Angolosok segítsetek!!!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

oliwwer
Ezt a baromiságot nem tudom honnan vetted.

I still have not received the package.
I still not got the package.

Bizonyítsd ipvel te faszkalap, mielőtt vádaskodsz és bannolsz!

grebber
Azt hogy kell írni angolul hogy

"Azóta sem kaptam meg a csomagot!" ?

Next PC upgrade: 2022

Köszönöm a segitséget

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

IMYke2.0.0.0
"( This is a machine translation. Please allow for possible misinterpretations in the text. )"

A gépi fordítás is tévedhet - de, ezen felül, nekem úgy tûnik, két darab termék van. (2 pcs)

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Aquir
hm. Ez alapján különbözõ modellek

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Aquir
Szerintem egy a modell, és lehet választani melyik változat jellegzetességeivel ruházod fel. "It can be manufactured by selecting from among the two aircraft." A két kép a propellerek festésérõl viszont különbözõnek látszik, bár nem tudom hogyan kell összerakni.

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

link
Egy kis egitséget szeretnék kérni
A linken látható terméknél lenne szükség egy kis pontosításra,miszerint kettõ van a dobozban,vagy kétféle gép építhetõ belõle.
Hajlanék a kettõ darab felé,de hátha valaki tud segíteni.
Köszönöm

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

Ja bocs, azt hittem csak a felsorolás az.
Aquir
épp ez a poén 😊

IMYke2.0.0.0
Értem, akkor csak tõmondatokban szabad 😊

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Fresh prince
6:17-tõl 😊
How to write well
krpsycho
lol 😄

Az az igazán nagy ember, aki hozzá tud segíteni másokat hogy nagynak érezzék magukat.

Aquir
How to write good 😊

1. Avoid Alliteration. Always.
2. Prepositions are not words to end sentences with.
3. Avoid cliches like the plague. (They’re old hat.)
4. Employ the vernacular.
5. Eschew ampersands & abbreviations, etc.
6. Parenthetical remarks (however relevant) are unnecessary.
7. It is wrong to ever split an infinitive.
8. Contractions aren'’t necessary.
9. Foreign words and phrases are not apropos.
10. One should never generalize.
11. Eliminate quotations. As Ralph Waldo Emerson once said, “I hate quotations; tell me what you know.”
12. Comparisons are as bad as cliches.
13. Don’t be redundant; don’t use more words than necessary; it’s highly superfluous.
14. Profanity sucks.
15. Be more or less specific.
16. Understatement is always best.
17. Exaggeration is a billion times worse than understatement.
18. One word sentences? Eliminate.
19. Analogies in writing are like feathers on a snake.
20. The passive voice is to be avoided.
21. Go around the barn at high noon to avoid colloquialisms.
22. Even if a mixed metaphor sings, it should be derailed.
23. Who needs rhetorical questions?

Aquir
A confectionerynek fiatalabb a célközönsége, de megkérdezheted itt 😊

MerlinW
Én ezt tudom, a kérdés az volt, hogy melyiket használják. Pl ha valakivel megdumálok egy találkát egy cukrászdában, melyik kifejezés a gyakoribb?

[merlinw.org]

IMYke2.0.0.0
Az angolok sokszor a végletekig egyszerûsítenek.

Aquir
Tágabban leírva a találatok azért elég közeliek: 1. 2. 😊

Aquir
Gyaníthatóan a második, mivel az elsõ az amit csak megenni tudsz.

MerlinW
Aki kint él mondja meg nekem kérem, a (beülõs) cukrászdára melyik kifejezést használja a köznép? Pastry vagy confectionery?

[merlinw.org]

krpsycho
kapsz egy lájkot ezért, sokan használják sajnos ismerõseim akik beszélnek angolul (jól) a google translate-t és még azt is 'elfelejtik' amit jól tudtak.. elbutítja õket, 1-2 dologra jó, ha tényleg egy kopp ismeretlen nyelvrõl van szó, de másra nem érdemes használni

Az az igazán nagy ember, aki hozzá tud segíteni másokat hogy nagynak érezzék magukat.

MerlinW
A topik célja, hogy angolul beszélõ emberek segítsenek nem vagy kevésbé beszélõ társaiknak. Nem az, hogy az angolul nem beszélõk egymásnak adjanak rossz tanácsokat. Google translate talán mankónak jó, azonban nem beszél semmilyen nyelvet helyesen, tehát maximum saját felhasználásra használjuk, ne okításra.

