Szerelemről és szeretetről..

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kupidó nyila: Ha ezt az üzenetet tovább küldöd 6 embernek,akkor 6napon
belül,valami kellemes hírt fogsz kapni a szerelmedtõl vagy aki éppen
tetszik. Ha nem küldöd el, akkor az egész életedben rossz irányt vesz
SpecTator
asszem szerelmes vagyok...<#gonosz3>

Sok művészet van de a graffiti az egyik legszebb azt vajon miért nem sorolják bele? :)

Hogy meghalt ez a topic is... pedig yo volt anno.

Socki
Én minden jó nõbe szerelmes vagyok és viszont is yeeeeeeeee!<#nevetes1>

Angyalka
Hy!

Angyalka
Hy!

sz4bolcs
Én nem így látom mikike. De ezt most megtartom a saját véleményemnek.

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

kit-kat, azt hiszem minden, ez is kétoldalú dolog, és talán nem is baj. Nem lehet mindenkit szeretni...

mikike
no, azért mégis tanultál tõlem valamit szabika
bár pont attól a részemtõl, amire nem vagyok annyira büszke
szívesen le is vetném, de nem tudom
úgy látszik nekem nincs szabad akaratom

A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

Kit--Kat
már régen volt csajom akibe szerelmes is voltam, ennyi😊

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Mikike, attól, hogy neki jobb mestere van

KIT-KAT, szeretettel várok bármilyen más értelmes kibeszélhetõ témát

Kit--Kat
ííh ez a vita már mióta😊)
tiszta WW1, állóháború😄

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

sz4bolcs
Még soha nem ítéltem meg így a tudásom, de azt hiszem amire te gondolsz, azt ez teszi:

mikike
te mitõl vagy ennyire okos?

sz4bolcs
És ott állsz a Mester elõtt a 668. életed után. A Mester, aki egy hosszú szõkésbarna hajú mosolygós lány. Fiatalosan néz ki. Kimondottan gyerek. Látszik a szemébõl, hogy nagyon szeret. Szeret mindenkit, mindent. Szereti az életet, szeret téged, az embereket. Ott állsz bátran, egyedül, mint aki befejezett valamit, és tudja, hogy jól végezte el a dolgát. Belenéztek egymás szemedbe, és Õ elmosolyodik. Te mindent kiolvasol a tekintetébõl. Rágyújt egy szál piros multira. A boltban nem volt KÉK Sophiane. Minden kétséged elszáll, de nem leszel tõle boldog. Sõt! Lehangol amit látsz. Amit el akar mondani, ahhoz nem kellenek szavak. -Hülye vagy fiam, mindig az voltál, hagytad magad becsapni. Egyetlen próba volt amin te elbuktál. Nem azt tetted, amire elrendeltelek. Életed közben mindenkin átgázoltál csak magaddal törõdve azért, hogy most itt állhass kérdezve a lét értelmét. Elvileg nem is állhatnál elöttem, mert egy 20. 21. századi formádon soha nem tudtál túllépni, nem volt fejlõdésed, csak egoizmusod, és rombolásod. Nem adtál, csak zsaroltál, és elvettél, így megragadtál azon a szinten. De én, mint mestered úgy döntöttem, nem kell tovább vergõdnöd, mert csak egy vicc vagy az életben, a tudatos lét kigúnyolása. Nélkülem úgysem jutottál volna el idáig. De azt tudom, hogy szavam e-bizonyíték után még erõsebb lett számodra. Akkor tudd meg, hogy tõlem nem kapod meg a választ, mert csak annyit tudok adni, ami mindenben benne van. Amibõl adnék, de nem fogadod el. Amit eddig is kaptál volna de nem kértél. Nekem van szabad akaratom, és lehetõséget adtam rá neked is és mindenki másnak, de te elhitted, hogy nem létezik. Engem is kétségbe vontál. De én szeretlek, ezért új lehetõséget adok neked a létezésre. A szabad akarat nélküli létezésre. Amõba, sejt, vagy fogaskerék formájában szeretnél létezni? Most még utoljára szabad akaratodból dönthetsz.
-Emberként nem lehetne?
-Szeretnél?

mikike, nem mondtam,hogy nincs bennem hiba. De lehetek boldog, nem? Vagy nem erre rendeltettem?😊)))

mikike
én is örvendek

sajnálom
biztos bennem van a hiba és ti vagytok tökéletesek

sz4bolcs

sz4bolcs
Azt láttam a TV-ben, hogy "Ki van mondva.. Innen már lehet tovább lépni. És ön? Bevállalja? Igen, vagy nem?"

mikike hülye vagy

sz4bolcs
Én jól érzem magam abban a tudatban, hogy van szabad akaratom, és nem szeretném ha nem lenne, mert olyan lennék, mint mikike 😊 Szerintem ez már magában elég nyomós érv arra, hogy legyen szabad akaratom, és ne olyan legyek, mint amit a #668-ban írtam. Egy kis frissítõ annak, aki már elfelejtette:
Ha olyan világképem lenne, ami elveti a szabad akaratot, csak élnék bele a nagyvilágba, tahó lennék, tolerancia szóban nem látnék értelmet, nem érdekelne hogy taposok át más embereken a céljaim elérése közben, önzõen kielégíteném a tudásvágyam, és egyéb ösztöneimnek eleget tennék, az élet kis örömeit abszolut nem látnám meg, csalódni nem igazán tudnék, végülis megvédene a külvilág összes dolgától, magától a külvilágtól. Ami a legfontosabb, hogy nem kéne felelõsséget vállalnom semmiért. Nem vagyok pszichológus, de azt hiszem, olyan emberek teszik magukévá ezt a világképet, akik rengeteget csalódtak, és nem merik vállalni a tetteikért a felelõsséget, belül nagyon félnek, hogy más derül ki a világról, mint amit magukban fölépítettek róla.

