Nők a volán mögött
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Olyan világosan beszélek, hogy kiolthatod a lámpákat, ha én éjjel megszólalok!
Szerintem ha a munkaja miatt kell vezetni barkinek is akkor nem fog benazni. /pl:noi taxisok, buxosok/
Udv:Tertovan
Huhh, ez jó. Most nemazé, de akkor rólam elhihetõ, hogy jól vezetek, mert autókkal játszottam, volt sok autóm, meg villanyvonatom is volt, lehet,hogy van benne valami.
,
TERMESZETESEN VANNAK JO NOI VEZETOK, DE SAJNOS NEM EZ AZ ALLTALANOS!
a legnagyobb problema az, hogy rutintalanok. magyarorszagon meg kevesen engedhetik meg maguknak a masodik autot, hogy anyuci is vezethessen, gyakorolhasson.
sajnos amit itt, Dubaiban latok, az az, hogy mindenkinek van autoja, meg anyucinak is, naponta bevezet plazaba meg vissza, de megsem szerez rutint. ugyan azt rontja el, ugyan ugy nem indexel, ugyan ugy szarul parkol, es a kozepso tukrot ugy allitja, hogy magat lassa. (itt nem lehet olyan autot kapni, amiben lenne piperetukot a napellenzopkben, elkerulve a sminkelni probalok vezetes kozben cimu szutiaciot).
ezek utan akkor van e erzekuk a vezeteshez?? nem tudom. de akkor, amikor naponta 2-3 no miatt bedugul a 4 savos ut akkor azt hiszem nincs.
azok a legjobb noi soforok, akik kiskorukban autokkal jatszottak es nem babaztak!! allitolag!
lattam noi tanulot, aki 23szor probalta befejezni a forgalmi vizsgajat, es nem ment...
akkor van erzek vagy nincs??
nem tartom magam summajernek, de jol vezetek, vezettem otthon, de hogy itt hogy fog menni, nem tudom..
hatalmas terepjarokkal kozlekedik mindenki, meg az is aki alig eri el a gazpedalt, alig lat ki, de megy...rendszeresek a balasetek, mert a sotititett uvegu autobol nem vette eszre a 25 meteres buszt... egy U-turnbol ugy kanyarodik ki, hogy elkaszalja a parkolo autokat a 2 savos ut masik oldalan, meg ilyenek...
nem tudom, hogy miert nem tud a nok nagytobbsege jol vezetni, de egy biztos, oda kell rajuk figyelni, es lehetoleg el kell oket kerulni, mert csak megzavarjuk oket. azok akik jol vezetnek, tenyleg jok.
www.mydubaicareer.com www.lacruiseanddubai.blogspot.com
#54 - Hozzáteszem: "Kellõ önismerettel..." és autóismerettel (pl: méretek)
#53 - Ez a hozzászólás szpem volt, szvsz nyugodtan törölhetõ! 😛PP
Ja mégvalami: Nem szeretem a nõi vezetõket!!! 😊
[/spam]™
Már ide bepofizok, régóta olvasgatom a témát.😊)
Nagyon tetszett VLala hozzászólása, mivel a családban én vezetek, bár nem azért,hogy a férjem iszik, hanem nem érzett hozzá kedvet, hogy vezessen, nem érdekelte, szerencsémre, mert így enyém a volán.
Én 1990. óta vezetek, nagyon szeretek vezetni, és egy évben pár alkalommal Szabolcsba szoktunk menni, és 360 km-t levezetek simán egyszeri pihenõvel.😊)
De nemcsak akkor vezetek.😊))
Még nem volt balesetem, de nem azért mert lassan mennék, nem, nem megyek lassan, tõlem nem lassult még le a forgalom sem, és nem kapaszkodom a kormányba sem.
Csak sokszor az idegesít, hogy sokan kezdik nem ismerni az indexet, bár néha jól jönne nekem, ha tudnám, hogy mit szeretne tenni, hisz azért van.😊)
És sok esetben nagyon fiatal srácokat látok, hogy olyanokat csinálnak az úton, hogy az eszem megáll, no de én nem akarom bántani õket, tisztelet a kivételnek, de vannak akik megakarják mutatni, hogy na õ aztán tud.😊
Na, szóval csak ennyit szerettem volna leírni.

