KOZMOSZ

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Punker
valami csoda összehozhatna 1 nemzetközi expediciót 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

[NST]Cifu
Hehe, jó kérdés.

Punker: 2025
Cifu : 2030 -> 2040
Shaman : 2035
LittleL : 2037
juzosch: 2040
jointeer: 2045
aqspd: 2050
KM : 2052

Igazából a 2030 is tartható lenne, ha meglenne a megfelelõ elhatározás valamely állam részérõl, illetve lenne megfelelõ anyagi támogatás egy civil programhoz.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Punker
de jó visszanézzni így 1 év után, na most ki mit tippelne? 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

2XP
Jaj, ok. Csak a cikkbõl tényleg ezt szûrtem le 😊 De most látom, hogy volt egy "ha" a kérdéses mondatban a cikkben.

[NST]Cifu
Nem. A csillagászok egy nemzetközi konferencián vitatták meg a problémát, és különféle tervezeteket nyújtottak be, amirõl szavazás döntött. Az általad említett verzió egy ilyen tervezet volt. A szavazás vége azonban az lett, hogy lefektettek egy szigorú szabályozást, amelybe a Plutó már nem fér be.

2XP
Amúgy nem egy pár hete volt cikk az sg-n, hogy kiterjesztették a bolygók megnevezését a plutón túli objektumokra is?
De ez a döntés sokkal szimpatikusabb, már épp ideje volt meghozni.

Dzsini

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Dzsini
a wikit már frissítette is valaki:
"Pluto is a dwarf planet (once classified as a true planet)"

merthogy nincs saját maga által megtisztított pályája ("It must have cleared the neighborhood around its orbit."), és ez mostantól egyértelmû feltétele a bolygóságnak a csillag körül keringés és a saját gravitációtól planetoid alak mellett.

(régebben volt egy tervezet, miszerint a "bolygó" elnevezés a 9 elnevezett keringõ testre vonatkozik, akármit akárhol is találnak ezentúl - ezt elvetették, pedig ebben is lett volna ráció)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

sz4bolcs
Ma reggel hallottam a rádióban, hogy kivették a Plutot a bolygók közül. dvözöljünk egy új törpebolygót! <#eljen><#worship>

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

[NST]Cifu
Attól, hogy nem bolygó a besorolása többé, még ott marad az... 😊

Shaman
igen,de én szerettem a Plutót..:-(

Nehogy má a nyúl vigye Apuskát!! -szólt Anyuska.

[NST]Cifu
Szvsz várható döntés volt. Ki tudja hány, a Plutóhoz hasonló, még nem felfedezett égitest kering a Nap körül. Bizonyos szintig kordában kell tartani az "említésre méltõ" égitesteket. 😊

hykao
Ja. De azért ne sírj...a KOZMOSZ szempontjából a Plútó annyit sem számít, mint egy homokozó szempontjából egyetlen homokszemcse... 😊
KM
hykao
No és milyen módon fogják vizsgálni?
Nincs téma? Feldobhatok egyet? <#nezze>
Olvastam egy érdekes cikket a National Geographicban a Föld-típusú bolygók kutatásáról. Azt feltételezik, hogy ezek a fiatal bolygók a Jupiter-típusú hatalmas oriásbolygók közelében alakulhattak ki, úgyhogy most ezeket kutatják...
A "slusszpoén" pedig az, hogy már 2025-re tervezik a Life Finder nevû ûrprogramot. Bizalomgerjesztõ neve van, ugye? Nos, e program keretein belül fogják vizsgálni az újonnan felfedezett Föld-típusú bolygókat...

Ez az egész annyira izgalmas... <#taps>

Jon: Itt azt írják, a világegyetem folyamatosan tágul. Garfield: Remek. Akkor van hely még egy fánknak.

hykao
Punker

n3whous3
Nah, nem kell ide orbitális kozmoszfényképezõ, csak egy Fuji.

Még reklámnak is jó lenne <#buck>

púúúúú

Roger6
Fú, nagyon baba a kép! Látom fordított, és oldalhelyes is. Jé, nekem is S7000-em van! 😊 Csak így tovább!

