SATA tapasztalatok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Valaki válaszoljon plíz!!! Nagyon sürgõs lenne.
MaSzKa
nekem az a tapasztalatom 2db 250gb-os samsungal hogy a satás verzió kb 5% -al lassabb több testprogi szerint
hdtune 2.53

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

Az lenne a problémám, hogy van egy SATA vinyóm, eddig a windowshoz soha nem telepítettem semmilyen drivert, meg semmit és jól megy (legalábbis remélem <#buck>). Most betettem mellé egy SATA 2 -t (mindegyik samsung egyébként) és elég lassan megy át a SATA-s ról a SATA 2 re az adat (olyan 4000 kbyte/sec környéként, ha a sima satáson másolok egy fájlt 10x gyorsabb). A SATA2-höz sem telepítettem semmilyen drivert és a BIOS ba semmit nem állítottam át. Ez így normális, vagy vagy nem? Ha nem mit tehetek?
janos666
A winyó tetejére írták hogy a jumperekkel beállíthatok Spred Spectrum Clocking-et. Az jó lenne nekem vagy felesleges (miért nincs eleve úgy jumperelve?)?
Marcinko
Szevasztok !

Segítséget szeretnék kérni !

Vettem egy új satá-s alaplapot meg egy 250 GB Samsung wincsit, 2 felé particionáltam, a rendszer 20 GB. és 230 Gb. a játékoknak meg mndennek. Majd feltelepítettem rá a Windows XP Reborn-t. Telepítés a sata 20 Gb-re minden ok. Pörög a winyó, másol mint a villám, majd mikor már csak 230 Gb. partición csak kb. 200 Gb. szabad hely van akkor belassul a másolási sebesség 2800 Kb/sec, és nem tudom, hogy miért!
Elméletileg alaplapi drivert felraktam ( Intel Inf file ) meg mindent ami a alaplapi CD-n van és kellhet.

Mi lehet a megoldás ?!

Elõre is kösz a segítséget.

Már pedig itt rend lesz mondta a nagymama és berúgta a szart az ágy alá.

Eagle16
Csak sebességben más.De az sem olyan jelentõs.

"No Sacrifice, No Victory" World of Warships játékosnév: Esovius

grebber
Sata és a sata 2 között foglalatbeli/csatlakozó beli eltérés van vagy csak a sebessége más??

Next PC upgrade: 2022

Ha jól tudom, akkor az asztali számítógépekben szokott 3,5 colos lenni és a laptopokban 2,5 colos, de azonban most úgy lementek a laptop winyók árai, hogy nem kizárt, hogy felbukkannak asztali pc-kben is...

autoszimulator
Mit jelent az a mobil rackaknél, hogy 2,5" vagy 3,5"-es S-ATA? nekem van egy maxtor diamondmax 20-as vinyóm, 160 gigás, de gõzöm nincs,m hogy akkor az most 2,5 vagy 3,5...

.: mobilize.hu :.

eNiX
Megoldódni látszik a probléma. Már rájött a gép h SATA cucc lesz benne. Még lehet fel kéne rakni vmit h a vinyóm is lássam.

keine Signatur

Biosban állitsd PATA emulation-ra a SATAt

Frank99 egy köcsög kis csicska aki az anyját kúrja.

eNiX
Hát ez az hogy nem látom! 😞

keine Signatur

ChaosTeam
De a Biosban látnia kellene a winyót, ha SATA akkor is, én is látom az én winyómat a BIOS-ban....
Hello!

Valószínûleg így nem is fogod látni...Az XP telepítéskor a más gyártótól származó hardverek hozzáadása (talán F6 gomb, ha jól emlékszem)segítségével teheted fel a kártya driverét, azután mehet a telepítés...

eNiX
Régen ezen az SG fórumon mintha sokkal többen lettek volna. Segítõkészek voltak. Mi lett velük?
Gyerekek, nagyon fontos lenne nekem, hogy tudjam mit tegyek <#pardon1> Ötleteket várok

keine Signatur

eNiX
Ja és ha valaki azt ajánlaná, hogy frissítsem a Bios-t, akkor kérem mondja el, hogy hogy kell.

De válaszoljatok plz!

keine Signatur

eNiX
Helósztok!
Van nekem egy SATA-s 160 gb-s Samsung winyóm, amit egyszerûen nem tudok beolvasni a Bios-ban.
AZ alaplapom egy régi Matsonic MS9138E, amin még ugye nem volt SATA csatlakozó. Namármost én vettem egy PCI Serial ATA Host Controller kártyát, amire már rá tudtam kötni a vinyót, de mint írtam, a Bios nem látta. Betettem a jumpert is, meg nem is, és úgyse jó. "Nézegettem" a papírt amit adtak hozzá de nem úgy jön ki ahogy ott le van írva.
Szeretném az XP-t rátenni.
Ja a lemezen amit adtak hozzá, valami Silicon Image mappában vannak cuccok, de nem vágom, hogy mit hogy kell.
Az alaplapom CD-jén meg nem találtam SATA-ra utaló fájlokat.

