Meditáció
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én mantrákkal meditálok sikerrel. Azt szeretném megkérdezni, milyen érzés alfában lenni?
Transzcendentális Meditáció
Srí Chinmoy meditációk
Tradicionális Reiki ( Mikao Usui- féle)
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
Bár ne olvastem neale donald walsch könyvét, de tudok olyan meditációt, amivel részesülhetsz az Isteni szeretetben: www.kozvetlenkapcsolatistennel.hu
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
imádkozás = egyirányú
meditáció = kétirányú
? :D:D:D:D
Amúgy van agykontroll, de azt nem egy mesekönyv támasztja alá..
Nem tudom, mit értesz isteni szereten, de meditáció helyett miért nem imádkozol inkább, az való ilyen dolgokra.
"Aki fél szívvel gyakorolja a Dharmát, az mind magát, mind másokat becsap azzal, hogy elvesztegeti emberi életét. Röviden, ha hiányzik az elhatározás a szamszára elhagyására, az összes meditáció amit a hegyi elvonulásod alatt végzel semmi mást nem épít, mint egy kupac szart a hegyoldalon! Így hát gondold át a szamszára nyomorúságait és a halál idejének bizonytalanságát. Aztán, nem számít, milyen tág is az érdeklõdési köröd, szûkítsd le!"
Dzsamgon Kongtrul Rinpocse
-Buddhadásza Bhikkhu
Lásd a világot üresként, mindig éberen arra, hogy eltávolítsd az összes nézetet az énrõl. Így jutsz túl a halálon.
(Szutta Nipata 5.15)
Amit egy ember énjérõl tudni kell, hogy alaktalan és láthatatlan.
És ez az, amit az éretlen és tudatlan a belsõ énjének képzel,
Mivel az én nézetére alapozza magát. Így sok (hamis) nézet jön létre.
(Aszanga: Jógácsárabhúmi-sásztra: Paramártha-gáthá 29-30)
Ha valaki tudja, hogy semmi sem létezik a tudattól külön,
Akkor felismeri, hogy a tudat sem létezik.
Mindkettõt nemlétezõnek látva, a bölcs
A nem-kettõsség Valóság Birodalmában tartózkodik.
(Aszanga: Mahájána Szamgraha 3.18)
Akik tökéletesek a vizsgálódásban,
Akik bölcsességgel és összeszedettséggel rendelkeznek
Minden dolog tárgyként jelenik meg
Saját tudatukban.
Mikor a nem-képzelõ bölcsességet gyakorolják,
Nem jelenik meg tárgy.
Tudd akkor, hogy nincs külsõ tárgy,
És így nincs tudati képzet sem.
(Aszanga: Mahájána Szamgraha 8.20)
-Astus válogatta
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Akkor miért nem illik bele a gyurmázás a képbe?
azt mondtad nem hiszel a vizes példában, most ha arra gondolsz hogy gyurmázni viszont szeretsz mert hatással vagy az anyagra, zárjuk is le a beszélgetést mert átmentunk oviba <#vigyor1>#vigyor1>
Tudod számomra érdekes hogy meditáciora jársz és még csak el sem gondolkozol azon hogy tényleg képes lehetsz befolyásolni az anyagot...
Létezik valódi szeretet és önmegismerés? Vagy mindez csak duma
nem egyszeru számomra kitalálni miért titkolják a gyoghyitást, azt hogy jobb legyen az embereknek.... :)
Maga a módszer az ami titkos! Elég 1xrû kitalálni miért :)
Amúgy lehet, hogy konkrétan nem értem mire vagy kíváncsi;)
Ha a valóság elõl álomvilágba menekülsz, ne csodálkozz, ha csalódás ér, amikor a valóságra ébredsz.
egyébként neten vannak rola infok.... :)
Ha a valóság elõl álomvilágba menekülsz, ne csodálkozz, ha csalódás ér, amikor a valóságra ébredsz.
Ált úgy meditálok, hogy egy felhõn ülve képzelem el magamat. Ez a kedvenc képem, itt mindig lenyugszik az agyam és tudok a meditációra koncentrálni. Nagyon szeretek ott lenni.
