SATA tapasztalatok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
hdtune 2.53
_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______
Segítséget szeretnék kérni !
Vettem egy új satá-s alaplapot meg egy 250 GB Samsung wincsit, 2 felé particionáltam, a rendszer 20 GB. és 230 Gb. a játékoknak meg mndennek. Majd feltelepítettem rá a Windows XP Reborn-t. Telepítés a sata 20 Gb-re minden ok. Pörög a winyó, másol mint a villám, majd mikor már csak 230 Gb. partición csak kb. 200 Gb. szabad hely van akkor belassul a másolási sebesség 2800 Kb/sec, és nem tudom, hogy miért!
Elméletileg alaplapi drivert felraktam ( Intel Inf file ) meg mindent ami a alaplapi CD-n van és kellhet.
Mi lehet a megoldás ?!
Elõre is kösz a segítséget.
Már pedig itt rend lesz mondta a nagymama és berúgta a szart az ágy alá.
"No Sacrifice, No Victory" World of Warships játékosnév: Esovius
Next PC upgrade: 2022
.: mobilize.hu :.
keine Signatur
Frank99 egy köcsög kis csicska aki az anyját kúrja.
Valószínûleg így nem is fogod látni...Az XP telepítéskor a más gyártótól származó hardverek hozzáadása (talán F6 gomb, ha jól emlékszem)segítségével teheted fel a kártya driverét, azután mehet a telepítés...
Gyerekek, nagyon fontos lenne nekem, hogy tudjam mit tegyek <#pardon1>#pardon1> Ötleteket várok
keine Signatur
De válaszoljatok plz!
keine Signatur
Van nekem egy SATA-s 160 gb-s Samsung winyóm, amit egyszerûen nem tudok beolvasni a Bios-ban.
AZ alaplapom egy régi Matsonic MS9138E, amin még ugye nem volt SATA csatlakozó. Namármost én vettem egy PCI Serial ATA Host Controller kártyát, amire már rá tudtam kötni a vinyót, de mint írtam, a Bios nem látta. Betettem a jumpert is, meg nem is, és úgyse jó. "Nézegettem" a papírt amit adtak hozzá de nem úgy jön ki ahogy ott le van írva.
Szeretném az XP-t rátenni.
Ja a lemezen amit adtak hozzá, valami Silicon Image mappában vannak cuccok, de nem vágom, hogy mit hogy kell.
Az alaplapom CD-jén meg nem találtam SATA-ra utaló fájlokat.
Nah, hát ennyi lenne. Valaki(k) kérem segítsen(ek)! Köszönöm!
keine Signatur
P4 3.0 Ghz, Abit is7-v2, stb. Nintendo DS lite (fekete), XBOX 360 arcade, Sony PS1, Atari 2600, Nintendo Nes, stb.
"No Sacrifice, No Victory" World of Warships játékosnév: Esovius
Hocza
P4 3.0 Ghz, Abit is7-v2, stb. Nintendo DS lite (fekete), XBOX 360 arcade, Sony PS1, Atari 2600, Nintendo Nes, stb.
S-ATA tápkábel átalakító/CC-SATA-PS/
Ez alakítja át a sima 4 pin-est SATÁSRa... az ára 960 Ft.
Tapasztalataim szerint nagy adatmennyiségnél ill. sok apró fájlnál van észrevehetõ különbség a 16 MB cache javára...
Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510
Gigabyte GA-965P-S3|Q6600+ASUS Silent Knight II|4x1gb KingmaxDDR2-800|VTX HD 6870| Samsung 750gb|Sb X-fi XtremeMusic|Samsung P2770HD| Corsair TX650 v2|Megaworks 550|G9|win7 64-bit
A választ elõre is köszi
Partíciók eltávolítása, újrapartícionálás? Elõbb XP és utána Vista?
Volt már teljes format, minden mit felhasználóént tenni lehet, az XP mégsem települ. A CD nem hibás, ez biztos. A Vista viszont azóta is gond nélkül felmegy. Mi lehet a probléma?
.: mobilize.hu :.
Örülök, hogy sikerült...
Hihetetlen, hogy egy egész napom elment egy ilyen kis hülyeség miatt..
\"...lámák kíméljenek.\"
BIOS>Main(Itt kiválasztod a vinyódat - mondjuk First SATA Master)>Enter>Acces Mode (beállítod az LBA-t)>nyomsz egy F10-et(ment és kilép) Mielõtt bármit csinálsz távolítsd el a jelenlegi partícíót legyen teljesen üres és formázatlan a vinyó...
\"...lámák kíméljenek.\"
Elképzelhetõ, hogy nem LBA hanem CHS módban formáztad meg...Ilyenkor a win felmegy de a telepítés végén az újraindulás nem sikerül...
Ja, a konfig: ASUS M2N-E alaplap, Seagate 250 SATA2 vinyó
\"...lámák kíméljenek.\"
Amúgy pedig nem ártana az újonnan vett vinyókat leformatálni, ugyanis addig teljesen használhatatlanok, asszem nem is fogod látni XP alatt amíg ez van. Szerezz be Partition magic-et, azzal lehet mindent csinálni
púúúúú
Nem a vinyóval van baj, illetve nem azt nem ismeri fel, hanem a csatoló felületet! Telepítés indításakor felkínál rövid ideig f2-re valami egyéb illesztõ programok megadására lehetõséget, ha ilyenkor nyomsz egy f2-õt akkor késõbb a kismeghajtón keresi a lemezt, ahol például megadhatsz nf4 illesztõ programot, és akkor már lárni fogja a vinyót.Vannak típusok, (pl srock) ahol elõbb a gyári cd-rõl kell kislemezre megcsinálni a drivert. Elvileg automatikusan felkínálja ezt a lehetõséget ha a gyári cd-t a meghajtóba teszed, + kismeghajtóba lemez és a kérdésre igennel felelni.
Vettem egy Seagate Barracuda SATAII-es 160GB-os vinyót,és az xp nem ismeri fel.Mi lehet a baj?A BIOS-ban igazából nem is találok SATA-ra utaló menüpontot,de a RAID IDE/Serial ATA controller-t bekapcsoltam.Ez lenne az?De így sem ismeri fel a gép.Mit tegyek?
Én érdeklõdni szeretnék hogy most akarok majd új alaplapot venni meg hozzá új sata2es vinyót és a régi ide-s vinyót csak háttértárnak szeretném mellette használi.Olvastam itt a hozzászólások között hogy együtt a kettõ nem mindig mûködik zökkenõmentesen.Lehet majd együtt használni a kettõt gond nélkül?
Olyan gondom lenne, hogy alaplapcserén vagyok túl, ami jelenleg egy MSI K8N SLI, de valamiért nem ismeri fel a Seagate 250GB-os SATA2-es winyómat, sem a BIOS sem az SP2-es Windows. Próbáltam már az összes alaplapon található SATA satlakózóba dugni a SATA kábelt, de nem jelenik meg mint hardware. Már a RAID-et is bekapcsoltam de semmi.
Van egy Maxtor ATA vinyóm és akarok venni egy 160GB-os SATA-t,de az megoldható lesz utána hogy együtt mûködjön a kettõ?Vagy az ATA és a SATA együtt már nem használható?
Szóval nézz szerintem egy drivert hozzá, lehet via chipseted van?😊