DebrecenTopik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

tigeroo
valami (olcsó) virágboltot tudtok a csapó utca-nagytemplom-vonatállomás környékén?
tigeroo
jaj aranyos vagy:D már letudtam!

bld
Hát nekünk küldtek egy szép kis csekket, be kell elõtte jelenteni a polgármesteri hivatalban, ha piac utca felõl mész akkor jobbra, vagy a piac felõli bejárat melletti részen, ablak számot nem tudok:)
Ott kapsz egy szép nagy lapot, amit ki kell tölteni aztán jöhet az adózás:)

\"Faterral és öcsémmel játszottunk az udvaron, amikor anya kikiabált, hogy ki fogjuk taposni a füvet. Apám visszaszólt, hogy srácokat nevelünk nem füvet.\"

tigeroo
sziasztok! segítséget szeretnék kérni...

szóval a lakásom után elvileg kéne helyi adót fizetnem..
de nemtudom hogy most hova menjek meg hogy mûködnek ezek a dolgok.

valszeg a polg. hivatalba kell mennem valami kérvényért/csekkér, nemde?

hogy mûködik ez?
Sné Zsuzsa
kosssz :D

amugy sikerult, tok jo volt :)

Canon 450 D

BaliBoy
Jobb túl esni gyorsan az ilyen dolgokon. :D

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

bld
nem is kellett sokat várni:D

\"Faterral és öcsémmel játszottunk az udvaron, amikor anya kikiabált, hogy ki fogjuk taposni a füvet. Apám visszaszólt, hogy srácokat nevelünk nem füvet.\"

BaliBoy
<#gun>

Sné Zsuzsa
ááááááááááááá
holnap utan van az ucso vizsgam es az istennek nem akarok tanulni :(
valaki löjjön le :(

Canon 450 D

Magnumrolcsi
Deltaban tudsz amúgy. itt
Tanítóképzõvel szemben van.

tigeroo
aham köszönöm!
Sné Zsuzsa
British Civilization
English vs Hungarian
Skills Developement(Reading and Speaking)
Skills Developement(Writing and Composition)
Vocabulary Building
English Pronunciation
Translation
Filozófiatörténet

én ennyit vettem fel erre a felevre
szavakat kell tanulni, esszeket kell irni, forditani, olvasott szovegertes, stb.
nem nehez, ha szereted az angolt es erdekel, valamint tanulsz meg lehet csinalni
en 5-5-4-1 -ezek voltak eddig a jegyeim
az utolso esszemet a netrol szedtem le, amit termeszetesen eszre vettek, igy az egesz feleves munkamat dobhatom - meghuztak
de mivel egy felevben egy gyakorlati jegybol lehet javitani, igy kaptam egy eselyt

jo suli, jo szak - erdemes foritassal vagy tolmacsolassal foglalkozni es mindezek mellett magan tanulokat fogadni majd..ebbol a szakbol sztem ez a legtobb, amit kihozhatsz

Canon 450 D

tigeroo
van valakinek ismerõse az anglisztika szakon?
érdeklõdnék, mert eredetileg oda mentem volna, aztán kíváncsi lennék ott milyen tárgyak vannak, sok-e a tanulnivaló...
bld
Na ez jó ölet néha lehetne szervezni ilyen közös utakat, mindenki jól jár a szétdobott benzinpénzzel;)

Magnumrolcsi
Egy régi kép. Találtam.

Magnumrolcsi
Nem volt szándékos :)

Csütörtökön valszeg megyek fel Bp.-re, innen Debrecenbõl. Van még 2 hely a kocsiban, Zuglóig megyek(pályán). Utána nem bolyongok tovább. Vissza utat nem garantálom!

bld
Magas labda volt:D egyébként tényleg nagyszerû lehetõség, aki ott megtanul az igazi profivá válhat. Egyébként Miépes pólóban gyorsabban lehet fejlõdni!

tigeroo
állat :A?D:S?Dd
Magnumrolcsi
Nagy Sándor telepen, ott még vissza is üt a "box zsák". :D

tigeroo
boxolni hol van lehetõség itt debrecenben?
vmi linket tudtok adni vagy vmi infót?
Magnumrolcsi
megint rázendített a havzás : ))

fail :)

A flipflop és a visszhang összehasonlítása: flipflop: eszem-iszom-eszem-iszom-eszem-iszom-eszem-iszom visszhang: eszem-iszom-iszom-iszom-iszom-iszom-iszom-iszom

Magnumrolcsi
Kicsit távolabbi környék, Tócóskert.

Csak nem Unió környéke?

A flipflop és a visszhang összehasonlítása: flipflop: eszem-iszom-eszem-iszom-eszem-iszom-eszem-iszom visszhang: eszem-iszom-iszom-iszom-iszom-iszom-iszom-iszom

Magnumrolcsi
Fõleg az a szép ami a hó alatt van jég. Én már nem is tudtam feljönni itt a bérház oldalán lévõ leejtõn a parkolókhoz. Kivan járva, fénylik az egész. Megálltam lent..2perc séta.

