Jiu-jitsu
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Minden változás a jelenlegi helyzet elfogadásából indul ki. Aki gyõz, soha nem adja fel. Aki feladja, soha nem gyõz.
Hajlekonysag ugyeben viszont van mit irigyelni toletek :)
Minden változás a jelenlegi helyzet elfogadásából indul ki. Aki gyõz, soha nem adja fel. Aki feladja, soha nem gyõz.
Mondjuk én még nem tettem le a könyvrõl, mert nagyon jó lenne.
amugy bp, szoval nem ugyanaz.
Ja, es egy konyv nem olyan mint egy tv, nem romlik el, nem rosszabb, csak mert regi.
Örülök hogy erre jártatok már kezdtem megijedni hogy teljesen kihalt a fórum! ;)
Persze persze nem levelezõ tagozatra gondoltam mert töretlenül járok edzésre csak a technikákat amiket edzésen veszünk jó lenne esetleg tökéletesíteni gyakorolni otthon hogy fejben minden rendben legyen a technikákkal. Igen Shihan Kelemen István Jujitsu nem csak nõknek könyvét néztem (megszerezni még nem tudtam) de az 1984-es kiadás és hát nem tudom mennyire jó, viszont van egy másik könyve is a Jujitsu A modern önvédelem útja és ezt egyszerûen nem találom sehol. Bármelyik könyvesboltban voltam eddig semmi, neten semmi. Esetleg valaki aki már látta ezt?
Meghát ha nem is technikákról hanem úgy általában hogy azonosulni tudjak minél jobban a szellemiséggel.
Mondjuk tudtam szerezni Gracie féle földharc videókat pontosabban amiket kiadott videókat. Csakhát az nem majdnem fehéröves szint! ;)
Üdv: Szmötyi<#integet2>#integet2>
Nemrég kezdtem jitsuzni, de nekem nagyon tetszik! Sokat gondolkoztam rajta hogy milyen küzdõsportot is kéne csinálni de úgy érzem nem választottam roszul. Az lenne a kérdésem, hogy létezik e ebben a mûfajban nyomtatot vagy digitális anyag?
FÕleg a technikák leírásai érdeklenének.
Elõre is köszi!
dzsiu dzsiku telen nyaron,
ezt hasznalja minden csecsemo es hadirokkant.
<#vigyor3>#vigyor3>
Egyébként a "ha edzõ lennék" témához szólva:
Ha edzõ lennék én nem fekvõtámasszal vonnám magamra a figyelmet. Foglalkoznék mindenkivel és akinél nagyobb érdeklõdést látok, oda jobban figyelnék, aki csak kicsit mozogni jár be, stb... az meg csináljon amit akar. Ezt csinálja amúgy a mi edzõnk is, csak sajna már kicsit átesett a ló tulsó oldalára.
De hangsúlyozom, ez nem dojo-ra vonatkozik. Dojo-ban nemtom milyen edzõ lennék.... Valszeg semmilyen. Ugyanis nekem nagyon nem jön be az a fajta légkör. Ne kövezzetek plz! :)
No matter where we go or how old we grow, our bodies are the temples hosting our minds and souls. That\'s why we have to take care of our \'temples\', in order to keep our minds and souls healthy.
Vége a sztorinak<#lama>#lama>
A régi idõkben ki kellett érdemelni a mesternél, hogy hozzá járjál tanulni. Nem csupán edzeni,nem. Tanulni a harcmûvészetet! Erre 21.század:tedd le a manit és maradhatsz. De gagyi!!!!! Még jó, hogy a mi klubbunk nem ilyen! Habár lazák vagyunk, van fegyelem. De az edzéseinket tükrözi a sok érem és kupa amiket versenyen nyerünk!!Tehát, lehet mögötte "1-2" kemény edzés és figyelem. No de kár ragozni, aki imádja a jitsut az nem adja alább ennél.És nem lóg edzésen.
