Rajzolás,Festészet,Digital art...stb.
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szep munka lett. Legkozelebb probald meg a hatteret kulon retegre rakni, ha van olyan opcio a progiban, sokkal batrabban tudsz mozogni az ecsettel es nem lesznek feleslegesen ott maradt korvonalak.
Mennyi ideig tartott elkesziteni?
Gratula hozza. <#taps>#taps><#eljen>#eljen>
Egy újabb Boris Vallejo copy. Videó itt tekinthetõ meg:
Ezen a fórumon érdeklõdj itt nagyobb esélyed lesz a probléma megoldásához.
Vásároltam egy Ilyen Wacom rajztáblát. Na most annyi vele a problémám, hogy eddig pöpecül mûködött 2 napot. Mikor is ma reggel elkezdett megkattanni. Szerintem itt többen használnak ilyet megpróbálom leírni mit csinál. Mikor odateszem a tollat és például színezek majd csak egy picit felemelem és újra hozzáérintem megjelenik egy ilyen szürke kör és beállításokat ajánl fel nekem. Ez borzalmasan zavaró nem lehet tõle dolgozni. Megpróbáltam letiltani de semmi...
Fuck is easy, Fuck is funny, Many people fuck for money And if you think fuck is funny, Fuck yourself and save your money
Csak egy példa: próbáld meg lerajzolni az ujjad egy A4-es papírra a lehetõ legrészletesebben, majd kicsinyítsd le egy jegyzettömb méretû papírra. Ha jól tudsz másolni, akkor ez fotórealisztikusnak fog hatni. Utána próbáld meg lerajzolni az ujjad, már eleve egy jegyzettömb méretû papírra. Akármennyire is próbálod, képtelen leszel ugyanazt a minõséget elérni.
A lenti linkeken te már 10%-nyira lekicsinyített képeket látsz, ahol a ceruzavonások eltûnnek, a határok elmosódnak (mint ahogy a valóságban sincsenek egyértelmû határvonalak), ergó fotó minõségûnek érzékeled. Az már csak hab a tortán, hogy a végsõ képek valószínûleg itt is kaptak PS korrekciót. Minimum egy kis kontrasztolást. A srác tehetséges. Türelemben, kitartásban, de hogy zseni lenne? Hát...
A digitális festésrõl meg annyit, hogy a rajzolással technikailag ugyanúgy képben kell lenned, mint egy ceruzánál, illetve, ahogy CalebJoe is írta szép, letisztult vonalakat sokkal nehezebb létrehozni, mint cerkával. Tény, hogy vannak a digitális technikában olyan dolgok, amik meg sokkal egyszerûbbek a hagyományos eszközökkel szemben, és megkönnyítik a rajzoló dolgát, de egy biztos: aki szabad kézzel nem tud rajzolni, az digitális táblával sem fog tudni.
Akkor mai kor mûvészei nem is mûvészek mert nem ecset van a kezükben ugyan már, amúgy meg ugyan olyan nehéz egyenes vonalat húzni (fõleg aki ceruzával se tudott eddig) photoshop-ban is.(sima brush-ra gondolok)
Köszönöm megtisztelõ figyelmeteket !
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
Nekem tetszik is. A munkat ertekelem, mint egy szuperugyes iparos munkajat.
Csak a ketto kulonbsegere hivtam fel a figyelmet.
Velemenyem szerint, a pontatlan muveszet is magasabb szinten all, mint egy durvan realisztikus reprodukcio.
Az igazi muveszetnek van egy kapcsolata az isteni szferaval.
Ezert sokan a modern muveszeteket nem is tartjak muveszetnek, csak onkenyes, naiv vagy tulakademizalt onkifejezes. A sajatos latasmod lekepezi a vilagot, akar virtualisat vagy szurrealisat, akar az igazit, a lenyege nelkul.
A szakralitas hianyaban, a mubol pont a vilag es a latvany lenyege hianyzik.
Na mindegy, ez egy hosszu sztori lenne... A lenyeg, hogy a topik a muveszetrol ill az afele vezeto utrol, a kezdoknek segitsegrol stb. szol, ha jol ertelmezem az eddigieket (foleg a cimet), ezert batorkodtam definialni. :)
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
Ettol az esettol fuggetlenul, általánosságban: Attól, hogy valaki jól rajzol ill. rohadt pontosan rajzol, fantasztikus kézugyességgel, még nem hoz létre mualkotást. Ahhoz más (is) kell.
Bár van szuperrealisztikus muvészeti irányzat, abban is fontosak egyéb szempontok, mint csak kezugyesség.
