Vezeték nélküli hálózat

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

biomage
néz az ADSL Router+Firewire kapcsolatra oda is ezt irta

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

Ja, tök jó, hogy ennyi topic van egy témából.

Meg lehet oldani, ha sok pénzed van, vagy ha nincs, akkor barkács östehetség leledzik benned.
A két ház hány méterre van egymástól (kb)?

psg5
Meg lehet osztani az adsl netemet úgy hogy nem a házon belûl használnám a másik gépet hanem pár utcával arrébb?, (de elég ha csak egy használó használhatja adott idõben) A router ugye csak egy házon belûl él?!

F.K.T.

Üdv!

Lene egy kérdésem it ahol én lakom már van Vezeték nélküli hálozat és szeretnék csatlakozni hozájuk. Azt szeretném tudni hogy milyen antenát vegyek mert kültéri kellene és olyan hogy 360 fokon tudja veni a jelet mert ahol a router van ara rá lehet látni rendesen viszont a haverom nem tud mert ö egy másik tömbe lakik és valahogy ugy kéne ki alakitani hogy ö ne lása a router viszont engem igen de mögötem lakik és csak velem legyen háloba.
Akkor még egy kérdés.AKor nekem milyen antenát javasoltok és a haveromnak milyet a választ elöre is köszönöm.

Igen!

Üdv!

Meg lehet olyan netet osztani ami eleve osztott? Wireless-rõl lenne szó.
Tehát kaptam IP-t, átjárót, DNS-eket. Szét lehet ezt osztani ha veszek egy routert?

Abit NF7s,Barton 3000+,256 DDR,120Gb Maxtor, Pioneer 109 DVDRW, 19\" Samsung 913N TFT

KM
Úgy megy rendesen.

Lehet, hogy kicsi a szoba 😊
A kábeles kapcsolattal gond nélkül tudsz másolni?

KM
Lenne egy kérdésem: miért van az, hogy wlan-on nagy (1-2 GByte-os) file másolása közben megszakad a kapcsolat?
Szitu: gép->kábel->router (X-Micro WLAN 11g)->wlan->gép (X-Micro WLAN 11g PCMCIA Card), a ket wlan eszköz kb. 2 méterre van egymástól, XP op. rendszer.

Igen 😊 DHCP-n hagytam, a MAC addressnek meg azt kellett hagyni, amit o automatikusan klnozott (nem a kabelmodemet). Annyi volt a gond, h nem kapott IP-t a szolgaltatotol, mert, nem ertettem pontosan, de 2-3 ora kellet, mig frissult vmi, tehat csak azert nem ment a Net, mert a szolgaltatonal kellett vminek frissulni.
Most sikerult a wines halot is eletre kelteni, de ujra bekapcsnal megint szenved... Meg a valt. kedveert most nem lat megint egy gepet, de azon meg me'g nincs sp2. Eljatszok meg vele... 😉
A routered eddig is ment, csak net nem volt 😊
Már mûködik?
Gondolom DHCP-n hagytad a routert. Próbálkoztál már fix IP-vel?

No, a router elindult, ellenben ujabb gond...
Van 3 gep, 2 wlanon, 1 drottal a routerhez. Ha a drotos nincs bekapcsolva, a 2 wlanos latja egymast a munkacsoportban (xp sp2), ha a drotost bekapcsolom, akkor a wlanos nem tudja tallozni a halozatot, a drotos meg csak magat latja a munkacsoportban... Felettebb erdekes...

Elotte volt egy hasonlo gond, akkor a wlanos nem latta magat es semmi mast, de a drotos latta ot, akkor ledurtam az egyikrol a windowst es ujratelepitettem es most lett ez... 😉 Valtozatos... <#confused>
Igen: [email protected]
Meg font maradok akkor kicsit. Koszi
MSN-ed van?
Csak mert ugy lehet, hogy gyorsabb....

KM
Ez a kártya tudja a WPA-s titkosítást?

Mivel a temamat jo gyorsan lezartak, ami errol szolt, igy bemasolom ide is az uzenetem. Ugy latom teljesen ugyanaz a gondom, mint Guernek; HITMorpheus, es Guer, ha sikerult alkotni valamit, nagyon megkoszonnem, ha segiteneketek!

