a MUSE

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

zuzmoo
neked megvan az album? /megvetted vagy letöltötted esetleg/
vagy csak az mr2s verziót hallgatod?
mert nekem nincs meg, csak az uprising. és olyan nincs h azt egyszerre csak egyszer hallgatom meg 😄 a többit sajnos még nemhallottam, youtubenak nem látom értelmét

no pain no game

Egy kis új album elemzés, saját érzéseim a dalokkal kapcsolatban:
Maga az album egyszerûen nagyszerû lett összességében.

1.Uprising: Dinamikus, energikus. Ez az a dal, amit mindig többször is meghallgatok, ha mondjuk befejeztem az album hallgatását, mindig visszatérek rá. Annyira, de annyira lelki erõt ad nekem.

2.Resistance:Eleje nagyon teszik zeneileg, az a földönkívülis hangzás....olyan megnyugtató, elvarázsoló..mindha a csillagok közt repülnék, szabadon. Maga a dallam késõbb szintén dinamikussá, lelkesítõvé vállik. És ismét visszatér ez a megnyugtató rész. A vége pedig...ohh!^^ Összességében kellemes nagyon, egyik kedvenc.

03.Undisclosed Desires: Na, mikor ezt a számot elõszõr hallottam, egybõl valami RnB-s zene jutott eszembe. Olyan egyáltalán nem Muse-os. Inkább pop-osabb. Aztán késõbb ez lett az a szám, amit mindig dúdolgatok magamban, dallamossága és jó üteme miatt. Szóval megtetszett, na. 😊

4.United States of Eurasia (+ Collateral Damage): Ehhez a számhoz csak annyit írok, hogy Queen, najó meg van benne egy kis keleties hangzás is középen. Amikor azt hallottam és közben néztem a videót, akkor népvándorlás jutott eszembe, ahogy a sok ember vándorol a sivatagban a tevék hátán ülve. Mennek új területet meghódítani. Na, meg a végén Chopin Nocturne Op.9 No.2 (Arthur Rubinstein). Ezt Tamástól tudtam meg, szóval õt kell dícsérni. És az a sok gyerekhang azt jelenti nekem, hogy a fiatalság békére tanítása fontos a jövõre nézve és a végén az elrepülõ vadászgép hangaj, hogy véget ér a háború. Nem lesz soha többé. Jó is lenne...szóval összességében egy világbéke szám. Mégse csak annyit írtam, hogy Queen. 😄

05.Guiding Light: Jó kis lelkesítõ zene ez is, bár annyira nem tetszik a dallama. Azért jó hallgatni, de nem kedvenc. Olyan, inkább közömbös féle.

06.Unnatural Selection: Huh, az elején az a gitár rész, ááá, hatalmas! Jó kis táncolós, tombolós, seggrázós zene. Valamit énekel az óceánról, annyit értek...Végén gitárszóló hatalmas, kemény, headbangeres. (Y) Megõrülök ezért a számért, egyik kedvenc.

07.MK Ultra:Erre a számra csak annyit, hogy beleszerettem.<#szeret> Nálam Õ a Nr. 1. Úgy tökéletes, ahogy van, fenomenális, csodaszép, hatalmas, megörjít, mit írjak még....

08.Belong to You-Mon Cœur S'ouvre à ta Voix:Ez a szám úgy kaki, ahogy van. Nem is értem, hogy tudtak ennyire rossz dalt összehozni ez után a sok jó szám után. Nálam megy a levesbe, sõt, szerintem az összes eddigi Muse szám közül a legbénább.

09.Exogenesis- Symphony, Pt. 1- Overture:Csodaszép, misztikus!^^
Eleje elvarázsol. Olyan, mintha egy ködös erdõben lennék, ahol fenyõfák vannak és egyszercsak leszáll egy UFO hozzám, világítanak a fényei a félhomályban elvisznek a csillagok közé, repülünk a messzeségbe. 2. kedvenc MK Ultra után, najó, egyszerre 2. kedvenc ez a szám és a Resistance.

