AVAST! Antivirus

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

IP OK, Alapértelmezett átjrárónál felkiáltójel. Ezt írja: úgy tûnik nem mûködik.
A messengernek van beépített diagnosztikai része. Fenti menübõl "Eszközök -> Beállítások" majd a bal oldali listán a "Kapcsolat"-ra kattints. Nézzél körül azon a részen. Próbáld ki a kapcsolat hibaelhárítót.

Windows telepítése SATA merevlemezre

XP téren még itt is körülnézhetsz.

slime001
Hmmm ez valóban egy "tûzfal féleség"<#vigyor>...

AVIRA - \"More than security.\"

Nekem elméleti szinten a laptop megfelelõ rivere megvan, de NLiteal mégsemjött össze. A driver teleptése ugye USB-s floppy drivról is megoldható? Mert akkor veszek egyet. Úgyis jó lenne az asztali gépemhez is.

MSn: Kivettem de semmi. Ugyanaz. Pedig kapcsolatot is bontottam, újra be, de semmi 😞. Azokat az oldalat lestem, egyik rt egy dll-s dolgot, egyik dll hiányzott, leszedtem, bedobtam system32-be, megint lefuttattam a nevét, de ugyanúgy nem találta... anyucikád mondom. WinFosh...
Bemásolom ide az avast! idevágó leírását:
*Hálózatvédelem - kiszolgáló beállítások:
A Hálózatvédelem kiszolgáló, megvédi a számítógépét az Internetes férgek támadásai ellen. A mûködése hasonlatos egy tûzfaléhoz, mindamellett teljesen nem helyettesítheti azt. A Hálózatvédelem, nem igényel semmiféle felhasználói beavatkozást.
Figyelem: Ez a rezidens kiszolgáló, csak Windows NT, 2000, XP, 2003, Vista és 2008 rendszerek alatt érhetõ el.

Normál. Ez a kiszolgáló nem igényel semmiféle beállítást.
Magas. Ez a kiszolgáló nem igényel semmiféle beállítást.
------------------------------
*Rezidens védelem: Hálózatvédelem - Beállítások
Figyelmeztetõ üzenetek mutatása. Amikor ez az opció be van kapcsolva, az avast! egy figyelmeztetõ üzenetet jelenít meg a rendszerterületen (a rendszer óra felett), minden internetes féregtámadás észlelése esetén.
Naplózás. Minden támadás bejegyzésre kerül egy naplófájlba, amelyben ellenõrizheti az elõzményeket, a támadás gyakoriságát, stb. A legutóbb észlelt támadások a következõ oldalon jeleníthetõk meg, Legutóbbi támadások

Az EREDET Könyve; idézetek: &#8222;Áldott legyen az Ory. Az Ory hatalmas.&#8221; &#8222;Ne félj az Orytól és hidd az Ory igazságát.

slime001
Ez a hálózatvédelem micsoda? Régen használtam Avastot akkor én is láttam benne. Arra gondoltam, hogy a helyi hálózat fájlvédelmét biztosítja, de többen itt valami tûzfalról beszélnek. Felvilágosítana valaki? <#confused>

Airbus A380
Azért arra ne bizd a védelmet az az elsõ amit én kikapcsoltam.

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

slime001
Védi a hálózatot! De tûzfalhoz nincs sok köze!

Javítsatok ki, ... a hálózat védelem akkor mire van az avastba?

slime001
Nincs benne!

Hol van ez a tûzfal féleség az avastban? Eddig nem is tudtam róla.

Az EREDET Könyve; idézetek: &#8222;Áldott legyen az Ory. Az Ory hatalmas.&#8221; &#8222;Ne félj az Orytól és hidd az Ory igazságát.

Airbus A380
Van tûzfal féleség az avastba is. Azt kikapcsoltad ?

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

Kín-keservesen sikerült csak összevadásznom a drivereket a laptophoz, utánna még egy sata drivert *a gyártó weboldalán nem volt, máshonnan kelett!*, de sajnos az nem volt jó. Remélem, hogy te több sikerrel jársz, és megtalálod a gyártó webhelyén a megfelelõ sata drivert.

Most ugye akkor Vistád van? Megpróbálhatod a tálcán kattints job gombval a kis "a" ikonra majd a (két lehetõség):

1) "Állandó védelem kezelése" menüpontra. Megnyílik egy ablak, ha bal felén nem látsz egy listát akkor az ablak alján kattints a "Rézsletek... >>" gombra. Keresd meg az "Azonnali üzenetküldés" opciót, katt rá és utánna kattints a "Leállítás" gombra.

