Szerelemről és szeretetről..
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem tartom megalapozottnak semmilyen szempontból azt a kijelentést, hogy nincs szabad akarat. Azt sem, hogy van. Az akarat számomra nem cél. Mondok egy példát: Rácsaptam a billentyûzetre. Te úgy értelmezed, ennek meg kellett történnie, nem volt másik választás, az élet ezt hozta elõ egy felsõbb erõ így akarta. Én azt mondom: Rácsaptam a billentyûzetre, mert úgy akartam, vagy pedig rácsapok a billentyûzetre, mert úgy akarom. Rá fogok csapni... meghatározom a módját, hogy hova, milyen erõvel. Számomra az akarat tudatosságot jelent, a szabad akarat a cselekvéseim tudatos megítélését a cselekvésem elött, közben, után. Tehát van szabad akaratom. Ez segít a tetteim megítélésében amiért felelõsséget vállalok. Más szemszögbõl egészen másképp ítélném meg a tetteim. Ha olyan világképem lenne, ami elveti a szabad akaratot, csak élnék bele a nagyvilágba, tahó lennék, tolerancia szóban nem látnék értelmet, nem érdekelne hogy taposok át más embereken a céljaim elérése közben, önzõen kielégíteném a tudásvágyam, és egyéb ösztöneimnek eleget tennék, az élet kis örömeit abszolut nem látnám meg, csalódni nem igazán tudnék, végülis megvédene a külvilág összes dolgától, magától a külvilágtól. Ami a legfontosabb, hogy nem kéne felelõsséget vállalnom semmiért. Nem vagyok pszichológus, de azt hiszem, olyan emberek teszik magukévá ezt a világképet, akik rengeteget csalódtak, és nem merik vállalni a tetteikért a felelõsséget, belül nagyon félnek, hogy más derül ki a világról, mint amit magukban fölépítettek róla. Ehhez ismét csak nem értek, de szerintem ez különbözteti meg az embereket az állatoktól. Nem a cél, vagyis a létezés, és ezért állat az ember is, és ezért érzünk állatokat emberibbnek. Mégegyszer mondom: Az hogy kinek van szabad akarata és kinek nincs, ez egyéni dolog, mindenesetre nem a cél, mert a célt mi sem tudjuk csak sejtjük, hisszük, ha így jobban tetszik. Én minden esetre így érzem magam embernek a világban. Továbbá mikikének: #665-re még mindig választ kapsz a #661-tõl #664-ig. Amég azokat nem fogadtad el, addig ez a hozzászólásom neked csak vitatémát nyújt válaszok helyett. Ezt nem vitatémaként írtam, hanem mert én így látom a világot.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
én ezer példát tudok arra, hogy nem volt
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth
Igazából te sem tudsz számomra elfogadható példát fölhozni arra, hogy nem létezik. Ez számodra azt igazolja, hogy nincs, számomra azt, hogy van.
ha nem tudsz példát mondani önálló döntésedre, akkor te mitõl vagy abban olyan biztos, hogy szabad akaratod van?
A példát meg nem értem mit bizonyít. Nyilván a szemszögedbõl ezt ugyanúgy nem lehet szabad akaratnak nevezni, és ugyanúgy meg van írva. Mert nem választhattál mást (miután megteszed), mint hogy elmenj Afrikába. Csak akkor lenne értelme, ha eldobod az elméletedet.
biztosan van olyan aki zsarolni akarja...
pedig elég könnyû lenne megdönteni az elméletemet, ha mindenki mondana egy példát az életébõl a szabad akaratára
ide írok egy fiktív példát:
"Elhatároztam, hogy elmegyek Afrikába. Nincs állásom, megtehetem. Igaz pénzem sincs, így macerás lesz az út, meg itt a szerelmem, aki nagyon fog hiányozni, de hát szabad akaratom van, megtehetem.
Ázsia, Ausztrália és Afrika között gondolkoztam, aztán hirtelen Afrikát választottam.
Egyáltalán nem érdekel az a vidék, meg tudom, hogy semmi haszna nem lesz az útnak, mégis elindulok, mert ez a döntés akkor is megváltoztatja az életemet..."
Ez igen. Erre azt mondom, hogy ez a döntés biztos nincs benne a horoszkópban. Erre varrjanak gombot az asztrológusok...
...és nekem is újra kell gondolnom az egész elméletemet.
neked az elõre megírt forgatókönyvvel van gondod
ez nálam alap
legfeljebb annyi tényezõ befolyásolja, hogy mi nem tudjuk mi fog elõbbre kerülni
tehát szerintem akkor sincs szabad akarat
az erõsebb érzelem/gondolat/hatás fog nyerni és mi az alapján cselekszünk
vagy egyetértettél?
