Szünetmentes áramforrások (UPS-ek)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lteebee
Vannak gyártók, mint MGE Office UPS, Powerware, APC, AROS, amelyek technológiát fejlesztenek és gyártanak, gyártatnak UPS-t.
És vannak cégek, akik (sok esetben elavult)technológiákat vesznek vagy koppintanak, esetleg csak megvesznek valami kínai olcsóságot és rászitáztatják a brandjüket.

Amúgy hány wattot tud leadni ez a 600-as blazer?

Magyarország! Ne feledd halottaidat, mint vádlók élnek ők.

gabo91
?
Kicsit bõvebben kifejtenéd? Nem szeretem a szerencsejátékot... 😊

Agron: “One day Rome shall fade and crumble, yet you shall always be remembered.”

Lteebee
Vehetsz Centraliont és szerencséd is lehet vele, ahogy lehet szerencséd bármely távolkeleti, vagy török ups-sel.

gabo91
Most készülök sürgõsen szünetmentest venni.
Véleményekre kíváncsi lennék, Centralion Blazer 600 -ast néztem.
Menyire megbízható? Chieftec 450W-os tápom van.
Vagy milyent lenne érdemes nézni, ill. mekkorát?
(csak mert lentebb Chieftec-el gondok voltak)

Agron: “One day Rome shall fade and crumble, yet you shall always be remembered.”

Lteebee
Fura mindenesetre.

Megoldódott a probléma. A Chieftec táp volt a lúdas.

Lteebee
Szervizesek is egyetértenek, hogy szar az UPS-ed.

Lteebee
Hibás az UPS, szerintem.

Kimértem játék közben: monitorral együtt 300W-ot fogyasztott. A tápom 450W-os.

Lteebee
A videó alapján az UPS akkuüzemre vált, de azt meg miért tenné.
És ez történik, ha játszol és a gép elkezd fogyasztani?
Nem lehet, hogy túlterheled a tápot?
Hány wattot tud az a chieftec?

Hibajelenség
A fenti videón látható hogy mi történik ilyenkor. Viszont ha már elõtte kihúzom 230-ból, és úgy indítom el a játékot, hogy már akksiról megy a gép, akkor bírja.
A Chieftec kényesség lehet az oka talán?

A tápom Chieftec, ami tényleg kényes a bemenetre.
A szünetmentesre meg ráállítok egy kamerát, hogy vegye föl mit csinál akkor.

SU700INET. A kimeneti jel szinuszos, tehát elvileg mindegyik táphoz jó.

Lteebee
De ez egy SU700, vagy SU700INET, vagy SU700I.
Szinuszos kimenettel.

Én is inkább azt tartom valószínûnek, hogy a tápod nem bírja a jelformát amit a szünetmentes lead. Elég sok Aktív PFC-s táp problémázik ezen.
Lteebee
És nem lehet, hogy a gépben lévõ táp nem bírja?
Vagy az UPS ad valami hangot, villan rajta valami?

A programmal is néztem, még 70%-os terhelésig se ment fel játék közben, szóval a LEDek jók. Amúgy meg lekapcsol, majd újraindul a gép.

Lteebee
És mi történik, amikor "játék közben nem".

Lteebee
Lehet, hogy szar az 5. led 😊

Hello!

Van egy szünetmentes (APC Smart-UPS 700-as, 450W) a gépemre kötve. A gépem 260-270 W-ot, a monitor kb 30 W-ot fogyaszt maximum. Simán Windows alatt, renderelés közben, stb. simán elbírja, csak játék közben nem. Ez mitõl lehet, hiszen a kijelzõjén az 5 LED-bõl csak 4 világít játék közben, tehát nem is megy maximális terhelésen?

Sopron
Lteebee
Honnan?

Back UPS CS 650VA.

