Íjászat

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

szerintem itthon még mindig a tradícionális a legnépszerûbb
Frosty01
longbowból magyarországon elvétve akad alig alig 1-2... arra kár is pazarolni az energiát hogy népszerûsítsd :)

practitioner of the forbidden arts of death

szívem szerint én is vadászreflexet szerettem volna de bal kézzel lövök és csak jobb kezeseket forgalmaznak általában, balkezest külön rendelni kell
Attila889
Amúgy szerintem a legjobb az lenne ha népszerüsítenénk az íjászatot.És ne csak a csigást ismerjék meg hanem a hagyományosat is,meg a reflexet is meg a longbow-t is.Amibõl kevés van.

Attila889
hmm igaz :)

PrasCo
Gondolok itt elsõsorban olyankora, akik relatíve "külsõsként" orientálódtak az íjászat felé.
(sry a duplaposztért)
PrasCo
Jaja, ha rajtam múlna, és csigáznék, azt hiszem, én is inkább elõbb kipróbálnám csupaszon, már csak azon egyszerû oknál fogva, hogy akkor az ember még inkább koncentrálhat a 'hogyan lõttem'-re, mint a 'hová lõttem'-re. Ha elõttem irányzék lenne, fix, hogy azonnal azzal kezdenék eljátszadozni, hogy oda ment-e, ahová a tüskét raktam, és mekkora májer "csipázni" már - nem pedig azzal, hogy mit csesztem el technikailag... ez kicsit talán olyan lehet, mint mikor az ember szervó, ABS és társai nélkül tanul vezetni.
Mondjuk én anno még egy szkítán tanultam, mint a többség, tradin. Holott egyre inkább azt hallani, hogy OL-ben, vagy BB-ben érdemes kezdeni. Persze az íjászatban az embert sûrûn a történelem fogja meg elsõnek, csak aztán fordul(HAT, nem feltétlenül) az egyéb szakágak felé, kevés olyan embert ismerek, aki nem tradin kezdett, vagy nincs / nem volt legalább egy tradija.
Attila889
igen igen.Mindenben igazadvan.De szerintem úgy a legélvezetesebb íjászkodni ha nincsenek technikai kütyüid.Különben meg csupasz csigással kell elõsnek bizonyitani és utána jöhet az agyonspécizett csigás íj.Szerintem :)

PrasCo
Na ezért vágyom egy NILB-ra, ami neve ellenére azért csak a vadászröfik egy tündére. Egyébként hatalmas közhely, de ha a versenyen a "megszoptad" kategóriába raknak NILB-al, sem leszek sokkal szegényebb, elsõdleges cél mindig a tegnapi saját magam legyõzése.

Csupaszcsigás meg elég kevés van. Mondjuk azzal meg én is úgy vagyok, hogy úgy szép a technika, ha figyeg rajta a lézer. ^^ Persze ez egyéni ízlés kérdése... viszont tény, hogy vadászni illik jól megrakott csigával.
Attila889
hát igen.De a Vadászrelfexnek 37 méter a megengedett.Jó Pl: az EHP Fita-ban 50 méteres volt a kék karónk.Az azért durva volt.Apámnak olimpiai van.Ha már a középrésze fémbõl van akkor az olimpiai kategóriába tartozik sajna :(
Meg különbözõ versenyfajtáknál is függ a stabi méret,stb.....ezért furi a vadászreflex.De biza a csigásnál azt a bazi hosszú stabit birom :D

Frosty01
én is így vagyok vele.
tradi az nekem túl egyszerû, csigás meg túl korszerû.
na meg ha rosszul lépsz vele, és elejted vagy elengeded üresbe kettécsaphat és ez nekem valahogy nem tetszik :D

vadászreflexre meg a maximum nálam a kifutó ( :D ), és a stabilizátor. semmi többre nincs szükségem.