10.Exogenesis- Symphony, Pt. 2- Cross-Pollination és 11 - Exogenesis- Symphony, Pt. 3- Redemption: Õket nem nagyon szoktam hallgatni. Elmennek...olyan közömbösek.

Nicsak egy régi ismerõs. 😊 Örülök, hogy Neked is megtetszett ez az együttes. Buddhizmusban vannak ám hasonló dolgok, mint amit a Muse képvisel.

"Maga a buddha szó jelentése: felébredett, megvilágosodott, olyan lény, aki megszabadult az anyagi világ kötöttségeitõl, és megvalósította a tökéletes, zavarodottságtól és szennyezõdésektõl mentes tudatosság állapotát."

Cserediák
Háát ha kiviszel,mehetünk^^

Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: \"Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!\"

zuzmoo
énse 😄 azt tudom h hollandiában nemrég volt/lesz koncertjük 😄 de ez nem sokat segít

no pain no game

TommyC
én nem tudom ):

dixitque deus fiat lux

Cserediák
Megkérdezném újra,mert még mindig nem kaptam választ,hogy esetleg tudjátok-e ,hogy mikor szándékozik a csapat Mo-ra jönni?!😛...Köszi

Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: \"Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!\"

Bebe555
http://www.museresistance.com/

Ajánlom figyelmetekbe, ha eddig esetleg nem találkoztatok volna vele. =)

\"Azért jöttem, mert senki nem várt!\"

zuzmoo
igen a sunburn az elég színvonalas 😄 új albumról az uprising a kedvencem /sztem nem vagyok egyedül ezzel 😄/
néhány cím amit érdemes meghallgatnod:
Showbiz, Uno, Darkshines, New born, Hysteria, Bliss, House of rising sun /feldolgozás de wááá nagyon ütõs/, Butterflies and hurricanes, Stockholm syndrome, Assasin, Muscle museum, Endlessly
ezek azok amiket így kiemelnék hirtelen 😄

no pain no game

sz4bolcs
Omg, tegnap mutatta meg haverom a Muse zenéjét, és nem tudok lekattanni róla.
Ezt hallgatom egész nap, meg ezt..

Amit az elsõ videón csinál 3:00-tól az valami zseniális.

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Amúgy miért van Chris beöltözve ilyen furcsa figurába?

link

láv<#szeret>

Bebe555
Imádom ma a rádiót! Ki se akarom kapcsolni. 😄 Tök jó ennyit hallani õket rádióból. 😊

\"Azért jöttem, mert senki nem várt!\"

itt meg lehet hallgatni az egész új lemezt

Exkluzív Muse-albumpremier az MR2-Petõfi Rádió weboldalán és Muse-nap a rádióban. Ma.
Igazi különlegességet nyújt át hallgatóinak ma az MR2-Petõfi Rádió. Hajnali egy órától, hazánkban egyedüliként, az MR2-Petõfi Rádió weboldalán, elejétõl végéig meghallgatható a Muse új, világszerte nagy érdeklõdéssel várt The Resistance címû új nagylemeze, mely 11 számot, köztük egy háromtételes mini-szimfóniát tartalmaz. Mindezen túl a MR2-Petõfi Rádió ma egy teljes napot szentel a brit zenekarnak. A lemezhallgatáshoz tovább a cikkbe!

zuzmoo
wááááá 😄
eza kedvenc számom az új albumról. nem mintha a többit hallottam volna <#idiota> mert sikerült megszerezni vhonnan, de aztán kiderült h az max vmi tribute-band volt, kicsit csalódtam, mikor meghallottam, h vhogy nem egyezik a dolog ... 😄 de aztán végighallgattam és kiderült h nemis olyan rossz. egyébként nekem gyanús, mert nagyon hasonlít <#wow2>

no pain no game

The Making of Uprising(Join the Resistance Week 2)

😄DD Azon a wc-s részen nagyot nevettem. Nem is gondolná az ember, hogy ilyen sokmindenbõl áll össsze, ilyen sokmindent kell külön-külön csinálni, hogy összeálljon egy egész. Koncerten olyan egésznek tûnnek a számok, csak jön egymás után, folyamatosan.

