Numizmatika

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziaszok,birtokomba került 1db 1970es évjáratu 2 forintos.Ez mindenben megegyezi a hagyományostol,csak a színe ezüstös,vszínû nikkel.Ha vki tudna errõl vmit megköszönném.És Kossuth 100ast vásárolnék akár többet is reális áron,akinek van eladó szoljon.

Szuszidi
Nem azt jelenti hanem azt hogy máshol verték egy pénznek lehetett akár 30 változata is!

Hallgasd a MegaDanceRádiót 70-80-90 évek zenéivel!

Pluskast
Hát utánna néztem. A vaterán láttem egy hasonlót az egy ezüst drachma. Viszont ami nekem van az csak hasonlít rá. Nem ugyan olyan szóval szerintem ez nem eredeti.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Szuszidi
Nagyon nehezet kérdezel van jó pár ezer érme abból a korból. Szakértõ hát vidd be a Darabant Kft-hez mint ha aukcióra beadnád õk aránylag meg bízhatok! De ha raksz fel képet akkor egy kis mankó lesz legalább látom mirõl van szó!

Pluskast
Ja annyit módosítanék hogy nem bagoly hanem egy sólyom vagy talán egy sas ûl az üllõ ember kezén.

Pluskast
Ok de hol találok olyan embert aki meg tudja nekem mondani?

Szuszidi
Szia te sehogy szakértõ az meg tudja mondani!

Pluskast
Sziasztok!

A következõ kérdésem lenne. Pár éve voltam kint szíriában és egy ottani barátomtól kaptam egy pénzérmét ami az õ állítása szerint eredeti. A pénzérme Nagy Sándor korabeli. Rajta az önarcképévelés a másik oldalán egy ülõ férfi kezén pedig egy bagoly a másikban pedig egy pálca és egy görög felirat. A kérdésem az, hogy hogyan tudnám megállapítani, hogy valóban eredeti e?

Sziasztok.szerintetek mennyit érhet egy 1762-es érme?nagyon jó álapotba van.ez van rajta:elõl:Ein kreutzer 1762 W.(gondolom ez az hogy egy krajcáros és 1762 ben verették)Hátúl:franc g.r.i sage.ilr.rex és valami muksó oldalnézeti arcképe.na szal valaki mondja meg legyen szives hogy miez vagy mennyit ér vagy valamit errõl köszönöm szépen
Szuszidi
Az a gond hogy nem tudok egy betût sem kivenni ahol a fej van a másik oldal beszédesseb de az sem az igazi! Ha 500 ért vetted akkor tuti nem arany! De várjuk meg az azónositás végit!

Dragooon
rendben, köszi elõre is.
lehet, segít amit mondok: láttam egy ilyen jellegû pénzt még vaterán, ami egy amerikai honlapon ezüstözött változatban I Nagy Konstantiné volt.
bár utánanéztem, és ilyen sarlós embereket az õ pénzein nem találtam

MY NAME IZ BOXXY!%!%% tudom hogy szeretitek, hááá

Dragooon
nem hinném, inkább aranyozott.
vaterán egyedül licitáltam, 500ft volt 😄

Szuszidi
Fogok válaszolni de idõ kell hozzá elég kopott meg kell határozni hova tartozik s ez megy nehezen! Ha hiszed ha nem a rómaiak legalább annyi fajta pénzt vertek mint mi napjainkban a világon!

sz4bolcs
szia! Arany? Mennyibe került?

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Dragooon
haláj!
elõlap
hátlap
köszi😊

Szuszidi
Szia Dragooon!
Nyomd fel az érem képeit mind két óldalról!

Dragooon
sziasztok ^^
kérdezni szeretnék valamit, ti gondolom jártasabbak vagytok ebben:
arra lennék kíváncsi, kinél, vagy milyen helyeken tudnám megnézetni az érméimet, hogy azok valóban igaziak-e? csak mert ma beszereztem egy római pénzdarabkát<#smile>

Szuszidi
Na ez már jobb eresztés, ha így van tokban akár 5-15 $ is megérhet! Azért fura mert az amcsi pénzek így vannak verve!

sz4bolcs

Az a fura, hogy ha vízszintesen fordítom meg, akkor fejtetõn áll a másik fele.

sz4bolcs
hopp, de az eleje nem is ilyen, hanem ilyen:

sz4bolcs

Ez mennyit érhet? Itt van elõttem az asztalon egy ilyen.

Szuszidi
Szívesen!

sz4bolcs
Köszi!

Szuszidi
1947-es 10 fillér anyaga:92% Cu. 8 % Al! Sajnos a pénzeid olyan állapotban vannak hogy az gyûjtõi szemmel nem érdemelnek szót! Nem is ritka darabok. A 200 Ft állapotától függõn akár 700-1200 Ft is érnek! Hogy melyik az a verzió az 1997-98 BU. PP. illetve a próbaveret felíratósak!

sz4bolcs
Látom túl nagyok lettek a képek, bocsánat, az utolsót linkelni fogom:
Ezt végképp nem tudom, micsoda, nagyon réginek tûnik, anyaga feltehetõleg bronz. Valami frank, vagy franzot tudtam kivenni a betûkbõl a második képen:

nem tudom mi 1
nem tudom mi 2

sz4bolcs
Na szóval nekem is van egy pár régi érmém és bélyegem, érdekelne az értékük:
Elsõ kérdésem az lenne, hogy az 1994es Deákos fém 200-as, és az 1993-as Magyar Nemzeti Bankos 200as mennyit ér most. Illetve melyik a fémkétszázasból az a verzió, amelyik értékesebb a többinél.

