Vezeték nélküli hálózat
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Néztem egy ilyen routert: SMC 7004VWBR, és azt szeretném kérdezni, hogy a wireless meg a normál vezetékes hálózatot ezek tudják egyszerre kezelni?
Tehát ha 2 gép wireless van rajta + egy vezetékeset meg rádugok, ez így mûködõképes egyszerre?
Még egy kérdésem lenne, hogy mennyit számít hogy 11 vagy 54 mbpps? Elég itthon hálózatra a 11 is..?
Próbáld meg, hogy egymás mellé viszed a két wlan os cuccot, hogy úgy mennyivel mûködik.
*hihi ** *
A gondom az vele, hogy ha radiosan csatizok ra akkor csak 43kbit/s -al megy! Ha kabelen, akkor rendesen mukodik! (elvileg a netem 384-el megy) Illetve a radios kartya is tudja a 11mb/s-t. (ez egy asus wl-130b) De a masolas a ket gep kozott is csak 43kbit/s! Nem tudom mi lehet a gaz, mert mas gepben is ugyanez volt a sebesseg! (a terero kivallo) Nem tudom a radios kartya vagy a router lehet a hunyo!?
Ha valakinek volt hasonlo gondja vagy tud segiteni irjon pliiiiz!
Thx..
Konfoláshoz érdemes a routert odavinni a gépedhez és RJ45-tel a gépedbe dugni, hogy elérd.
Vettem egy wireless routert és hozzá egy wireless hálókártyát (linkpro típusuak).
Egy gépet szeretnék üzemeltetni róla (vezeték nélkül). Az ADSL modemet csatlakoztattam a routerhez (RJ-45 kábellel)
A kártyát betettem a gépbe és telepítettem. Kiírta , hogy a hardvert (kártyát) telepítette. OK !
Az a gondom, hogy a hálózati kapcsolatokban " a hálózati kábel nincs bedugva" írja ki, és nem tudok csatlakozni a netre.Alul a tálcán pedig egy kis monitor ikonnak kéne lenni , de nincs.
Egyszerüen nem tudom mit hagytam ki, vagy mit rontottam el, A másik gépet keresi, amihez csatlakozna, de csak egy gép van. Egy gépre szeretnék kábel nélkül a router és a kártya segítségével csatlakozni.
Kérem a segítségetek , hogy mit kellene csinálnom.
Köszi
Abit NF7s,Barton 3000+,256 DDR,120Gb Maxtor, Pioneer 109 DVDRW, 19\" Samsung 913N TFT
A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Abit NF7s,Barton 3000+,256 DDR,120Gb Maxtor, Pioneer 109 DVDRW, 19\" Samsung 913N TFT
az antennás eszközökkel akár 100-200 méter körüli távolságot is el lehet érni
olcsóbb wlan kártyákkal kb egy lakásnyi terület hálózható be, kb 50 méter
ja és ha jól tudom akkor minél távolabb vanak a végpontok (esetleg router) egymástól annál lassabb a kapcsolat is
Csak az érdekelne,hogy mennyi ennek a vezeték nélküli hálónak a legnagyobb távolsága,amit még stabilan és viszonylag jó sebességgel el lehet érni?Természetesen a megfizethetõ határokon belül!
A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.
Az 1ikbe beteszel 1 simát, és összekapcsolod (persze kábel segítségével) a routerrel, és a másik gépbe pedig 1 vezeték nélküli hálókártyát teszel.
Így azért olcsóbban kijön.
Tehát: -vezeték nélküli router
-vezeték nélküli hálókártya
-"vezetékes" (sima) hálókártya
Ha több gépet akarsz összekapcsolni, akkor több vezeték nélküli hálókártya kell.
Kell venned két vezetélnélküli hálókártyát. A mistralban van Micronet, ami azért márkás, bár nem csúcsmárka, 12500-ért.
Egy jó márkájú úgy 19 ezer.
az volna a kérdésem hogy vezetéknélkül szeretném hálokártyával összekötni két gépet,csak azt nem tudom hogy mik kellenek hozzá és kb:mennyibõl lehet kihoznom /legolcsobban /és hogy panelházban volna mind a két gép kb 25 méterre,ellenkezö oldalon.és nem zavar be a vasbeton?kérem akinek tapasztalata van ebben az segitsen
elõre is köszönöm
üdv
A D-Link-kel minden tökéletesen megy.
Taranov: véleményed?
A PCMCIA foglalatos notebookokba értelemszerûen PCMCIA csatlakozású adapter kell, ami 18 ezer, az asztali gépekbe pedig PCI csatlakozású, ami 20 ezer.
Én a Linksys eszközöket ajánlom, szerintem jók.
Ha mondasz konkrétat, pl. mire kell, mekkora átviteli sebesség kell, akkor mondok konkrét eszközöket és konkrét árakat.
Az eszközöknek utána lehet járni a www.depo.hu-n, a www.linksys.hu-n, illetve a www.alphasonic.hu-n.
Az áltlagos wireless eszközök maximális sebessége 11 Mbit, de mostmár némi plusz pénzért (eszközönként 1-5 ezer Ft) lehet venni 54 Mbiteset. Természetesen 100 Mbites is létezik, de szerintem fölösleges kiadás.
Ezenkívül még azt kell elmondanom, hogy a D-Link eszközöket nem ajánlom, mert azokkal már szívtam.
Tehát kell nektek minden gépbe egy antenna. (PCI-os 11 Mbites: 19-20 ezer, 54 Mbites: 21 ezer. PCMCIA: 18 ezer)
És kell egy router vagy WAP. (Wireless Access Point) Ebbõl az egyszerûbb kijön 20-30 ezer között.
Elõször 70m a havertol hozzám, utánnna 30m tõlet a következõig és onnan még 70m. És közben az emeletek változnak.
One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.
Összesen 4-en vagyunk, a legnagyobb távolság köztünk kb. 70 méter?