Szünetmentes áramforrások (UPS-ek)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
púúúúú
Magyarország! Ne feledd halottaidat, mint vádlók élnek ők.
Van egy gépem, az alábbi paraméterekkel bír, bár mostanában erõs igénybevételnek (játék) nem szoktam alávetni, de van, hogy erõs számításigényt követel az, amit mûvelek, így nem tudom mennyi áramot is vesz fel akkor a gép.
Egy 450 wattos Chieftec Delta táp van benne, alapjáratban szerintem max 150 körül ehet a gép, stb stb
Nos a bajom az, hogy nem tudom milyen szünetmentes kéne a gépnek, dobálóznak itt Voltamperrel a paramétereknél...
púúúúú
De utána is inkább 30e körül néznék APC-t.
Köszi a választ!
Végül is úgy döntöttem, hogy vennék egyet, még ha nem is oldja meg a gondom, jól jöhet bármikor.
INNEN melyiket ajánljátok? A legjobb ár/érték arányú érdekelne és mindenképp 20e Ft alatt.
Nagyon köszi!
MAGELLAN Cycles www.alphateam.hu
Ugyanakkor meg a monitor valszeg DC-rõl megy, tehát adapter után van a fogyasztó, szóval számomra is szürkületi zóna a kérdés.
Az UPS-ekre általában, mint valami messiásra néznek, ami általában így, vagy úgy, de be is váltja a hozzá fûzött reményeket.
Elsõ körben feszültséget, meg frekvenciát és azok ingadozásait nézném meg a hálózatotokon.
De szerintem is a monitorban gyenge valami a leírtak alapján. 😊))
megnézheted a feszültségesést, hogy egy multimeterrel ellenõrzöd az aljzatban hogy legalább 210V AC van é? bár ezzel az a gond hogy attól hogy más fogyasztókat ki be kapcsolgatsz még nem ugrálhatna, de azért nézd meg
lehet valami elektromágneses zavar ha közel vannak az említett készülékek, bár a vízforraló nem illik a képbe..
szintén lehet valami felharmonikus zavar, de itt is a vízforralónak ilyet nem szabadna csinálnia
mindenestre akárhogy is, a monitor tápja, adapterje valószínûleg szar, vagy talán a vga kábel nincs jól leárnyékolva de ugye ez a vízforralós mutatvány miatt már megbukott
az ups lehet valamit javít a dolgon de ez sem tuti
ha szar a lakásban a vezetékezés az nem igazán függhet ezzel össze, attól csak az lehet hogy majd egyszer leég az egész épület
amúgy az én irodai asus tftm is hasonlót mûvel... érthetetlen oknál fogva vibrálni kezd a kép és a színárnyalat megváltozik egy melegebb fokra... tavasszal csinálta, nyáron abbahagyta, és most megint néha csinálja... de ennek nem sok köze lehet táphoz, majd lehet kénytelen leszek gariba visszavinni
Szeretném a segítségeteket kérni valamiben.
Elég gyenge nálunk a házban az elektromos hálózat és ha a pc mellett megy még valami nagyobb gép (mosógép, mikró...), akkor az LCD monitoromon ugrál a kép.
A kérdésem igazából az lenne, hogy ezen segítene -e nekem egy szünetmentes tápegység?
Vagy más ötletetek van esetleg? A lakás újravezetékezésén kívül.
Vettem egy Blazer 800VA teljesítményû szünetmentest. De mikor elmegy az áram akkor kikapcsol és nem bírja a gépemet. Elvileg 480W ot kellene bírni neki. A gépemben egy 450W os táp van és az ki is van használva.
Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC
TM-486SPS (3 ISA, 3 PCI)/AWARD 1995-SiS/, AMD 486DX100,100 MHz, 32 (2*16) MB,HD: 1 GB SCSI, FD:1,44 MB, SONY SCSI CD CDU-415, QLogic SCSI, I-A16C (Vibra16c), VGA S3Trio V64+,
(amúgy nekem ez nem is megfelelõ)
Érdekel valakit egy BONTATLAN, APC Smart-UPS A750I USB (bolti ár:75.092 Ft (bruttó))... 65-70-be elhozható... félreértés történt, és tévedésbõlk vásároltunk egy ilyet... hátha más tudja használni... akit érdekel, az SOS-ben dobjon SMS-t a 0620/425-34-20 -as, vagy a 06/70-605-32-07 -es telefonszámok egyikére. Elõre is köszönöm, további szép nagyot! 😊
És nem viccnek szántam, a franc tudja, milyen kártyák vannak manapság.
A mai gépek nemritkán 800-1000W-ot is képesek felrántani és mivel gyanítom, hogy a vga a ludas ebben, nem tartanám ördögtõl valónak, ha egybõl beleküldenék a 230-at, elkerülve némi konverziós veszteséget.
Igen van közte egy cifetk táp.