Nah, hát ennyi lenne. Valaki(k) kérem segítsen(ek)! Köszönöm!

keine Signatur

hocza
Kösz!

P4 3.0 Ghz, Abit is7-v2, stb. Nintendo DS lite (fekete), XBOX 360 arcade, Sony PS1, Atari 2600, Nintendo Nes, stb.

Eagle16
Mármint nem lehet, hanem igen, tudod majd vele használni úgy értettem 😊, csak Sata 1 -ben fog menni.Átkell csak jumperolni, aztán ha lesz késõbb Sata2-es lapod, akkor meg vissza jumperolod.

Eagle16
Lehet.

hocza
Hi! Volna egy kérdésem. Sata HDD-t szeretnék venni, és nem tudom, hogy a SATA 2 vinyót lehet-e sata 1-es alaplappal használni (nekem abit is7-v2). A választ elõre is köszönöm.
Hocza

P4 3.0 Ghz, Abit is7-v2, stb. Nintendo DS lite (fekete), XBOX 360 arcade, Sony PS1, Atari 2600, Nintendo Nes, stb.

Serpa
kösz az infot.

ChaosTeam
Én az Aqua oldalán láttam ilyesmit :
S-ATA tápkábel átalakító/CC-SATA-PS/

Ez alakítja át a sima 4 pin-est SATÁSRa... az ára 960 Ft.

Serpa
pontosan mi a neve annak a kábelnek, ami a 4pines tápkábelt átalakítja olyanná, h a sataba is bele lehessen dugni?

Hali!

Tapasztalataim szerint nagy adatmennyiségnél ill. sok apró fájlnál van észrevehetõ különbség a 16 MB cache javára...

scs17
Még annyi h egy 8Mb és egy 16 Mb cache méretû SATAII merevlemez között teljesítményben mennyi a különbség? (számottevõ?)

scs17
Ok tnx, csak gondoltam megkérdem mert hallottam ilyet is meg olyat is <#rolleyes>

czky
És ez így van.

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

reaper4
szvsz nem kell semmilyen driver telepítéskor.

Gigabyte GA-965P-S3|Q6600+ASUS Silent Knight II|4x1gb KingmaxDDR2-800|VTX HD 6870| Samsung 750gb|Sb X-fi XtremeMusic|Samsung P2770HD| Corsair TX650 v2|Megaworks 550|G9|win7 64-bit

scs17
<#help>

scs17
Hi! A héten szeretném lecserélni a jelenlegi vinyómat egy SATAII-re. Az alaplapi driverek közül a raid 1.7.1.92 -re lehet szükségem vista installáslása közben? (ezt irjam ki flopyra?)
A választ elõre is köszi

autoszimulator
Sajnos ez is mind mind megvolt már :S Ez már hárdveres hiba szagú..

Üdv!

Partíciók eltávolítása, újrapartícionálás? Elõbb XP és utána Vista?

autoszimulator
Egy érdekes problémába ütköztem egy 160GB-os MAXTOR SATA vinyónál. Volt rajta pár operációs rendszer, nevezetesen xp-k és visták, többször újratelepítve, s minden, mi a vinyónak csak kedvez... De a probléma csak most kezdõdött a napokban. A vistám mellé akartam volna feltenni egy XP, mert az még mindig használhatóbb mint a Vista, legalábis számomra. Igen ám, de az XP nem hajlandó feltelepülni. Van, hogy a legelején sima fekete képernyõ a hardwarevizsgálat közben, de van hogy még a fájlokat is felmásolja, de rebootolni már nem tud, kiirja hogy hiba az operációs rendszer betöltésekor. És ilyenkor természetesen a boot menüt is elrontja.
Volt már teljes format, minden mit felhasználóént tenni lehet, az XP mégsem települ. A CD nem hibás, ez biztos. A Vista viszont azóta is gond nélkül felmegy. Mi lehet a probléma?

Üdv!

Örülök, hogy sikerült...

OK köszi, közben megtaláltam, és most már megy!😊
Hihetetlen, hogy egy egész napom elment egy ilyen kis hülyeség miatt..

\"...lámák kíméljenek.\"

A boot közben megjelenik egy táblázat (amit a pause billentyûvel megfoghatsz)abban minden benne van. Módosítani (ha nem LBA) nagyjából így tudod:
BIOS>Main(Itt kiválasztod a vinyódat - mondjuk First SATA Master)>Enter>Acces Mode (beállítod az LBA-t)>nyomsz egy F10-et(ment és kilép) Mielõtt bármit csinálsz távolítsd el a jelenlegi partícíót legyen teljesen üres és formázatlan a vinyó...

