Jiu-jitsu

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hali mindenkinek!

Nemtom mennyire él még a fórum , mindenesetre írok:

Bele szeretnék vágni jitsuba, ám ötletem nincs melyik klubba nézzek le...Kovács Attila dojojáról valami infó, tapasztalat? (Vajon õ már a megfáradt kissé darabos nagymester lenne, vagy még mindig aktív és aktivizáló<#boxer>)

Amúgy visszaolvasgatva sokan felhozták a különféle "humbuk"-harcmûvészeteket (pl kungfu vagy akár tai-chi stb)... Biztos avgyok benen hogy akik ezeknek a "belsõ" harcmûvészetek elsajátítására szánják el magukat, alapvetõen más életszemlélettel indulnak egy edzésre. Fogalmazzunk úgy hogy egy spirituális út aktív kiteljesedése. Vannak olyanok akiket valahogy megérint valami a minket körülvevõ mindenség tökéletességébõl és számunkra megmagyarázhatatlanságából, és különféle gyakorlatokkal egyre tudatosabbá válnak önnön létükre....
Biztos vagyok benne, hoyg ennek az útnak a végcélja nem az, hogy a legszorultab helyzetben is hatásosan tudd likvidálni azt aki életedre tör, hanem, hogy a legváratlanabb helyzetben is képes legyél úgy meghalni, hogy valójában semmiylen félelmet nem érzel....hiszen pontosan tudod mi vár rád odaát...Sokan mondták, de én is egyetértek azzal, hogy a legmagasabb szintû lét a nem-cselekvõ lét....Hogy pl a shaolin papok miért tanultak gyilkolási technikákat? Hogy életben tudjanak maradni addig amíg elérik ezt a szintet, és hogy át tudják adni a tudást más generációknak is...

Bocs ha túlfilozofálnám a dolgot, meg ezt vegyétek csak offszösszenetnek, a lények a jitsu infó....(ja meg jogos lenen a kéréds , hogy ha engem a belsõ út érdekeln minek a jitsu...egészen pontosan azért mert magyarországon nincs oylan belsõ irányzat ami hitelesen adná vissza a léynegét ezeknek a mûvészeteknek...így meg akkor a legjobb egy hatásos ölési technika...és sztem ez hazánkban a jitsu <#vigyor0>)

hei!peace...
bens

Zuhogó hó Eltûnik a tengerben. Micsoda csend!

bens
az etelkasori sportcsarnokban Rusz Alajos tart edzéseket, nemtudom mikor, melyik napokon, ezenkívül van taijitsu, azt meg tudom érdklõdni, ha kell.

Sziasztok.A segitségeteket szeretném kérni.Szegedi vagyok,és jiu-jitsu edzést keresek.Nem tudja valamelyikötök véletlenül hogy szegeden tartanak e edzést valahol?A legközelebbi edzés vásárhelyen van,de az sajnos nem megoldható.Válaszotokat elöre is köszönöm.
Ti biztos tudjátok.Tokiónak van másik neve?
Hétfõn kerül megrendezésre a Fõvárosi Nagy Cirkuszban a 2. VIADAL.
Ezúttal 12 magyar és 12 ukrán versenyzõ küzd meg egymással.

2x5 perces menetek ötujjas 4oz kesztyûvel.
A résztvevõk stílusai: kempo, thai-box, , ju-jitsu, brazil-jitsu, birkózás, sambo...

Bõvebb információk: www.viadal.tv

\"A legrosszabb helyzetben is nyújtsd a legjobb formádat!\"

Õt nem ismerem, de lehet azért, mert szegedi?! Vagy mert nem az MJJSZ-be tartozik?!....esetleg....

Minden változás a jelenlegi helyzet elfogadásából indul ki. Aki gyõz, soha nem adja fel. Aki feladja, soha nem gyõz.

bens
igen. ha valaki netán ismeri, kíváncsi lennék a véleményére. mármint Alajos edzéseivel kapcsolatban.

gondolom szegedi ju-jitsus... :)

bens
kevés a jitsu-s az sg-n :-)

ha már itt tartunk... ismeri vki Rusz Alajost? vagy hallott már róla vki?