1. Nem bizti, sok családban csak az anya tud vezetni. Az apa úgyis mindig részeg... :-)
2. Nem nem kérdése, hogy kinek mennyi érzéke van az autóhoz. Rutin kérdése, a vezetési érzék senkivel nem születik együtt, de bárkiben kialakulhat egy kis gyakorlással. Lásd 1.
3. Ez min változtat? Én nem azt szoktam nézni, hogy hány olyat látok az utakon, mint én...
4. Ez sem lényeges férfi-nõ különbség. Tudnak õk, ha akarnak, és a vezetés nem a legbonyolultabb feladat.
Sõt, a nõk általában szeretik teljes figyelmüket csak arra fordítani, amit csinálnak, pl. vezetés közben nem esznek, nem simogatják a mellettük ülõ combját, vagy az ölükben levõ fejet :-), nem telefonálnak, és nem a p... (na jó, leírom!) picsákat nézik az út szélén, gyakran menet közben hátrafordulva, vak kamikazeként rohanva a zebrán át...
5. ez már bagatell... realtíve az óvatosabb vezetésük miatt kevesebbszer kerülnek veszélyhelyzetbe.
Sokan azt hiszik, jobban vezet az, aki élesebben lát, jobban hall, de ez nem igaz.
A vezetéshez nem kellenek különleges érzékek, csak az, hogy tisztába legyünk önmagunk képességeivel. Kellõ önismerettel és önuralommal bárkibõl lehet jó vezetõ, és ezekben a nõk jobbak.
1. Relative keveset vezetnek, tehát rutintalanok
2. Elég sokuknak nincs érzéke hozzá (bár vannak ilyen férfiak is)
3. Sokkal kevesebb jó nõi sofõr van, mint férfi (sokkal több férfi sofõr van, mint nõ)
4. A nõk vagy nemtudnak egyszerre több dologra koncentrálni, vagy (ahogy ezt õk mondják) egyszerre sokmindenre tudnak koncentrálni, csak felületesen. (pl: látják, hogy valami volt az út szélén, csak azt nem tudják, hogy Mariska néni volt e, vagy a Stop tábla)
5. Ez a legfontosabb, ami most eszembe jut: vészhelyzetben elkezdenek sikítani, és eltakarják a szemüket mind a két kezükkel. 😄DD
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.
nagymama, a KRESZhez köze sincs, Pesten FreeRide-ozó vadbarom fiatalok, a KRESZt dacból nem tartják be, õk ettõl vagányak.
Jó, megint kisregényt írtam, de a vezetés mindenütt veszélyes üzem. Ön- és közveszélyes. Nem árt vele vigyázni!
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
War. War never changes.

Nah kb. ilyen vezetõkre lenne szükség mindenütt!
Fõleg az "elsõbbséget midnig megadom, ritkán anyázok és be tudok állni akárhova... " rész tetszik!
...:Dream as if you\'ll live forever, Live as if you\'ll die today:... ICQ: 313-755-340
Normális ruha, nyáron alig télen sok, ha süt a nap akkor napszemüveg fel, rádióban vagy a helyi rádió vagy saját cd, autó suzuki wagonr+, átlag 55-el megyek városban azon kívül ammennyival csak lehet, elsõbbséget midnig megadom, ritkán anyázok és be tudok állni akárhova... mindezt 18 évesen.
War. War never changes.
Ja, és nem fordulnak meg minden jó fenék vagy lábak után az utcán... :-)
A lassú vezetés nem rossz vezetés!
A nok fokent a koccanasos, es 8 napon belul gyogyulo serulessel jaro balesetekben allnak vezeto helyen.
Nem ördög vagyok, csak egy bosszúálló angyal...
Forgalmas fõút lakhelyemtõl 10 km-re, 21:30 Zulu.
Egy macsek miatt lassítottam, mire a bérSkodám lefulladt, és nem is akart elindulni onnan. Hátulról persze villogás, duda, idegroham, kurannyád. Kitolom az út szélére, és 10-15 perc intenzív várakozás és autó lelkére beszélés után megállt egy autó - nõi sofõrrel. Megkérdezte, mi a baj, és közölte: valszeg alapjárat vagy önindító hiba, esetleg üzemanyagot nem kap elegendõt, próbálgatni, erõltetni ke1l (ezen már túl voltam...)