[merlinw.org]

krpsycho
oh, valóban, köszi

oliwwer
A jelentése nem változik, csak a szerkezete, és nyelvtanilag úgy helyes. Jó lenne, ha törvényszerûségrõl van szó, de ebben az esetben:

All that remained were smoking wrecks.
krpsycho
A jelentése nem változik, csak a szerkezete, ha tükörfordítás kell, akkor valóban az elsõ.

a fume, fuming pedig inkább a kéményfüst, vagy cigifüst, mint az ami akkor keletkezik, ha valami felrobban/elromlik

francia eredetû szó, fumé azt jelenti dohányozni

Jézusom, ezt a marhaságot honnan vetted? Játszottál te valaha számítógépes játékkal?!

IMYke2.0.0.0
Ezt tartom én is angolosabbnak.

oliwwer
A másodiknál reported speech kimaradt.
krpsycho
Szerintem:

There remained nothing but smoking wrecks

vagy

All that remained are smoking wrecks

Hoppá! All that is left of them, just fuming wreckage. (Csak nem végzett jó munkát)

All that is left of them, just smoldering wreckage. (Hmm, ez a google translate egész jó munkát végzett.)

Bueno nacho
Sziasztok!

Tudomásom szerint az angol nyelvben létezik egy olyan szerkezet, amellyel a következõ, magyarosnak nem éppen nevezhetõ mondatot lehetne lefordítani:
Minden, ami maradt belõlük, csak füstölgõ roncsok.

Segítenétek a fenti mondatot lefordítani? Köszönöm a segítséget elõre is!

A világon 10 féle ember létezik. Aki ismeri a bináris számrendszert, aki nem, és aki tudja, hogy ez a vicc valójában ternáris.

SASboy
köszi mindenkinek

nice legs. what time to open?

IMYke2.0.0.0
Erre szavaznék.
Angolok mindent a lehetõ legegyszerûbben fejeznek ki.

oliwwer
Adaptability szintén korrekt
oliwwer
100
the ability to adapt

(nem 100)

Mindig így kezdődik, aztán jön a futás meg a sikítás...

SASboy
hogy mondanátok angolul, hogy alkalmazkodási készség?

nice legs. what time to open?

Aquir
ide is beteszem, lehet gyakorolni😊

Sejtem. Hát lesz ez még így sem 😛
Résen kõ lenni mert még a végén ellepnek a termeszek xD
IMYke2.0.0.0
Vannak tudományos célból készült botok is, és vannak kifejezetten adatlopásra, spammelésre készültek.
Elõbbiek például 'hasznosak' lehetnek chat oldalakon, utóbbiak pedig egyértelmû, hogy miért készülnek (ezeket, bizonyára nem olyan sok pénzbõl készítik, nem olyan okos emberkék).

Azért kíváncsi lennék ki fejleszti ezeket és milyen célra vagy lehetséges olyan ez, mint a warez a játékiparban..lopják?! <#wow1>
IMYke2.0.0.0
Ott azért másként mûködnek - nincs például dinamikusan változó, a kérdezõre reflektáló scriptjük (nem jópofiznak, nem használnak szlenget, nem személyeskednek, stb.).
A játékokbeli AI-k inkább amolyan robotok: elõre megírt dolgok variálásával képesek kihívásokat, vagy beszélgetéseket kreálni.
A beszélgetõ botoknak nem ritkán fél milliónyi (és most csak tippeltem!) szókincsük van, és a kérdezõ/beszélgetõ által leírtakra (gyakorlatilag, a szavaira) reagálva képes válaszolni, kérdezni, 'érzelmeket' sugallni stb.

Gondolom a játékokba is ilyesmik mûködhetnek, mint A.I.-k (vagy NPC-k) nem?
IMYke2.0.0.0
Sõt, versenyük is van ezeknek a botoknak - az SG.hu-n volt is róla cikk -, hogy mennyire tudnak 'emberszerûek' lenni.
Tényleg rohadjanak meg.

jaja ki lehet szúrni, de azért a k*rva anyjukat, fejlõdnek
IMYke2.0.0.0
Engem még a Facebook-on is megszólított egy ismerõsöm nevében egy ilyen A.I. bot... <#zavart2>
Elõször, azt hittem, hogy tényleg a lányka ír. Kellett vagy 2 perc, mire kiderült hogy nem... az exemrõl van szó, és van egy két szó, amit csak mi használunk gyakrabban, és azzal nem tudott mit kezdeni a bot 😊

Nem elég, hogy MSN-en is van még ilyen, már e-mailbe is megtalálnak, persze hirdetési oldalakról találnak meg ezek a botok...
IMYke2.0.0.0
"Taposni ki a belüket az ilyeneknek."
Támogatom az ötletet.