Hálózat segítség!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nos, a kérdésem a következõ:
Adva van az asztali gépem, amibe a modemen keresztül kábelen megy a net.
És adva van ez a TP-Link TL-WN321G ( TL-WN321G ).
Ezzel megoldható-e úgy a dolog, hogy én a Wifis telómmal tudjak csatlakozni az asztali gépemen keresztül a netre vagy besz*ptam és szerezhetek be egy wifis routert?
Magyarítások: http://lostprophet.hu Magyarítás videók: http://youtube.com/elveszettprofeta
Valószínûleg a második variáció lehet az, vagy hasonló, mint amire én gondoltam...akkor ennek utánanézek:)
- vagy kell egy switch és egy vezetéknélküli hozzáférési pont - a switch egyik portjába át kell dugni az egyik routerbe csatlakozó gépet, a másik portját össze kell kötnöd a router így felszabaduló portjával, a harmadik portját meg a vezetéknélküli AP-vel
- vagy egy olyan vezetéknélküli hozzáférési pont (WIFI Access Point) kell, aminek több Ethernet portja van - az egyik portjába át kell dugni az egyik routerbe csatlakozó gépet, a másik portját meg a router így felszabadult másik portjával; de ilyen eszköz kevés van
- vagy venned kell még egy, vezetéknélküli interfésszel rendelkezõ routert, aminek csak a LAN portjait (meg a WIFI-részét) használod az elõzõekhez hasonlatosan
És most nem szeretnék egy új routert megvenni ezért, amikor ez a szerkezet(már ha létezikXD) megfelelõ lenne a célra....:D
Remélem így már érthetõbb:)
A 10/100/1000-es ilyen routerek olyan 10k folott kezdodnek ilyen a TP-LINK TL-WR1043ND is.
A 10/100-asokat 10k alatt is meglehet venni, persze azokkal nem lehet gigabites sebessegeket elerni, hiszen csak 10/100as routerek.
( vagy valamit nagyon felre ertek )
ゾルターン
Olyan szerkezetet keresek, ami tulajdonképpen egy wifi adó, de olyan, hogy az otthoni vezetékes netet rákötöm az antennára és abból az antennából továbbviszem a jelet egy kábelen a gépbe...magyarul a rouret és a gép közé be akarok ékelni egy wifi adót...
Tudtommal vannak ilyen szerkezetek, csak nem tudom, hogy mi a nevük, hogyan keresek rájuk..
Tudtok ebben segíteni??
Elõre is köszi
A szûrõt csak úgy kaptam, még régebben egy ismerõsömtõl,nem pedig a szolgáltatóktól...ezért szerettem volna megérdeklõdni,h ezzel kivitelezhetõ-e a kábel kettéosztása,és köszi ,h válaszoltál..
Azt hittem a tv elé kell még vmi szûrõ,mert a tv bõl visszafelé kap olyan jeleket a net kábel,ami alapján a szolgáltató a központból rögtön kiszúr...de akkor ezek szerint nem kell más szûrõ...
köszi!
Amúgy a TRIS-210E már eleve egy diplex szûrõ ami pont erre szolgál. Ezek szerint az egyik szolgáltató már adott is egy ilyet.. egyik ág kifejezetten kábelmodemre van, másik pedig tvre. Nem kell semmi más.
"koax internet kábelem ... Tv re rádugva, ... tv adók jönnek be rajta, amik amúgy a kábel tv-s kábelen nem..."
Neked több kábeltv szolgáltatód van egyszerre? Vagy mi a különbség a "koax internet kábelem" és "kábel tv-s kábel" között?
Lehet,h nem a megfelelõ topicba írok,de
remélem tud vki segíteni nekem...
A koax internet kábelem szeretném megosztani,ugyanis a Tv re rádugva, számomra igen fontos tv adók jönnek be rajta,amik amúgy a kábel tv-s kábelen nem...
Erre a dologra nem tudom,h érkeztek-e már válaszok,remélem kivitelezhetõ a dolog.
Arra gondoltam,h tv - internet jelek egymást nem zavarhatják,ha rá teszek a kábelre 1db Tratec TRIS-210E kábelosztót.Ha jól tudom a tv felé menõ kábelre még kell tenni 1visszirányú szûrõt a kábelen esetlegesen, tv-tõl visszatérõ "káros" impulzusok miatt...
Ez így megvalósítható, vagy nem??
Válaszotokat elõre is köszi!
