KOZMOSZ

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Punkerwork
egyszer unokatesóm kb 10 éve szombathelyen elvitt ilyen hullócsillag nézõ bulira, nekik volt irodájuk stb gondolom telefonszámuk is, szal ha van valami szervezett dolog felétek is akkor valszeg szerepelnek valahol 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Tuvok
hm, próbát megér

Punkerwork
tudakozó? telefonkönyv? stb? 😊

Tuvok
Hali

Furcsa kérdésesem van: nem tud valaki egy olyan elérhetõséget, fórumot, ahol HIVATALOS csillagvizsgálót, meteorológiai/csillagászati jelenségekkel foglalkozó társaságot lehet elérni, vagy bármi olyat, ahol hivatalosan tudnak bármit is mondani hullócsillagokról, kisbolygókról ???
Csak azért kérdem, mert ma éjjel láttam egyet, töménytelen számút láttam már életemben, de ez olyan volt, amilyet még soha, és nem találok rá magyarázatot, mert nagyon furcsa volt .

Roger6
Ez milyen durva már! Marha jól néz ki!

Most látom, hogy sikerült a linkem, aki megcsinálta, annak ezermillió thanx!

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

jointeer
ez a kép ritkaságszámba megy, a közelebbi az NGC 3314a jelû spirálgalaxis 117millió fényévre, a távolabbi NGC 3314b pedig 140millió fényév távolságban van
aszinnéd galaxisütközés, mi?

köcsög

Punkerwork
sikerül ha a képet linkeled és nem az oldalt 😊

Roger6
Remélem, hogy sikerül a link:

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Roger6
Ez nagyon szép. Kár, hogy ilyet nem lehet szabad szemmel látni, csak a fényképeken jönnek elô ezek a fantasztikus színek. 😞 Nekem a Fiastyúk a kedvencem! Majd keresek róla képet, aztán belinkelem.

jointeer
ez a kedvenc képem. delta carniae asszem

köcsög

KM
Ne má'!<#hehe>

jointeer
mars

köcsög

Punker

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

jointeer
és közben tényleg

köcsög

norbre
szerintem ez szgépgrafika

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

jointeer
tök jó lenne, ha tényleg igy nézne ki a naprendszer<#idiota>

köcsög

immovable
<#eljen> <#eljen> <#eljen>
gondolom mérethelyesek...
Roger6
Ma este: 20:39:30 A Hold elfedi a ZC 3164 = Epszilon Cap 4.5m csillagot

Ha érdekel valakit... 😄

jointeer
talán a hold?

köcsög

LittleL
Tényleg nagyon jók,
Az lenne a jó, hogyha meg is lehetne venni ezeket,
mint egy födgömböt.....

A fölsõ képen a legkisebb az ugye a Pluto vagy a Hold ?

Szédült Simon mondta a vásáron a cukrásznak: Ide a sütikkel vagy átkúrom a fejed a palánkon !

KM
Huh! Ez honnan van? Nagyon jó!<#eljen>

Punkerwork

(kösz Dzsini😊[

LittleL
A Pioneerre rakták rá.

A Voyager -egy aranyozott LP lemezt vitt magával,
és az emberek üdvözletével, zenékkel.

Apropoó, hol jár most pontosan a Pioneer ûrszona, mi a helyzete mostanság ?
nincs errõl valami kép ?
mert én meg ezt kerestem ,de nem találtam róla semmit.

Szédült Simon mondta a vásáron a cukrásznak: Ide a sütikkel vagy átkúrom a fejed a palánkon !

jointeer
mi van az elsõ szilárd exobolyóról?

köcsög

jointeer
azt a képet könyvekben láttam. vagy a Voyagerre vagy a Pioneerre rakták föl

köcsög

Punkerwork
NASA oldalon fennt van.

Gorvik
Betudnátok linkelni egy képet arról a fémlapról, amin egy férfi és egy nõ látható. Az egyik ûrszondára rakták föl, hátha a földönkívüli bácsik/nénik(/mind a kettõ/egyiks sem) megtalálják, és örülnek nekünk...
Ezer helyet végignézte, de semmi

---GO New England Patriots!--- ...és Pittsburgh Steelers!