Sziasztok!

Látom itt is megállt az élet.....Pedig jó lenne ismét beszélgetni:)<#wow1>

Minden változás a jelenlegi helyzet elfogadásából indul ki. Aki gyõz, soha nem adja fel. Aki feladja, soha nem gyõz.

akkoris szemet szúrt :)

raadasul egy ilyenre.. :)
bens
lol és szted van értelme egy 2 éves hszre válaszolni :-)

neme kifejezetten értek veled egyet... lásd: összes karate, kempo, ju-jitsu, aikido, judo, hogy csak a legkézenfekvõbbeket soroljam...ez mind japán vagy japán ember által kifejlesztett és mégse kardoznak... valamint hatékonyságban úgyérzem bármelyik felveheti a versenyt a kung-fuval...

<#wink>

A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk

Astaroth
A diósgyõri végállomásnál van. A villamosról jobbranézve látsz egy épületegyüttest. Annak az emeletén van. (a rendõrõrs, és a pizzás mellett)

hali szertnék ju jitsu znni, de a szövetség honlapján nem találtam miskolci klubot, viszont a miskolc.lap.hu-n igen akkor az mi? (kalózkodás <#kuss>)

A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk

Jaj meghalt a fórum! Nõvér, szájon át lélegeztetést! Talán még visszatér az élet. Amúgy a bandi jól mondta azon részét a mondókájának, hogy tiszteletet nem igen lehet kivívni sok büntetõ kentóval.. Jó, hogy erõsít de egyben értelmetlen is. Már a most említett témában.
Egyszer egy jó "üvöltõs edzésen" azon mosolyogtunk, hogy az edzõnek kezd elmenni már a hangja.. Na most az a mosoly dolog igen hangos is volt :) Hirtelen ránk néz a mester majd megkérdi: "ti mit röhögtök?" :)) Kaptunk pár tucat kentót ha jól emlékszem. Tök jó volt és ez esetben szerintem ideális is. Ennyit részünkrõl is megért a dolog.
És tényleg nem azért megy le az ember oda, hogy jól érezze magát. Legalábbis nem a bulizás értelmében.
Egy ideig próbálkoztam kempóval ahol szöges ellentétben ment az edzés az említett lónyay utcaival. Mókázgatni és lazulni volt idõnk és alkalmunk, bár alapjában véve jó és picit kemény edzés is volt. Már amikor egy-egy ember kicsit teljes erõvel dolgozott oda, ahova épp tudott.
Csak gondoltam beírok ide is és ha már itt vagyok ezt a hihetetlenül jó történetet megosztom veletek..
Még jövök :)

<#idiota>
Hat, a rossz hir, hogy mindenhol rohadt draga. Lattam mar vhol hirdetni 20 alatt is kicsivel de azok a legrosszabb minoseguek (muanyagboritas, nagyon vekony beles)
fm
hali

hol nézzek utána olcsón tataminak, vagy tornaszõnyegnek? esetleg használtan? mert amiket találtam azok nagyon drágák, 1m*2m 24000.- stb.

köszi elõre is..

Hahó jitsukák. Akinek van kedve indulni vagy csak megnézni, hogy milyen egy bjj verseny:

