Motor vásárlás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Elsõ motor lenne, úgyhogy nem akarok nagyobbat venni(gs 500-at vagy cb500-at ajánlották még), így a Honda CBF 250-et néztem ki magamnak. A maximum ráfordítható keret 500.000 forint lenne. Mi a véleményetek errõl a motorról?
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
a magyarok úgy tanulnak meg repülni hogy el akarnak esni és nem sikerül
3 éve van egy CB500-m. Kezdõ motornak vettem és idén szeretném cserélni. Igazából az a lényeg hogy vállalható áron legyen és idomos vagy félidomos. Nem tudom mit vegyek. Elsõre CBF600-ra gondoltam de az nagyon drága. Aztán Sv650S (injektoros változta) de arról azt hallom mindenütt hogy jó jó de kurva kényelmetlen. Utasnak meg fõleg. Utána ajánlottak egy GXF 750F-t. Ami tetszik és nagyon kényelmes de sajnos full egyszerû technika. Karbis bár kiforrott. Vele a legnagyobb bajom hogy orrnehéz és nagy tömegû, tehát kanyarodni nem épp a legjobb. Én olyan motort keresek amit élvezet használni. Tehát túrázni fasza, de ha pályázni szeretnék vele akkor sem hagy cserben.
Ötlet? :)
Þór vígi þessi rúnar
Nézz körbe, hogy a piacon melyik motor milyen "magas" meg ha lehet ülj rá minél többre.
,,sam sem,sam sem, nincs egy vasam sem...\"
Azt hallottam, hogy a chopperek egy bizonyos motoros testmagasság felett kényelmetlenek.
Konkrétan én kábé 195 centi vagyok és az m800-as Intruder tetszett meg nagyon. Érdekelne, hogy ez igaz-e és mik a tapasztalataitok ebben!
Elõre is köszönöm!
Þór vígi þessi rúnar
Sisak: Shoei Qwest
Kabát, kesztyû: Vanucci
Nadrág: Café Racer
Cipõ: ProBiker
Motor: 2005-ös Suzuki SV650N :D
Akkor biztos nézted már, a louisnak van webshopja, ott minden fent van, mielõtt mész tudsz nézelõdni.
Elõzd meg magad! Járj motorral! :D www.mocijogsi.hu
A Marushint nekem azért ajánlották, mivel 5*-os eredményt ért el a Shock teszten,
Bolt szempontjából szerintem árban és minõségben jó a shox.hu, imet.hu, kelomotor.hu, motorrad.co.hu (nem tudom fõvárosi vagy-e). Illetve van még a louis.de (Bécsben van üzlet legközelebb), mi sokszor voltunk kint, mindig bevásároltunk. :) Itthon a louis-moto.hu és a bazismotor.eu árulja a termékeiket, csak szerintem rendelni tudsz, vagyis nem tudod felpróbálni elõtte. :(
Márka nincs, bõrt szeretnék venni, minél biztonságosabb, annál jobb.
Sisakból a Marushin RS2-t ajánlották illetve azt néztem ki magamnak. Többit meg még nem tudom.
Van kifejezett márka, amit szeretnél?
Bõrruha vagy cordura? Jó dzsekit már lehet 25-ért kapni, nadrágot 20-ért, 10-15-ért jó, protektoros kesztyût, 15-ért csizmát. Bukó nyitott, zárt, felnyitható? Pl. zártat 30-tól a csillagokig. :D
Ha írsz egy kicsit bõvebben, akkor könnyebb. :)
Tanácsok?
Olyasmi még kell szerintem, hogy átiratási költségek, (nem tudom a motornál kell-e) esetleg eredetiségvizsgálat.
Én ugyanebben a cipõben járok. Most vágok bele. Én egy SV650-est terveztem. Az én számításom a következõ volt:
Jogsi kb. 130.000 (nálunk itt ennyi Szombathelyen)
Moci kb 600.000 (állapottól függõen)
Sisak (azért legyen jó, mégis csak az életed) 70.000 körül
Cipõ 20.000 körül
Kabát + gatya együtt olyan 50.000 körül
Kesztyû kb. 15.000
Megvétel után persze lesz pár apróbb vétel, ami kell még, pl. olaj + szûrõ, egyéb folyadékok.
Így ez körülbelül 900.000-1.000.000 körüli végösszegre is rúghat akár.
Azt szeretném kérdezni, hogy körülbelül mennyi pénzbe kerül úgymond belevágni a motoros életbe, ha teljesen a legelejérõl kezdem? Úgy értem nekifogok a jogosítvány megszerzéséhez, az kb. kijön maximum 100.000 Ft-ból ha nem néztem el semmit. És akkor ha mondjuk egy Honda CBF600N típusú motort tekintünk, magán a motor vételárán kívül milyen költségek merülnek fel rövid ill. hosszú távon(mondjuk a motor megvételétõl számítva egy év alatt)? Mennyibõl lehet egy középkategóriás(nem a legsilányabb de nem is a legprofibb) kiegészítõ szettet összeválogatni(sisak,ruha,csizma,kesztyû stb.)?
