Hálózat segítség!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nincsen véletlenül valamilyen program telepítve a gépre ami "korlátozza" az internet elérést (a hálózatét is?). Ráadásul ilyen konkréten, hogy csak Vasárnap és a többi gépen pedig van, elég fura.
Sziasztok Olyan problémám van hogy ha bekapcsolom a gépen van hogy csak 3. újraindításnál (teljes áramtalanítás)jön meg a net .Ha valami miatt csak simán újraindítom (mondjuk egy telepítés)akkor be sem jelentkezik csak ha áramtalanítom.Modemet használok routert nem .Ha valaki tud segítsen légyszi..
Sziasztok, elég érdekes a problémám, kábel netünk van, három számítógép van a lakásba. Simán a routerrõl hálókábellel megy a gépbe, nincs is semmi gond, azonnal megy a net, él a hálózat. De minden vasárnap, csak az én gépemen nincs internet, a másik kettõn pedig van. Ez teljesen abszurd, és pont csak vasárnap, valakinek valami ötlet?
Sajnos nincs vezetéknélküli hálozat icon :(
"Broadcom" a neve a wifis kütyünek ami a gépben van .
"Broadcom" a neve a wifis kütyünek ami a gépben van .
Xbox 360 Gamertag: Rob3rt75
1, Start/vezérlõpult/hálózati kapcsolat
2, Vezeték nélküli hálózati kapcsolaton jobklikk, beállítások módosítása.
3, vezeték nélküli hálót a winfos konfigolja kipipa, majd hozzáadás gomb.
4, Add meg a routerben beállított SSID-t. (ad-hoc-os négyzet ne legyen pipálva), Ok.
5, A megjelenõ cuccon tulajdonságok.
6, Itt add meg a routeren beállított titkosítást és jelszavakat (WEP, WPA). Ha nem lett beállítva, akkor ne piszkáld.
7, OK. OK.
8, mostmár csatlakoznia kell.
2, Vezeték nélküli hálózati kapcsolaton jobklikk, beállítások módosítása.
3, vezeték nélküli hálót a winfos konfigolja kipipa, majd hozzáadás gomb.
4, Add meg a routerben beállított SSID-t. (ad-hoc-os négyzet ne legyen pipálva), Ok.
5, A megjelenõ cuccon tulajdonságok.
6, Itt add meg a routeren beállított titkosítást és jelszavakat (WEP, WPA). Ha nem lett beállítva, akkor ne piszkáld.
7, OK. OK.
8, mostmár csatlakoznia kell.
Þór vígi þessi rúnar
Hello,kaptam egy acer extansa 5220 laptopot,de egyszerüen nem lehet életre kelteni a wifi-s hálozatot.Nem találni semmiféle icont ami a netre irányitana.Mit tudok tenni ? (xp van a laptopon)
Xbox 360 Gamertag: Rob3rt75
Gigabit? Nem írtál el valamit?
Vagy optikaival tolod? Akkor a marvell yukon kevés lesz. <#idiota>#idiota>
Vagy optikaival tolod? Akkor a marvell yukon kevés lesz. <#idiota>#idiota>
Þór vígi þessi rúnar
GIGABITES NET? <#wow2>#wow2><#wow1>#wow1> OMG közvetlenül az üvegkábelre csatalkozol? <#idiota>#idiota>
All hail the double x!
Sziasztok!
lenne egy kérdésem!
Eszköz leírása Típus
Marvell Yukon 88E8053 PCI-E Gigabit Ethernet Controller PCI em van!
Most néztem ma hogy gigabites sebességre növelték a net sebességem ez a hálókártya kezeli ezt a sebességet vagy be lehet állítani hogy kezelje?
Köszönöm elõre is válaszotokat!
Üdv!
bajnok!
lenne egy kérdésem!
Eszköz leírása Típus
Marvell Yukon 88E8053 PCI-E Gigabit Ethernet Controller PCI em van!
Most néztem ma hogy gigabites sebességre növelték a net sebességem ez a hálókártya kezeli ezt a sebességet vagy be lehet állítani hogy kezelje?
Köszönöm elõre is válaszotokat!