Nem értek hozzá - kamaszkoromban rajzolgattam, akkoriban nagyon sokat - , de gyanítom, hogy a "trükk" a méretben keresendõ. Egy A4-es lapon nem tudná ilyen részletességgel ábrázolni.
"-Mi ez? Hagymás bab? -Nem. Krumplis hal..."
Köszi az ötletet, plexin gondolkodom most én is, valszeg az lesz, de lehet a lakkos megoldás is jó, majd kipróbálom azt is.
Plexi probaltad az nem tukrozodik annyira, bar en lehet lefujnam valami erossebb matt lakkal vagy mivel (utana is portalanithato) egy szep hozza illo frame-el es akkornem kell semmi uveg...(nem ertek hozza csak hatha segit :))
Meg1x gratula!
ಠ_ಠ
ಠ_ಠ
10 honap azert eleg soknak tunik....
ಠ_ಠ
Egy osztálynyi másodikos gyerek szeretne magáról karikatúrát készíttetni. Ha van köztetek, esetleg ismerõseitek közt olyasvalaki, aki alkalmas lehet erre a feladatra keressen meg.
Köszönöm és szép napot,
Judit :)
Amikor valami elvész, a megtanultak sosem vesznek el...
Hát a kamaszkorom zenei irányzatának a meghatározó bandája. Ma is hallgatom õket, de most inkább a blues, ami megnyugtat. Bill a király! :)
Egy ismerõs kért meg, hogy rajzoljam le. Az engedélyével publikálom.

Konkrétan illusztrátor képzésrõl én nem tudok, de ez azért is van, mert a grafikai képzések több szegmensbõl állnak, ahol az illusztráció csak egy része a tananyagnak. És ez az életben is így van, ergo ha grafikát tanulsz, akkor az illusztrátor munkakör már egyfajta "szakosodásnak" tekinthetõ. Ez leginkább azért van, mert másképp mûködik az agya mondjuk egy illusztrátornak, és másképp egy animációval/terméktervezéssel/webdesign-al foglalkozó delikvensnek. Kinek-kinek mi megy jobban.
A ipari termék és formatervezõ mérnöki szakot én is csak akkor ajánlanám, ha tényleg erõs a reál beállítottságod is a mûvészeti képességeid mellett is. A fenti szakma nagy részbe inkább mérnök-designer-ként definiálható, ahol leginkább (komplex) problémákat kell megoldani, és a félreértések elkerülése végett abszolút mértékben nem sorolható a mûvészetek közé! Ez fontos, mert míg egy illusztrátor effektíve nem termel gazdasági értéket, addig egy designer a felvetett problémák megoldásával (tervezõi reakció) termel plusz értékeket. Remélem érthetõ, amit írtam, ha nem kifejtem bõvebben...
Abban viszont egyet értek Subakka-val, hogy egy termék és formatervezõ talán hamarabb talál munkát, viszont egy alkalmazott grafikus is kereshet jól, ha vizuálisan magasan mûvelt, gyors és megbízhatóan "szállít".
Mellesleg jó ha tudod, hogy illusztrátorok/grafikusok között nem igazán fontos, hogy milyen suliban végeztél, majdnem minden esetben a portfóliód minõsége lesz a beugró egy-egy munkához/munkahelyhez.
1. ott is megvan a mûvészeti ág 7 félév szabadkézi rajzolás stb
2. talán ilyen végzettséggel sikerül olyan állást keríteni amivel könnyebben meg tudsz élni manapság
de ez csak az én véleményem
ಠ_ಠ
Képzõmûvészeti irányzatban szeretnék továbbtanulni, és habár van pár kinézett lehetõség, még mindig nem igazán vagyok tisztában vele, hogy milyen szakot is lenne érdemes választanom.
Legszívesebben olyan irányzatba mennék ahol fõként valami illusztrálás szerûséget tanulnék (szabad kézzel/táblával rajzolni akármit). Nem nagyon találkoztam olyan képzéssel ahol ezen lenne a hangsúly, de azért érdekelne, hogy szerintetek milyen szak+sikola az ami a legközelebb áll ehez? (aránylag sürgõs kérdés mivel március 1-re be kell adni a jelentkezést)
Csak erdekesseg keppen: elotte trust tablam volt amit egyik alkalomkor kb 1,5 meter magassagbol telibe vert az aktiv feluleten egy kb 2 kilos nagyobb fajta cserepes virag :) kicsit beszartam de meglepetesemre csak egy nagyobb karcolas lett rajta es perfect mukodott utana is. Igy utolag elmondthatom, hogy minden tekintettben jobb a wacom, jobb dizajn, kezelhetoseg, tudas, tamogatas, es strapabirobb.