Mit gondolsz a Citroënről?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[NST]Cifu
Illetve anno volt egy Citroen-ünk,s baromi szar volt,állandóan ledöglött

Ez eseti nézõpont, bármilyen probléma is volt, több, mint valószinû, hogy csak egy rendes, lelkiismeretes (és utána rendszeres) szervízelésre lett volna szükség. Innentõl kezdve pedig a gazdája, illetve a szervizes a kérdõre vonható alany 😊

Mintapélda az Olcit, ami ugye mint tudjuk nem a minõség márványba faragott mintaképe. Ehez képest egy ismerõnél kb. 10 évet lehúzott egy ilyen úgy, hogy sose hagyta cserben sehol. Ennek az volt az ára, hogy úgy kéthavonta elvitte egy öreg autószerelõ mesterhez, aki tetõtöl talpig átvizsgálta a kocsit, és ha valami gubanc volt, akkor azt megcsinálta. Szóval ha egy autó "állandóan ledöglik", akkor annyi a megoldás, hogy meg kell csináltatni rendesen, és utána nem lesz vele több gond. Ennyi 😊))

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

[NST]Cifu
Viszont az összes autószerelõ szidja a francia kocsikat ugyanis qrvanehezen szerelhetõek..

Megnyugtatlak, már lentebb írtam, hogy ez inkább a 80-as években volt igaz. Azóta a többi márka felfejlõdött a fracia márkákhoz, sõt, olykor le is körözik õket. A mai autók legtöbbje már iszonyú nehézkesen szerelhetõ, szinte bármilyen beavatkozás azzal kezdõdik, hogy bizonyos részegységeket meg kell bontani, hogy hozzá lehessen férni a szükséges részhez. Ez igaz a japán autókra is...

Mike
thx

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Shaman
Megindoklom.

Eccerü. Nekem ronda autókat csinál. Nem tetszenek. Ennyi. Citroen ocsmány. Illetve anno volt egy Citroen-ünk,s baromi szar volt,állandóan ledöglött. Egyéb érvem nincs,kérem a felmentésem!

Nehogy má a nyúl vigye Apuskát!! -szólt Anyuska.

Tetsuo
Én a japán kocsikat tartom a legtöbbre, de a francia autók a 80as, 90es évek szardömpingje után manapság kezdenek jók lenni, a Citroen C5 talán teccik is.
A Citroen a 60as években a merész futurista fejlesztéseket preferálta, mára csupán követi a divatot, de yol.
Viszont az összes autószerelõ szidja a francia kocsikat ugyanis qrvanehezen szerelhetõek..

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

menta
ok

menta minta manta

Mike
ez nem indok

Loál János
Szerintem úgy gondolta, hogy:

ÚÚÚÚtálom a Citroent. Fos márka.. Mer szar!

😄

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

Mike
ebbe a topigba ez kevés

ha fikázod, indokolni is kell ám

robotnyk
butus
Shaman
ÚÚÚÚtálom a Citroent. Fos márka..

Nehogy má a nyúl vigye Apuskát!! -szólt Anyuska.

Mike at home
eez se legyen lenn, ennel
szitro is up

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Vagy inkább Astra?
A Sabb 93 nem más, mint egy átkarosszériázott Vectra.
Hellhammer
Az Opel Calibrát cáfolom 😊 Semmi extra nincs benne, van a lámpatest hátulján és a tetején egy kis ajtó amihez hozzá lehet férni mind a 2 oldalon, könnyen kinyitható, bár utána kell egy kis kézügyesség, hogy a lukon kicseréld az izzót, de mégsem annyira gáz, hogy már magához a lámpához való hozzáféréshez ki kelljen szerelni pár nagyobb darab alkatrészt.

Robotnyk!Igen,sajnos sejtem mire gondoltál😞((Egyébként errõl a szerelhetõségrõl napokat tudnák beszélni.Borzalmas megoldások kerülnek ki a tervezõ urak kezei közül.Pl😮pel Calibrába vagy egy Peugeot 206-ba fényszóró izzót cserélni,a teljes eleje lebombázása nélkül nagy mutatványnak számít.Fõleg még ha mûkörmökkel is rendelkezik a szerencsétlen felhasználó😊
cSuwwi
Mit gondolsz a Citroënrõl?
4 kereke van, és gurul, mégsem ló... 😊

shit happens

Mike
szia Törpi!

nekem azért sikerült anélkül is.

