Tűzfal HELP
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
És a win tûzfalat ne is kapcsoljam be,vagy csak addig kapcsoljam ki,amíg játszom?
Mivel a tûzfalat nem szívesen kapcsolom ki,nincs arra megoldás,hogy csak egyszer kelljen kivételt tennem a tûzfalnál?
Külsõ tûzfal összeakadás XP tûzfalával gyakoribb mint win7-nél.
Bár 7-nél teljesen elegendõ lehet az alaptûzfal, ha csak nem vagy pro és nincs ésszerû indokod rá hogy ne azt használd (win7 tûzfal GRC full stealth analysis-en simán átmegy 1056 porttal, alapbeállítás esetén is..)
Ha külsõ tûzfalat szeretnél akkor az ESS (vírusírtóval egyben) jó, de a win tûzfalat tiltsd le.
Vagy ha csak Nod-od van (tûzfal nélkül) akkor vagy a win tûzfalat használd (de XP-nél NE!) vagy felraksz egy megbízható tûzfalat (én Comodo-t használtam, tudom ajánlani).
Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
A sima alapot,amit alapból telepített a windows...
Meg Eset Smart Security-m van,de annál megmaradt a kivétel.
milyen tûzfalat használsz?
AVIRA - \"More than security.\"
True Stealthen 1056 porton:
😊
Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.
Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.
Melyik online tûzfal teszt megbízható? Melyiket ajánljátok?
Köszi!
\"Force is a Powerful Ally and a Terrible Foe\"
Használ valaki Zone Alarm tûzfalat? (8.0.298)
Millerke ® BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers
A Comodo nem volt képes megbocsájtani neked, sajnáljuk.
De ha van net kapcsolat akkor a 80-as portom mindenképpen nyitva van, nemde?? :-)
Mennyivel adna több biztonságot egy beépített tûzfallal rendelkezõ router?
Thanx!
oszt ezt hogy...?
Az EREDET Könyve; idézetek: „Áldott legyen az Ory. Az Ory hatalmas.” „Ne félj az Orytól és hidd az Ory igazságát.
A router-é végülis "hol" van? ez hogy mûködik?
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10
Ezek szerint a legtöbb portom stealth, a többi meg zárva van.
Ez jó jel.
Mennyire jelent plusz biztonságot a routeres tûzfal???
Valahol azt olvastam hogy azt feltörni, azon bejutni szinte lehetetlen. Ez igaz?
Gondolom azt is okosan kell konfigurálni.
Szoftveres tûzfallal együtt használható??
más: ha letöltök egy zenét, vagy akármilyen nagyobb file-t (80-150 Mb) akkor arra az idõre a portjaim egy része nyitva van, nem???
Nálam 11 éve tart. - Olyan nõt keress aki ezt elviseli. Nekem sikerült.
Beszartam.
Mostanában törlõdtek file-ok a gépemrõl, de lehet hogy valami más van a háttérben (én basztam el valamit..??) ezenkívül volt egy msn vírusom. SpySweepert felraktam, lefuttattam, talált 3 spying cookie-t, ezeket leírtottam. (ezek okozhatták az msn-es visszaélést???) :-/
Most már paranoiás vagyok.
Leszedtem a Comodo-t, meg a nod32-t (csak av). Felraktam a Kaspersky IS-t. Comodo mindig csendben volt, a Kaspersky meg naponta 2-3-szor jelez betörést win.MSSQL.worm.helkern -t, különbözõ IP-krõl.
A következõket használom:
AVIRA - nem talál semmit.
SpySweeper - a 3 süti óta nem talál semmit (viszont aznap 4 óráig keresett!! ez se normális..)
Kaspersky - semmit nem talált, a betöréseken kívül (amit ugye blokkolt)
SpyBot Search&Destroy - semmilyen kémrobotot nem talál
Blacklight - rootkit szerinte nincs.
Lassan megszállott leszek, ezeket naponta lefuttatom, tûzfalat figyelem, böngészek a témában, de a legtöbb cikk nekem mélyvíz.
Menyasszonyom már lázad, meg van sértõdve hogy csak a gépet basztatom állandóan, és nem õt...
lassan olyan leszek mint egy kómában lévõ félhalott - csak a GÉPEK tartanak életben.. <#wow3>#wow3><#idiota>#idiota>
A pirossal jelölt portok azok ahol tipikusan be szoktak jönni az ott felsorolt trójaiak. De neked - mint ahogy láthatod - ezek a portok zárva vannak.
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10
:-)
Az a baj hogy a dos-os ablakban lefut a netstat, de itt olyat hogy UDP nem ír ki..
A wigwamos pirossal jelzett port használók csak azt jelentik hogy ÁLTALÁBAN ezek használják ezeket a portokat, vagy NÁLAM EZEK fent vannak és használják?
(bár ott áll az is hogy OK)
Tûzfalam jelenleg: Kaspersky IS (elõzõ: Comodo)
Kértem egy lekérést a wigwam-ról, és az alábbi eredményt adta (lásd kép)
a pirossal jelöltek TRÓJAIK? Valaki betört, vagy mi van most?
Egy magyar oldalon ezt írják errõl:
"1, Nyisd meg a DOS Parancssort
2, Írd be: NETSTAT -a -n. Ez kilistázza számodra minden kapcsolatodat és nyitott portodat. Ha látsz egy nyitott UDP kapcsolatott a következõ kritériumok alatt, akkor fertõzött vagy:
a, Az UDP port: 31337, 666 vagy 411 ( más is lehet, ezek általánsokak )
b, Az UDP IP -je: 0.0.0.0.
Ha nem tudod indítani a netstat.exe, arp.exe, vagy más hálózati csekkoló progit, akkor a hekker azokat már kilõtte :-(. Ha nem tudod használni a netstat -ot, akkor keresd meg a START gomb feletti Keresés.. opcióval a windll.dll ( általában a C:\WINDOWS\SYSTEM könyvtárban van ). Még megjegyzendõ itt, hogy nem minden 0.0.0.0 UDP kapcsolat jelenti a fertõzést! A legegyszerûbb természetesen a legújabb BO detektáló progikkal megtalálni. "
nekem ezzel az a gondom hogy start gomb feletti futtatásból elindítom a netstatot akkor egy ablakban lefut villámgyorsan aztán eltûnik..
A windll.dll-t nem találom sehol!!!
Valaki segítsen már hogy most mi van???
Itt a wigwamos eredmény egy része:
Egyébként az Outpost full tûzfal meg eszi a gépet rendesen.