Üdv!
bajnok!
hogy lehet egy szabvány dugó nagyobb mint a szabvány aljzat <#idiota>#idiota><#fejvakaras>#fejvakaras>
All hail the double x!
Nah zsír megvan a probléma:
Túl nagy volt a kábel csatlakozó feje, és nem lehetett rendesen bedugni az aljzatba <#buck>#buck>
Kitörtem az aljzatból egy kis részt és így befér, és végre valahára van netem.
Azért köszi szépen a segítséget!
Túl nagy volt a kábel csatlakozó feje, és nem lehetett rendesen bedugni az aljzatba <#buck>#buck>
Kitörtem az aljzatból egy kis részt és így befér, és végre valahára van netem.
Azért köszi szépen a segítséget!
Utóbbi.
Aztán ha rájöttök mi a gond, akkor ird le ide.
(amúgy az IP tartomány biztos jó?)
Aztán ha rájöttök mi a gond, akkor ird le ide.
(amúgy az IP tartomány biztos jó?)
Þór vígi þessi rúnar
kipróbáltam ez is lefut rendesen...
más probléma jöhet még szóba vagy menjek a rendszergazdihoz panaszkoni hátha tud valamit? :S
más probléma jöhet még szóba vagy menjek a rendszergazdihoz panaszkoni hátha tud valamit? :S
igen azt külön regisztrálni kell + a rendszergazdi is írta, hogy jó a regisztrációm
ha a ping 127.0.0.1 parancs bukik akkor mit kell látnom a képernyõn?
ha a ping 127.0.0.1 parancs bukik akkor mit kell látnom a képernyõn?
És a hálókártyád mac címe meg van adva a koli router-ének, hogy netezhess?
Telepítsd fel a legfrissebb hálókártya drivert. Aztán elõször ping 127.0.0.1-el ami egy önteszt. Ha ezis elbukik akkor elcseszõdött a TCP/IP protokoll a gépen és újra kell telepíteni.
Telepítsd fel a legfrissebb hálókártya drivert. Aztán elõször ping 127.0.0.1-el ami egy önteszt. Ha ezis elbukik akkor elcseszõdött a TCP/IP protokoll a gépen és újra kell telepíteni.
Þór vígi þessi rúnar
eszközkezelõben töröltem a drivert, de az sem segített...
igen Mac adress szerint engednek, már szóltam a rendszergazdinak, de õ sem vágta, õ is továbbküldött...
otthon routeren keresztül használtam a netet, az nem lehet probléma?
ha ipconfig parancsot beírom, futtatás, cmd-nél, azt írja, hogy adathordozó leválasztva... azt meg tudod mondani,hogy mi? <#fejvakaras>#fejvakaras>
igen Mac adress szerint engednek, már szóltam a rendszergazdinak, de õ sem vágta, õ is továbbküldött...
otthon routeren keresztül használtam a netet, az nem lehet probléma?
ha ipconfig parancsot beírom, futtatás, cmd-nél, azt írja, hogy adathordozó leválasztva... azt meg tudod mondani,hogy mi? <#fejvakaras>#fejvakaras>
Törölni egy hardware-t? Kisbaltával?
A driver csere szerintem sokat nem ér. Esetleg nem lett a géped a router -hez adva (ha MAC address szerint engednek a hálóra gépeket). Szólj a rendszergazdának!
A driver csere szerintem sokat nem ér. Esetleg nem lett a géped a router -hez adva (ha MAC address szerint engednek a hálóra gépeket). Szólj a rendszergazdának!
Þór vígi þessi rúnar
másik gépet nem vihetek mert nem ugyan az a MAC adresse..., az ip-t autómatikusra kell állítani
amúgy nem infós vagyok szóval annyira nem vágom ezt a témát, de valaki mondta, hogy töröljem a hálókártyát és utána próbálkozzak... ez érhet valamit?
amúgy nem infós vagyok szóval annyira nem vágom ezt a témát, de valaki mondta, hogy töröljem a hálókártyát és utána próbálkozzak... ez érhet valamit?
amit javallnék.
Vigyél oda egy mûködö gépet, dugd be, csináld meg és ha a másik gép se megy, akkor kábel, vagy interface hiba, ha megy, akkor a te gépeddel van valami.
IP tartományok stimmelnek?