Milyen új háttér van a muse.mu-n! 😮
Vajon miért van ez?
link

Cserediák
Mikor várható legközelebb egy magyarországi concert?Jó lenne egyet tombolni..

Hátde a fiúk billiárdoznak egyet:
(énisakarokmost)

Pár kép, ami nekem megtetszett:

Nagyon félek tõlük, de ugyanakkor szépnek is találom õket:

Tudom, msn-eznél, én is szeretnék Veled, de most is csak kiugrottam a konyhába benézni ide. Mennem kell vissza....

TommyC
<#dumcsi>

dixitque deus fiat lux

Láttam. Aranyosak. 😊
Nekem is van ám sok macim:

TommyC
Uprising borító

dixitque deus fiat lux

Akkor jó, így már értem. 😊

TommyC
Nem így értettem a "Te"-t 😊
hanem, h Te, mint olvasó és értelmezõ vagy a fontos.

úgy értem h pl van egy vers, vagy bármilyen mû, és nagyon könnyen megeshet, hogy a közönség másképp értelmezi a mûvet, mint ahogy a szerzõ kigondolta;
és ez sztem nem baj, ezért írtam azt h az a fontos "amit Te gondolsz"..Te, mint a közönség tagja 😊

az illuminátusokról jó sok "hülyeség" van....

igen, fekete idõszak :/ de pont a tegnap vágták a fejemhez h nehéz kihúzni belõlem a dolgokat szvl így állj hozzám ha kérdezel 😛

dixitque deus fiat lux

Miért lett fekete a lógód? Rossz idõszakod van, vagycsak egyszerûen ilyen tetszik most neked? Vagy nem akarsz beszélni róla?

"de sokszor nem az a fontos, h õk mire gondoltak, hanem, h Te mit gondolsz..."

Miért érdekel Téged, hogy én mire gondolok? Mindenkit mostanában ez érdekel...tudom, gondolatok fontos dolgok közé tartoznak az életben, az emberek nagytöbbsége még nem is tudja, mennyire fontosak és számomra az is fontos, hogy a gondolataim a sajátjaim legyenek és ne lássa más engedély nélkül, csak akkor ha én akarom. Az egy privát dolog.

Jaj, ne haragudj, hogy most írok vissza, csak azt hittem, reagáltam a hozzászólásodra. Közben meg csak elolvastam.
Mindig úgy csinálom, hogy elõszõr mindenhol elolvasom a hozzászólásokat, aztán késõbb reagálok rájuk egyenként. Szóval valószínûleg azért maradt ez el.<#vigyor5>
Természetesen nagyon szépen köszönöm, hogy belinkeltél nekem egy ilyen interjút. Megpróbálkozom webfordítóval.
A nõi kapcsolataik engem se érdekelnek, csak mivel az a hír kelt szárnyra, hogy a politikus lánya lehet, hugy tud valamit a világot irányító hátsó társaságokról (illuminátusok) apja révén, és így a Muse többi tagja is, ezért érdeklõdtem.

TommyC
azt olvasom h a Jessicával már nincs együtt xDD
5 éves kapcsolat volt

na már ezt is tudjuk 😄

és interjúilag ITT van egy

😊

dixitque deus fiat lux

TommyC
ne haragudj, de ilyen téren abszolút semmit sem tudok a Muse-ról 😄

interjút pl sosem láttam még velük...
úgy vagyok vele, h max annyira vagyok kiváncsi a személyiségükbõl, h a mûveket megértsem 😊

de sokszor nem az a fontos, h õk mire gondoltak, hanem, h Te mit gondolsz...

ezért nem ismerem õket...
de megpróbálok neked keresni

dixitque deus fiat lux

Most olvasom a muse.mu magyar topik hozzászólásait.
Ezt találtam:

