Mit gondolsz a Citroënről?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ez eseti nézõpont, bármilyen probléma is volt, több, mint valószinû, hogy csak egy rendes, lelkiismeretes (és utána rendszeres) szervízelésre lett volna szükség. Innentõl kezdve pedig a gazdája, illetve a szervizes a kérdõre vonható alany 😊
Mintapélda az Olcit, ami ugye mint tudjuk nem a minõség márványba faragott mintaképe. Ehez képest egy ismerõnél kb. 10 évet lehúzott egy ilyen úgy, hogy sose hagyta cserben sehol. Ennek az volt az ára, hogy úgy kéthavonta elvitte egy öreg autószerelõ mesterhez, aki tetõtöl talpig átvizsgálta a kocsit, és ha valami gubanc volt, akkor azt megcsinálta. Szóval ha egy autó "állandóan ledöglik", akkor annyi a megoldás, hogy meg kell csináltatni rendesen, és utána nem lesz vele több gond. Ennyi 😊))
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Megnyugtatlak, már lentebb írtam, hogy ez inkább a 80-as években volt igaz. Azóta a többi márka felfejlõdött a fracia márkákhoz, sõt, olykor le is körözik õket. A mai autók legtöbbje már iszonyú nehézkesen szerelhetõ, szinte bármilyen beavatkozás azzal kezdõdik, hogy bizonyos részegységeket meg kell bontani, hogy hozzá lehessen férni a szükséges részhez. Ez igaz a japán autókra is...
Eccerü. Nekem ronda autókat csinál. Nem tetszenek. Ennyi. Citroen ocsmány. Illetve anno volt egy Citroen-ünk,s baromi szar volt,állandóan ledöglött. Egyéb érvem nincs,kérem a felmentésem!
Nehogy má a nyúl vigye Apuskát!! -szólt Anyuska.
A Citroen a 60as években a merész futurista fejlesztéseket preferálta, mára csupán követi a divatot, de yol.
Viszont az összes autószerelõ szidja a francia kocsikat ugyanis qrvanehezen szerelhetõek..
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
ÚÚÚÚtálom a Citroent. Fos márka.. Mer szar!
😄
Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.
ha fikázod, indokolni is kell ám
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
szitro is up
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
All Your Babes Are Belong To Us
Fiat Stilo pont ugyanez. Ott a bal izzó cseréjénél 2 lehetõség van: vagy akksi kiszed, vagy be kell feküdni az autó alá. Legdurvább asszem egy audi ilyen szempontból: ki sem lehet nyitni a motorháztetejét, mert ugye ne piszkáljon benne a tulaj, majd a márkaszervíz megoldja 8000 Ft-os órabérért... Többek között ezért sem fogok új autót venni.
menta minta manta
Anno egy autószerelõ ismerõs mondta, hogy a Citroën-szerelõnek minimum 3 csuklója van, mert olyan nyakatekerten lehet hozzáférni mindenhez. Amennyire én látom a többi autógyártó is "felfejlõdött" hozzájuk, mert mostmár szinte bármilyen autó esetén reménytelen még egy egyszerû ékszíjcsere is az út szélén, pár kulcsal, mint anno a jó öreg Ladáknál, Skodáknál 😊))
A személyes kedvencem egy kis Honda (ha jól emlékszem a tipusra) volt, ahol az olajbetöltõ nyílás fölött mentek el az üzemanyagcsövek (?). Mondjuk oké, tölcsérrel simán feltöltöd, de "parasztosan", a flakonból ez enyhén mocskos meló volt... 😊))
Vagy édesapám Mazda B2500-a, amelynél ki kellett operálni az akumulátort ahoz (mivel le vannak rögzítve, ez is csak villáskulcsal megy), hogy kicseréljem a fényszóró izzót. 😊
Szóval az a szempont, hogy szerelési ergonómia, úgytünik eltünt a sûlyesztõben. Erre a kedvenc viccem (ami sajnos nem vicc!):
A formatervezõ elsõdleges feladata, hogy megnehezítse a gyártó, és lehetetlenné tegye a karbantartó munkáját.
Megbízhatóság? Ilyen téren én személy szerint azt mondom, hogy japán autók. Mintavétel:
Toyota CarinaE: Vállalati autó, 6 év és 280.000km benne, aféle mindenki kurvája, a motorja még mindig tartja magát, egyedül a futómûve van már kifeküdve (ami nem csoda, figyelembe véve a magyar utakat) és a légkondival vannak menetrend szerint gondok (utólag beszerelt, szóval ez nem a kocsi hibája).
Szóval én azt mondom, hogy azért 6x nem jobb a Saab... (személyes véleményem)
A C5 kategóriára gondoltam a citrónál, ott meg már (8 milla körül) nem igazán számít párszázezer ide vagy oda 😊
Amúgy azért vennék a C5 helyett Saab-ot, mert mint írtam nekem számít az autó egyénisége, ezt nálam a Citró elvesztette a Saab még nem (bár erõsen halad abba az irányba).
biztonságosabb - NCAPn 4/2 a citronál, 5/1 a saabnal, ez semmivel sem jobb
anyagminõség - ültél te c5ben, vagy saabban egyátalán? a c5ösben a mûszerfal tetején extra puha bõr van, kellemes, világos a beltér, jó mûanyagok. a saabnál viszont ocsmány mûfa betétek vannak pédául.
clarion cdk vannak a citrokban gyárilag, ami azért nem olyan szar.
és jó kis karcos hangja van 😊
de ha már szitro, akkor egy 3 ajtós Xsara VTS-t
Ugyabakkor ennyiért már kapsz egy 138 lovas 2.0i motorral szerelt C5 SX-et, amelybe még válogathasz pár extrát (alapára 6,480,000 Ft), de már alapból több extra van benne (pl. CD-s rádió, míg a 93-ban rádiós magnó van).
Nincs semmi bajom a Saab-al, csak ennyivel nem jobb...
Ezzel az erõvel szerintem a Citroën-nél jobb a Mclaren F1LM. Übereld 😊))