Jiu-jitsu
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nemtom mennyire él még a fórum , mindenesetre írok:
Bele szeretnék vágni jitsuba, ám ötletem nincs melyik klubba nézzek le...Kovács Attila dojojáról valami infó, tapasztalat? (Vajon õ már a megfáradt kissé darabos nagymester lenne, vagy még mindig aktív és aktivizáló<#boxer>#boxer>)
Amúgy visszaolvasgatva sokan felhozták a különféle "humbuk"-harcmûvészeteket (pl kungfu vagy akár tai-chi stb)... Biztos avgyok benen hogy akik ezeknek a "belsõ" harcmûvészetek elsajátítására szánják el magukat, alapvetõen más életszemlélettel indulnak egy edzésre. Fogalmazzunk úgy hogy egy spirituális út aktív kiteljesedése. Vannak olyanok akiket valahogy megérint valami a minket körülvevõ mindenség tökéletességébõl és számunkra megmagyarázhatatlanságából, és különféle gyakorlatokkal egyre tudatosabbá válnak önnön létükre....
Biztos vagyok benne, hoyg ennek az útnak a végcélja nem az, hogy a legszorultab helyzetben is hatásosan tudd likvidálni azt aki életedre tör, hanem, hogy a legváratlanabb helyzetben is képes legyél úgy meghalni, hogy valójában semmiylen félelmet nem érzel....hiszen pontosan tudod mi vár rád odaát...Sokan mondták, de én is egyetértek azzal, hogy a legmagasabb szintû lét a nem-cselekvõ lét....Hogy pl a shaolin papok miért tanultak gyilkolási technikákat? Hogy életben tudjanak maradni addig amíg elérik ezt a szintet, és hogy át tudják adni a tudást más generációknak is...
Bocs ha túlfilozofálnám a dolgot, meg ezt vegyétek csak offszösszenetnek, a lények a jitsu infó....(ja meg jogos lenen a kéréds , hogy ha engem a belsõ út érdekeln minek a jitsu...egészen pontosan azért mert magyarországon nincs oylan belsõ irányzat ami hitelesen adná vissza a léynegét ezeknek a mûvészeteknek...így meg akkor a legjobb egy hatásos ölési technika...és sztem ez hazánkban a jitsu <#vigyor0>#vigyor0>)
hei!peace...
Zuhogó hó Eltûnik a tengerben. Micsoda csend!
Ezúttal 12 magyar és 12 ukrán versenyzõ küzd meg egymással.
2x5 perces menetek ötujjas 4oz kesztyûvel.
A résztvevõk stílusai: kempo, thai-box, , ju-jitsu, brazil-jitsu, birkózás, sambo...
Bõvebb információk: www.viadal.tv
\"A legrosszabb helyzetben is nyújtsd a legjobb formádat!\"
Minden változás a jelenlegi helyzet elfogadásából indul ki. Aki gyõz, soha nem adja fel. Aki feladja, soha nem gyõz.
ha már itt tartunk... ismeri vki Rusz Alajost? vagy hallott már róla vki?
Látom itt is megállt az élet.....Pedig jó lenne ismét beszélgetni:)<#wow1>#wow1>
Minden változás a jelenlegi helyzet elfogadásából indul ki. Aki gyõz, soha nem adja fel. Aki feladja, soha nem gyõz.
A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk
A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk
Egyszer egy jó "üvöltõs edzésen" azon mosolyogtunk, hogy az edzõnek kezd elmenni már a hangja.. Na most az a mosoly dolog igen hangos is volt :) Hirtelen ránk néz a mester majd megkérdi: "ti mit röhögtök?" :)) Kaptunk pár tucat kentót ha jól emlékszem. Tök jó volt és ez esetben szerintem ideális is. Ennyit részünkrõl is megért a dolog.
És tényleg nem azért megy le az ember oda, hogy jól érezze magát. Legalábbis nem a bulizás értelmében.
Egy ideig próbálkoztam kempóval ahol szöges ellentétben ment az edzés az említett lónyay utcaival. Mókázgatni és lazulni volt idõnk és alkalmunk, bár alapjában véve jó és picit kemény edzés is volt. Már amikor egy-egy ember kicsit teljes erõvel dolgozott oda, ahova épp tudott.
Csak gondoltam beírok ide is és ha már itt vagyok ezt a hihetetlenül jó történetet megosztom veletek..
Még jövök :)
<#idiota>#idiota>
hol nézzek utána olcsón tataminak, vagy tornaszõnyegnek? esetleg használtan? mert amiket találtam azok nagyon drágák, 1m*2m 24000.- stb.
köszi elõre is..