Ma vettem egy X-micro Wlan 11g routert es sehogy sem birom beallitani... Nem vagyok mar teljesen kezdo az infos dolgokban, vegigprobaltam mindent.
A gepek a belso halon rogton latjak egymast, ahogy beallitom.

A Net egy Scientific Atlanta kabelmodemrol jon, Axelero. A Windows DHCP-vel rogton felismeri a kapcsolatot (ugy, h router nincs).

Viszont a routerre teszem, ugy sehogy... A router a wan-ra azt irja ki, h DHCP disconnected. Ujra connectnel time-out. Ugyanez van, ha be sincs dugva...
Automatan ugy ismeri fel, h fix ip-s, pedig nem. Beallitottam mar ugy is, ugy se jo. DHCP-vel time-out allandoan. Probaltam mar cross-link, patch, rovid, hosszu kabellel, midnenhogy...
Az Sg-n ezt talaltam "Chello esetén elõbb egy macadress csere vár ránk, majd a DHCP bekapcsolása, és persze ne feledkezzünk el a hálózati címfordítás, azaz NAT bekapcsolásáról sem.", ezt is vegrehajtottam.
A firmware a legfrisebb, de mar kinomban ratettem meg1x.

Valamit a windowsba kellene allitani? Vagy a router beallitasoknal van vmi rejtett "pocok"? A kabelmodemet is reseteltem, vartam 5 percet, h ujra jelentkezzen, semmi.

Kerlek, akkor is irjatok, ha nem tudjatok, h mi lehet a gond, lehet visszaviszem, ha ezek a hozzaszolasok lesznek tobbsegben.

Nagyon szepen koszonom elore is a segitseget, teljesen tanacstalan vagyok
Süti
Hali!

Volt már valakinek olyan gondja hogy az X-micro-s PCMCIA (108Mbs) kártya ha be van rakva a notebookba akkor a proci használat midig 50% -on van? Ha kiveszem minden normális!
Ötlet?
Ja a router X-micro 11b!
Felvettelek MSN-re...

Guer
ha van vki hozzáértönek kedve hozzá msn-en is megkereshet
MSN: [email protected]

Guer
Sziasztok!
Vettem egy X-micro 11b antennás routert
router - ez az izmosabb tesvére de majdem ugyanaz
probléma a következö:
szeretném megosztani vele a kábeles netet de nics hozzá semmiféle driver vagy telepitö csak egy manual és nem igazán akar összejönni
egy gépet kábellel és egy laptopot antennával szeretnék hozzá csatlakoztatni
mident ugy csináltam ahogy a manualban le van irva de semmi nem akar összejönni pedig a gép ki is irja hogy megvan a kapcsolat de se net se semmi
sajna az angoltudásom nem tökéletes és lehet hogy vmit nem értettem meg rendesen de iszonyat mennyiségü dolgot lehet álligatni
lécci segitsetek ha kell elküldöm a manualt szivesen
Elöre is thx a helpet

Ma sikerült kipróbálni a crosslink kábelt, azzal sem ment a laptop hálókártyája, ebbõl azt szûröm le, hogy vagy a vezetéket cseszték el, vagy tényleg tropa a hálókari. Lehet valahogy ellenõrizni, hogy a vezeték jó e? Én bedugtam adsl modembe és onnan a gépbe, de akkor sem reagált.
Tehát, ez elvileg dhcp szerverként is mûködik... tehát nem kellenek a fix ip-k..
ping átmegy a két gép közöt? ha igy irod ber a címsorbaa:
\\Agepneve
vagy
\\192.168.0.6 (a gép ip címe értelemszerûen)
akkor eléred?
Netbios engedélyezve van a tcp/ip felett?

Na sikerült.
Most dinamikusra van állítva az IP.

Pheel
admin:admin
login:password
admin:password

vagy valami hasonlóval próbálkozz!

Az én ASUS-omnak a hasára van írva a factory default, de ahhoz elõbb meg kell nyomni rajta a reset gombot.
Az elsõ cím a nyerõ, csak az a baj, h felhasználónevet és jelszót kér. Én ilyenrõl sajna nem tudok.

