Szünetmentes áramforrások (UPS-ek)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Elég rég foglalkoztam már APC-kkel, de valszeg valami alap szoftveres kommunikáció elvárható ettõl is.
Magyarország! Ne feledd halottaidat, mint vádlók élnek ők.
ez megfelelõ arra, hogy lekapcsolja a gépet ha nem jön vissza az áram?
meg beállítható az idõ?
a kérdés azértvan mert egy weblapon ottvan hogy usb-n kommunikál a géppel, még egy másik weblapon az van hogy nincs kommunikáció a géppel.
telefonálgattma is és telefonba is ilyen infokat kaptam.
ha kommunikál akkor gondolom powerchute szoftver és akkor beállitható az idõ is ugye?:o
htx elõreis
http://loal.atw.hu
Ha nem használod ki a 650W-ot, talán elég, de az UPS-nek kéne nagyobb teljesítményûnek lenni, nem a tápnak.
Kérdés, hogy az eszközödnek megfelel-e egy ilyen négyszögjel-kimenetû eszköz.
Milyen szünetmentes tápot ajánlanátok hozzá (esetleg minél olcsóbban)?
Tudom, hogy számítógépek esetében ezek az UPS-ek alap változatai kb. negyedóra áthidalására képesek. De mondjuk mennyivel nõne ez az idõ a fenti paraméterekkel rendelkezõ eszköz esetében?
(Elektrotechnikához nem nagyon értek, ezért kérdezõsködöm.)
ibrik játékmagyarítás oldala: http://ibrik.atw.hu
A weboldalon találsz elérhetõséget is.
Vannak viszonteladók, de ha valóban tesztelni is szeretnél, jelentkezz e-mailben, vagy telefonon!
Egyébként ez mit jelent "PWM szimulált szinusz"?
Egyáltalán mi a különbség a különbözõ színusz variációk között?Amit tudok róla az nagyon kevés :-((.
http://silkiehun.atw.hu/
Ha vissza tudod csinálni a dolgot valamilyen formában, pl. veszel az adott boltból valamit, ami kellhet neked és az nem UPS, akkor nálunk kipróbálhatsz pár szünetmentest, megnézheted, milyen az igazi szoftveres kommunikáció, stb.
Ár-arány összehasonlításról csak annyit hogy amíg 20-25 ezerért kapsz egy mínõségi márkás tápot (Chieftec,FSP)amit bármilyen konfig alá odatehetsz addig szünetmentesbõl nem biztos hogy megkapod ugyanezt elfogadható áron.A tápot a gépembe 12 ezer ft-ért vettem és azthiszem jól választottam mert nincs vele semmi gondom.Én úgy gondoltam hogy 30-35 ezerbõl megvan az UPS meglehet nagyon mellényúltam az infosec-el és az APC árakat nézegetve eléggé elszomorodtam az árakon.
Ha tudsz venni hétezer forint helyett húszezerért is tápot-t, akkor nem biztos, hogy a legolcsóbb UPS-t kéne keresned ezek védelmére.
Mennyibe került a videokártyád, a procid, a ramod, a ház?
Nálunk 29300 + sarcba kerül kábé egy 800-as, ami 480W-ot tud.
Õszintén szólva még nem láttam pécét, amihez kevés lett volna.
www.formula-ups.hu
Nekem az egy hetes gépemben ment tönkre nemrég az alaplap valami feszültségingadozáskor,ez vitt rá hogy vegyek egy szünetmentest.
Lehet hogy rosszul gondolom de szerintem a ma új alkatrészekbõl összerakott gépek nagy része aktív pfc-s tápegységekkel van összerakva (nem a házakhoz adott 350wattos kenyérpirítókra gondolok)ajánlatos egy jobb minõségû tápot venni hozzá mert ezzel is próbál az ember a dolgok elé menni.Ezek után elgondolkodtató hogy miért nem kapható megfizethetõ áron olyan UPS ami elérhetõ a magamfaja ember számára és nem kell válogatni hogy milyen is kell az én tápegységemhez???Vagy csak üzletpolitika az egész...
25 ezer bruttó volt az infosec UPS.
APC 750VA-tõl indítja a szinuszt.
Megjegyzem, a 620-as alig tud 450W-ot, szal még annyira sem lenne elég, mint az elõzõ 800-as.
A 25 000 az nettó ár, vagy bruttó?
Az 500-as 300W-ot tud, a 650-es 325-öt, a 800-as 480W, az 1000-es meg 500W.
LOL gyártó.
Ha valóban szinuszos, akkor simán sine wave, vagy true sine wave az írás általában.
Drága volt? Hol vetted?
Output form:Modified sine wave...
