Zalman hívõk topicja

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Thx, az jó lenne.
_alladin_
http://www6.tomshardware.com/cpu/20041213/index.html

de tudom ajánlani a google-t
Breki33
EuroCase, de pontos típust nemtok, deha érdekel majd lelesem vhonnan.

DE nem hallom a prociventi miatt.
Breki33
Én csak olyan tesztet tudok, hogy 10 megkérdezettbõl 9 azt mondja, hogy a legjobb

De nem ventillátor just
BaziJoe
Bocsi de ezek a ventillátorok mennyire jók valami teszt nincs roluk?

Alaplap:ROG STRIX X470-F GAMING, Proci:AMD Ryzen 2700X Memória:16Gb 3400-as Gskill Videókártya: Saphire Vega 56.

Sztem mehet ide is, hátha nem veszik érte a fejünket. :)
Breki33
ide?

vagy privibe?

DE számcímet nem tudok csak elõadót P
Akkor nem kell venni7700-ast, ha jó a 7000 is. :P
OFF: Miféle táp az? Érdekelne.
Breki33
A Zalman 7700-nál nem hülyeség, de a 7000-re mindenki azt mondja.

Tápot tudok ajánlani én 7000-ért vettem nagyon jót

Alaplapos dologra: A prohardver honlap fórumán érdemes megnézni ott volt egy farigcsálós módszer

A P800-as-ra tuti rámegy nézd meg a tied miben különbözik.
Jah, az alaplappal kapcsolatban lövésem sincs, de ha tudod az alaplap méreteit, ill. a kondik hogy helyezkednek el rajta, akkor összevetve a Zalman oldalán leírt méretekkel, akkor könnyen kideríthetõ, hogy mi az ábra.
Ez szerintem tiszta hülyeség. Mármint a rezonálás. Nekem már 1 éve ez van a gépben, és mégsem tapasztaltam semmi ilyesmit. Jah, pár havernak is van, és õk sem panaszkodtak. Szerintem csak összeszerelés kérdése. Nekem aminek a legnagyobb hangja van, az a táp. Ha sok pénzem lesz, akkor lecserélem azt is egy Zalmanra. :)
_alladin_
ASUS P4C800E DELUXE alaplapra fel lehet tenni a CNPS7700 Cu - t?
Van valakinek tapasztalata erõl?
Lejjebb írta valaki a hûtõ rezonálást ... ezzel mi a helyzet?
tnx.
Breki33
énse csak most olvastam P
:) Ezt látod nemtom.
Breki33
3 fokkal
az lehet, de a réz ennek ellenére is jobb :P
Breki33
A Zalman CNPS7000-AlCu is 9000 körül van amúgy
rosszabb, mint a rezes. a rezes, az 8-9 körül van.
Breki33
Nade nekem aluminiumosat adnának újonnan 6000-ért

végülis ezért kérdem, hogy mennyivel jobb
Ami full réz, az ugye jobban vezeti a hût, szal jobb. :)
Szal ami csak "Cu"-s, az jobb. Nekem is ilyenem van. Pontosabban CNPS7000-Cu. :)
Jah, nézd meg a galériámba az asztalomat. A doboza ott van. :)
Breki33
A másik fórumon ezt írták

"A B jeluek egy kicsit konnyebbek sulyra, és ehhez már FanMate2 jár! Az Al pedig azt jelenti, hogy nem tiszta réz, hanem alu is van benne!"

Lehet, hogy jobb az Alu benne?

A fanmate2 mi pontosan?
Breki33
Köszi

És ha nem full réz az sokkal roszabb?

Cia!

Na szóval: az Al az az Aluminium-ra utal, mivel nem full réz a drága. Az "A" jelüek pedig már elvileg AMD procikra is feltehetõek. Mondjuk a sima is, némi barkács után. :)
Breki33
Na most azt kérdezném, hogy ez a modell

CNPS7000B-AlCu

Miben különbözik az A jelüektõl és mit jelent az Al kiegészítés a névben pontosan
HI all! Nekem egy Sapphire 9800 próm van egy ZM80D-HP bordával és kurvára nem kell hozzá az opcionális venti, teljesen jól bírja hûteni a kártyát. A szilikonpaszta amit adnak a bordához az viszont kétségbeejtõen kevés és kissé be is volt száradva a tubusba..<#levele>Viszont a szerelési útmutatóba felhívják a figyelmet arra hogy ne együk meg..LOL<#eljen>

Lala
A Zalman bordánál csendesebb nincs(0 dB). Ha jó a házad szellõzése akkor nem kell rá kiegészító OP1 ventilátor, a TI4200-t elbírja nélküle.
(Persze azért nem árt tesztelni)

Breki33
Elég halk, venti is van rajta

Elég korrektnak tûnik
Scape
A felszerelés több foglalathoz is jó. De ezt biztos leírják a Zalman oldalán milyenekhez jó. Nekem Socket 478-asra kellet tennem ahhoz meg volt még plusszba két fém darab amihez hozzácsvarom. A rögzítés nem egy megszokott de tart és ez a lényeg.

Szerintem csak akkor vegyél ha húzod. Ha nem húzod akkor minek ha az is jó ami most rajta van, kérdés hogy az elég halk e Neked? Vagy azon nincs is venti?