Ööö... és azt hol lehet beállítani? mert nem nagyon láttam olyan opciót, hogy LBA vagy CHS formázás..

\"...lámák kíméljenek.\"

Üdv!

Elképzelhetõ, hogy nem LBA hanem CHS módban formáztad meg...Ilyenkor a win felmegy de a telepítés végén az újraindulás nem sikerül...

Én is pont ezzel szo.ok most... sehogy se bírom rányomni az XP-t a SATA2-es vinyóra, az elsõ újrainduláskor kiakad... ha a régi PATA vinyóra nyomom fel az XP-t, akkor onnan látja meg mûködik, meg XP telepítésekor is egybõl látja, lehet particionálni, stb.. Persze próbáltam már úgy is, hogy csak a SATA van rákötve, de akkor is ugyanez a helyzet... Vki árulja már el légyszi, hogy mi a megoldás:S
Ja, a konfig: ASUS M2N-E alaplap, Seagate 250 SATA2 vinyó

\"...lámák kíméljenek.\"

n3whous3
Valószínûleg a BIOS-ban kell keresgélni "nemfelismerési problémák" esetén. A RAID-et kapcsold ki, ez több vinyó esetén (adatbiztonságok érdekében) használatos dolog, nem kéne úgy hagyni. Nálam a BIOS-ban külön kellett aktivizálni a SATA menüpontot, keresgélj csak, hátha.

Amúgy pedig nem ártana az újonnan vett vinyókat leformatálni, ugyanis addig teljesen használhatatlanok, asszem nem is fogod látni XP alatt amíg ez van. Szerezz be Partition magic-et, azzal lehet mindent csinálni

púúúúú

Hello!
Nem a vinyóval van baj, illetve nem azt nem ismeri fel, hanem a csatoló felületet! Telepítés indításakor felkínál rövid ideig f2-re valami egyéb illesztõ programok megadására lehetõséget, ha ilyenkor nyomsz egy f2-õt akkor késõbb a kismeghajtón keresi a lemezt, ahol például megadhatsz nf4 illesztõ programot, és akkor már lárni fogja a vinyót.Vannak típusok, (pl srock) ahol elõbb a gyári cd-rõl kell kislemezre megcsinálni a drivert. Elvileg automatikusan felkínálja ezt a lehetõséget ha a gyári cd-t a meghajtóba teszed, + kismeghajtóba lemez és a kérdésre igennel felelni.
ajem kisa
Arra akarod telepíteni az xp-t?

Sziasztok!
Vettem egy Seagate Barracuda SATAII-es 160GB-os vinyót,és az xp nem ismeri fel.Mi lehet a baj?A BIOS-ban igazából nem is találok SATA-ra utaló menüpontot,de a RAID IDE/Serial ATA controller-t bekapcsoltam.Ez lenne az?De így sem ismeri fel a gép.Mit tegyek?
Hello.

Én érdeklõdni szeretnék hogy most akarok majd új alaplapot venni meg hozzá új sata2es vinyót és a régi ide-s vinyót csak háttértárnak szeretném mellette használi.Olvastam itt a hozzászólások között hogy együtt a kettõ nem mindig mûködik zökkenõmentesen.Lehet majd együtt használni a kettõt gond nélkül?

Danecay
Sziasztok!
Olyan gondom lenne, hogy alaplapcserén vagyok túl, ami jelenleg egy MSI K8N SLI, de valamiért nem ismeri fel a Seagate 250GB-os SATA2-es winyómat, sem a BIOS sem az SP2-es Windows. Próbáltam már az összes alaplapon található SATA satlakózóba dugni a SATA kábelt, de nem jelenik meg mint hardware. Már a RAID-et is bekapcsoltam de semmi.

ajem kisa
de

Sziasztok!
Van egy Maxtor ATA vinyóm és akarok venni egy 160GB-os SATA-t,de az megoldható lesz utána hogy együtt mûködjön a kettõ?Vagy az ATA és a SATA együtt már nem használható?
ajem kisa
Nekem ata vinyó volt (maxtor), a vista felsem ismerte, via chipsetes az alaplap, ahoz találtam drivert, azzal már látta a c-t, meg a d-t, felrakta 100%ig a vistát, de restart volt állandóan, semmi több, akkor meguntam, beraktam az én gépembe, nekem ott egybõl felismerte a satámat, és települt...Egy szervizbe elvittem a gépet, lemezzel, otthagytam náluk, és másnap az volt a válasz, hogy nem jo (nem kompatibilis) a vistával(?) az ata vinyó...
Szóval nézz szerintem egy drivert hozzá, lehet via chipseted van?😊

bazza
huhh nekem nagy help kéne...
Vistám van, de a gép nem ismeri fel a sata vinyómat, ha bootnál az is be van kötve, akkor meg 5perc lesz a boot idõ, de még így sem látja a gép a vinyót. (alap vistás sata driver)

\"Cum Deo pro patria et libertate!\"