Vigyél oda egy mûködö gépet, dugd be, csináld meg és ha a másik gép se megy, akkor kábel, vagy interface hiba, ha megy, akkor a te gépeddel van valami.
IP tartományok stimmelnek?
Þór vígi þessi rúnar
a-a, kábelem tuti jó, többel is próbáltam, de semmi...
több csoporttársamnak is én állítotatam be a gépén a netet és nálam is ugyanúgy csináltam :S
valakinek ezen kívül ötlete?:S:D
több csoporttársamnak is én állítotatam be a gépén a netet és nálam is ugyanúgy csináltam :S
valakinek ezen kívül ötlete?:S:D
Üdv all!
Nekem az a problémám, hogy a kolimba nem tudok csatlakozni a nethez pedig mindent beállítottam amit kellett. Nemcsak, hogy nem tudok csatlakozni hanem a gépem nem is lát semmi kapcsolatot. A háló kártyám tuti jó.
Esetleg van valakinek valami ötlete?
Nekem az a problémám, hogy a kolimba nem tudok csatlakozni a nethez pedig mindent beállítottam amit kellett. Nemcsak, hogy nem tudok csatlakozni hanem a gépem nem is lát semmi kapcsolatot. A háló kártyám tuti jó.
Esetleg van valakinek valami ötlete?
Sziasztok!
Már körbeszörföztem a google-t, hogy megoldást találjak a problémára de sehol semmi, ezért kérek itt segítséget. Leírom részletesen, hátha a megoldás tök egyszerû csak nem jövök rá.
Szóval a helyzet a következõ:
Egy szimpla otthoni hálózat routeren keresztül. A hálózaton 4 gép van, 2 WinXP-s notebook (wifi-vel), 1 WinXP-s asztali (kábellal), és egy Win Vista-s asztali (kábellal). Mind 3 XP-s gép tökéletesen látja egymást (fáljmegosztás meg minden mûködik) de a Vista-s gép valamiért nem akar hálózatra menni. Már mindent kipróbáltam. Elvileg beállítottam a hálózatot azon is, de nem látja a többi gépet, a többi gép meg nem látja a Vistás gépet. A súgó minden hálózattal kapcsolatos részét kiveséztem, szóval "Hálózat felderítése" bekapcsolva, ez egy "Magánjellegû hálózat", stb., szóval amit a súgó írt mindent kipróbáltam. A (teljes) hálózati térképen sem jelenik meg a többi gép, szóval van a "Gép" --- "Átjáró" --- "Internet" és ennyi. A munkacsoport neve mind a 4 gépnél ugyanaz, ha ez számít.
A vicces az egészben az, hogy eddig tökéletesen mûködött a vistás gép is, de próbálgattam a távoli asztali kapcsolatot az egyik xp-s géppel a vistásra (természetesen nem mûködött) és átállítottam a munkacsoport nevét ugyanarra mint a másik 3-nál (mert eddig nem ua. volt). Azóta a vista halott a hálózat szempontjából.Ha valakinek van valami ötlete légyszi segítsen mert baromi frusztráló, hogy nem megy, mert a vistás gépen van a nyomtató, szóval nyomtató megosztás sincs. Ha tehetném már lehúztam volna a klotyón a vistát, de a gép tulaja ragaszkodik hozzá. Elõre is köszönöm!
Már körbeszörföztem a google-t, hogy megoldást találjak a problémára de sehol semmi, ezért kérek itt segítséget. Leírom részletesen, hátha a megoldás tök egyszerû csak nem jövök rá.
Szóval a helyzet a következõ:
Egy szimpla otthoni hálózat routeren keresztül. A hálózaton 4 gép van, 2 WinXP-s notebook (wifi-vel), 1 WinXP-s asztali (kábellal), és egy Win Vista-s asztali (kábellal). Mind 3 XP-s gép tökéletesen látja egymást (fáljmegosztás meg minden mûködik) de a Vista-s gép valamiért nem akar hálózatra menni. Már mindent kipróbáltam. Elvileg beállítottam a hálózatot azon is, de nem látja a többi gépet, a többi gép meg nem látja a Vistás gépet. A súgó minden hálózattal kapcsolatos részét kiveséztem, szóval "Hálózat felderítése" bekapcsolva, ez egy "Magánjellegû hálózat", stb., szóval amit a súgó írt mindent kipróbáltam. A (teljes) hálózati térképen sem jelenik meg a többi gép, szóval van a "Gép" --- "Átjáró" --- "Internet" és ennyi. A munkacsoport neve mind a 4 gépnél ugyanaz, ha ez számít.