"A másik dolog, ami szerintem változott, hogy valahogy próbálnak nagyon pozitívak lenni. Nem tudom, írtam-e már ezt (lehet, hogy angolul egy másik topic-ban, nem emlékszem...). Rengeteg interjúban hallom, hogy Matt ezt a pozitívságot hangsúlyozza. Persze ez az ember életében nem rossz dolog, de szerintem a mûvészetben valahogy pont a negatív dolgokat kell feldolgozni. Egyszer pl. elmondta, hogy igyekeznek már nem összetörni semmit a koncert végén. Hogy pozitívabb befelyezés legyen. Miért? Szerintem ez fölösleges. Tegyék csak szabadon azt, amit az érzéseik diktálnak. Az az igazi. Meg pl. mikor a Knights of Cydonia-ról beszélt, olyasmit mondott, hogy ugyan a szöveg negatív képet fest (hogy Isten elaludt munka közben, ez már elsõre nagyon tetszett ))), de az egész szám pozitív energiát sugároz, mert harcra szólít...."

Szóval Te láttál már ilyen interjúkat, ahol ezt a pozitív gondolkodásmódot hangsúlyozta? Ha igen, akkor melyikek voltak azok. Esetleg tudsz nekem ilyet belinkelni? Majd ha megtanulok angolul, akkor értelmezni fogom....de most nagyon szívesen megtekintenék párat azért....hátha.

És Dom barátnõjérõl tudsz valamit, hogy még mindig Jessica-e? Állítólag valami befolyásos amerikai politikus lánya és ha igen, akkor kié?

TommyC
"
Nem leszünk kényszerítve
Nem leszünk lefokozva
Nem leszünk irányítva
És gyõztesek leszünk
"

úgyérzem ez kicsit jobban visszaadja a muse eredeti soraiban rejlõ szabályosságot (/szimmetriát😊 és kényszerítõ erõt;
habár a szavakat néha "viccesen" használom;

dixitque deus fiat lux

TommyC
egész jó a fordítás 😊

dixitque deus fiat lux

"Nem fognak kényszeríteni minket
Abba fogják hagyni a lefokozást (lenézést?)
Nem fognak irányítani minket
És mi gyõztesek leszünk"

webfordítóval próbálkozom....de ez nagyon tetszik, igen, erre vágyom egész életemben!

Mikor hallgatom a számaikat, akkor most is boldog vagyok.
Többit pm...

TommyC
(boldog....)

dixitque deus fiat lux

TommyC
most már nem vagy? ):

dixitque deus fiat lux

És igazad van, a szeretet a lényeg számaikban, a szabadság, boldogság és az érzelmi tudás.
És csak most eszméltem rá, pedig már évek óta hallgatom õket, de csak most láttam át a dolgokat. Pedig mikor hallgattam, hallgatom számaikat mindig, akkor boldog szoktam lenni, nem is értem, hogy lehettem ilyen vak eddig.

Felhívás: Kérem jelentkezzen az, aki szívesen lefordítaná az új dalszövegeket!
(Az sem gond, ha csak egy dalszövegre jelentkezel), Köszönöm!

itt lehet jelentkezni

Nagyon örülnék, jó lenne, ha valaki besegítene....vagy már el kellene mennem egy angol nyelvtanfolyamra....

Nagyon tetszik a borító:
^^
Komolyan mondom, kezdenek méginkább gyanúsak lenni ezek a bácsik, de nem baj, nagyon jó. 😊

Megbecsüllek és köszönöm, le tudtam tölteni. 😊

Hudejószám! Jobb, mint a másik.

TommyC
közbe találtam tubeot is

dixitque deus fiat lux

TommyC
és asszem csak 10szer lehet majd letölteni a rapidshare-rõl...
ha valakit tud jobbat szóljon és feltöltöm oda :/

dixitque deus fiat lux

TommyC
Becsüljetek meg 😄😄

MUSE - UPRISING

tubera felkerült, de törölték; rettentõ ropgós 😛

The paranoia is in bloom, the PR
The transmissions will resume
They'll try to push drugs
Keep us all dumbed down and hope that
We will never see the truth around

(So come on)