I Open Brazilian Jiu-Jitsu Hungary
Gracie Barra

Brazil Jiu-jitsu és Submission Grappling megmérettetés
2005 október 15-16
BHSE Honvéd Küzdõsport Centrum Budapest XIII. kerület, Tüzér utca 56.
Program:
Október 15. szombat:
Szeminárium:
10: 00-12:00 Zé Radiola mester
(Az itthon tanító Professor Max Carvalho mestere. Tanítványai számtalan bajnoki címet szereztek. A 2005-ös világbajnokságon két tanítványa szerzett aranyérmet.)
14: 00-16:00 Braulio „Carcará” Estima (2004-ben világbajnok, a 2005-ös bjj világbajnokságon súlycsoportban második, abszolút kategóriában harmadik helyezett, Zé Radiola feketeöves tanítványa.)
A szeminárium részvételi díja: 10.000 Ft.
Október 16. vasárnap:
9: 00- Brazil jiu-jitsu és Submission Grappling megmérettetés.
Nevezési díj: 2500 Ft.
A szabályok és a jelentkezési lap megtalálhatóak a www.graciebarra.hu oldalon.
Belépõdíj nézõknek: 1500 Ft.
Info:
www.graciebarra.hu
Tel: +36302031151
Mail: [email protected]
[email protected]

Astaroth
Én úgy tudom hogy az aikidonak nem célja hogy megizzadj. Mondom azért is, mert most olvasok egy Uesibáról szóló könyvet!

Hát nem is tudom...:) Ok, semmi gond.Mióta aikidozol? Merre jitsuztál? A szavaidból úgy tünik, hogy a jitsu jobban tetszik. Akkor miért nem azt tanulod? Vagy mi az, ami miatt az aikidonál maradtál? Érdekelne. Persze az érthetö, hogy meló mellett nem bír annyit az ember. Sajna. Pedig én is többet edzenék, ha lenne rá idöm.

Egyébként egy kicsit hazudtam. :( Mea culpa! Nem jitsuzok. Vagy legalábis nem olyan nagyon. Alapbeállításon aikidóval üzemelek, ami egy kicsit más mint a jitsu. Az a baj, hogy rengeteg olyan aikido klub van, ahol mindennel foglalkoznak a japán esküvõtöl a teaszertartásig, csak azzal nem, hogy megizzadjanak edzésen. Az én dojom hál' istennek nem ilyen. Máskép nem is lennék ott.
Itt-ott jitsuztam is pár hónapot, de sajna munka mellett nem megy, hogy aikido is meg jitsu is, pedig szerintem a jitsu sokkal komplexebb és teljesebb rendszer mint az aikido. Az aikidóból nekem nagyon hiányoznak egyrészt az ütések és rugások, másrészt a küzdelem.
Ez csak azért van, mert nem minden fajta szarka farka tarka-barka...
Azért se zavarsz össze! :)

Astaroth
Hajrá a Nõknek! Aki nõ, és nem férfi, az igen ritka, de azok a Nõk tudnak valamit! Az olyan Nõ aki féri is. Legyél ilyen te is!

Ismét szia Helado:)! Tényleg jókat írtál:) A mûköröm átvitt módon értendõ. Persze, hogy nem ettõl lesz nõ valaki. Én szintén nem tudok túl jutni a kudarcaimon, de ezt ált. nem mutatom ki. Fel kell dolgozni. Sajna nem sokszor mentem úgy haza edzésrõl, hogy de jó vagyok:), mégha valójában sikerült versenyeken érmeket szerezni. Más; ismerek olyan lányt is, aki nagyon is fiús maradt. Eléggé kiábrándító még nekem is, nemhogy egy fiúnak. De visszatérve az odafigyelésre, ezt a "nõieskedést" nem egy görcsös dolognak kell elképzelni!!!! Nem arrõl szólnak a napjaim, hogy a mozdulataimra figyelek...Sõt, tiszta muris, mikor megkérdezik mit sportolok, azt szoktam mondani, hogy balettozok...aztán megkérdem, hogy szerinte lehetne-e ilyen testfelépítéssel balettozni:) (félreértés ne essék, nem vagyok duci)Na mindegy. Lehetne még mesélni a sztorikat errõl napestig.
Az tök jó, hogy ennyi pozitív dolgot tudtál kivenni eddigi munkádból!! Csak így tovább! Nekem is sokat adott ez a sport: kitartás, türelem (még tökéletesítenem kell), erõ stb...szóval nagyon sokat. De nem is csak a sport miatt kezdtem el!
Na jó, nem fárasztalak tovább:)
OSU