A vicces az egészben az, hogy eddig tökéletesen mûködött a vistás gép is, de próbálgattam a távoli asztali kapcsolatot az egyik xp-s géppel a vistásra (természetesen nem mûködött) és átállítottam a munkacsoport nevét ugyanarra mint a másik 3-nál (mert eddig nem ua. volt). Azóta a vista halott a hálózat szempontjából.Ha valakinek van valami ötlete légyszi segítsen mert baromi frusztráló, hogy nem megy, mert a vistás gépen van a nyomtató, szóval nyomtató megosztás sincs. Ha tehetném már lehúztam volna a klotyón a vistát, de a gép tulaja ragaszkodik hozzá. Elõre is köszönöm!
Azt hol lehet állítani? Válaszodat elõre is köszönöm!
KIKIGO:
Most jutott eszembe valami!!!
Ugye nálad úgy van a dolog, hogy az egyik gépben van két hálókártya! Ez kapõcsolódik a netre, majd a másik hálókártya belemegy egy másik gépbe!
És az nem megy!
Be kellene állítani a második gépen a hálózati beállításoknál a gateway-t (alapértelmezett átjáró) az elsõ gép ip címére.
Most jutott eszembe valami!!!
Ugye nálad úgy van a dolog, hogy az egyik gépben van két hálókártya! Ez kapõcsolódik a netre, majd a másik hálókártya belemegy egy másik gépbe!
És az nem megy!
Be kellene állítani a második gépen a hálózati beállításoknál a gateway-t (alapértelmezett átjáró) az elsõ gép ip címére.
Þór vígi þessi rúnar
húú nagyon sok beállítási probléma amik a napok alatt összegyûlhettek,aztán reset a routeren,alapbeállítások,és a leírás pontos követése:D
szóval végülis nemtom hol lehetett a gond,de nagyon úgytûnik valami elvolt állítva.
viszont a sebesség méég nem az igazi a vezetéknélküli gépen a jelerõsség is gyenge,meg lassú is.
szóval végülis nemtom hol lehetett a gond,de nagyon úgytûnik valami elvolt állítva.
viszont a sebesség méég nem az igazi a vezetéknélküli gépen a jelerõsség is gyenge,meg lassú is.
Helllo!
sikerült megoldani a problémák jelentõs részét,most van kapcsolat,mûködik a hálózat,az egyedüli probléma a sebeséggel van.Ez a router,ha jóltudom még 125Mbps sebességre is képes,a netem 1Mbbps sebességû,szóval méég nagyon rossz körülmények közt is tudnia kellene ennyit,viszont csak olyan 20kbps sebességet éri el,ez elég kevés,és igazából eléggé 20on áll 19,9..20,1 szóval valamiféle korlátozásra gyanakszom,hol lehet vajon lekorlátozva,vagy csak lehet ennyit tudna(a távolság nincs 10méter,2-3fal van a 2gép között..)
sikerült megoldani a problémák jelentõs részét,most van kapcsolat,mûködik a hálózat,az egyedüli probléma a sebeséggel van.Ez a router,ha jóltudom még 125Mbps sebességre is képes,a netem 1Mbbps sebességû,szóval méég nagyon rossz körülmények közt is tudnia kellene ennyit,viszont csak olyan 20kbps sebességet éri el,ez elég kevés,és igazából eléggé 20on áll 19,9..20,1 szóval valamiféle korlátozásra gyanakszom,hol lehet vajon lekorlátozva,vagy csak lehet ennyit tudna(a távolság nincs 10méter,2-3fal van a 2gép között..)
lehet az lesz...csak egyenlõre elegem van belõle,majd hidegfejjel nekiállok picit késõbb
köszi a segítséget
köszi a segítséget
Namost. Javaslom, hogy elõször lõdd ki az egész wireless cuccot. Dugd be a netet a WAN RJ-45 -ös aljzatba, a két gépet a LAN RJ-45 aljzatba és nézd meg, hogy mi hogy merre.