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Az alsó része még nem éles mert az obi és az okulár nem volt elég közel. <#rolleyes>
Crokin
Sajnálom, én is hallottam ma reggel 😞

Repatarurgyán

Dzsini
Elhunyt Stanislaw Lem 😞

Sanyix
De ez már tizenvalahányadikán pályára állt, és még csak most készítették az elsõ képeket? És még a légköri fékezést sem kezdték el :\ így aztán tényleg elhúzódik a küldetés 😊

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

GregSB
GregSB
7 hónapnyi utazás után elérte a Marsot a Nasa szondája.

Csinált képeket, amik vissza érkeztek. Itt a elsõ. (!!! Érdemes letölteni, és utána megnyitni, mert egy 3 megás nagy felbontású képrõl van szó !!!)

Sanyix
0.203 AU az azért nincs olyan közel 😊
De egyszer gond lesz vele, mert keresztezi a föld pályáját, és egyszer pont akkor fogja keresztezni, amikor a föld is ottvan.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Z Cargo
Üdv! Ismeritek Apophis-t? Egy párszáz méteres szikladarab és a Föld-Hold távolság felére közelít meg. A NASA Földközeli objektumok oldalán van infó. Miért nem hallani róla jóformán semmit amikor ilyen közel teper majd el?
Nasa Near object

LittleL
Nem õ volt, a földönkívüliek jártak nála,
és adták neki mint valami souvenir.<#idiota><#zavart1>

Szédült Simon mondta a vásáron a cukrásznak: Ide a sütikkel vagy átkúrom a fejed a palánkon !

Mikor fényképezted? <#idiota><#wilting>

A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk

Shaman
wow,cép!

Nehogy má a nyúl vigye Apuskát!! -szólt Anyuska.

Punker

Roger6
Szerintem manuális beállításokkal fényképezz. Látom Fujifilm FinePix A330-asod van, 2 mp volt a záridô, 2.8-as rekesszel. Én sem értek hozzá nagyon, mert még csak most tanulgatom fotózgatni, meg asztrofozózni, de szerintem használj nagyobb záridôt, és sz?kebb blendenyílást (f=5-8 között). Így éles marad a Hold körvonala, + egy kis PS, és kész is minden! 😊

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Sanyix
Hold 😄D így sikerült a fénykép, mivel sokkal fényesebb a hold(képen telihold) mint a környezete, ezért furcsán állította magát a fényképezõ, manuális beállításokkal már nem ilyen 😄 De sztem jól néz ki 😊

Akkor nem is tudom de nem valami hull=csillag, az szerintem biztos. gomvillam, vagz nemtom, esetleg * ufo <#nemtudom>

A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk

Sanyix
Azt nemkell kitakarítani, töktiszta, ha nem így lenne, akkor inkább sötét foltot lehetne látni 😊

Takaritsd ki a lencsét!<#nezze><#idiota>

Sanyix
Na miez?

Roger6
Nagyon szépen köszi mindenkinek! Ez most jól esett!😊 Ezért rakok be majd pár képet, ha lesznek még hasonlók...

LittleL
tényleg szép, gratula

Szédült Simon mondta a vásáron a cukrásznak: Ide a sütikkel vagy átkúrom a fejed a palánkon !

Punker

2XP
Nagyon szép! <#eljen>

Roger6
Eztet tegnap este csináltam.. .😊

Roger6
[/img]

Sanyix
Nem távcsõ, hanem eljárás, ami a gravitáció által eltérített fényt használja ki. Merthogy egy fekete lyuk is egy gravitációs lencse, legalábbis én úgytudom.

LittleL
És jó lenne tudni valamit errõl a forradalmi új gravi-lencsés távcsõrõl is. Hmm.

immovable
hmmm...
érdekes csak kevés az info róla, bár még csak ma publikálják rendesen...
remélem itt is hír lesz...
Free

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

immovable
bárcsak az otthoni távcsövemmel is így látnám a dolgokat...<#smile>

már vége lehetne a télnek, mennék már ki lesni éjjel csak hát -20 fokban ráragadok a tubusra...<#smile>
LittleL
jó kis film volt.

érdekes hogy a galaxisok között és az atommag belsejében,
3 hatványos távolság-ok vannak.