All Your Babes Are Belong To Us

robotnyk
akkor bizonyára egy vagy a német hokedlik lelkes hívõi közül 😊
Hellhammer
...amelynél ki kellett operálni az akumulátort ahoz (mivel le vannak rögzítve, ez is csak villáskulcsal megy), hogy kicseréljem a fényszóró izzót...

Fiat Stilo pont ugyanez. Ott a bal izzó cseréjénél 2 lehetõség van: vagy akksi kiszed, vagy be kell feküdni az autó alá. Legdurvább asszem egy audi ilyen szempontból: ki sem lehet nyitni a motorháztetejét, mert ugye ne piszkáljon benne a tulaj, majd a márkaszervíz megoldja 8000 Ft-os órabérért... Többek között ezért sem fogok új autót venni.

menta
Punto II-nél meg a biztosítéktáblát kell kiszerelni ha bal tompítottat akarsz cserélni.

menta minta manta

[NST]Cifu
Ilyen téren szerintem általános a felállás. Tény, hogy a régi vasakat tényleg megbízhatóbbra építették, "volt anyag bennük". Az olasz autók mondjuk külön "csodák" a haver most adta el a Fiat Stilo-ját, 30.000km-nél már tünt el belõle az olaj. Szép eredmény... 😊)

Anno egy autószerelõ ismerõs mondta, hogy a Citroën-szerelõnek minimum 3 csuklója van, mert olyan nyakatekerten lehet hozzáférni mindenhez. Amennyire én látom a többi autógyártó is "felfejlõdött" hozzájuk, mert mostmár szinte bármilyen autó esetén reménytelen még egy egyszerû ékszíjcsere is az út szélén, pár kulcsal, mint anno a jó öreg Ladáknál, Skodáknál 😊))

A személyes kedvencem egy kis Honda (ha jól emlékszem a tipusra) volt, ahol az olajbetöltõ nyílás fölött mentek el az üzemanyagcsövek (?). Mondjuk oké, tölcsérrel simán feltöltöd, de "parasztosan", a flakonból ez enyhén mocskos meló volt... 😊))
Vagy édesapám Mazda B2500-a, amelynél ki kellett operálni az akumulátort ahoz (mivel le vannak rögzítve, ez is csak villáskulcsal megy), hogy kicseréljem a fényszóró izzót. 😊

Szóval az a szempont, hogy szerelési ergonómia, úgytünik eltünt a sûlyesztõben. Erre a kedvenc viccem (ami sajnos nem vicc!):

A formatervezõ elsõdleges feladata, hogy megnehezítse a gyártó, és lehetetlenné tegye a karbantartó munkáját.

[NST]Cifu
Egy helyi srácnak 40.000km után generáloztatni kellett a 95-ösöét, mondjuk hajtotta, de nem annyira, hogy megfeküdjön a motor. Szóval van ilyen is.

Megbízhatóság? Ilyen téren én személy szerint azt mondom, hogy japán autók. Mintavétel:
Toyota CarinaE: Vállalati autó, 6 év és 280.000km benne, aféle mindenki kurvája, a motorja még mindig tartja magát, egyedül a futómûve van már kifeküdve (ami nem csoda, figyelembe véve a magyar utakat) és a légkondival vannak menetrend szerint gondok (utólag beszerelt, szóval ez nem a kocsi hibája).

Szóval én azt mondom, hogy azért 6x nem jobb a Saab... (személyes véleményem)

Na helló mindenkinek.A kifejtésem egyszerû lesz!Kar.-lakatos a szakmám,szerelgettem már pár autót.Sajnos én javítás szerelhetõség,anyagok minõsége,kidolgozás meg ilyesmi szerint IS osztályozom a taligákat(szakmai ártalom).Ez alapján írtam a márkáról a véleményem.Tudom manapság ilyenekre nem nagyon figyelnek az emberek.Egy viszonylag "hozzá nem értõ" emberke 3 szempont alapján minõsít és vásárol egy autót:pofás legyen,dögös legyen,jól mutasson a körúton.A három szempont alapján úgy tûnik faja a "citrom".De ha részletekre is odafigyel az ember akkor sajnos tucatmárka.Lásd még olasz autók:Fiat,Alfa.Formatervezésben elsõk,de a minõség szó szerint egyenlõ a nullával.Ez persze csak egy vélemény a sok közül😊
I.C.ram
Mivel megvette a GM a Saabot, várható volt. De szerintem ez az új 93-as minden eddigi 93-asnál szebb lett.
robotnyk
végülis nehezen veszíthette el, mert az elmúlt 15 év alatt gyakorlatilag semmit nem változott 😄
Hellhammer
<i>Aha, mert a Saab és a Citroën az egy árkategória, mi? 😊</i>