4 éves. Valszeg elérte a vég. Az van, hogy az akksi kiszedésével megszûnt mûködni, de a visszarakásával nem kel újra életre. A 220-ra sem reagál, kibekapcs gomb sem csinál semmit.
Az APC MO szerint valszeg javítható, és filléres dolog lesz, max ha az akksi is halott (ami ezekután valószinû) akkor az lesz x ft.
Szal most el kéne juttatnom pestre...
Lteebee
Valszeg besült benne egy relé.

Legalábbis hallottam már ilyenrõl.
Szóval nem értek hozzá, én csak rásózom az emberekre, de azért 8-9 év alatt ragadt ez-az.
Milyen típus konkrétan?

Talán egy szerelõ tud rajta még segíteni.
Tipp:

Szerintem tönkrement !
Olyankor mi van, ha az UPS áramkimaradás után nem vált vissza hálózatra?

Folyamatosan akksiról megy, és melegszik mint az állat. Mostmár mindent kihúztam meg lekapcsoltam róla, és még mindig. A ki/be kapcsoló gombjára meg nem reagál..
snowkid16
Nemnem, semmi baj, azért vagyok itt, hogy minnl több variációt gyüjtsek.
Én a gépekhez értek, de az UPS-hez még nem nagyon.De akkor várom az alternaítávakt 😄

Lteebee
Nem emlékszem 650VA-es Smart-UPS-re.
Nem Back esetleg? Vagy SC650?

Amúgy képzelheted, mekkora biznisz eladni egy 20 rongyos UPS-t😊

Lteebee
A powercomra írtam, lazíts haver!

😊

Nem mondta senki hogy azt kell megvennie mindenképpen. Az csak egy példa volt hogy létezik alternatíva. Én azt mondom inkább egy régi felsõ kategóriás ismert termék mint egy null km-es alap ismeretlen. Elfogadom hogy ez nem mindenkinek megfelelõ és inkább választja a noname újat garanciával. Azt választja amelyik neki tetszik nekem hót mindegy.
(példa2: smart 650 pár éves akkuval 15k)

Bocs hogy belerontottam a bizniszedbe, sok szerencsét.

HP+

snowkid16
Ebben nem vagyok szakértõ, de ez akkor jó lesz? Sose volt nekem szünetmentestápegységem! Köszi a linket elmentem...

Solten

Saor Alba

snowkid16
Néha felmerül bennem a kérdés, hogy vajon miért nem olvassák az eslõ mondatot félig. Viszonylag OLCSÓ!-t írtam, nem gagyit. A viszonylag olcsón azt értem, hogy nem valami 50E forintos stb. Köszönöm.

snowkid16
Na jó a gépem, nVidia 9600GT 512 Mb, Asus M2V SE alaplap. Proci AMD athlon 64 6000+, és egy 500W-os 12 cm-es tápegység. Na ehhez kéne nekem egy jó üzemszünet tápegység, nem kell húde drága, de nem fogok gagyit venni, ezért kell akkus stb. ami jól bírja.

Lteebee
Néha felmerül bennem a kérdés, hogy vajon mennyiért vesznek tápot, akik sajnálnak párezerrel többet egy rendes UPS-re.

És mit kezd valaki 15-ért egy akku nélküli AP1000-essel?
Abba szvsz kell legalább 2db 12V/12Ah akku.
Ha nem fullgagyit veszel bele, az is egy 10-es legalább.

snowkid16
O.o valaki tudna ajánlani, egy jó, megbízható, viszonlag olcsó üzemszünet táegységet? Fontos, mert a legutóbbi áramszünetkor a gépem 2 napig stikis volt (nem nyomta F8-t XD). Köszönöm

Én is beszoptam ezzel, vettem egy Powercom Black Knightot, ami állítólag jó, meg van egy CoolerMaster RealPower 450 (régebben ezzel teszteltek a PH-n), majd újabban 850-es tápom, ami szintén nem szar, és mégse ér szart se. Jön az áramszünet, simán lekapcsol és ennyi.

JBQA!