Þór vígi þessi rúnar
Ha vannak fix ip címek, akkor azokkal kavarodhat össze!
Lehet, hogy más routereket is talál és nem tudja, hogy melyikhez kellene csatlakozni.
Lehet, hogy más routereket is talál és nem tudja, hogy melyikhez kellene csatlakozni.
Þór vígi þessi rúnar
amikor megpróbálom megosztani egyiken sincs,de a vezetéknélkül csatlakozó gépnél a fõ probléma,h nem tud csatlakozni a routerre (nehezen is találja meg,de a jelerõsség jó,amikor bejelentkeznék,akkor 1-2percig próbál csatlakozni,és hiba jelentés nélkül kilép..,és elõfordul,h több eszközt is talál,de azoknál a jelerõsség alacsony,de azokra fix ip-címmel csatlakozik,de a jel 0,és leragad a hálózati cím lekérésnél.
Csak az egyik gép nem tud, vagy ha egy fentvan a neten, akkor a másik nem tud csatlakozni?
Þór vígi þessi rúnar
Nah helyzet,h sikerült belépni a routerbe...
Kikapcsoltam a tûzfalat,és megnéztem a beállításokat,a titkosítást,elméletileg azok rendben vannak,de méég mindig van valami,mert mikor csatlakozik a másik gép,akkor nem jön létre a kapcsolat.
egyszer már sikerült csatlakozni,méég talán pénteken:D,azóta valamiért nem,gondolom valami ellett állítva.(de pénteken sem volt net,csak legalább csatlakozott,a netet majd gondolom megkell osztani,de amikor azt bekapcsolom,akkor a "server" gépen sincs net..:S,igazából ezt sem értem (amúgy t-online-os netrõl van szó),de talán a nagyobb gond,h egyenlõre csatlakozni sem sikerül a másik géprõl...
Kikapcsoltam a tûzfalat,és megnéztem a beállításokat,a titkosítást,elméletileg azok rendben vannak,de méég mindig van valami,mert mikor csatlakozik a másik gép,akkor nem jön létre a kapcsolat.
egyszer már sikerült csatlakozni,méég talán pénteken:D,azóta valamiért nem,gondolom valami ellett állítva.(de pénteken sem volt net,csak legalább csatlakozott,a netet majd gondolom megkell osztani,de amikor azt bekapcsolom,akkor a "server" gépen sincs net..:S,igazából ezt sem értem (amúgy t-online-os netrõl van szó),de talán a nagyobb gond,h egyenlõre csatlakozni sem sikerül a másik géprõl...
Nos.
Amennyiben az egyik gépen megy a net, a másikon nem, akkor nem a router a gond. Tehát a második gépen van a gond.
Általában a routerhez adnak egy leirást vagy ilyesmit, amiben bennevan a default jelszó.
Ez a legtöbbször admin szokott lenni, esetleg root, vagy simán password.
Ellenõrizd, hogy milyen IP cimeket adtál (adtál-e) azon a gépen ami nem tud csatalkozni.
A klienseken ne legyenek IP cimek megadva, legyen autómatikus.
Amennyiben van titkosítás megadva azokat vagy add ki mindkét gépen, vagy átmenetileg kapcsold ki.
edit: próbáld meg elérni a böngészõn keresztül a router GUI-ját és ott ellenõrizd a beállításokat (általában 192.168.0.1)
Ha ez megvan, állítsd be a router DHCP-nek és adj meg egy tartományt, hogy milyen tartományból osszon IP-ket (192.168.0.100 mondjuk, maximum users 8, 16, ilyesmi)
Majd állítsd be két gépet, hogy DHCP-n keresztül kérjenek maguknak IP-t. Ha megkapják, akkor látni tudnak majd komunikálni.
Amennyiben az egyik gépen megy a net, a másikon nem, akkor nem a router a gond. Tehát a második gépen van a gond.
Általában a routerhez adnak egy leirást vagy ilyesmit, amiben bennevan a default jelszó.
Ez a legtöbbször admin szokott lenni, esetleg root, vagy simán password.
Ellenõrizd, hogy milyen IP cimeket adtál (adtál-e) azon a gépen ami nem tud csatalkozni.