üdv.imi777
2. Amit te szeretnél az IP aliasing-nek hívják.
Linux alatt például így megy:
ifconfig eth0:1 192.168.1.101 netmask 2552.55.255.0 up
Windows XP alatt (msá Windows esetén is hasonlóan):
Start menü(/Beállítások)/Vezérlõpult(/Hálózati és Internetes kapcsolatok)/Hálózati kapcsolatok/Helyi kapcsolaton jobb klikk/a helyi menübõl válaszd ki a Tulajdonságok menüpontot/a kapott ablak listájában a TCP/IP protokollon dupla klikk/a megjelenõ ablakban a Speciális gombra kattints, és ott fel tudsz vinni új IP-címet/alhálózati maszkot (ha kell, külön alapértelmezett átjárót+DNS szervert).
A melóban elõfordul, hogy egyszerre több hálózathoz hozzá kell férni.
Az ip tartományok pl a következõk:
192.168.200.x
192.168.1.x
Megoldható, hogy mindezt egyetlen kanócon keresztül elérjem, vagy kell a több ethernet kártya ilyenkor? Elvileg a 255.255.0.0 subnet mask ugye nem játszik, mert ez C kategóriás címtartomány, de ha tudtok, cáfoljatok meg :).
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE
Lenne még egy kérdésem. A routerem (D-link DIR-300) web-es felületen csak németül jelentkezik be. Hogyan lehetne elérni, hogy legalább angolul tudjam kezelni, mivel németül egy kukkot sem tudok?
Köszi!
Érdekelne, egy wifis routeren lehet-e ellenõrizni, hogy rajtam kívül használja-e valaki a netemet? (D-link DIR-300).
Köszi.
Segítséget kérnék,hogy mivel tudnám megosztani az internetemet az asztali PC és a laptopom kötött. UPC-s kábelmodemem van: WebSTAR EPX 2203. Kábeles megoldás is jó lenne. Azért fordulok hozzátok, mert azt hallottam, hogy a UPC-s modemek nem mûködnek bármilyen switchel, vagy routerrel.
Segítségeteket elõre is köszönöm!<#rolleyes>#rolleyes>
M2N32-Deluxe alaplapom van
egy régi rosz smc ruterrel ment a net kábelen, de az új szuper belkin n1-el nem megy a net kábelen csak wifin az meg úgy laggol és olyan lassú hogy egyszerüen képtelenség netezni.
Mi lehet a baj esetleg valami ethernet drivert kéne instalállnom, mert a gépek látják egymást lanban csak a netet nem kapom, és a ruterre nemtudok felmenni errõl a géprõl.
Wifivel ez megy.
Elõre köszi a választ
Fuck is easy, Fuck is funny, Many people fuck for money And if you think fuck is funny, Fuck yourself and save your money
de ha csinálok vagy õ csinál szervert mások betudnak lépni,vagy pl miis betudnuk lépni más szeróra de egymáséra nem...milehet a gond? Nem lan,neten keresztül!!!!!!!!
hálózatot szeretnék létesíteni 2 gép között, ill. meg szeretném osztani a netet
ha veszek egy ILYET, és egy ILYET a távolabbi géphez, valamint a router-rel a másikat kábellel kötöm össze (gondolom ez lehetséges), akkor lesz hálózat és net mindkettõn? ill. ez a tp-link mennyire jó márka?
a franc egye meg, hogy hálózathoz totál hülye vagyok :D
Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.
lenne egy cskély problémám.Az a gond,hogy nemrég vettem egy gépet,raktam rá XP-t,és vettem hozzá Pannon mobilnetet.Namármost,megjelenik egy egy ikon a rendszeróra mellett,ahol az msn ikon,stb.van,hogy "helyi kapcsolat-egy hálózati kábel nincs bedugva".Megnéztem a hálózati kapcsolatokat és csakugyan,a "helyi hálózat"-nál is mutatja a problémát.A mobilnetnél pedig van egy olyan gond,(ez kb. heti egyszer-kétszer van)hogy csak hirtelen nem tudok netezni vmiért,csak nagyon aprócska feltöltést mutat a szovtver.El kell távolítani,ismét felcsatlakoztatni,és akkor van net.Lehet a két dolog között összefüggés?(Nincs itthon helyi hálózat,csak mobilnet van.)
köx!
kiköltöztünk albérletbe, van net kábelen de routerünk még nincs. A laptopomon tudok hálózatot csinálni de valamiért a lakótársam nem tud rácsatlakozni (de látja). Van vlmi mód h a laptopomról osszam meg a netet ideiglenesen?
köszi!
AMD Athlon II X4 QuadCore (4x3 Ghz), Geforce GTX 750 - 1 GB, 6 GB Kingston RAM
Az a problémám, hogy van nekem egy ilyen Modemem amivel meg szeretném osztani az internetet. Én egy faluban lakom, Duna Webes elõfizetõ vagyok, tehát van felállítva egy nagy antenna, amirõl nekem a modem ugyebár vezeték nélkül veszi a jelet. Most kliens módban van, tehát az antennáról veszi a jelet, amit nekem a LAN1-en leküld a géphez. Olvasgattam a használatit, és rájöttem, hogyha WISP módba teszem akkor valahogy meg lehetne osztani a netet, csak azt nem tudom hogy. Már 2 napja szórakozok vele de nem jövök rá. Úgy kellene, hogy továbbra is az antennáról vegye a jelet, az én gépemre a LAN1 jöjjön, a másikra a LAN2-bõl. Meg lehetne ezt valahogy oldani? Légyszi segítsetek!
