kép a másikról, itt már jobbak voltak a fényviszonyok, talán jobban használható.

Amúgy hasznos állat, mert fogja a szúnyogokat rendesen. 😊
Willenbrock
Ez szép,milyen barátságos tekintete van😊

Aquir
ha nem keresztes, akkor jó lenne részletes kép =)

Üdv!

Ennek a póknak a beazonosításához kérnék segítséget. Sajnos nem tudtam jó képeket csinálni róla, de hátha jó valamire. A pók apró termetû, olyan 5 mm hosszú lehet a teste. A potroha enyhén nyújtott, de inkább gömbszerû, barna színû, rajta fehér pöttyök, vagy legalábbis pontszerû minták több (páros számú) sorban. A hálója elsõ ránézésre szabálytalannak tûnik - sok ponton csatlakozik a környezõ tárgyakhoz és térbeli szerkezetû.

A háló.

Valami tipp?
Galy
ja.

1996. évi LIII. számú törvény a természet védelmérõl /részlet/

"Az igazgatóság engedélye szükséges védett ... állatfaj: ... egyedeinek gyüjtéséhez, befogásához, elejtéséhez, birtokban tartásához, idomításához; ... egyedeinek kikészítéséhez, preparálásához, a preparátum birtokban tartásához; ... egyedek adásvételéhez; ... kártételének megelõzése érdekében riasztási módszer alkalmazásához; ..."

ellenkezõ esetben természetvédelmi bírságot szabhatnak ki
én félek a pókoktól..😞

De télleg kell engedély?

every damn day

LSSAHPAUL
Kurvára mérges pók! Egy ismerõsömnek van, állítólag nem elég hogy mérges ( nem halálos csak majdnem ) de nagyon "bátor" is.

Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.

Aquir
Jó, csak azt mondtad Ezt a pókot találtad😊

Galy
nyugodtan elengedheted, jobb lesz neki
Oldal 1 / 10Következő →