Szia Szmötyi! Azzal, hogy egy lány a harcmûvészett miatt kezdett komolyan odafigyelni a nõiességére már találkoztam, úgyhogy nem mosolygok. A jitsu alapvetõen egy férfias sport és ha egy lány azt találja, hogy ez neki tetszik, akkor hajlamos megijedni és több figyelmet fordít arra, hogy NÕ legyen. Vagy hogy a hagyományosan "nõies" erényeket gyakorolja. Ez persze nem a hosszú körömben nyilvánul meg, hanem mélyebb, fontosabb dolgokban.
Azt én is láttam, hogy a lányok gyakran bizonyítani akarnak, de szerintem jobban viselik a kudarcot. Ha nem megy, akkor majd legközelebb menni fog. Magamról tudom, hogy -fõleg az elsõ fél évben- nem találtam a technikákat. Nem csináltam elõtte semmit és nem is vagyok különösebben tehetséges. Borzalmasan megviselt és ez a fajta drukk inkább hátráltatott mint segített. Most is van persze, fõleg táborokban, hogy belefutok teljesen új technikákba, de az agyam is ráált már a mozgásokra meg megtanultam "kezelni magam". El tudok tenni egy technikát "másnapra" és nem katasztrófaként megélni, ha nem sikerül. A lényeg, hogy mennyivel lettem gazdagabb azon az edzésen. Akár a technikailag, akár emberileg.
Jaj! Mindig megijedek amikor ilyen nagyon okos dolgokat írok. :) De szerintem tényleg így van.
Saludos
Szia Helado! Pont a ma gondolkoztam azon, hogy mit adott nekem a jitsu. Csak ma eszméltem rá, hogy a többek között a nöiességet. Most ne mosolyogj:) Amióta jitsuzok, nagyon igyekszem odafigyelni, hogy dojon kívül nö maradjak. Sikerült. És még müköröm se kellett hozzá:) Sokat lehetne beszélgetni arról, hogy milyen legyen egy harcmüvész lány. Én véleményem: edzésen önmagához képest eggyel jobb:) Nyifogni és meghalni az öltözöben.....Máshogy nem megy. Bár szerintem mi csajok állandóan bizonyítani akarunk. Ugyanannyit és ugyanúgy megcsinálni, mint a fiúk, ez a minimum. És ha nem sikerül, akkor is törekedni erre. Hülyeség? Nekem ez a felfogás segített abban, hogy rájöjjek mennyivel (sokkal) többet bírok, mint gondoltam elötte.
:)OSU

Szia Szmötyi! Kérdésedre válaszolva, nekem volt egy lány edzõtársam aki azt mondta, hogy szerinte 2 féle nõ jön le edzeni. A valódi nõ és az olyan aki tulajdonképen nem is nõ. Az elsõ csoportba sorolta azokat akik nem képesek ütni egy normálisat, merthogy õk nem tudnak megütni valakit. Szerintem belõlük hiányzik valami tûz ami minden harcmûvészethez kell. Nincs meg bennük a harcosság! Tehát én találkoztam néhány nyivákolós lánnyal is.
A második csoportban vannak azok akikben megvan ez a tûz és neki tudnak menni egy fiúnak és nem azon nyüszögnek, hogy mi van, ha a dobásnál kitörik az uke csuklója. No és persze szintjüknek, súlyuknak és testalkatuknak megfelelõ munkát várnal el a partnertõl és nem jönnek azzal, hogy dolgozzak óvatosabban, mert õ nõ. Arról meg, hogy ez a második csoport nem lenne valódi nõ, hát... Együtt voltam pár évig egy ilyen "nem valódi nõvel" és bizony teljesen nõ volt: Ha valami baja volt, hisztizett, ha nem volt semmi baja néha akkor is stb. Amikor áttért a kick-boxra 3 napig jártuk a várost egy olyan tréningért, aminek csík van az oldalán, mert abban vékonyabbnak tûnik a lába. Szóval õ is pont olyan nõ volt mint bárki más.
Saludos
Hahó mindenki! Lehet jönni ide is!!! Hol vagytok jitsukák? Igaz mostanság én is a K-1 oldalait lapozgatom többet,de ide is lenne idõm beugrani:) Közeledik az edzõtábor. Most irigylek mindenkit aki tud menni. Én idén lemaradok SAJNA!Új melóhely, no szabi....gáz...No de lesz ez még így se...