A processzorok füsttel mûködnek. Ha kijön belõlük a füst, nem mûködnek tovább. :)
Carlos - VIP 2002. 08. 08. óta regisztrált VIP fórumozó 2002. 08. 08. óta regisztrált VIP fórumozó2002. 08. 08. óta regisztrált VIP fórumozó2002. 08. 08. óta regisztrált VIP fórumozó
Nothing is True, Everything is Permitted
Nem árt tudni a szükséges paramétereket: SSID, WEP/WPA/WPA2 jelszavak, ilyesmik.
Þór vígi þessi rúnar
Nothing is True, Everything is Permitted
Nemrégiben váltottam az Invitelre és hát 1 hét telt el de szinte mindennap jelent volt az hogy ha leültem netezni vagy játszani online...tehát használtam a netet, akkor ujraindult a modemem vagy mi ez( a dobozra gateway van irva :D) . NA a lényeg az hogy fogalmam sincs mitöl lehet ez, mikor ujraindul akkor 1 perc se kell és megint van net de elég idegesitö mikor ezt naponta eljátsza vagy 5x és pont a legrosszab idözitésben. LEhet nem ide kellene irjak hanem kihivni a szerelõket, de azért megkérdezem hátha okosabb leszek valamivel.
Elõre is köszönöm a segitségeket. :)
\"Rejoice o young man in thy youth...\"
MSI MS-6119 Alaplap nem ismeri fel a hálózati kártyát, másikat tettem bele azt sem. Netet szeretnék rá kötni D-Link Modemet. Ma tettem rá új XP-t. Ez egy P3-as 550 Mhz-es gép, nincs meg hozzá az alaplap lemeze. Anélkül nem látja a háló kártyát? Le lehet tölteni valahonnan?
MSI MS-6119 --- Ezen csak letölthetõ BIOS-t találtam. LAN Driver kéne az alaplaphoz. Anélkül nem fog müködni a NET, akármilyen LAN kártyával.
realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet verzió:5.643.411
most 5 M-es adsl-en van de régebben 1 M-es adsl-em volt és ott is ledobált állandóan.Kérlek segítsetek köszönöm.
- Invitel 8 M-es ADSL-em van
- van egy asztali gép
- van egy wifis notebook ASUS K50AB.....
- van egy dlink dsl-504t modem:
- van egy gigabyte router gn br01g wifi router:
Mivel nem volt eddig notebookom csak asztali gépem, így a net közvetlenül kábelen keresztül a modembõl ment, nem is volt semmi bajom. 1 hete van notebookom, melyet egy másik házban használok, így kellett egy wifis router, hogy legyen netem ideát is. A modemre ugye rácsatlakoztatva a wifis router, majd a router kábelen keresztül rácsatlakoztatva az asztali gépre és wifin keresztül pedig a notebookra.
Az a gondom bajom az, hogy néha néha, amikor töltök lefelé megszakad a net, és még win 7 sem tudja orvosolni. Ekkor átmegyek a másik házba kihúzom a modemet és a routert a 230-ból kicsit várok, visszadug, majd a gép újraindít és ismét van net.
Ez mitõl van?
Mivel van a baj?
Ha ez sem javítja meg, akkor reseteld a router-t és állítsd be megint.
Þór vígi þessi rúnar
vettem még a nyáron egy Laptopot ASUS F3SG. 2 Gépem van. A Laptop WIFIn keresztül megy ki a routeren át a netre a nagy gép meg kábellel van összekötve a routerrel.. minden a lehetõlegjobban mûködött egészen máig.. A laptop kiírja hogy korlátozott kapcsolattal kapcsolódik a hálózatomhoz továbbá amikor kiírja hogy csak helyi akkor nem megy ki a NET-re. Minden egyes alkalommal mikor vissza csatlakozok a hálózatra bekell állítani hogy magánjellegû hálózat és már nagyon unom azért fordulok hozzátok hogy nemtrudtok valami tippet adni hogy mit tegyek? a haveromnál voltam ma a laptoppal KÁBELLEL dugtuk össze az õ gépét és az én laptopomat cuccokat másoltam neki és mikor vissza hoztam azóta áll fenn a probléma.. nemtom mit csináljak várjak majd csak jólesz vagy vmi komoly beállítási hiba van? mert kicsit felidegelt Kérlek segitsetek:) köszönöm!