SG: Budapest Connection

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PyRex
lol, szerintem elírta, az a 2. kerületben van (egy "köpésre" tõlem kb.)

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

BiG G
Végülis igen :) A két kerület szomszédos amúgy, az is lehet hogy az utca egyikben kezdõdik és a másikban végzõdik.

http://flickr.com/gergokiss/ BF3: [KCLE]gergeoux

Tarajos Sül
oks köszi

szerintem jól értettem
végülis csak egy számot tévedett az "eggyest" :DDD
BiG G
Két Gyorskocsi utca van Budapesten, az egyik az I., a másik a II. kerületben. A börtön a II. kerületiben van, szóval a csaj vagy nem tudja hogy melyik kerületben lakik, vagy te értetted félre õt.

Tarajos Sül
Hi

Nem vagyok pesti,uh kérdezném,hogy a gyorskocsi utcai börtön a gyorskocsi utcában van?
mert eggyik csaj mondta nekem,hogy a 12. kerben lakik a gyorskocsi utcai börtönnel szemben
holott a gyorskocsi utca nem a 12. kerben található
Kit--Kat
Hát igen, sok házba bekéne szállnia az önkormányzatnak, mert az õ érdeke (is) a szép arculat megteremtése.

\"akkor még bámultam a felnõtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

igazából hogy a kis utcákban mi van az egy dolog: csendesebb --> jobb ott lakni --> szebb házak
de ahol forgalmas ott legtöbb irodának használja a lakást vagy öreg lakik, kevés pénzzel --> lepusztult

ezzel csak annyi a gond hogy sok százezren mind a lepukkadt házak között közlekedünk/élünk --> lehúzza az ember hangulatát a látvány

legalább a fõ közlekedési útvonalakon lehetne valamit tenni

Synit HUN
Nahát de sokan vagyunk 18-ból ejj.

Okos ember hülyéskedik, hülye ember okoskodik. Ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz a szintjükre ott meg legyõznek a rutinjukkal. Szükséges, általános jelenség.

John Cena
Újpestiek vannak?:)

L2 | LvL 70 SPS | NobleSoul

Flórián környékérõl van vki??

Kit--Kat
Elõször is én is renovált 100+ éves társasházban laktam. Persze nem ilyen gangos 8ker style, annó jómóduaknak épült.
Nézz körül az igazi belvárosban, az 5. kerben.
Vagy Újlipótvárosban, bár az már nem is belváros.

\"akkor még bámultam a felnõtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

nem tudom te merre látsz olyanokat

Kit--Kat
Belvárosban 1-2 kivételtõl eltekintve szép, renovált házak vannak.

Budapestre így is többet költenek mint vidékre, bár egyes dolgok vidéken drágábbak

az a gond hogy a régi körfolyósós bérházakat ált. öreg, csóró emberek lakják
ami mondjuk nem meglepõ mert akinek pénze, kisgyereke van, az élhetõbb környezetbe költözik
szal, ez egy ördögi kör
aztán úgy lepukkannak a mûemlék házak hogy idõ után életveszélyes lesz, és idõvel mindet lebontják, mert a telek ár többszöröse a ház értékének,
majd építenek egy modern üveg-acél házat és Budapest karakteres arculata megszûnik

de hogy a vidékiek is érezzenek valamit: a pályaudvarokat is normálisan felújíthatnák, persze a jelenlegi tré helyzetben ez az utolsó

Z
Leginkább, de a szigorúan vett belvároson kívül majdnem egész Bp levegõje ocsmány. Sétáltál már nap közben a Hungárián, a Flórián téren, de még a budai részek sem túl kellemesek, Moszkva tér, Széna tér, Köki, Határ út, ezek mind katasztrofálisak. Pedig mivel a gyárakat, üzemeket nem igazán lehet leállítani, az egyetlen megoldás az lenne, ha valamilyen úton az autók számát csökkentenék. Vagy a hibrideket nagyon meg kéne támogani. A rosszabb EURO normás autók tulajaival többet fizettetni. Metróvégállomásokkal valahogy szinkronba hozni az elõvárosi vasutakat, nagy parkolókat létesíteni, aki leteszi az autót, annak BKV bérlet kedvezményt adni, stb. Ezeket kéne.

Tiszta aluljárót is elfogadnám, meg jobb a közbiztonságot is.

Az omladozó házakkal kapcsolatban: vagy a Balaton, vagy a Stollár Béla utcában láttam A4-es papírra nyomtatva a falon ilyesmi feliratot: kérem vegye figyelembe, hogy a vakolat leomolhat. Ha ide parkol, akkor a saját felelõsségére teszi. A ház nem vállal felelõsséget, ha valakinek az autója a lehulló vakolat miatt megsérül.

Na azért ez kemény. És mi van, ha nem az autó sérül meg, hanem épp kiszáll egy anyuka a kocsiból, kiveszi a gyerekülésbõl a kisgyereket, azt' agyoncsapja egy fél kilós lehulló vakolatdarab?