I Open Brazilian Jiu-Jitsu Hungary
Gracie Barra
Brazil Jiu-jitsu és Submission Grappling megmérettetés
2005 október 15-16
BHSE Honvéd Küzdõsport Centrum Budapest XIII. kerület, Tüzér utca 56.
Program:
Október 15. szombat:
Szeminárium:
10: 00-12:00 Zé Radiola mester
(Az itthon tanító Professor Max Carvalho mestere. Tanítványai számtalan bajnoki címet szereztek. A 2005-ös világbajnokságon két tanítványa szerzett aranyérmet.)
14: 00-16:00 Braulio „Carcará” Estima (2004-ben világbajnok, a 2005-ös bjj világbajnokságon súlycsoportban második, abszolút kategóriában harmadik helyezett, Zé Radiola feketeöves tanítványa.)
A szeminárium részvételi díja: 10.000 Ft.
Október 16. vasárnap:
9: 00- Brazil jiu-jitsu és Submission Grappling megmérettetés.
Nevezési díj: 2500 Ft.
A szabályok és a jelentkezési lap megtalálhatóak a www.graciebarra.hu oldalon.
Belépõdíj nézõknek: 1500 Ft.
Info:
www.graciebarra.hu
Tel: +36302031151
Mail: [email protected]
[email protected]
Itt-ott jitsuztam is pár hónapot, de sajna munka mellett nem megy, hogy aikido is meg jitsu is, pedig szerintem a jitsu sokkal komplexebb és teljesebb rendszer mint az aikido. Az aikidóból nekem nagyon hiányoznak egyrészt az ütések és rugások, másrészt a küzdelem.
Az tök jó, hogy ennyi pozitív dolgot tudtál kivenni eddigi munkádból!! Csak így tovább! Nekem is sokat adott ez a sport: kitartás, türelem (még tökéletesítenem kell), erõ stb...szóval nagyon sokat. De nem is csak a sport miatt kezdtem el!
Na jó, nem fárasztalak tovább:)
OSU
Azt én is láttam, hogy a lányok gyakran bizonyítani akarnak, de szerintem jobban viselik a kudarcot. Ha nem megy, akkor majd legközelebb menni fog. Magamról tudom, hogy -fõleg az elsõ fél évben- nem találtam a technikákat. Nem csináltam elõtte semmit és nem is vagyok különösebben tehetséges. Borzalmasan megviselt és ez a fajta drukk inkább hátráltatott mint segített. Most is van persze, fõleg táborokban, hogy belefutok teljesen új technikákba, de az agyam is ráált már a mozgásokra meg megtanultam "kezelni magam". El tudok tenni egy technikát "másnapra" és nem katasztrófaként megélni, ha nem sikerül. A lényeg, hogy mennyivel lettem gazdagabb azon az edzésen. Akár a technikailag, akár emberileg.
Jaj! Mindig megijedek amikor ilyen nagyon okos dolgokat írok. :) De szerintem tényleg így van.
Saludos
:)OSU
A második csoportban vannak azok akikben megvan ez a tûz és neki tudnak menni egy fiúnak és nem azon nyüszögnek, hogy mi van, ha a dobásnál kitörik az uke csuklója. No és persze szintjüknek, súlyuknak és testalkatuknak megfelelõ munkát várnal el a partnertõl és nem jönnek azzal, hogy dolgozzak óvatosabban, mert õ nõ. Arról meg, hogy ez a második csoport nem lenne valódi nõ, hát... Együtt voltam pár évig egy ilyen "nem valódi nõvel" és bizony teljesen nõ volt: Ha valami baja volt, hisztizett, ha nem volt semmi baja néha akkor is stb. Amikor áttért a kick-boxra 3 napig jártuk a várost egy olyan tréningért, aminek csík van az oldalán, mert abban vékonyabbnak tûnik a lába. Szóval õ is pont olyan nõ volt mint bárki más.
Saludos
No további jó hétvégét mindenkinek!!!!:)
Szmötyi köszi az ingyenreklámot :DD csak majd vizsgán legyek rá méltó... :)
Bandi gratula 5 kyu-hoz!! :) Jól ment minden?? Nekünk jövõhét szombaton lesz ítéletnapja :D
a verseny meg nagy jó volt (kivéve a monkesz :D), második meccsemen Kicsi volt a bíró nagy lol volt, Bandi te nem akarod kipróbálni majd?
nah go back to work
"Ha távolabbra láttam másoknál, azt azért tehettem, mert óriások vállán álltam."
Lónyai? Ott ki a sensei?
Royce Gracie vs veretlen kungfu mester +15 kg-val
http://www.tesztoszteron.hu/emagazin_01_26_koi_833_kuzdosportok.php