Sajnos nekem egyáltalán nincs tapasztalatom ezen a téren, és szeretném a rutinos motorosok véleményét kikérni, tudom, hogy ezek nagyon relatív dolgok, de ha más nem egy szimpla becslés a költségekrõl sokat segítene.
Köszönöm a válaszokat!
Ti mit ajánlanátok kezdõ motornak? Egy túra gépet akarok, amivel lehet szépen motorozgatni.
Ismerõsöm az SV650-et ajánlotta, de én szemezgettem még Bandittel, vagy akár Yamaha is lehetne.
Vélemények?
Tudátok dobni egy linket, ami a motorokról szól általában, hogy melyik tulajdonsága mit jelent, mibõl mi a legjobb vagy ilyesmi. Fõleg a sport és túra motorok érdekelnek. Köszi. :)
Nekem van egy Kx 125-m. lámpaszettel, mellé két vatta új gumi,minden sebességben jön egykerékre!Új prox dugattyú van benne! 1991-es kiváló álapotban van!Ha érdekel írj!Jah és új légszûrõ!:D
honda crm 125, husquarna wr 125, yamaha dt 125, kawaski klx 125, aprilia rx 125 szerintetek miylen vegyek?
szosziXD
Jövõre tavasszal szeretném letenni az ak jogsit, szeretnék robogóról motorra váltani. Egy max 5 éves, 250-est szeretnék, kb 700000 pénzt tudnék rászánni. Ennyiért mit ajánlotok? CBF 250? Mire elég az ereje? mert azt hallottam 21 ló kevés egy 250-es géptõl. Nem gyorsulni kéne, de ha nem gyorsabb egy cbr125r-nél, akkor nem éri meg nekem. Utóbbinak viszont nagyon virsli kerekei vannak, nem tudom van-e az igényeimnek megfelelõ gép. Help!
<Írj privit ha érdekel>Írj privit ha érdekel>
légyszíves kezdõként kezeljetek mert abszolút nem vagyok jártas a témában.
az a helyzet hogy motort kell vennem. B jogsim van és ezért 50 ccm ben kell gondolkodnom, + ráadásul sosem vezettem motort. Nem robogót szeretnék venni mert kicsik kerekei, idegesítõ hangja van meg ugy az egész unszimpatikus.
milyen típust ajánlatok? magasságom 185cm .
egy laptopot mindig magammal szeretnék vinni.
nagyon köszi.
leszarom a konfigod...
El szeretném adni a motorom és érdekelne, hogy szerintetek mennyit ér. Ez egy Aprilia RS50, 2004es, kiállított motor volt, így 500km-vel vettem 2007ben. Azóta 5000km körül van benne(plusz minusz 100km). Egyszer estem vele egy kisebbet, a fotókon látszik milyenek a sérülések. Lenne rá vevõ, csak az árban vagyok tanácstalan. Aki járatos az RSekben kérem segítsen nekem:) Köszönöm!
Úgy értem, hogy minek egy cross-szal egyáltalán a forgalomban motorozni. A supermoto-t megérteném.
Adásvételit mindenhez lehet írni 1 perc alatt,attól még lehet hogy 'lopott',persze
'semmi papírja nincs. "-nekem ez azt jelenti hogy még adásvételi sincsen.
Ha legálisan szeretnél motorozni akkor miért veszel motort papír nélkül?
Így csak hobbi/sport-ként használhatod majd.
Ha meg körözött még meg is hurcolnak vele,mivel tudsz így védekezni?
Aprilia SR 50 carb.
Keveset használt, rendszeresen szervizelt, minõségi olajjal hajtott motor.
Elöl-hátul teljesen új 140-es sportgumik, Lexus-optikás hátsó lámpa + eredeti.
Tuningmentes állapotban eladó!
nem várok sokat tõle, a terepezés kisebb földutas túrákban merülne ki. csak robogó helyett jobb lenne endurót venni. robogózásra jó a babetta :DD
Hajrá Magyarország!
egyébként elsõ endurónak sztem jó lenne az 50-es is.
125 meg már feltûnõ lenne. jogsira meg most nem jut, mert a B kat. most lett meg a nyár elején. a motor is jó ha jövõre meglesz. nem kell nekem hogy ki tudja milyen gyors legyen, meg nem is vmi nehéz terepre lenne. persze mielõtt megveszem, beszélgetek még apámmal meg nagybátyámmal. mind2en nagyon régóta foglalkoznak motorokkal, ráadásul nagybátyám endurózik hobbi szinten szintén régóta, volt neki vmi 500cc honda, most 600cc yamaha. amúgy xt600ról is lehet jót-rosszat egyaránt olvasni, neki egy igen jó példánya van belõle. velük azért ki is próbáltatom, ha oda kerülök hogy összegyûlik a pénz.
ja, amúgy nem rendõrakadémia :DDD
Hajrá Magyarország!