Beültem, gázfröccs, szívató, ima, légyszi, tologatás, pihentetés, kezdés az egészet elölrõl, semmi. Ekkor felhívta telefonon a férjét, aki autószerelõ, és este negyed 11-kor hajlandó volt lejönni és megnézni az autót.
Háromnegyed 11-re otthon voltam.
Amúgy a baleset nem ebbõl kifolyólag következett be 😉
...:Dream as if you\'ll live forever, Live as if you\'ll die today:... ICQ: 313-755-340
(-)Les:
Nem tudom, én azétr figyelek a többiekre...
eddig '82-es Skodát hajtottam (kölcsöntütü), most Polákozok (illetve most készülök venni egyet), de vezetem már dízel Golfot is... egyik sem az a sztrítrészing kategória.
Minek sietni? Hosszú még az élet...
Én nem azért szoktam elindúlni 'gyorsabban' a zöldnél mert, hogy a többiek ne várjanak én ilyen street racin beállítottságú vagyok 😛
Amit Kata berakott az meg egyenessen dúrva 😊))
az a kocsi bedig az én hátsomat törte össze ,de
szerintem a férfi sofõrök sokkal veszélyesebbek, egyszer
indultam a zöldnél kis utcábol 0 rálátás erre balról elhuzott
100-al egy állat elöttem úgy 2cm -re na az férfi volt
Itt van a bölcsesség. Akinek értelme van, számlálja meg a fenevad számát, mert emberi szám, és annak száma hatszázhatvanhat.
Próbáltál már Te kispével padlózni?
Nekem többéves rutinom van, és imádok vezetni.

Én pl tudom, hogy csak jó pár év múlva mondhatom el magamról, hogy rutint szereztem hiába veztek sokat...viszont ha zöld akkor padló 'ésszel' (csak a másik maradjon ott állva) 😊 😄
anti hero
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
anti hero
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Felelõtlen Apuka (alfaja: Felelõtlen Apuka Kisebbségi Komplexussal)
Személyleírás / ruházat: Konszolidált öltözet. Szarvasos pulcsi, farmer, barna félcipõ. Oldalra fésült haj.
Telefon: Kihangosítóval
Autorádióban: Sláger rádió, Infó rádió, az Autóklub rádiója, esetleg egy régi ABBA-kazetta
Kocsi: középkategóriás német ("A német precízség...") vagy francia autó ("A francia autók kényelmesek.") kevés extrával.
Vezetési stílus: Semmi ritmusérzék vagy stabil 75 km/h mindenhol. Az alfajnál a 75 km/h csak akkor igaz, ha nem akarjak éppen megelõzni. Ha elõzne valaki, akkor beletapos, és akar 120-ig nyomja. Ennek a hátsó ülésen ugrabugráló gyerekek visongva örülnek.
Jobbkéz-szabály: Ha éppen észreveszi, megadja.
Hova fejlõdhet: Tatter/Mammer
Büntetés: Hatalmas tockosok, és izmos bírság a bekötetlen gyerekek miatt
Nyikhaj (HMCS)
Személyleírás / ruházat: Zselézett séró, fülbevaló, Replay cuccok a szivárvány minden színében.
Telefon: Valami új csodafon, többnyire kézben, SMS-íras céljából. Autorádióban: tüc-tüc-tüc-tüc-tüc...
Kocsi: Pug206, Fiat Stilo, Golf, csóróbbaknál Buzuki. Erõsen csicsásítva, tehát kék LED, spoilerek, ültetés, stb.
Vezetési stílus: Full gáz - full fék felváltva, no index, zöld lámpánál csikorgó gumik, ezerrel bele a beláthatatlan keresztezõdésekbe, kanyarban elõzni a legjobb!
Jobbkéz-szabály: Nagy gáz. Nagy gáz a jobbról jövõnek, ha egyszerre érnek oda.
Hova fejlõdhet: Tar Baromállat, Menedzser, Felelõtlen apuka
Büntetés: Irtózatos seggberúgás, jogsi évekre el.