Ha nem akarod húzni, de csendet szeretnél, akkor a venti nélkülit rárakhatod, ha húzni szeretnéd, akkor pedig a ventis verziót. Típust ne kérdezz, én nemtok, de biztos mindjárt beírja valaki. :)
Breki33
köszi

a felfogatásban van különbség vagy light-osabb?

Amúgy öszinténszólva nem tudom melyiket mutatták egy másik boltban
Csak azt mondták 9000-rõl akciósan 6000 Ft

MIndenkinek köszönöm a korrekt válaszokat.

Amúgy most hogy elkezdtem olvasni Zalman-os dolgokat sok videokártyára való passzív hûtést is láttam.

Eddig nem nagyon foglalkoztam ezzel mivel Geforce4ti4200-am van és nem nagyon melegedett túl igaz nemis húztam.

Érdemes ilyen videokarira még vmi Zalmant rakatni szerintetek?
Scape
Nekem egy Zalman 7000 AL-Cu van. Bátran kijelentem hogy halk.
Mikor beszereltem elõszõr azt hittem valamit nagyon elcsesztem mert tök olyan volt mint ha nem forgott volna, pedig forgott csak annyira halk, hogy azt hinnéd nem is forog.

Meg kapsz hozzá szabályzót és vezérelheted. Én is csak ajánlani tudom.
Volt még valahol egy cikk hogy az Al-Cu és a full Cu közötti különbség nagyon kicsi és nem éri megvenni. Persze ha van pénzed akkor nyugottan vedd meg.<#eljen>

Breki33
szval ki kell szedni

Intelem van of course
Narancs
Ja, a sima 7000 -est nyugodtan megveheted...

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

Breki33
mondjuk három méterrõl látta

igazából a másikkal beszéltem
õ csak beleszólt

de a lényeg hogy ez a másik típusnál fordul elõ akkor
Intel cumónál semmi gond nincs vele. alaplap ki, venti be alaplap vissza, gép bekapcs, oszt kész. AMD-nél kell picit lakatos munkát végezni. Reszelés, flexelés, stb.
Narancs
Vszínû félreértette...akkor egy tájékozott eladóval volt dolgod, csak épp a képrõl nem ismerte föl a pontos típust...

Breki33
De

csak a boltban egy képet mutattam és csak ránéztek

sztem a másikra gondoltak akkor
Narancs
Te nem sima 7000AL-CU t akartál venni?

Breki33
Nah megvan miért mondhatta a bótos

Aki esetleg Zalman 7700-ason törné a fejét; nos, nem lebeszélni akarom, de nem a
legsikerültebb darab. A ventillátora -még kis fokozatban is- berezonáltatja az egész gépet.
Halk gép mellett ettõl falra lehet mászni.

klikk
Narancs
sztem ki kell szedni a deszkát...de pontos infóim nincsenek, csak valószínûnek tartom...

Breki33
oké, de a beszerelésre mondjatok vmit
Narancs
Megtartottam az NF7-S -t, de kifizettem a pár K különbséget...különben ugrott volna a gari, pedig a drágább 2 év garos megoldást választottam direkt...amúgy nem volt nagy érvágás, ~3K t kellett rádobnom, csak már a boltban hihettek volna nekem...:P
Amúgy mázli volt, mert sulinetesek S-ATA vinyót küldtek (pedig az árlistában más szerepelt), szal mehettem volna sata vezérlõért de nem kellett mert nf7-s en van integrálva...<#eljen><#hawaii>
Szal minden jó ha a vége jó...!

Törölt felhasználó
Könyörgöm mondd, hogy nem vitted vissza...
Hali!

Nekem is ez van, és tökéletesen halk, 40 fokon megy a rendszer terhelve. Igaz, nekem egy 2800+-as Bartont hût a "kicsike". De nekem bevált, és amint látod elég sok embernek. A bótos meg egy érdekes álatfajta, na. :-)
Breki33
mármint a hûtõs dolog P
Narancs
Áz...nem is tom hányszor mondtak már nekem hülyeséget...sosem vitatkozom velük, mindíg mondom csak adják azt amit kérek.
De volt már hogy drágább alaplapot kaptam, pedig mondtam a srácnak, hogy nf7-s van a dobozra írva, de megnyugtatott, hogy sima nf7 van benne. Aztán este jött a telefon, hogy légyszives vigyem vissza, mert tényleg mást kaptam...

Breki33
köszi
tapasztalat?
Breki33
kõszi az infót

és tényleg halk?

mert nekem csak ez a bajom a jelenlegivel
mármint a hangja P

Egy Asus P800 SE alaplapoba raknám Casetec házzal, vhol olvastam, hogy a szereléshez ajánlott az alaplapot kiszedni.

Ez tényleg így van vagy csak nem tökéletes az angolom? P
Narancs
Boltban mondanak "érdekes" dolgokat...sztem nyugodtan vedd meg!

B@dsector
Nekem Zalman CNPS7000Cu van, több mint egy éve, és egyáltalán nem remeg be. Melyik boltban mondtak ekkor kamut?

Én a helyedben megvenném, mert ez eddig nekem a legjobb P4-es hûtõm ami valaha is volt.