Ha esetleg valami nagyon nagyon felidegesített akkor elmegyek az élet vízéhez.. a lényeg, hogy egy vízesés alá állok ami kitisztít minden bajtól és negativitástól. Ez a legjobb feszültésg oldó módszerem.
Még annó volt egy meditációs kazettám, csak már nemtom hol van. Ez 1 irányított meditáció volt, amiben el lehetett repülni egy szigetre... konkrétan már nem emlékszem mi volt, mert nagyon régen hallgattam uccsó. ha jóltom Domján Laci olvasta fel, a magyar agykontrollos!
Amúgy gondolom a keresés eredményeképpen eljutottál a www.prananadi.hu -ra. Itt nagyon sok mindent olvashatsz a errõl, tulképp minden le van írva amit el lehet mondani.
De volt egy másik írás, ebben is elég szépen le van írva a lényeg :
http://www.nlcafe.hu/cikk.php?id=74&cid=23756
Amúgy pont most fejeztem be egy hosszú medit... mondhatom nem volt rossz :D
Amúgy a meditáció majd az összes pszichoszomatikus betegségre jó... pánik vetegség, depresszió, fóbiák, stb... nekem a pánikra kellet sajnos:(
Roger Penrose ezzel kapcsolatban felteszi a kérdést, hogy hol a határ nagy és kicsi között, vagyis a kvantumfizika, illetve a klasszikus és relativisztikus fizika között. Makro méretekben ugyanis nem tapasztaljuk a hullámfüggvény jelenségét, a mikrorészecskék világában azonban igen. Penrose szerint az emberi agysejtek kapcsolódási pontjai éppen abba a mérettartományba esnek, ahol a hullámfüggvény még éppen létrejöhet. Emiatt elõfordulhat, hogy erre alkalmas, elmélyült tudatállapotban az agysejtek egymással összehangolt, koherens szuperponált állapotba kerülnek, hullámfüggvényeik szinkronozódnak, s emiatt kreatív ötletek óriási választéka merülhet fel a tudatban. Ilyen tudatállapot alakulhat ki mûvészek és tudósok alkotó periódusaiban, vagy meditatív állapotban. Amit Goswami ennél is tovább megy és feltételezi, hogy koherens szuperponált állapot nemcsak az agyban jöhet létre, hanem bárhol és bármikor, és hogy a koherens szuperponált állapot mindig valamilyen tudatos megfigyelés hatására omlik össze és hozza létre a manifeszt valóságot. Ha pedig a megfigyelés szünetel, a magára hagyott koherens szuperponált hullámfüggvény szétterül és egyre több potenciális lehetõségre terjed ki. A meditáció lényege Goswami szerint az, hogy nem avatkozunk bele a valóságba, és hagyjuk a hullámfüggvényt szétterülni, miáltal a meg nem nyilvánult lehetõségek kiszélesednek.
ha érdekes, a többit itt találod...
Azért kezdtem el, mert kíváncsi vagyok a tudat természetére.
Volt pár spontán meditációs élményem, és azért érdekelt meg.
Milyen betegség az, amire meditációt ajánlanak orvosilag?
És milyen meditációt gyakorolsz?
#83 körül.
Nem a meditációnak szólt a "lool", magam is gyakorlom minden nap.
Ti hova szoktatok járni meditálni? És még egy kérdés : miért kezdtetek el meditálni? Nagyon érdekel, hogy más ember miért is meditál..
Én magam eleinte azért kezdtem, hogy egy betegségtõl meggyógyuljak, amire a meditáció orvosilag is "felírt" dolog :)
arrol hogy ezért minek fizetni? és ki az aki pénzt kér érte?
legutobb elmentem egy rinpocse elõadására..... szo nélkul megáldotta az ott lévoket, többször is.... a kijáratnál volt egy láda, oda dobhattál be pénzt, de nem mondta hogy csak akkor áldalak meg ha adsz vmit! ha igy lett volna felálltam volna és kimentem volna.