Szállingóznak a kocsik a kanyarban... <#sir>
De a hó tényleg szép <#vigyor2>

Magnumrolcsi
á á

Babalu megnyitott már?
sadvagabond
úgy érted,
szállingózik a hó! <#vigyor2><#szeret><#nevetes1><#taps>

Magnumrolcsi
szállingózik a hó <#szomoru1>

Sné Zsuzsa
en is magam oromere

es pont ezert szeretnek egy csapattal osszejonni, beszelgetni, fotozni kozben

vagy vmi ilyesmi :)

Canon 450 D

BaliBoy
Amikor otthon vagyok akkor én a magam örömére szoktam. :))
De fotós klubbot nem tudok.

Sné Zsuzsa
nekem más kérdésem lenne

fotósok ebben a topikban? szívesen fotóznék vkivel - vkikkel, de nem talalok sehol semmilyen klubbot vagy ilyesmit az egyetemen

aki esetleg tud rola vmit pls jelezzen akar itt, akar privben

hell all

Canon 450 D

BaliBoy
Véleményem szerint már egy hónapja is buktad volna ezt az ötletet. Sztem ilyenkor már minden fullon van.

tigeroo
izé, a környéken nemtudtok valami jó helyet ahol egy pár eltud tölteni pár napot (és a szilvesztert)???

árban lehetõleg megfizethetõ kategóriában (program: vmi fürdõ szoboszlón, vagy hasonló, nemtom milyen lehetõségek vannak ilyenkor télen)
Magnumrolcsi
Én ezért nem járok, itt csak a lehúzásról szól.. minõség lehet, hogy megvan, de a mennyisége kifogásolható.
Ma voltunk a zsibiben, ha oldalt megyünk be az elsõ bejárattal szemben van egy büfé. Vettünk nekem egy pohár forró teát. Csákó tett bele citrom karikát, meg sok mézet, mindezt aszem 160Ft-ért. Finom is volt, és normális kiszolgálás. Lehet nem annyira puccos mint ami a Piac utcán van, de többre tartom. És a sült kolbász is fíínom.

sadvagabond
Én eddig imádtam Debrecent, oda jártam suliba, ott éreztem jól magam, a Karácsonyi forgatag ott volt az igazi, de most...Voltunk, sétáltunk, meg ettünk volna egy jót...
Ez a minõségzuhanás durva. Vettünk egy kûrtös kalácsot, 450-ért, ami pici volt, és hideg(Nyíregyen 300, kétszer akkora, finom, és meleg). Vettünk egy óriáspalacsintát 500-ért, ami kisebb volt, mint amit anyám csinál, és herpeszes volt a nõ. Ráadásúl megnyalta az ujját, amikor csinálta...Hegyalján szó szerint akkora palacsintát adtak olcsóbban, mint az alkarom. És az nem kicsi. Nekem ez a forgatag idén a lehúzásról szólt...
Sajnálom nagyon.

Magnumrolcsi
HoHooHóóóó :)

sadvagabond
JEEEE!!!

köszi!

Magnumrolcsi
Kinyitottak már. :)

Magnumrolcsi
Édesnek éreztem az ízét. Vízipipát nem próbáltam még, talán még idén lesz rá alkalmam. Egyszer mindenképp. :)
Idei szilveszterben nem látok nagy terveket. Még az "édes kettesben" sem. :)

sadvagabond
Mézes? Az úgy a finom, ha benne a pirospaprika, vagy a bors. Meg fahéj.
Persze a Te módodon is jó a szilveszter, én is úgy szeretem, meg akkor már egy vízipipa is jöhet. Igazi édesnégyes.

Magnumrolcsi
Nem jött be a mézes íze. :) Szerencsére haver megitta helyettem. Volt bnõm melegített helyette, szilveszter éjszakáján fent a piac utcán. :))

sadvagabond
köszi szépen!

a forralt bor meg ha jó,akkor nagyon jó :)

Magnumrolcsi
Tegnap kapcsolták fel a dísz világítást, rengetegen voltak. Szerintem már kinyitottak, de megnézem valamelyik nap, eddig csak kocsival mentem át a városon, nem figyeltem.

Forralt bor meg :SS

sadvagabond
Sziasztok!
Valaki meg tudja nekem mondani, hogy a Nagytemplom elõtti forgatagban nyitva vannak már a kis árusbódék? Vagy ha még nem, mikor kezdõdik a forgatag? Átmennénk sétálni, forraltborozni egy este.
Köszi.

Az már biztos, hogy nem fog vonat indulni. A sima vonat jegy oda vissza pedig 5k. Így csak akkor éri meg nekem elmenni, ha megnyerem a jegyet. A másik, hogy úgyse tudnék jegyet venni, vagy csak horribilis áron.
Hát, én tényleg arra számítok, hogy lesznek olcsóbban is jegyek, nem arany árban, mert ha nem tudják eladni, akkor is legalább nullára ki kéne hozni azokat, amiket megvettek, nem?
Mindenesetre még bízom a nyerési esélyeimben!
@davajdavaj: Én úgy hallottam, hogy nem fog vonat indulni :(

Mióta hivatalosan nem lehet több jegyet venni, azóta arany árban mérik a dolgot. A jegyüzérektõl meg szerintem ne várd, hogy olcsón megkapod. Inkább megtartják a jegyet, mint eladnák fillérekért :)
Ezért is örülök ennek a nyereményjátéknak. Igaz kicsi az esély, mert biztos sokan tudnak róla, fõleg itt Debrecenben, és csak 2x2 jegyet sorsolnak ki.
Tényleg!
A vonatról nem tud senki semmit? Mert úgy olvastam, hogy nem megy...:(