PrasCo
Nos, ezért akarok vadászreflexet. Alapjában véve természetes (ezért nem BB), plusz nem karácsonyfa (ezért nem olimpiai), mégis ötvözi a tradíciót a brutális teljesítménnyel (ezért nem tradi tovább - ha mégis, akkor laminált asszír, jobban tetszik, mint a TRH török).
Azért Mirk, azt is vedd hozzá, hogy a csigásnak más a karó... =)
Attila889
nah igen.Tradival lõsz? :)
Húúú én azzal kezdtem.Nekem nem az a megfelelõ íj :D
Amúgy ha gondolod gyere a Meditoppra.A | #220hsz-ben minden lényeg benne van :)

:D én is érzésbõl lövök tradival, hoyt kifutó és stabilizátor nélkül

én több szépséget látok ebben mint pl a távcsõvel meg minden szarral felszerelt csigás íjászatban ahol csak akkor tudsz mellélõni ha marha részeg vagy
Attila889
ah hasonló íjjam van.Ugyan ilyen.Csak a karoknak más a márkája.Polaris és SK Archery.

Attila889
én a második képre vagyok büszke.Az én imádott íjjam.Stabival.Nincs rajta semmi,csak egy Hoyt kifutó és egy Stabilizátor.Érzésbõl lövök.Nem szeretem az irányzékot.

Attila889
Oksa te mondtad :)
http://gportal.hu/picview.php?prt=98543&gid=1095348&index=11
http://gportal.hu/picview.php?prt=98543&gid=1095348&index=13
http://gportal.hu/picview.php?prt=98543&gid=1095348&index=14

Attila889
Hmm értem.Hát gyere azért nyugodtan.Ha valami nem jó mi kisegitünk<#kacsint>

azért nagyon nem vagyok kezdõ:)
inkább ird be a linket
Attila889
francba most se sikerült :(
De miért nem? :(
Tudtok adni egy képfeltöltõ oldalt?

Attila889

Attila889
ááá nem sikerült.

Attila889
a szkíta íjjak szépek.Én a török íjjakra vagyok kiváncsi.Amúgy a szipen néha a képek között ott vagyok :D
Megpróbálok linkelni eggyet. :)
Pl: itt a bal oldalt vagyok Ifi irányzék nélküli Reflexben :)

Frosty01
hehe nálunk az egyik "rangidõsnek" van egy 55 fontos õsi szkítája... a vállam majd leszakadt mire kihúztam állig :D
hozzátartozik hogy nekem elég nagy a húzáshosszom is szóval... paff
egy vizilovat is széttépne úgy érzi az ember amikor lõ vele :D

Attila889
XI. Meditop Kupa
A Verseny ideje:
2007.10.22. hétfõ, 10:00-kor. (Munkaszüneti nap, ahogy az elõzõ is, és még a következõ is az.) Eredményhirdetés várhatóan 16 - 17 óra között lesz, a csapatok beérkezésétõl függõen.
A verseny jellege:

Bulíííí!!! 2D, és 3D célok, néhány tréfás kiegészítõvel..
Kategóriák:

Eredményhirdetés minden elõforduló kategóriában külön. Díjazás (érem+oklevél) csak azokban a kategóriákban, ahol minimum 5 fõ nevez. Kategóriákat és nemeket nem vonunk össze! A hosszú és a pusztai történelmi íj külön kategória! (Legyetek oly jók, és az egyik kategóriába sem sorolható íjak helyett (ezeket a vadászreflex kategóriába fogjuk sorolni) az egyértelmûen meghatározható íjaitokat hozzátok!)
A történelmi íjakhoz a favessz használata kötelezõ. Azt a történelmi íjászt, aki nem fa vesszõvel indul, a vadászreflex kategóriába soroljuk!
Korcsoportok:

gyermek: 14 év alatt
ifi: 14-18 éves kor
felnõtt: 18 év felett
Helyszín:
Galgamácsán, a vadász gyakorló lõtéren, és környékén.
Galgamácsától táblával jelezve.
Nevezési díj:

Felnõtteknek 2500Ft, ifi: 2000Ft, a gyermekeknek 1000 Ft.
Elõnevezés:

Kérünk, hogy az írásos formákat részesítsétek elõnyben!
Az adatok, amiket kérünk: név, korcsoport, kategória, egyesület.

Elérhetségeink:
email: [email protected].
Elõnevezés a fórumon (katt ide)
SMS: Herczeg Zsolt (30)4313849, (ha lehet, inkább írj SMS-t!)