Halli! Végre túl vagyunk a vizsgán, ami királyul sikerült. Steel is jól nyomta. Eljött Kicsi Joe, és sensei Kovács Attila is odaért a felnõttek vizsgájára. Izgi volt, kemény volt,de megvan. Üdv!:)

Ja, nektek se lehetett valami könnyû dolgotok....

Okés, majd mesélünk. Elöljáróban: Hattyúk halála....:))))

Mi se lustalkodhattunk nagyon, nekunk is Kovacs Attila, Kicsi + Varkonyi sensei-ek voltak a vizsgaztatoink. Majd irjatok hogy ment.
Most komoly lesz a sensei felhozatal a vizsgán: sensei Kovács Attila, s.Kicsi Joe (!),s.Kollerics Miki. Ha minden igaz, akkor Õk. Egyszóval nem lesz pite....amúgyse de ennyi mester elõtt megfelelni?!?! Parahegyek:) De sebaj, hiszen az övet ki kell érdemelni és meg kell dolgozni érte!
No további jó hétvégét mindenkinek!!!!:)

Aha jol ment. De majd a 4-es eleg nehez lesz, ahogy nezem. Versenyre.. lehetseges. De nem most ;) Meg kicsit szusszanok igy vizsga utan, jol esik lustalkodni. Most belekezdek egykis kickbox-ba a jitsu mellett. Kinel vizsgaztok majd?
Steel
Hi all jitsukai! :) Nagy nehezen sikerûlt kicsit netközelbe kerûlni végre.
Szmötyi köszi az ingyenreklámot :DD csak majd vizsgán legyek rá méltó... :)

Bandi gratula 5 kyu-hoz!! :) Jól ment minden?? Nekünk jövõhét szombaton lesz ítéletnapja :D
a verseny meg nagy jó volt (kivéve a monkesz :D), második meccsemen Kicsi volt a bíró nagy lol volt, Bandi te nem akarod kipróbálni majd?
nah go back to work

"Ha távolabbra láttam másoknál, azt azért tehettem, mert óriások vállán álltam."

Köszke átadom. Igen mesélte, bár én térdsérülés miatt épp nem edzettem, ezért nem láttalak titeket....ha jól emlékszem.... De tényleg leverte az ellenfeleket! Így mostmár tudom ki nálatok a sensei:):)

Nocsak, terminator lett a Tuke? :) Ezt jo hallani. Add at neki udvozletem. Volt mar nalunk edzesen, meg mi is nalatok (1x)
Bizony Õ is!!! Király a gyerek, indult versenyen küzdelemben és levert mindenkit!Õ is 5.kyura. De nem kell félteni õt sem, mert amit a fejébe vesz....
Lónyai? Ott ki a sensei?

A 9.ker lonyay utcaban. Nagy kalappal a vizsgatokhoz. A tuke is most vizsgazik? (alias steel-nándi az acélember)
Most vizsgáztál? Gratula!!! Mi 2 hét múlva megyünk 4.kyuért. Melyik klubban edzel? Üdv

rohadtgec
Gondolom benneteket érdekelhet a dolog:
Gracie-jitsu

Nah, 5 kyu megvan :) Tuke te is megcsinaltad mar?
Egy kis edzeselmelet:
http://www.tesztoszteron.hu/emagazin_01_26_koi_833_kuzdosportok.php