Azért nehogy már a Kispiripócsról származó özvegy Kovács Józsefné fizesse a leromlott állapotú ház helyrehozatalát. Ha az õ családi háza gyenge állapotú lesz, akkor abba egy budapesti lakos sem tesz egy fityinget sem. Legyen csak kötelezve arra, hogy helyrehozassák, arra van a közösktg.

Azért messze nem minden szakadt a városban, sok szép hely is van. De valóban nagyon sok a rossz állapotú épület, tér, útburkolat, stb. És aki itt lakik, annak már inkább az tûnik fel, mint a szép részek. :)

Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.

szmog leginkább a belvárosban élõket érinti, bár napközben én is szívok eleget, de kevesebb autó nem lesz, mondjuk körgyûrû elkészülhetne már

valami egyéb tisztító tüntetés is lehetne, mondjuk "tiszta aluljárót!", "kevesebb koldust!", stb.

meg az omladozó házak lakóit kötelezném arra hogy tatarozzák a homlokzatot, vagy fizesse Budapest vagy az állam, bánom is én ki
járok a városban és az élettõl is elmegy a kedvem, komolyan mondom annyira szakadt itt minden nem is tudom hogy állnak/mûködnek még

Z
A hétvégén volt egy STOP SZMOG nevû tüntetés a város erõsen szennyezett levegõje ellen.

Rengeteg területen volna mit tenni a várossal. Kár, hogy a 4-es metró építésére szórják el feleslegesen a legtöbb pénzt.

Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.

erre tippeltem én is, csak ha tönkremegy, akkor miért nincs helyette új üzlet?
bár talán nem meglepõ, omladozó házak, graffiti, kosz, mocsok, nyáron a nyakadba ömlik a légkondik vize, szmog, zaj
plázában pedig szép burkolatok, nagyobb tisztaság, stb.

valamit kellene kezdeni a belvárossal, engem nagyon irritál, hogy szarnak a városvezetõk Budapest arculatára
hogy nincs egy rohadt tér ahova leülhetnél nyugiban, stb
legalább azokat a helyeket tartanák tisztán ahol sok ember megfordul...
de csak álom

BiG G
mert az utóbbi években felhúztak pár bevásárlóközpontot és vagy beköltöztek vagy tönkrementek

Picar77
mert túl sok egyforma van és egymást viszik csödbe talán azért :S
de elég hülyén nézz ki igy az tény :D

()() (^^)

nem értem belvárosban miért van bezárva kb. minden 5. üzlet
errõl kinek mi a véleménye?

Picar77
I :DD

()() (^^)

boyscout
ahah :| nyáron lehetett volna.. :Cc

nincsojanom

Darth Sith
II. ker rulz <#vigyor1>

Nem a lényeg, hanem a fontos!

Z
Szigeti Sportvarázs zajlik a Margit-szigeten a hétvégén. Ma kezdõdött. Holnap ki is megyek. <#eljen>

CheAteR88
jártunk?

\"Inkább veszítsünk tisztességesen, mint hogy csalással nyerjünk.\"(Szophoklész)

Z
Szoktatok még talira járni?

boyscout
yááy :|

nincsojanom

BiG G
persze csak a XVIII után <#gonosz1>

CheAteR88
persze
mindenki tugya hogy a XX.ker azisten:D

\"Inkább veszítsünk tisztességesen, mint hogy csalással nyerjünk.\"(Szophoklész)

boyscout
azé nem :|

nincsojanom

Beast Machine
13 ker a zisten!!

...vágod?

BiG G
#1065, htxpy

<#eljen>

boyscout
16 ker rox (Y)

nincsojanom

OrioN the S
<#eljen>

Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.

CheAteR88
tegyé hozzá még1 vonalat és XX.ker POWA!

Gfreiter
Majdnem, csak fordítva: XI <#vigyor1>

\"Mára oly mértékben lebutították ezt a népet, hogy ha szénát tennének elé, azt is megenné!\"

Kaplan
IX. ker az igazi :)

we all follow the arsenal over land and sea... we all follow the arsenal on to victory!

Igen, ez elõfordulhat:)

Nyomja meg a piros gombot; és nyugodjon békében!

CheAteR88
csak egy köpésre:D
oszt lehet má láttukisegymást:D

Akkor télleg közelebb vagy, mint OrioN the S :D

CheAteR88
émmeg pacsirta ucca:P

A Vágóhíd utca Torontál utca saroknál, azt hívják Zöld Ovinak, az mellett van 1 rég lt; ott lakom én:D

CheAteR88
ott hol van ovoda?:|

OrioN the S
:) nem annyira :)

Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.

röptér:) 1.terminál jobbra;)

Így már nagyjából tudom hol van... nagyon messze:D

hykao
Melyik rész?
OrioN the S
Tudom hol :) Hát én feljebb a Mártíroktól kb 3 utcára. Majdnem a Nagykõrösinél.