Csak a mikor meg feküdt a vga a boltban ezt is felhozták kifogásnak.
Ezért érdeklödtem.
Tudtommal köztük van egy táp(a számítógépé).
Vagy a te kártyád 230V/50Hz-rõl mûködik?
Szóval ha mindenképp a betáp nyírta ki, úgy a tápod a hibás.
Kösz.
Értékes info.
Simán átengedi az áramot.
A user replacable battery felirat a dobozon azt jelenti, hogy 3-5 év után elmész, és ha nagyon átvernek, 4-5 ezer Forintért veszel egy 12V/7,2Ah akkut, kicseréled és 3-5 évig megint nem veszel tudomást róla, hogy van egy UPS-ed.
Persze ettõl még nem kellett volna másnak is meghalni benne. Egyébként 24/7-ben ment.
Fõleg egy CS, ami egy szögegyszerû szerkezet, még AVR sincs benne.
Elvittem abba a pesti sos ups-be, de azt mondták felejtsem el, drágább lenne mintha újat vennék. Nem csak az akksi, hanem valami más is kifeküdt benne.
Rotronic, Trust, Inform Guard, APC
Lehetõleg 1000VA-es határig kellene, és kérném a pontos tipusát adjátok meg!
Egy ismerõsömnek kéne 1 szünetmentes táp ehhez a géphez:
Gigabyte M52S-S3P alaplap, AMD Athlon 64 X2 4000+, RAM DDR2 2x1024MB 800MHz KINGMAX, Samsung 200 GB.7200 rpm SATA2-300 8MB, Gigabyte PCX 8600GT 256M, 400 W táp van, nem tudom, hogy milyen
+ LG 17 colos hagyományos monitor.
Miket ajánlanátok ehhez ?
(alsó, középsõ árkategória, ha így besorolhatóak)
Milyen gyártmányok megbízhatóak ?
Köszönöm elõre is !
Egy kis szakmai tanács kellene. A lent látható konfighoz van egy APC CS500-asom, ami kicsit már kevéske a géphez. Pillanatnyi áramkimaradáshoz jó, de max. másfél percet bír akkuról (jó az akku, csak kicsi 😊) Lenne használtan egy SmartUPS 750-es, amit ki is próbáltam. Amit észrevettem: a tökéletesan hangtalan CS után ez teljesen feltöltve "ciripelõ" hangot ad a trafónál, valamint melegszik. Kívül langyos, az alja viszont nagyon meleg, és ami fura: 1 nap "üresjárat" (értsd: be volt dugva és kapcsolva de nem volt rákötve semmi) után magától is felmelegedett. Egyébként hiba nélkül üzemel. Az akkuja teljesen jó. Ez normális, vagy van valami fejfájása a gépnek?
Asus P8P67Pro, i5-2500K, 16G DDR3-1600, Kingston HyperX SSD, WD Caviar Black HDD, GTX560Ti
Ez a 600-as trust max 360Wattot tud, szóval nem egy tigris.
Kinéztem egy ilyen szüntementeset.
Ez szerintetek az alábbi konfighoz elég lesz? Csak épp annyira kéne míg elmentem cuccokat, ha esetleg áramszünet lenne. Ja és ezek túlfesz ellen védenek?
22" wide monitor
INTEL Core2 Quad Q9550 2.83GHz 775 BOX
ASUS EN9800GTX+ DK HTDI 512MB PCIE
CSX 4096MB DDR2 1066Mhz CEC FAN KIT
2db SEAGATE 250GB 7200rpm 8MB SATA
CORSAIR PSU-650TX
Elõre is köszi, ha tudtok vmi infót róla.
Alkoholista az aki annyit iszik mint én, csak ellenszenves.
Mi az, hogy kábé?
Eleve, egy rendes gyártó 1000-es szinuszos UPS-e 0,7-es cosfí-t, így 700W teljesítményt tud.
Mindazonáltal bruttó 45-50e körül kapsz meg egy 800VA/560W AROS Springet.
=====> szóval akkor nincs alternatív megoldás? Maradok szünetmentes nélkül... :/
Agron: “One day Rome shall fade and crumble, yet you shall always be remembered.”
De ha olyan chiefteced van, amelyikkel gond van, akkor csak tiszta szinuszos kimenetû ups-t vehetsz, az meg újonnan 40e + sarcnál kezdõdik.
akkor ez a gagyi kínai kategoria...
És ez a APC Back-UPS CS, 500VA/300W (vagy APC Back UPS CS 350VA/230W)?
Esetleg tudsz valamit ajánlani? (ár: 20k +/- 5k)
És egy kérdés... Teljesítményt menyire kell a táp teljesítményéhez igazítani, vagy a 230W -os is elég a 450W-os cieftecnek?
Agron: “One day Rome shall fade and crumble, yet you shall always be remembered.”