A klienseken ne legyenek IP cimek megadva, legyen autómatikus.
Amennyiben van titkosítás megadva azokat vagy add ki mindkét gépen, vagy átmenetileg kapcsold ki.
edit: próbáld meg elérni a böngészõn keresztül a router GUI-ját és ott ellenõrizd a beállításokat (általában 192.168.0.1)
Ha ez megvan, állítsd be a router DHCP-nek és adj meg egy tartományt, hogy milyen tartományból osszon IP-ket (192.168.0.100 mondjuk, maximum users 8, 16, ilyesmi)
Majd állítsd be két gépet, hogy DHCP-n keresztül kérjenek maguknak IP-t. Ha megkapják, akkor látni tudnak majd komunikálni.
Þór vígi þessi rúnar
Hali!
A napokban vettem egy asus WL520gc típusú wireless routert.
A probléma az,h megszeretném osztani a netet 2gép között,és azon a gépnen,ahol a net be van állítva mûködik minden tökéletesen,de a másik gép egyszerûen nemtud csatlakozni sem,a két gép semmilyen szinten nemlátják egymást,a másik gép is csak a routert látja,de valamiért nemtud csatlakozni,a routerbe pedig nemtudok belépni,valami kódot kér,olvastam más fórumokon,h egyes gyártóknál külön kell kódot beszerezni,én az asus oldalán semmi ilyesmit nemtaláltam,ha valaki tud légyszi segítsen!
A napokban vettem egy asus WL520gc típusú wireless routert.
A probléma az,h megszeretném osztani a netet 2gép között,és azon a gépnen,ahol a net be van állítva mûködik minden tökéletesen,de a másik gép egyszerûen nemtud csatlakozni sem,a két gép semmilyen szinten nemlátják egymást,a másik gép is csak a routert látja,de valamiért nemtud csatlakozni,a routerbe pedig nemtudok belépni,valami kódot kér,olvastam más fórumokon,h egyes gyártóknál külön kell kódot beszerezni,én az asus oldalán semmi ilyesmit nemtaláltam,ha valaki tud légyszi segítsen!
mit értesz AP alatt?
ASTERIX és TALPRAESETT TOM képregényeket vásárolnék és ELADNÉK!
Routern-ek ez nem feladata, hogy ilyet csináljon. AP-nek sem.
Én továbbra is a szolgáltatót zargatnám...
Én továbbra is a szolgáltatót zargatnám...
Þór vígi þessi rúnar
észrevettem valamit. Amikor jelentkezik a network timeout, akkor mindig egész órakkor kezdõdik, és egy perc elteléséig tart kb.
de a lényeg, hogy mindig , amikor egész órára vált az óra, az idõ.
szerinted mi lehet? a router beállításait nézzem át? és mit keressek?
köszi
de a lényeg, hogy mindig , amikor egész órára vált az óra, az idõ.
szerinted mi lehet? a router beállításait nézzem át? és mit keressek?
köszi
Elméletileg logikus amit mondasz. Próbáld ki!
(páromnál nem mûködik jól igy sem)
(páromnál nem mûködik jól igy sem)
Þór vígi þessi rúnar
aham, de nekem gyorsan visszajön, na jó, relatíve gyorsan, hát olyan másfél percenként.
én arra gondoltam, hogy attól van, hogy a router nem tudja néha továbbadni a jelet, tehát, ha a modembe bekötném az utp kábelt, és nem is használnám a wireless routert, akkor a direktbe a gépbe lenne kötve a net, és akkor nem lenne network timeout.
vagy hülyeséget beszélek?
:)
én arra gondoltam, hogy attól van, hogy a router nem tudja néha továbbadni a jelet, tehát, ha a modembe bekötném az utp kábelt, és nem is használnám a wireless routert, akkor a direktbe a gépbe lenne kötve a net, és akkor nem lenne network timeout.
vagy hülyeséget beszélek?
:)
Páromnál ugyanez van! Tök ugyanez.
De lusta felhívni a szolgáltatót inkább leszakadozik félóránként-óránként...
De lusta felhívni a szolgáltatót inkább leszakadozik félóránként-óránként...
Þór vígi þessi rúnar