A C5 kategóriára gondoltam a citrónál, ott meg már (8 milla körül) nem igazán számít párszázezer ide vagy oda 😊

Amúgy azért vennék a C5 helyett Saab-ot, mert mint írtam nekem számít az autó egyénisége, ezt nálam a Citró elvesztette a Saab még nem (bár erõsen halad abba az irányba).

robotnyk
megbízhatóbb - duma, a citrok semmivel sem rosszabbak mint a saabok, pláne a c5.
biztonságosabb - NCAPn 4/2 a citronál, 5/1 a saabnal, ez semmivel sem jobb
anyagminõség - ültél te c5ben, vagy saabban egyátalán? a c5ösben a mûszerfal tetején extra puha bõr van, kellemes, világos a beltér, jó mûanyagok. a saabnál viszont ocsmány mûfa betétek vannak pédául.
clarion cdk vannak a citrokban gyárilag, ami azért nem olyan szar.
Mike
Xsara VTS 4,5 + 150e metál meg függöny
és jó kis karcos hangja van 😊

I.C.ram
Miért nem?

Marhajól néz ki az új 93-as.
I.C.ram
Saab 6* megbízhatóbb, és biztonságosabb, a belsõ anyagok is sokkal jobb minõségûek. Nem csak a CD-s rádióból áll egy autó felszereltsége. A cds rádió a legkevesebb, mert általában a gyári rádiók, fõleg ilyen középosztályos autóknál elég szarok.
Mike
ha sport, akkor injkább vennék egy Mazda m5-t
de ha már szitro, akkor egy 3 ajtós Xsara VTS-t

robotnyk
én semmi pénzért nem vennék saabot, ha már mindenképpen skandi, akkor volvo
[NST]Cifu
Extrák terén aligha, plusz a két autó eltérõ célközönségnek szól. A saab inkább aféle utcai sportos autó, a C5 meg alaphangon a kényelemre hajt. Ha napi 100km+ autózól, melyik a fontosabb szerinted? 😊

[NST]Cifu
Egész pontosan 6,874,000 Ft-ért egy 122 lovas, 1.8i motorral szerelt alap 93-at kapsz.
Ugyabakkor ennyiért már kapsz egy 138 lovas 2.0i motorral szerelt C5 SX-et, amelybe még válogathasz pár extrát (alapára 6,480,000 Ft), de már alapból több extra van benne (pl. CD-s rádió, míg a 93-ban rádiós magnó van).

Nincs semmi bajom a Saab-al, csak ennyivel nem jobb...

I.C.ram
Az ok, de egy közepes C5 már annyi mint egy alap 93-as, ami azért alajáraton is mérföldekkel jobb egy szinte fullos c5-nél is.
Mike
hm
egy normális télleg 8-8,5

Mike
szerintem a C5 5 misitõl indul

I.C.ram
Najó 7-ért. De a legdrágább C5 is 9 milka.
I.C.ram
Már 6 milkáért kapsz egy király 93-as Sport-ot.
[NST]Cifu
Pont ezt írtam: csak leírja hogy "f0s", de azt már nem fejti ki, hogy szerinte miért az -> az én szótáramban ez a fikázás... 😊))

[NST]Cifu
Aha, mert a Saab és a Citroën az egy árkategória, mi? 😊

Ezzel az erõvel szerintem a Citroën-nél jobb a Mclaren F1LM. Übereld 😊))

robotnyk
szvsz a régi xsara, saxo cuccok voltak unalmasak, a c sorozattal, meg az új xsarával visszatért az élet.
robotnyk
mert szarul volt karbantartva
I.C.ram
Használatautóvásárlás elött vagyok már jóideje, de mindig inkább úgy döntök, hogy várok még egy kicsit, aztán megtetszik egy autó, aztán megint várok... 😊 De egy ilyen XM-et elfogadnék szívesen. 😊
I.C.ram
Ez az utolsó Citroen, ami tetszik nekem. Az újak nagyon közönségesek.
Mike
egyéniség részével egyetértek

Dzsega
gyönyörûûûûûû

-Te skizofrén vagy? -...mi? -Igen ti!

Mike
nem baj ha szidja, szabad azt is, csak akkor mondja meg, hogy miért