Határidõ: 2007.10.19. 17:00
Kaja:

A verseny ideje alatt csak egy becsületsüllyesztõt fogunk üzemeltetni!
Információ:

http://csihe.fw.hu/forum, 06 30 431 3849 (Herczeg Zsolt)
A résztvétel feltétele:

A nevezés és a részvétel önkéntes, mindenki saját felelõsségére vesz részt a versenyen! 14. életévét be nem töltött gyermek csak felnõtt kísérõ jelenlétében és felelõsségére versenyezhet.

Attila889
ááá ne félj.Velünk jössz egy csapatba és tanitunk.Nagyon szívesen segítünk.A lényeg hogy az íjászatot népszerüsitsük.

Attila889
naaa gyertek bátran.Apám O.B-s.Szívesen tanitunk.Az én íjammal bárki lõhet.30 font....

én is kimennék versenyre csak nem tudom hogy elég jó vagyok-e hozzá:)
Frosty01
minden más haver meg vagy tradival, vagy csiguval lõ... :S

Frosty01
óó még ki is mennék hidd el, nincs messze meg semmi... de nincs mivel lõjjek

Frosty01
majd csak menni fogok a következõ örkényire, eddig még egyen sem voltam. elõször csiszolgatom a tudásom :D

Attila889
amúgy ha érdekel most lesz a CSIHE Gödöllõ mellett.Ha gondolod kijöhetsz.Szivesen látnálak,s tanulnék tõled ha tudsz újjat mutatni :D
Mert én Ifiben jó lövõ vagyok.Eddigi rekordom 25 db. 10-es.Az is a Nyílegyenesen volt :)
3 lövés és 20 cél volt most idén ott.

Attila889
jah értem.Melyik örkényin voltál?Milyen versenyekre jártál?
Nyílegyenes?CSIHE,Örkény,Litér,Szada??Ezek ismerõsek? :D
A leghíresebb versenyek mostanság :)

Frosty01
nem :)
én csak gyakoroltam rajta, és megszünt gyakorlóíjnak. gyk. elvitte a tulaj :(

és most csakazértis venni fogok egy geciszépet, és elküldöm neki a fényképét :D

Attila889
eladtad?A jó kis Samich vadászreflexet? :D
Beteg vagy? XD
A legjobb márka :)

Frosty01
ja bocs.. én... mi.. hívjuk így :)))

Frosty01

eddig ilyennel gyakoroltam, most már ez nincs, és valami hasonlót tervezek venni :\

Attila889
középlövõ??Az melyik? :D
Csigás?
Nyílpuska?

Frosty01
nem szeretem a tradicionálist. hálát adtam Istennek amikor végre átálltam a középlövõre, mert annyira más, és nekem sokkal jobban kézre (meg szemre) áll :D

Attila889
bocs csupasz :D
Nemtok írni

Attila889
szerinetm mindegy.Hagyományörzõ íjjal is jöhetsz,tök mind1..nem kell csúcsteknológiás íjj :D
Én csupsz Reflexel tolom :)
Amúgy most hétvégén Csihe lesz :)

Frosty01
ja... majd én :)
következõ örkényre megyek elvileg, persze ha lesz végre jó középlövõs cuccom. addig meg nem :D

Attila889
jár itt valaki versenyekre? :D

tóth
PrasCo
Megnyugodtam.
Szép jószágnak tûnik. Olyan jellegzetes az X-öltés díszítés a bõrözésen, de sose tudtam megjegyezni, hogy ezek az íjak melyik mûhelybõl valóak. Kovács? Inkább Tóth talán...

Én most szép lassan (lassan-lassan-lassan... :\ ) egy NILB-re gyûjtök.
igen
a másik kettõ nem az enyém
PrasCo
ajjajajjajjj... mondd, hogy csak a fényképezés kedvéért állítottad szarvukra az íjaid.
na megvan az íjam
terveimmel ellentétben végül egy olyat vettem meg amire abszolút nem gondoltam:)
bizonyos c íj amiígy néz ki leajzva, így meg felajzva. És
ilyen szép szarvai vannak:)
az az érdekessége, hogy sokkal jobban megfeszül az íj a nagyobb fokú visszahajlítás miatt, ezért ezeket, nem gyártják nagy erõsségben mert lehetetlen lenne felajzani, az enyém például 32 fontos de olyan érzés kihúzni mint a sógorom 45#os magyar íját
a kialakítása miatt nagyon dinamikus(rohatt gyors), és egyenletes a húzása.
Frosty01
Hali! van itt tapasztalt íjkészítõ?