Pheel
Értsd: ha túlmelegszik, megdöglik. Szóval ne tedd fedett helyre, illetve ne takard le!
Milyen keresõröl beszélek...
A netböngészõd címsorába...

A Routered Adminfelületében, az összesítésnél. Keresõbe ird be, hogy 192.168.0.1, vagy 192.168.1.1, vagy ilywsmi.

Egy munkacsoportban van, viszont nem tudok, h statikusan vagy dinamukisan osztja-e ki. Ezt hol tudom megnézni?

A routered Statikusan ossza ki az IP-t a belsõ hálózat felé, vagy dinamikusan? Egy munkacsoportban van a két gép?
Ezeket jó lenne még tudni...

adam17
Hát pedig nem fogok erre is ventilátort rakni. Úgyhogy felõlem aztán melegedhet...

Szevasztok!
Nos már több mint 1 éve használok egy D-link router-t, ami alkalmas vezetékes, vezetéknélküli internet és nyomtatómgosztásra.
Az én gépem mellett van a router, és persze vezetékkel kapcsolódik hozzá.
A másik gép kb 10 m-re van ettõl, tehát a router-tõl is 😊.
Egy USB-s érzékelõvel (antennával) érzékel. Még anno szakember állította be az egészet, de már akkor sem volt tökéletes.
(egyébként elõtte volt SMC barricade router, és a másik gépbe beépített hálókártya kis antennákkal, de az sem volt jó).
Szal gondoltam, h most már megcsinálom ezt a hálózatot. Ami persze nem volt túl sikeres.
A másik gépen mindig azt írja, h a jel nagyon gyenge, vagy rossz, esetleg nem elérhetõ, de a net ettõl üfüggetlenül szinte hibátlanul megy.
Igazából azt szerettem volna megcsinálni, h a 2 gép lássa egymást. Próbálkoztam mindenféle varázslóval, mindent megosztottam, tûzfalakat belõttem, a varázsló által "flash meghajtókat" is használtam a beállítás megkönnyítése érdekében.
De a 2 gép továbbra sem látja egymást, csak az internethez tud kapcsolódni.
Szal se adatokat nem tudok áthúzugálni, vagy esetleg hálóban játszani.
Mindkettõn XP Prof, SP2 rendszer van.
Amit tudtam, azt megpróbáltam. Nagyon jó lenne ha végre mûködésre lehetne bírni.
Eõre is köszi!

Pheel
A Dilinkek hajlamosak túlmelegedni. Ha erre figyelsz, akkor nagy baj nem lehet.
Kössz a linket 😊
adam17
Nah, nálam ma végülis egy D-Link 514 -es talált gazdára. Sikerült jól bekonfigolnom, eddig tökéletesen mûködik. Most már csak le kéne tesztelni hogy milyen messzirõl megy a WiFi, csak erre most nincs lehetõségem...
Majd ha lesz a közelben laptop 😉

Hogy egy kicsit értsd is a lényeget, mit kell nézni: http://www.klix.nl/helpdesk/techdocs/utp.htm

A vezetékeken a szinsorrend nem törvényszerü, de meg tudod nézni, hogy hanyadik szál melyik másikkal lett felcserélve.

Punkerwork
SMC-s Wi-Fi-t használunk a boltban, a dupla falon keresztül simán megy a szomszédnál is, semmi gond nincs vele 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Én Chellot osztok meg egy alap D-Link cuccossal, sok problémám még nem volt, de nincs valami sûrûn firmware hozzá.
Majd meglátjuk, mit tud a Linksys. Errõl a márkáról csak jót hallottam.

yep

Kössz a helpet, szal lehet csak rossz kábellel próbálkoztam 😊
Ma kipróbálom hátha úgy már müxik a cuccos. Kössz az infókat is 😊
A Dlinkrõl nekem anyni a tapasztalat, hogy adsl arról jön és még sosem volt gubanc vele az elmúlt 4 hónapban, ha ez neked kellõ pozitívum 😊
adam17
Szóval szerinted azért inkább az SMC mint a D-Link?

