Tibia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem vagyok magamnál. Kérem, hagyjon üzenetet.
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
akkor pont erre számítok most is :)
[/spam]™
[/spam]™
[/spam]™
Egészen megjött hozzá a kedvem megint, lehet, hogy hétvégén benézek (bár maximum Rookgard-ra, az még követhető talán és ott nem halok meg :D)
Berselius from the North: lvl 108 (Elder) Druid Titokzatos paladin: lvl 101 (Royal) Paladin (Lonesome Greybeard: lvl 45 Elder Druid)
the game before 10:00 CEST on August 17, 2023!"
[/spam]™
\"11:08 You deal 410 damage to a dragon.\" 20:28 You deal 425 damage to a bog raider.
RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../
Ha feltörtek volna akkor ezt is vitték volna szerintem. nem hagynak ott 50k-t meg démonarmort, hogy na azért hagy maradjon valami a parasztnak.
Megvariálták rendesen a depo rendszert és szerintem az vitte el a cuccaim jelentős részét :( Eléggé elszomorító hogy szinte a 0-ról kéne kezdenem ha most el akarnék kezdeni játszani :( és egy jó részét ugye nem is tudom megszerezni a cuccoknak mert quest-ből voltak :(
Ahogy nézegettem a fórum elejét Shaman bejegyzéseit láttam 2004.06.-os dátumokkal és éppen panaszkodott, hogy hogy csináltam én hogy tegnap még 9es szintű voltam másnap délben meg már 12es. Azok a régi szép idők amikor még tényleg küzdeni kellett a szintekért :) még ilyen kis szinten is:) és tudom hogy baromság de hiányzik hogy lehetett lurolni a mobokat illetve lehetett őket gyógyítani is. Kemény is volt amikor Shaman meg én elmentünk carlin mellé DS-t ölni és ránkhúztak vagy 3at. mi öltük őket ők meg gyógyították. ha lemenekültünk egy lukba akkor utánunk jöttek visszalökdöstek felköteleztek és kezdődött előröl az egész. Már nem is tudom hogy hogy oldottuk meg. De talán láthatatlansággal és sok sok futással.
Utoljára szerkesztette: Shiwo, 2023.05.03. 08:08:26
Biztos sikerült kinyerni valahogy az összes accounthoz tartozó e-mail címet és egy gép 0-24-be próbálhatja a leggyakrabban használt jelszavakat.

Ti kaptok emaileket a Tibiatól, hogy valaki megpróbál belépni a karaktereddel? Én napi szinten 2 emailt is kapok, bár nem tudom mennyire hiteles vagy sem :D Megnéztem a karaktereket, minden rendben van velük... de furi, hogy ilyen elszántsággal próbálkozik valaki :D
Régebben (nagyon régen) inkább az atmoszférateremtés volna az elsődleges szempont. Akár a level 1-esnek a lassú sétatempójával is érdekes volt megismerni rookgaardot. 1-2 kivételtől eltekintve (plains of havoc az mondjuk nem ilyen) mindenhol érvényesült a fokozatosság elve, tehát egyre mélyebben egyre erősebb lények voltak. Az erős lényeket általában nehéz volt megközelíteni és többnyire egy vagy kettő volt belőlük egy helyiségben. A "szuperveszélyes" lények mind beilleszthetők voltak a közismert fantasy világba, úgy mint sárkányok, démonok, warlock, giant spider. Egy ilyen környezetbe alapból jobban bele tudja élni magát az ember, pláne ha van hozzá egy jó társaság. Az XP szerzés, skill fejlődés, pénz gyűjtögetés szinte mellékes. Természetes velejárója annak, hogy az ember "él" ebben a világban.
Ehhez képest most az atmoszférateremtés inkább másodlagos, és a legfontosabb szempont az, hogy hogyan lehet összekötni a tibia coin vásárlást a gyorsabb fejlődéssel. Hiszen a legerősebb függők a toplistákat kergetik, egymással versenyezve és képesek hitelből is pénzt tenni a játékba, hogy egy kis előnyhöz jussanak. Ehhez kellenek drága lőszerek, erős lények, meg mindenféle megvásárolható bónuszok, boostok. Cipsoft szépen alámuzsikál ennek a jelenségnek, mert ebben van a nagy pénz, nem a havi előfizetésben.
Közbe meg, hogy visszatérjek a kiinduló ponthoz, hiába tettek zenét a játék alá, akkor is kihalt az atmoszféra, és csak gépies darálás maradt helyette.
Berselius from the North: lvl 108 (Elder) Druid Titokzatos paladin: lvl 101 (Royal) Paladin (Lonesome Greybeard: lvl 45 Elder Druid)
Itt van ahogy huntol 15 000 000 xp/órával. A videón még 2109-es szintű volt.
15 millió XP az kb annyi, amennyi level 1-től level 100-ig szükséges.
Ha így fejlesztgetünk, akkor level 300-nál szerezhető meg leghamarabb a 4 képesség egyike. Utána 550-es szinten fejleszthető ugyanez a képesség II. szintűre, és 1050-es szinten a III. szintre.
4050-es szinten lehetne kimaxolni teljesen az összes képességet.