Tehát ha jól gondolom akkor csakis az lehet hogy nem tudja ellátni a gépemet aksiról a szünetmentes,480W teljesítményt írtak rá...
A Konfigom ---> Gigabyte 965P-DS3 alaplap,Intel Core 2 Duo E6700 2,66GHz proci,2x1 gb 800mhz kingston RAM,EN8800gts 640 mb videokari,3db SATA+1db IDE HDD,Pio DVD író,viewsonic 19 colos tft monitor,ASUS Atlas A-45GA 450W táp.
Azóta kérdezgettem több helyen is hátha megtalálom a megoldást.
Arra jutottam hogy 2 magyarázata van
1.aktív PFC vezérlõs ASUS táp - kvázi szinuszos kimenetû szünetmentes nem komálja egymást.
2.gyenge a szünetmentes a konfigomhoz.
Szinusos kimenetû tápot ajánlanak hozzá amivel nem fog ütközni a táp (már amennyiben tényleg az a gond).
Szóval most ott tartok hogy visszaviszem a szünetmentest a boltba és kicseréltetem,csak azt nem tudom egyenlõre hogy milyet kérjek helyette???
Valami elfogadható okos ötletet vagy tippet elfogadok bárkitõl :-)).
Ha nincs áramszünet, úgyis csak tölt, nem merít.
Ha nem fullgagyi, úgyis védi az aksiját mélykisülés ellen.
erre nem tudok mit mondani.
Van, aki azt mondja, rendszeresen le kell meríteni, mások helyett ez nem fontos.
Évente egy, max két alkalommal érdemes lehet lemeríteni.
Hosszú áramszünetnél ha van rá lehetõség, némítsd le a csipogást, ha nem lehet és zavar, kapcsold ki!
De az Én esetembe ezekre tudsz adni valami tippet !?
Egy közepes árú szünetmentesnél alap a felügyeleti szoftver, amit vagy USB-n, vagy RS232-n menedzselsz.
Azt kell elképzelned, hogy beállítod, hogy 4 perc áramszünet után állítsa le a rendszeredet, majd ha a cellafeszültség elér egy kritikus szintet, pl. 2,11V, akkor állítsa le magát és vegye el a kimenetet.
A normál betáp visszaállását követõen x perccel pedig kapcsoljon be és adja ki a kimenetet, így a számítógép is újra tud indulni.
De egy ilyen "drága" UPS-t meg tudsz szólítani távolról is és onnan is irányíthatod.
Ez persze leginkább szervereknél, kiemelt munkaállomásoknál lehet izgi, vagy magas rendelkezésre állást igénylõ gépeknél.
16-17e + ÁFÁ-tól indul az ilyesmi kisker áron.
- Teljesen megvárni, hogy lemerüljön! (ilyenkor egyfolytába sípol)
- Vagy kikapcsolni!
Egy észrevétel:
Normál módnál benyomva kell tartani gombot míg Bi...Bi-Bi hang van.
Takarékos módnál 3 másodpercnél rövidebb ideig, de szerintem akkor is ugyan az a Bi...Bi-Bi hang van.
Érdekekes!
Ha az új állapothoz képest drasztikusan csökken az aksi teljesítménye, akkor cseréld ki, és nézd át az elektronikát is. "
Ez így rendben lenne ???
Nincs komunikációs port rajta, tehát így Pc-n nem tudom így nézni.
(Ha jol értelmezem kérdésed, de asszem jól.)
Vagy lehet ?
Olyasmit találtam, hogy ha nagyon van terhelve a Szünetmentes táp az eszközöktõl folyamatos sípolással jelzi, vagy ilyesmi. Így nincs probléma.(a + Modem adpter miatt írom)
Azokkal lehet mérni a fogyasztást.
Na most kicsit át dugdostam a dolgokat, hogy csak s Szünetmentes táp legyen állandó forráson.
Úgy jött ki lépés, hogy a Modem adapter(12v) is a Szünetmentes táphoz került.({Fali ajzatból Tulfesz védelmi elosztó/ba 1-2 dolog +/ abba Szünetmentes táp}ból kapcsolós elosztóba PC + Monitor + Modem adapter.) Ez így sokat nem zavar, igaz (mármint a Modem adapter)???
És akkor így Szünetmente táp kimenetét kapcsolom le, Így az eszközök nem lesznek áram alat, csak a Szünetmentes táp.
Mielött írtam ide, gondolkodtam, hogy nyitok egy Szünetmentes tápok témát.
Igen ez tökéletes lenne: Szünetmentes áramforrások (UPS-ek)
Köszönök mindent !!!
Az aksit meg szard le, 2000 forint ey 7/12-es.