Aztán itt van pár érmém, amiknek érdekelne az értéke:

1947-es 10 fillér, nem allíniumból van, mint a többi, hanem valami nehezebb fémbõl, lehet, hogy vasból.

1869-es 10 krajcár, nagyon vékony, talán ezüst(?)

1949-es fura egy-Forintos.

1851-es 1 krajcár

1861-es és nem tudom, mi ez:

sz4bolcs
dede, mindjárt hozzászólok.

Szuszidi
Nagyon ki van halva ez a fórum senki nem gyûjt érmét, pénzt??

Szuszidi
Szép napot mindenkinek!
Elindult igaz nem most már rég de nagy átalakításon ment át aki kíváncsi rá jöjjön nem fog csalódni! Itt meg találtók

Szuszidi
Apró hirdetések feladása ingyenesen.Vegyétek igénybe nyugodtan!

Szuszidi
A 3 es képen lévõ az 1880 as lehet s az értéke kb 4-5 ezer forint! A többi forgalmi értéken mehet, szerintem.

az évszámok: 1776-1976
Szuszidi
Hát igen pont a lényeg nincs a képen az év számok!Azok nagyón kellenének!

hali és azt szeretném megtudni h mennyit érhet egy érme itt vannak a képek róla http://foundinrolls.com/images/dollar/adol4.jpg fontos lenne
Szuszidi
Ért valaki a római pénzekhez??

Szuszidi
1936 2 Pengõ Liszt Ferenc év (2 000 Ft)

Megtalálható: Itt!

Szuszidi
2. Filléres tétel.
1926-1928, 1930-1931, 1934--1935, 1937-1940. Tartás: 2/2 + (3 000 Ft)

Nemtudja valaki mennyit érhet egy ilyen: Elvileg bakonybéli emlékérme idézem: A Bakonybeli templom consecral. alatta: A pannonhalmi fo apat altal. alul: 1878 eve szept 110 22en ha kelll teszek föl képeket is
Luiprima
Tehát ha az elõlapon egy 1 -es van alatta az évszám az alatt pedig K.B. vedejel a hátlapon a címerpajzs koronával a tetején , és körben MAGYAR KIRÁLYI VÁTÓPÉNZ felirat akkor mint írtam ez egy magyar 1 krajcáros.

I\'m serial number T-803 Product name: Meowminator

Szuszidi
Elvben az ha tényleng az van írva! De ha nem gónd fényképezd le és tedd fel!

Bocs, de ez nem krajcár, hanem királyi váltópénz. Vagy az ugyanaz?
Luiprima
Az 1885-ös 1 krajcár csak KB verdejellel van szóval nem lényeges ez a leggyakoribb évszám a Magyar 1 krajcárosok között, nem különösebben értékes átlagos állapotban (kicsit kopott de pl a címer nincs teljesen lekopva )kb 300 Ft természetesen ha verdefényes akkor 1500-2000
A Kossuth 100-as mindenképpen drága 1000Ft-ért szerintem max 600-700 ft de akkor már verdefényes.

I\'m serial number T-803 Product name: Meowminator

Szuszidi
Fényképet tudsz fel rakni róla??

Szia, a király váltópénz értéke:1, viszont az hogy verdejel nem tudom, hogy mit jelent, eggyáltalán nem értek az érmékhez.
Szuszidi
Nem tudom mennyire karcós a 100 Ft os?? Ha nagyón akkor 100 ha verde fényes akkor 1000.

Szuszidi
Értéke verde jele és az állapota!

Szuszdi köszönöm a segitséget.szerinted 1000ft-ért olcson adom a kossuth 100-ast? Egyébként ha valakit érdekel a megvétele irjon priviben.A királyi váltópénzrõl mit írjak, hogy tudjál segíteni?
Szuszidi
Eladó
5 Forint "1948"
Súlya: 12 g
Átmérõ: 32 mm
Vastagsága: 1,9 mm
Anyaga: Ag (500)
Ár:1800 Ft

Ha érdekel írj priviben. Vagy itt megtalálod.

Szuszidi
Szia a Kossuth 100 Ft-ost itt megtalálod de nem mérvadó mert el vannak szállva nagyón ( Itt ) a "1885-ös királyi váltópénz" nem írtál róla semmit így nem lehet mondani semmit!

Sziasztok.Engem az érdekelne, hogy menyibe kerülhet 1 1885-ös királyi váltópénz,és egy 2002-es kossuth 100ft-os.ha tudja valaki kérem segitsen. köszönöm.