Szerintem ezzel az egésszel az volt a cél, hogy 4-5-600 -as szint felett, sőt 1000-2000-es szintek felett is legyenek valamiféle mérföldkövek, amiket érdemes elérni. Mikor még én játszottam, akkor már 80-100-as szint felett se volt már semmi új megtanulható spell, vagy olyan fegyver, felszerelés, amit csak 120-150-200-as szinttől tudtam volna használni. Utána raktak be a játékba egy csomó magasabb szintű tárgyat, de gondolom, hogy pl. egy 1200-as szintű játékosnak már megint nem volt semmi új, amit el tudna érni.
Így most megint adtak rá okot, hogy miért érdemes további időt eltölteni a játékban és nem utolsó sorban még több tibia coint vásárolni.
Azt én is úgy gondolom, hogy akárhányszor hozzányúltak a játékhoz a fejlesztők, mindig úgy sikerült változtatni rajta, hogy eggyel bonyolultabb legyen. Aztán a 120. update után már egy kicsit toldozott-foldozott tákolmánynak tűnik.
A POE-t is rohadt nehéz szerintem főleg kezdőként játszani amíg nem látja át az ember a passive skill tree-t és azt is állandóan variálják hogy nehogy egyszerű legyen.
Persze így lesznek új kihívások a játékban csak a tíbiában szerintem pont az egyszerűsége volt a jó és ezért volt szerethető könnyen tervezhető.
50-es szint felett minden szintlépésért 1 pont jár. Az első képesség megszerzése 50 pont, aztán ami arra ráépül, az 75 pont, aztán 100 pont, 150 és 200. Persze lehet több egymás mellett levő kisebb képességet is venni.
Ha egy "szekcióban" elég sok pontot költünk el képességekre, akkor elérhető lesz az adott "revelation perk" és jár egy új varázslat a karakternek. Elég érdekes spelleket lehet szerezni. Pl van olyan, hogy a paladin 60-120 másodpercre átváltozik valami angyallá és az idő alatt nagyobb a sebzése és ellenálóbb a támadásnak. De olyan is van, szintén paladinnál, hogy ha véletlen meghalna, akkor egyből feltámad 20% hp-val.
A kisebb fejlesztésekkel olyan képességeket lehet szerezni, mint különböző spellek erejének növelése, elemekkel szembeni ellenállás, alapképességek javítása (pl. max hp, max cap), de olyan érdekességek is vannak, mint mana és hp leech (elszívás).
Összességében, első ránézésre elég átláthatatlan az egész, de van egy jó "kalkulátor", ezzel lehet próbálgatni, hogy mi mit csinál:
https://tibia-wheel.vercel.app/
Mindezek mellett, teljesen átvariálták a sebzés/védekezés mechanizmust, lényegében alapjáraton kevesebbet fognak sebezni a játékosok, többet fog számítani az a kapcsoló, hogy attack, defense, vagy balance-ban van az ember. A lényeknek viszont az új rendszerben megemelték a sebzését 1-3-5 %-al, attól függően, hogy közepes, erős, vagy nagyon erős kategóriába esnek. Szóval az emberek sebzésén gyengítettek, a lényekén meg gyengítettek és erősítettek (hogy összességébe erősebbek lettek-e, az jó kérdés).
Ha valaki esetleg gondolkodik újra kezdésen ( esetleg guild alapítás is szóba jöhet :D )
Celestán megtalál Genetor néven. ( Securán Sir Larax voltam.... )
köszönöm a figyelmet .
Nem értem, mitől féltek eddig. Nem tették olyan brutál magasra a lécet a grafikával, hogy azt hangokkal könnyen el lehessen rontani.
"...A napjainkban több mint 500 ezer főt számláló Tibia-közösség most egy nagyon fontos frissítésnek örvendhet: végre megérkeznek a hangok a játékba.
Az audio-támogatást elhozó frissítés szeptember 27-én élesedik..."
Utoljára szerkesztette: Shiwo, 2022.09.21. 21:10:49
Mikor még olvastam a fórumot, akkor adtak egy olyan "hivatalos" választ, hogy az az alapelv, hogy fejleszteni akarják a Tibiát, nem pedig visszafejleszteni. A másik probléma pedig, hogy mindenkinek mást jelent a "retro", tehát van, aki a cooldownt nem szeretné, de Yalaharra azért lenne igénye, de mások pl. már a hotkey-t se szeretnék és visszamennének 7.4 verzióra. Olyan is van, aki azt írja, hogy jó a 7.4 verzió, kb. fél, vagy egy évig, utána unalmas lesz és igényli az ember az új tartalmat. Akkor meg nem sok értelme van a retronak, ha rendszeresen updatelik... Én minden esetre kíváncsiságból kipróbálnék egy nagyon retro, 2003-2004-es verziót.
VIszont a nem hivatalos OT szerverek alapján a 8.6 verzió nagyon népszerű. Ez a cooldown előtti update, ahol Zao-t behozták. Mellesleg 2x annyian vannak online OT szerveren, mint eredeti Tibia szervereken.
Amúgy nagyon sokan szeretnének 7.4-es verziót, ami még a hotkey előtti időszak.
On August 17, the new Retro Open PvP worlds Syrena (EU), Kardera (NA) and
Ousabra (SA) open their gates for brave warriors!
Vajon itt csak a pvp a retro?
[/spam]™
in to the game before September 15, 10:00 CEST, 2022.
Returning now is a great choice!
hmm
[/spam]™
Utoljára szerkesztette: Shiwo, 2022.08.11. 09:30:24
2022. MÁJUS 20.
Volt valaki ezen a talin? :D
[/spam]™