Ha szarul mennek a dolgok, 2-3 évente kicseréled.
De Én éjjelre kikapcsolnám !
Az ára: 10500 Ft.
"Már csak az érdekel, hogy melyiket ajánlatos használni az élettartalmát tekintve, vagy mindegy? (takarékos, normál) üzemmódot !!!
Normál üzemmódnál olyasmit ír: Ha a terhelés nem haladja meg a 15W-ot, használja ezt az üzemódot. ->
Tehát akkor "nagy", asztali gépeknél ne ezt használja az ember! Jól értem?"
Kibírhat 5 évet az aksi, de a kapacitása nagyon lecsökken addigra.
Én azt mondom, legyen csak szépen bekapcsolva állandóan.
Egy normális UPS akkutöltése maximum az öszteljesítmény 10%-a, ami így a lemerült akku gyorstöltésekor legfeljebb 35W(már ha ez tud 350W-ot...).
Megmondod mennyibe került?
Az 1 év gar. elég szánalmas, nem is gondoltam, hogy ad még valaki ilyen keveset.
Link valamiért nem egészen jó.
Asszem ilyet vettem. Na itt van:
Nekem csak itthoni használatra kellett (nem munka) valami. Mert már nagyon idegesített, hogy nagyobb szélnél, viharnál áram ingadozás -> gép újra indulások.
Amúgy amit tudvi akartam, megvan egy része: kevesebb 220-at egyen, akkor Green mód, és ha folyamatosan töltse az aksikat is, akkor normal mód. a másik kettõ arra való, ha nincs 230, és aksiról indít.
Már csak az érdekel, hogy melyiket ajánlatos használni az élettartalmát tekintve, vagy mindegy? (takarékos, normál)
Normál üzemmódnál olyasmit ír: Ha a terhelés nem haladja meg a 15W-ot, használja ezt az üzemódot. ->
Tehát akkor "nagy", asztali gépeknél ne ezt használja az ember! Jól értem?
Boltos azt mondta, hogy akár 5 évet is elmegy.
Ebbe kicsit kételkedek. Ahogy hallottam 2-3 év, nem!
Kb.: napi 8-10 órát lesz használva, ez így számít? Így kitart 2-3 évig?
Ha nem mindig használom, mert csak nagy szélbe, viharba vannak problémák(áram ingadozás).
Akkor növelem az élettartalmát jelentõsen?
(Végülis az állásba is tönkremehet egy normál akumlátor, nem! Vagy, hogy van ez!)
www.kellytech.hu/dynamic/termekismerteto_elem_file_2.doc
Õk asszem, PCM-et árulnak.
Oda, ahol nem okoz nagy anygi veszteséget egy adatvesztés, jó is lehet.
A rendszeremet nem bíznám rá😊
Egyáltalán minek UPS-re dugni egy notebookot?
Nem valami kínai cucc ez?
AEC, PCM, Centralion, Kstar, East...?
Vettem egy ilyesmi szünetmentes tápot.
Lehet béna kérdés, de:
Melyik üzemmódba ajánlatos használnom ???
(Sz.gép 400w Táp + 17' Lg flatron ez T710PH monitor)
Használatával kapcsolatos tippeket, tanácsokat szívesen fogadok !!!
(Kezdõ vagyok e téren.)
Köszi !
No good deed goes unpunished, outlander. - Azura
Új akkuk legyenek benne és legyen hozzá com-kábel!
már megint 10 percenként elmegy az áram, és unom már nagyon (démász sux). eddig is terveztem, de most megvan az elhatározás: kellene egy ups.
amire:
- ált. az áramkimaradás csak 1 (max pár) másodperc, szóval nem kell vmi bika cucc. annyit kellene bírnia, amíg lelövöm (lelövi ld lejjebb) a progikat és a wint.
- viszont örülnék, ha lenne vmi kommunikáció a géppel, és ha nagyon nem akar visszajönni az áram, lelövi azt (neadj' isten újraindítja, amikor visszajött).
lehet, hogy ilyen nincs is, lehet, hogy mindegyiknél alap. a legújabb ups amivel közelebbrõl találkoztam, 10 és fél éves, szóval fogalmatlan vagyok.
tippek? márka/típus? mire figyeljek? tudja a fentieket és legyen occsó 8)
köszi,
g
No good deed goes unpunished, outlander. - Azura
Akkor meg kell kérdeznem a szervizeseket.
Szeretnénk, ha kommunikálna xp-vel.
Ötlet?
az más kérdés hogy hosszútávon ezt az ups lemeritése nem szerecsés
http://s2b-hu.ikariam.gameforge.com/reg.php?fh=400ce81271ab4218ebc88d115104c2f1