KOZMOSZ
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"ez egy egy töltéssel(+)..."..."és ez a W+ vektor bozon továbbomlik"
javítom:
!ez egy egy töltéssel(-)...!...!és ez a W- vektor bozon továbbomlik!
sry....<#vigyor3>#vigyor3>
[már fáradt<#csodalk>#csodalk>]
dixitque deus fiat lux
egyszerûbben az enc.hu-ról....
ahha....hm...szal igen a béta sugárzásnál a neutronból proton lesz...avagy a negatív béta bomlás asszem...és ienkor mi is történik pontosabban?...a n0 egyik d kvarkja u kvarká alakul, miközben W- vektor bozont sugároz...ez egy egy töltéssel(+) és tömeggel rendelkezõ erõ közvetítõ részecske....és ez a W+ vektor bozon továbbomlik egybõl egy elektronra és egy anti elektron neutrínóra....szal ennyi 😉
dixitque deus fiat lux
dixitque deus fiat lux
dixitque deus fiat lux
csak most épp fehérje konferencián vagyok....és nm took msn-ezni...de majd....
mit nm enged a SM?
dixitque deus fiat lux
de kérdezz nyugodtan bármit, most amúgyis uncsizom...
dixitque deus fiat lux
és 2 hónapja csöppentem bele a fizikába 😊
dixitque deus fiat lux
csak azért voltam ennyira csodálkozó, na 😛
az elektrona standard modell szerint, meg ahogy én tudom nem bontható tovább...
az elektron a leptonok családjába tartozik, ahol a neutríno, meg tau, meg elektron-neutrinó, meg ienek vannak....szal sztem nm bontható tovább...ha a standard modell helyes....

dixitque deus fiat lux
jó vicc😊.....hisz azért neutron csillag a neve, mert neutronokból áll😉
"
Hát nem azért, de ez mintha azt suggalná, hogy az egész neutronkból áll.
Na szal ja az udd a neutron...az uud pedig a proton....
dixitque deus fiat lux
A down-down-up azok a kvarkok, amik a neutronokat alkotják ugye?<#fejvakaras>#fejvakaras>
jó vicc😊.....hisz azért neutron csillag a neve, mert neutronokból áll😉
szal neutroncsillagok !
olvass és okulj...
dixitque deus fiat lux
Mibõ vannak?<#wilting>#wilting>
Vagyis szóval ezek is szupersûrû anyagból állnak? Arra gondolok, hogy nincs atommag, hanem sok proton szeretkezik egymás hegyén-hátán, és ezt az egész orgiát egy nagy elektronfelhõ veszi körül. Bocs a buta kérdésért, de hát ennyi telik tõlem.
kerüli meg a Napját,
az csak gázóriás lehet.....
Szédült Simon mondta a vásáron a cukrásznak: Ide a sütikkel vagy átkúrom a fejed a palánkon !
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
és találtak egy másik csillag körüli bolyót ami 4 nap alatt kerüli meg a csillagát.
Mindez akkora gázóriást eredményez, sejtet, amekorát elképzelni is nehéz.
Akkora a bolygón a vonzás, hogy mindig ugyanaz a fele néz a nap felé,
a nap felõli oldalon 2500 fok, innen csikokban áramlik a forró gáz a bolygó másik fele felé.
Szédült Simon mondta a vásáron a cukrásznak: Ide a sütikkel vagy átkúrom a fejed a palánkon !
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.
köcsög
Melyik bolygónak van gyûrûje ?:
A:Mars
B:Jupiter
C:Szaturnusz
D:Neptunusz
DDDD, csak a MArs -nak nincsen gyûrûje, mert a Jupiternek ott a vékony porgyûrüje, a Neptunusz -nak meg ott a hármas gyûrûje.
rosz kérdés volt, de Szaturnuszt beikszelte...
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.
Tetszik...
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"