Azért figyelgesd ezt az oldalt. Talán találsz neked megfelelõ cuccost. De ha nincs más, az SMC is megfelelõ, elég nagy név a hálózati dolgokban. De ha nincs más, a D-link is megfelelõ. Nem akarom nagyon lealacsonyítani ezt a márkát, inkább szóbeszéd alapján kategorizálom, mint személyes tapasztalatból.
Ha nem így van, nyugodtan meg lehet cáfolni, mert azér jó lenne valami pozitív dolgot is hallani róla.

adam17
Megnéztem a Linksys routereket is, és az az igazság, hogy nekem túl drága. Most nem tok ennyit fizetni érte, SMC és D-Link jóval olcsóbb. Mondjuk jó lenne, ha azért a wireless net menne eggyel lentebbi szinten is (családi ház)... Szal' ha ehez drágább kell, akkor inkább várok vele még... De nem szertnék 18 ezerért routert venni, annyira azért nem lenne kihasználva 😊

adam17
Köszi az infót!
Igen, másolgatni is szeretnék, de mostani két 10 Mbpps hálókártyán 12 perc alatt átmegy egy film szal' az annyira nem vészes... Gondolom routerrel is ennyi lenne (wireless részét egyenlõre nem használnám, csak a kábelest, de ha már elõre gondolkodik az ember...😊 ). Csak akkor kéne még 2 10/100as hálókártya (vagy 1 mert ez biztos 10es), de akkor már lehet egybõl wireless kéne... Szóval ezen gondolkodom még... De mind2 esetben inkább egy wireless routert vennék. Elsõsorba azért kéne persze, hogy a net akkor is menjen, ha én nem vagyok bekapcsolva.

Ezek szerint a Linksys a legjobb márka a routerek között?

Na kezdjük a kábeleknél: Egyenes kábellal próbálkoztál, vagy crosslinkel? Annyi a különbség, hogy az egyenes UTP kábelban párhozamosan futnak a szálak, míg a crosslinkben két vezeték fel van cserélve. Nem mindegy, szerintem próbáld meg mindkettõvel...

De hamár ebben gondolkozol: Egy Acces Point, amit érdemes megvenni (ha 50 m-ig megbízható is legyen), kb 20k-tól kezdõdik. Ehez kell neked 3 Wireless kártya, az kb 6-8k. a 4500 forintos usb adaptert felejtsd el, mert az szívás(bár lehet, hogy ez minõség/ár függõ). Ja, és mielõtt Wireless antennát veszel, nézz utánna, milyen pci-slotod van, mert nem mindegyik kompatibilis egymással.
De egyébként meg lehet valósítani az elképzelésedet.

Szevasztok!
Látom páran eléggé értenek ehhez, így itt teszem fel a kérdésem:
most vettem egy laptopot és úgy néz ki nem müxik a hálókártyája, mivel hiába teszem be a csatlakozót, a hálózati kábel nincs bedugva ikon csak nem akar eltûnni. Ezért is kezdtem gondolkodni a vezeték nélküli hálózaton, mivel úgyis vinném magammal a gépet a ház körül. Ehhez hozzájönne anyám P1-es gépének is a bevétele a hálózatba, szóval jön a nagy kérdés: mivel hogyan és kb mennyibõl lehetne az alapból a p4-es géphez csatlakoztatott adsl netet a legkönnyebben megosztani légvonalban? Max 50 m ha lenne a gépek között.
Eddig valami ilyesmire jutottam, hogy az én gépembe egy vezeték nélküli hálókártya menne, anyám gépébe egy usb-s adapter(4900-ért már láttam ilyet), az én laptopomba pedig egy pcmcia kártya. Jó irányba gondolkodok?
Azt hiszem, hogy igen, elvileg kell tudnia, de az a vásárlás elõtt azonnal kiderül. Körülnéztem nem mindenhol, csak ilyen "gyorsleírást" találtam, de abból nem derül ki semmi.
Szerintem elég otthonra a 11 Mb/s, de az attól függ, hogy csak játszani akarsz, vagy másolgatni is, mert mert az 54-es jobban lerövidíti az idõdet.
Tapasztalatom egyik tipusról sincs, de a kettõ közül inkább az smc. De ha igazán minõségit szeretnél, akkor Linksys.
Itt mazsolázhatsz...
Én is ilyenre spórolok éppen.

adam17
Vagy esetleg még e típus felé vonzódom: DI-514
Van vkinek tapasztalata?

adam17
Ja, köszi elõre is 😉