Egyszerûbb venni egy használt APC smart szünetmentest. Valódi szinuszos, ezek elnyûhetetlen darabok, viszonylag olcsón is vehetsz nagy teljesítményût, 15k körül már kaphatsz 1000VA akku nélkülit.

HP+

Lteebee
Én ezt próbálnám ki.
Ugyanazt tudja, csak jobb a szoftvere és kedvezõbb az árfekvése is.

ivjoe
Szóval akkor ha vennék egy ilyet, akkor nem árt ha kicsit túlméretezem és imádkozom, hogy a coolinkem és mondjuk ez szeressék egymást?
Lteebee
Ez azért van, mert csak a legretkebb aktív pfc-s tápk igényelnek valódi szinusz kimeneti jelalakot az UPS-tõl.

Rengeteg PC Planetet, Alfát meg Syncrot adunk el és nem nagyon lázadnak a vevõk, szal vagy senkinek nincs aktív pfc-je, vagy továbbra is csak a delta gyártmányúak a szarosak.

ivjoe
Szóval akkor vagy vegyek passzív pfc-s tápot, vagy mondjak le az ups-rõl és szitkozódjak, h egy szaros szinuszjelet nem tudnak csinálni? 😞

Mondjuk kétlem, hogy nem tudatos lenne, az újabb tápok, ha jól tévedek mind aktív pfc-sek, a neten pedig sehol, ahol ups-t árulnak, nem láttam olyat, hogy hülyegyerek, ez kváziszinusz, ilyet nevegyél, ha aktív pfc-d van. Sõt még a gyártó oldalán sincs írva, hogy milyen a kimeneti jelalak. 😊
Lteebee
A helyzet az, hogy egy szinuszos kimenetû UPS 40-50 ropinál indul újonnan.
Ha apc-t veszel, még ennél is több.

ivjoe
Addig én is eljutottam, hogy 350W alatt kell lennie, eléggé alatta.
Ezért írtam egy 210 és egy 240W-os UPC-t. A fogyasztó tényezõket csak azért írtam ide, mert lehet valaki azt mondja, hogy hülye vagy ez simán 250W. Én 200-ra tippeltem, de nem tudom kimérni. 😊
Flamer
akkor gyiknak irtadle mivan a gépedbe bazge ! 😄

http://loal.atw.hu

ivjoe
Hát nemmondod? 😄DD
Flamer
- Coolink AP-400DX (A/PFC) 350W és aktív PFC-s.

ez az egész gépedben lévõ cuccokat szabja.. max 350-ert vehet fel a tápod akármennyi cucc van benne.. szoval a vinyokat meg ijeneket simán kihagyhatod. de amikor én voltam érdeklõdni ezügybe aszonták kb 200W-ot eszik a táp ugy mindennel ami fut a gépbe.

a pfc miatt szopóka az egész. én amitt szoptam be :|

ivjoe
Szeretnék egy UPS-t beszerezni, viszont gondban vagyok a méretezéssel és az UPS kimeneti jelalakjával.

Csak a gép és a monitor lenne rajta, ami így néz ki:

- 17" TFT, névleges teljesítmény: 55W
- Coolink AP-400DX (A/PFC) 350W és aktív PFC-s.
- P4 3.0 CPU
- 2x512MB RAM
- Ati 9600 (kicsi, nem kell neki külsõ tápáram)
- 1 sima SATA-s vinyó
- 2 optikai meghajtó
- 1 hangkártya
- 2 Wifi kártya

Nem kell hosszabb üzem idõ, 5 perc elég, hogy mentsek ha kell és lekapcsoljon a gép.

Kérdés, hogy õk ezt menyire bírnák:
- APC Back-UPS CS 350VA/210W
- APC Back-UPS ES 400VA/240W

Illetve a kimeneti jelalakjuk milyen, mert azt nem találtam, és nem szeretnék négyszögjelet a tápomra tenni az aktív PFC miatt.
Flamer
elel. demár késõ .C a tápom új volt ahhoz amit szerettem volna.