2) "Kiszolgáló leállítása" ezután válasszad ki az "Azonnali üzenetküldés" opciót.

Ha nem segít, még meg nézheted ezeket az oldalakat:
http://messenger-support.spaces.live.com/
http://msn-errors.blogspot.com/

Igen, éppen ez a bajom, hogy sata gondok vannak. Elméletileg NLiteal kell a drivert beépteni a telepítõbe, meg is tettük, SP3-ba (aminek elméletileg alapból nem kellene gondnak lennie), de semmi javulás. Egyébként laptopnál USB-s floppy driveal ugyanúgy eljátszahtó lenne?

Tûzfalas probléma? Nos nekem vaston és Windows Tûzfalon kvülmás nincs a gépen 😊. Windows tûzfalat kikapcsoltam de úgy sem mûködött. Avaston belül még mit állthatnék? Valami módja még van, hogy biztonságossá tegyem a Liveot az Avast számára?
A Vistát XP-re cserélnémhez ... még mielõtt belekezdenél az XP telepítésbe nézesd vagy nézd meg, hogy nem-e szükséges sata driver. Pl. XP telepítõrõl bebootolsz, és ha azt írja, hogy nem található háttértároló akkor biztos szükséged lesz sata driverre. Talán van valakinek jobb ötlete is itten, szóval asztali számítógép lenne csak felmásolnád egy flopyra és XP telepítéskor betöltöd ... laptopon nem tudom, úgy értem mivel laptopoknál nincsen floppy meghajtó csak külsõ USB-s.
Amúgy mit csinál a Windows Live (messenger), szerintem ez inkább tûzfallal kapcsolatos probléma (nem beépített windows-os, úgy gondolom), mert tegnap elõtt telepítettem xp prot rá többekközött live messengert és minden gond nélkül mûködik ... igen avastot is 😊 .

Sziasztok!
Olyan gondom lenne, hogy nem megy az MSN Liveom. Legújabb verió, tehát ezzel nem lehet baj. A dll-es ötleteket próbáltam, de azok után, hogy a Trillian sem megy nagyon az Avastra gyanakszok, pedig a kizárásokban az elérését az MSN-ek be is álltottam. Valaki tudna még más ötletet adni?
Ui: VISTA van a laptopon, ha ez esetleg jelent valamit... (ha valaki megmondja, hogy kellene rá XP-t varázsolni, azt is megköszönném 😊)
Airbus A380
Sejtem meik fórum ez a nod partneres -. kész csida hogy van avast topikjuk,,,,, (ha jóra gondolok)

Airbus A380
Ezek semmivel sem tudnak többet az avastnál.

A nod egészen biztos nem .

Hat igen, olyankor aztan jol letudjak szolni az embert. Tudjuk, hogy nincsen egyforma antivir progi, mindegyik mas teren jeleskedik.
Ugy mondanam, hogy az egyik jon, a masik megy. Teljesen egyetertek veled.

Jobb, nem jobb, nem ez dönti el. Szerintem inkább az, hogy mennyire hatékony a védelem ha internetezel. (nem a teszteken elért eredmény a fontos) Baráti körben sokféle antivirus szoftvert használunk, így van némi tapasztalatom ezekkel. Jó mindegyik csak a felhasználó a gyenge köztük. Én AVAST!-ot használok, nekem arra amire kell évek óta megfelelt eddig. Ha majd beszed majd esetleg egy olyan virust vagy fertõzést amivel nem bodogulok, akkor felteszek helyette másikat. Leírtam már egy másik fórumon is ezt a történetet - most megosztom veletek - de bizony kaptam azonnal a figyelmeztetést, hogy a NOD-ról ne írjak ilyeneket, mert a NOD nagyon jó meg ez lehetetlen satöbbi satöbbi... A történet annyi, hogy a barátom - NOD elõfizetõ évek óta - beszedett tavasszal egy VIRTUMONDE.EXE fertõzést és sehogyan sem tudtuk leszedni. NOD csökkentett módban, rendszer-visszaállítás kikapcsolva de így sem sikerült. Feltettük az AVAST!-ot és az a Boot-idejû kereséssel azonnal leszedte. Ezzel nem a NOD-ot akarnám leminõsíteni, sem pedig az AVAST!-ot dícsérni, csak ott abban a Fórumban ezt leírtam mint tapasztalatomat hátha másnak is segítek. Nos erre (mert a Sicontact az egyik partnerük) kaptam aztán a megjegyzéseket moderátoroktól és a Fórumgazdától is de rendesen.
Bocsi érte, ha kicsit eltérve nem teljesen a témába vágott a hozzászólásom.