No szia mindenki<#integet2>#integet2>
egyébként én máshogy vélekedek errõl az edzõi dologról, ha én edzõ lennék ugyanúgy a "nevelést" is a kötelezségemnek tartanám mert a keleti mûvészetek egyik fontos alapja a fegyelem, gondolom ebben egyet értünk, viszont akit télleg nem érdekel azt egybõl kivágnám, de olyat még nem igen láttam aki csak brahiból meg a poén kedvéért járna huzamosabb ideig edzésekre
"Ha távolabbra láttam másoknál, azt azért tehettem, mert óriások vállán álltam."
Ellenpeldakent lattam mar olyan kyo dojot ahol inkabb a rohely kategoriaba csuszott a fenenagy fegyelem, meg istenites, szoval gondolom ez hely-fuggo is. Box edzesbol is van olyan, ahol csak a hulyeseg megy es majdnem mindenki log, az is hulyen nez ki sztem.
Azért azt hozzátenném, hogy egy dojoban legyen fegyelem. Mostanában voltam Hollandiában egy jitsu edzésen...hát, elég meredek. Miközben a sihan technikát mutat, elkezd mesélni egy gyerek nekem, hogy már volt egyszer Magyarországon stb..mire én csak lestem, hogy na most mit kapunk a mestertõl...No hát semmit.Lecsitítottam a skacot, mert én tanulni mentem oda nem pedig diskurálni... Mégis csak magyar színekben jártam ott, nem hozhatok szégyent senki fejére..<#wink>#wink>Nem igaz?
Bár ez most off volt kicsit, de mind1.
No matter where we go or how old we grow, our bodies are the temples hosting our minds and souls. That\'s why we have to take care of our \'temples\', in order to keep our minds and souls healthy.
ezt az öltözõs dolgot nem igazán tudom mire írtad, ugyanúgy az se jön le, hogy ez a "csak jót" gúnynak szántad e
de lényeg, hogy télleg nem ide tartozik, majd hétfõn beszélünk róla (ha van még mirõl)
"Ha távolabbra láttam másoknál, azt azért tehettem, mert óriások vállán álltam."
(amit persze azért kaptál mert szórakoztál mikor mi Edével kemény koncentrálás és gyakorlásban voltunk :D )
után még szerintem Zsolték sem küldtek volna le fekvõbe
Karcsi meg megint más kategória, ha õ mondja egybõl lementem volna az igaz, de õ nem osztogatja ilyen könnyelmûen a 10 meg 20-asokat, gondolom ebben egyet értünk
vajon ki is lehet kegyed? :)
egyáltalán nem utállak, csak nem értettem, hogy miért kérsz számon olyat amire te magad sem figyeltél, mert szemmel láthatóan többet nyomtam mint a többiek (az egész amit kellett + a te 10-ed helyett még egy 20-as) és igazából az idegesített fel, hogy ezután a 20-as után szóltál nekem
de én ezt a dolgot lezártam azzal a kis töblettel sza ha nem muszály ne feszegessük
ti is sárga öv?? :D szintén zenész :) de sajna semmi "free entry" edzõ helyet nem ismerek, én is úgy fogom csinálni, hogy annyi edzésre megyek amennyire csak tudok + itthon is edzek majd
Mesélni szeretek, de ha egyszer belekezdek ... Ezért inkább nem teszem <#hehe>#hehe>
Szmotyi sztem nem az a gaz, hogy bort ivott a kempogyerek, hanem az hogy kihanyta <#vigyor>#vigyor> Pitbullt ismerem amugy, egy haverom ott ninjutsu edzo. Voltunk ott parszor megtanulni a halalos titkos poccintest meg a 7 mesterfogast.
Tuke: majdnem meglettek a vizsgak, de 2 kredit lemaradt.. ciki mert pont az fog kicsuszni az idobol, de addig is raerek melozni legalabb. Hogyhogy annyira elbokted a vizsgaidat?
Ja meg valami, nem tudsz esetleg szabad edzohelyet vhol? Nagyranott cimborammal beneveztunk egy 5 kyu vizsgara, es kene plussz gyakorlas.
szerintem kicsit nézzen körûl mielõtt télleg beiratkozik valamelyik Kempó klubba
amúgy indulok a palota show kupán önvédelemben, te indulsz valamiben?