Roger6
Ez tök durva, hogy egy 149 fényévnyire lévô bolygót észlelni lehet a Földrôl, nem? Egyébként tetszik a az elnevezése.. 😄 Azt írták róla, hogy nehezebb a Jupiternél. Ezt hogyan állapítják meg? Mindig érdekeltek ezek a dolgok...

Punkerwork

jointeer
hát túlságosan nem érek rá, meg általában fos itt az idõ (pesten fõleg, fényszennyezés, ugye) de nyáron szoktam általában. nem túl régóta, egy-másfél éve, változózni szoktam. Vixen 20x80assal nézegetem. meg vagyok elégedve vele, csak egy kicsit kicsi a látómezeje változózáshoz, oda pedig éppenhogy nagy látómezõ kellene.

köcsög

Roger6
Nekem binokliból csak 10x50-esem van. Mennyi idôt szánsz te észlelésekre havonta? Én még csak pár hónanpja foglalkozom csillagászattal, és tudni szeretném, hogy mennyit kéne foglalkoznom vele. Jójó, amennyit akarok, csak viszonyításként...

jointeer
20x80 binokli, de nem az enyém.

köcsög

Roger6
Hát, a 2 magnis csillag azért elég "fényes", szerintem... Nem hinném,hogy eltakarná egy gázfelhô. Bár, minden lehetséges. Azt látjátok,hogy a Vénusz most -3,9 magnis? Nagyon durva, meg a Jupiter is -2-es. Mostanában nagyon sokat nézegetem ôket, majdnem megvakulok a Vénusztól, annyira fényes... 😄
13-án (szerdán) 18:00-kor a Jupiter 0,6 fokkal északra lesz a Holdtól, szerintem érdemes lesz felnézni az égre, ha csak egy pillantásra is!

Látta valaki a Vénusz Merkúr együtállást két hete? (Asszem akkor volt...) 😊

JOINTEER: Mivel nézted meg azt a csillagot? Milyen mûszered van?

LittleL
biztos eltakarta valami gázfelhõ...

jointeer
vasárnap 2kor az UMa bal alsó csillaga fölött egy új csilllagot észleletem 10 másodpercig kb.2 magnitúdós volt aztán eltûnt
<#nemtudom>

köcsög

Mit jelent az, hogy csoportsebbesség a fénynél?<#wilting>
Kis-Bob
Ezek a változások periódikus változások.

Kis-Bob
Kepler elsõ törvénye beszél errõl. Itt is ez a helyzet. Egy ellipszis alakú pályán kering, aminek a gyujtópontjában a Nap áll. A többi bolygó esetleg az apszisvonalat vagy az excentricitást módosítja. De ezek a kilengések minden bolygónál jelentkeznek.

Gorvik
Látom nem érted...

Punkerwork

norbre
én régen csillagászkodtam, de leginkább laikus érdeklõdõ vagyok.
nincs lényegi hozzászólásom de annak ellenére hogy ismerem a fizika idevágó törvényeit, lenyûgöz az erõ amivel a pályáján tudja tartani pl a Nap a bolygóit <#vigyor2>

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

KM
Elég ahhoz a nap is...

Utánanéztem. A mi naprendszerünkben megfigyelhetõ üstökösök a Nap körül keringenek, majd általában az óriásbolygók fordítják õket vissza a Nap felé.
TommyC
inkább 1

dixitque deus fiat lux

Az üstökösök két csillag körül kerinenek?
Gorvik

Gorvik

sz4bolcs
Most hallottam rádióban, hogy mégsem lesz globális katasztrófa, nem ütközünk aszteroidával, nem csapódik a Földbe, mert egy ûrszondával eltérítik. +/Nõk lapja/ <#wilting>

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Punker
lassan közvetítik az üstökös lepuffantását 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"