Azt nem hiszem. Ezért mondtam, hogy rossz szemszögbõl.
az elfojtás nem segít
talán a megvilágosodott mestereknek már ténylegesen van szabad akaratuk
passz
gondolom, hogy kemény elhinni, de én mindig rosszabbra számítok, legfeljebb kellemesen csalódom
tudom, hogy a föld gömbölyû
pedig nem gyõzödtem meg róla sehogy, nem indultam el egy irányba és értem vissza ugyanarra a helyre és nem is távolodtam el tõle messzire és néztem meg
mégis tudom, hallomásból, képekbõl, amik persze lehetnek hamisítványok, vagy hazudhattak is nekem, én ezt mégis TUDOM és nem hiszem
amiket eddig leírtam, azzal ugyanígy vagyok
Ezért ezt nem sorolnám az elõzõ életben elsajátított tudáshoz. Tulajdonképpen a tudással is ugy vagyok, hogy nem lehet valamit tény szerûen tudni. Ami számomra valaminek a tuását jelenti azt nem tudnám megfogalmazni csak körülírni.
dehát nyilván ezt én döntöm el magamnak
akármekkora vámpírkodás is, de ha látom, hogy igaza lehet beépítem az elméletbe
2. azt hiszem nagyon is lehetséges, hogy bizonyos már megszerzett képességeinket elzárjuk magunk elõl
pl. hogy nehogy a következõ életünkben ugyanazt csináljuk
pl. ha én valamikor már egy jó harcos voltam, igazán könnyû életem lenne, ha most is eként élnék, hiszen azt a tudást már megszereztem, könnyen nagymenõznék különbözõ viadalokon
most viszont az egészségem sem engedi meg és a környezetem is olyan (nem ismerek a környéken pl. box-klub-bot), hogy ugyanezt csináljam
Bár valóban igen agresszíven és nem túl kedvesen adod elõ a mondandódat, de ilyen szavak sohasem hagyták el a számat(a billentyûzetet sem)! Én nem arról beszéltem, amit mások mondtak, hanem arról amit én.
Hidd el nõként sem könnyebb, mert úgy nem lehet szeretni, ha nem hagyják, ahogy mondtam is.
,,bennem is több van, mint amit most adok, csak ezek közül ebbe az inkarnációba nem hoztam le mindent, mert most nem az a feladatom!" Lehetséges, hogy én tévedek, de, ha valóban reinkarnációról van szó, akkor nem épp az lenne a cél, hogy egyre több minden legyen bennünk? (a teljesség felé)Nem lenne értelme annak, hogy csak részleteket éljünk meg egy-egy életben. Szerintem minden életben egyre teljesebbek leszünk. Tudod, fejlõdés! (Hangsúlyozottan feltételes módban beszélek,mert nem vagyok biztos abban, hogy reinkarnáció létezik, de abban sem hogy nem, minden esetre, én nem zárom ki, hogy másoknak is igaza lehet.)

tény, hogy rakaszkodom, az eddig kialakított világképemhez és meg is védem azt
de érvek, vagy egyéb tények hatására hajlandó vagyok rajta változtatni és lehet fogok is
de azt nem nevezeném érvelésnek, hogy "elvakult, egoista, szemét, fikázó" vagyok, bár lehet, hogy valakit ez is meggyõz...
a szeretetrõl: neked nõként könnyebb az életednet ezt a részét teljesíteni
a faszik világa, mint láthattad egy "kissé" más
de azt gondolom, bennem is több van, mint amit most adok, csak ezek közül ebbe az inkarnációba nem hoztam le mindent, mert most nem az a feladatom!
Dogmatikusan és elvakultan ismételgeted ugyan azt, értelmetlenül. És kikérem magamnak, nem vagyok hiéna, de azt gondosz amit akarsz. Nem érdekel, mert nem tartalak érdemesnek arra, hogy adjak a véleményedre. Amúgy hidd el én alapból mindenkit szeretni/kedvelni szoktam, csak ha valaki nagyon tiltakozik, akkor nem erõltetem tovább, hagyom, de nem útálom. Szóval van szeretet az emberekben, de úgy nem lehet adni, ha a másik nem akar kapni.
élhetnénk békességben is, de képtelenek vagyunk rá
a személyiségünk rabjai vagyunk, nem tudunk megváltozni, önálló döntést hozni
tudjuk, hogy jó lenne, ha kedvesek lennénk a másikkal (legalábbis én tudom) mégis képtelenek vagyunk rá
illetve azért fejlõdünk is, de csak nagyon lassan, a "mesterek" terve(?) szerint