sz4bolcs
De minél jobban vergõdsz itt, annál jobban bizonyítod, hogy igazam van a #668 hozzászólásban. Tessék csak 😊

sz4bolcs
A szavaim kiforgatása, és önigazolásod közben figyelmen kívül hagytad #686 <--ezt

Egyébként határozottan állítom, hogy az ember több mint egy sejt. Fejletteb, ezért nem is olyan feladatai vannak. Sõt, nem is várható el tõe, hogy részletként viselkedjen, amikor egész. Mert minden ember teljes, ha hajlandó elfogadni önmagát.

De meg kell próbálni. Te meg sem akarod próbálni. Bele sem gondolsz abba, amit a másik mond.

Szerintem megoldás csak az lehet, ha megpóbáljuk megérteni egymást. Ami persze nem könnyû, mert nem mindenki gondolja/hiszi azt, amit én (vagy épp te).

Nem érzed, hogy ez egy kissé diktatórikus? Sõt...

És szerinted az lenne a megoldás, hogy tegye mindenki azt amit mondanak neki? Mert ugye nem hisz mindenki abban hogy neki ezt vagy azt tennie kell, és nem önszántából, hanem, mert egy hozzád hasonló mindent tudó, azt mondja, hogy õt erre teremtették.

mikike, szerinted az emberiség így mûködik?
Mert szerintem alapvetõ problémák vannak az emberi társadalommal.

mikike
kedvedért kiterjesztem élõ dolgokra, bár tudom, hogy ezt sem érted meg és tovább vergõdsz:
Mi lenne veled, ha a sejtjeid azt csinálnának amit akarnak és nem azt, amit eleve elrendeltek nekik?

Ez így nem mûködik

sz4bolcs
Az akaratot nem lehet tárgyakra kiterjeszteni, így értelmetlen a fogaskerekes példád. Kijelentéseid vergõdésként értelmezem, ami abból adódik, hogy nem tudod elfogadni a véleményem. #676

sz4bolcs
Gine: Ma vittük be tesóm... és itt vagyok informatikán

mikike
viszont megfordítva a példádat:
Mi lenne az emberiséggel, ha az emberek azt csinálnának amit akarnak és nem azt, amit eleve elrendeltek neki?

Ez így nem mûködik.

mikike
nem is...
nincs is a fogaskerekeknek sok szabad akaratuk

Ez így nem mûködik

Mikike, nem hiszem, hogy csupán fogaskerekek vagyunk. Mert mi lenne akkor egy autóval, ha néhány fogaskerék azt csinálná, amit akar, és nem azt amit eleve elreneltek neki😊))

Kedd van, és a busz 1kor indult...
😊))))))

Szabika, neked nem suliban kéne lenned most?

sz4bolcs
Semmi gond. Már nem szeretném, hogy elfogadd a véleményem, vagy megérts.

mikike
én nem látom, vagy nem értem

sz4bolcs
#673 erre is választ kapsz ---> #666 vagy #668 végén

mikike
miért, egy fogaskeréknek egy kocsiban, nincs értelme?

mikike
jó, de aztán döntesz valahogy és biztos vagyok benne, hogy akkor a benned lévõ ERÕSebb ösztön kerül felülre
ok, végül ezt vehetjük úgy mintha szabad akarat lenne, de azért...

mikike
jó, én meg továbbra is azt mondom, hogy aki ismer pontosan tudja mikor (és mekkora erõvel) fogsz rácsapni a billentyûzetre

Biztos vagyok abban, hogy van szabad akaratom, mert, ha csak egy pillanatra is elhinném, hogy nincs, akkor be kéne látnom, hogy nincs értelme semminek ebben az életben. Márpedig, akkor gond nélkül véget is vetnék neki. De én élni akarok, mert úgy érzem van értelme annak, amit csinálok, hogy ezzel változtatok a dolgok menetén, és jobbá teszem(magamnak és másoknak is) az itt eltõltött idõ hátralévõ részét.

mikike én rengeteg példát tudok arra mondani, hogy mikor volt szabad akaratom, és mikor nem.
Pl:
Ami szabad akaratomból történt:
Sokszor van úgy hogy rengeteget gondolkodom, azon, hogy megtegyek, vagy kimondjak-e valamit. Pontosan tudom, hogy mi lenne a következménye annak, ha megtenném, és annak, ha nem. Az ilyen esetekben mindig én, csakis én döntök.
Amiben nem én döntöttem:
Most számítástechnikát tanulok, és szenvedek minden nap mikor be kell menni, mert én nem ezt akarom, de nem volt választásom. És ha nem azt teszem, amit én akarok/amit szeretnék, akkor mindig csak nyûg az egész. Nem egy ilyen dolog van az életemben, de tudom, hogy ennek is vége lesz egyszer, úgyhogy szenvedés ide vagy oda, végigcsinálom.

sz4bolcs
bip

sz4bolcs
Jó étvágyat 😊