slime001
Maradjunk annyiba, hogy a Nod-nál azért nem jobb!😊

nesto
avasttal semmi gond nincs. ha megakad az egér akkor az a winfos hibája lesz. évek óta használom, kb 2éve tértem át a nod-ról erre. azthittem a nodnál semmi sem lehet egyszerûbb és jobb, de tévedtem. nekem soha semmi bajom nem volt az avasttal

lck
Akkor valószínûleg a többivel sem lenne...
Egyébként meg biztos van jobb is, de igen is rendes vírusirtó.
desigo
Avasttal évek óta nem volt vírusom...
ingyenes nincs vele szenvedés...
slime001
Akkor itt az ideje, hogy használj valami rendes vírusirtót!😊 Pl: Nod32, Avira, Kaspersky!

desigo
de évek óta használom és még nem volt vele gond
újrarakott xpn most jelentkezett...
Az avast egyik modulja magas prioritáson fut (ezért is töröltem a fenébe), szerintem az okozza
desigo
amikor az Avast ikon forog a tálcán akkor idõnként megakasztja az egeret.
Mitõl lehet ez? Eddig sosem csinálta...
Ha kikapcsolom az Avastot akkor megszûnik ez...
Airbus A380
Akkor jó virusnak lenni a gépeden. <#mf2>

Az is soká tart😄 Már próbáltam.
Airbus A380
Sokan menettetik a gépüket éjjel nappal.... (én nem). Amúgy meg akkor keress online keresõvel kaspersky vagy nod32.

Éjszakára....
Bill Gates talán éjszakára csak ezért bekapcsolva hagyja a gépét.
slime001
Grahhgrggg uffff! Mármint, hogy a Nod32 jobb^^

slime001
Szerintem is^^

Airbus A380
Sokak szherint jobb mint a nod32 😉

Airbus A380
De könnyû kiszámolni kb 7 óra 😊

Airbus A380
Sokan éjszakára vagy ilyesmi inditják be nagyobb gépen.

overlocker
Sztem akinek ingyenes irot kell annak ez a lgjobb megoldás

Nézegettem az Avastot, és úgy tûnt, hogy ... ugye ahogy természetes, gyors gépen gyorsabban fut végig a teszt mint egy lasabb szgépen. Ez logikus is.

???. Ne szívass már. Hát akkor az én 70 GB-mmel mennyi idõ alatt végez?
Airbus A380
Mai teljesitmény. Teljes méret: 11,3 GB : Futott 1 óra(ák), 8 perc(ek), 54 másodperc(ek)
*

Airbus A380
Én ilyenkor kérek 1 újjat 😉

Airbus A380
A két utolsó verzió nálam 2 nap eltéréssel jött . Talán alwilék csesztek el valamit és azér nem volt jó neked.

Hmm...kedvet kaptam most én is az avasthoz...elõ kaparom a licenc kulcsomat hozzá <#vigyor>
nesto
frissítést jelzett nekem ma is. a nemrég említett problémám megoldódott egy restart után. szóval frissítés: elõzõ verzió: 4.8.1169, frissített verzió: 4.8.1201

Airbus A380
Elvileg lellenõriz minden bejövõ fájlt tehát azt is.....

Airbus A380
Elõsször is szedd le és telepisd ujra. Hátha észheztér.

Hogy kell az Avast!nak elmagyarázni, hogy FIGYELJE AZ UTORRENTET!!!!!!!!!
És ne felejtse el az OK MEGNYOMÁSA után se.
nesto
valaki tudna segíteni? Azt írja a program ha elindítom hogy "ismeretlen hiba. Az alkalmazás nem tudta betölteni a skint. Sikertelen "usigetskin" függvény. Ok?. Ha leokézom kilép. Skin miatt nem tudnám használni a programot? Most mit tegyek?

Airbus A380
A viruskeresési idõt felturbózhaznák picit.