Tar Baromállat
Személyleírás / ruházat: Nyaklánc, sötét póló, állatias tekintet, haj és agy nincs.
Telefon: Kinyitható Motorola, kizárólag kézben, kihangosítóról nem is hallott.
Autórádióban: Dopeman
Kocsi: Böhöm nagy Ódi vagy Béjemvé, esetleg néhány lemaradtnak Merdzsó.
Vezetési stílus: Piroson át, üvöltözés, sorok kielõzése, rokkant helyen parkolás, gyalogosok közé hajtás.
Jobbkéz-szabály: ...helyett az erõsebb kutya b***k szabály.
Hova fejlõdhet: Sehova.
Büntetés: Tarkónlövés.
HTB vagy Családcentrikus anyuka
Személyleírás / ruházat: Praktikus színtelen ruhák, fáradt tekintet.
Telefon: Isten ments! Telefont az autóba!?
Autórádióban: A rádió csak elvonja a figyelmet a vezetésrõl! ...és különben sem tudja, hol kell bekapcsolni.
Kocsi: Régebbi kisebb "nyugati", Devú Matiz, Buzuki
Vezetési stílus: Max. sebesség 45 km/h (városi faj, országúton nem fordul elõ), óvatos kanyarvétel (ki ne boruljon az üdítõ a hátsó ülésre pakolt nejlonszatyikban), hatalmas fékezések minden ok nélkül, kormány erõteljes szorítása.
Jobbkéz-szabály: ...mi is az? Rémült tekintettel hosszú másodpercekig ácsorgás a #-ben.
Hova fejlõdhet: Mammer
Büntetés: Nem szükséges...
Menedzser (mindkét nem)
Személyleírás / ruházat: Márkás öltöny / blézer, atomdrága napszemüveg, idegbajos király(nõ) tekintete.
Telefon: Céges, mindig beszél, a beépített kihangosítót viszont nem mindig használja.
Autórádióban: Roxy, Juventus, Danubius
Kocsi: Vatta új francia, német vagy angol modell, extrákkal.
Vezetési stílus: Index nincs, vagy csak kormánymozdulattal együtt, nagy gáz szinte mindig, tükrökben csak magát nézegeti, szerinte "dinamikus", valójában közveszélyes vezetési stílus.
Hova fejlõdhet: Sehova
Buntetes: Telefont csatornába hajítani.
BKV-sofõr (az elmebeteg fajtája)
Személyleírás / ruházat: Fehér v. ún. buszsofõrkék ing, kék nyakkendõ, kopott vászonnadrág, rombuszos zokni, makkos cipõ. Állandó mormogás.
Telefon: Nem kéne hogy legyen, de néha azért befigyel. Kézben, természetesen.
Autórádióban: Sláger (Mindig!)
Kocsi: A BKV bálnányi járgányai
Vezetési stílus: Agresszív, tolakszik, folyamatosan káromkodik, leüvölti mindenkinek a haját. Kanyarodás közben majdnem borul, piros lámpánál képes akar két percen keresztül centinként araszolgatni elõre. Persze pirosnál csak akkor áll meg, ha már több mint 10 másodperce piros.
Jobbkéz-szabály: Erõs vicsorgások közepette adja meg.
Hova fejlõdhet: Kamionsofõr
Büntetés: Jogsi el, gyógyszerkúra.
Kamionsofõr (az elmebeteg fajtája)
Személyleírás / ruházat: Bézbólsapka, póló, mellény, egyeseknél foncsorozott napszemüveg.
Telefon: Van, de inkább CB. "Brékó-brékó!"
Autórádióban: Infó rádió
Kocsi: Kamion, csurig pakolva.
Vezetési stílus: Vagy stabil 70, vagy ami a csövön kifér. Dudálás orrba-szájba, kiváltképp a lányoknak. Életveszélyes elõzések. Mottója: "Én vagyok a nagyobb."
Jobbkéz-szabály: ld. a mottót.
Hova fejlõdhet: Sehova. Evolúciós zsákutca.
Büntetés: Jogsi el, már-már gusztustalan méretû helyszíni bírság. A hátul kuporgó albánok szélnek eresztése.
Tatter/Mammer
Személyleírás / ruházat: Legalább 20 eves ruhadarabok, Tatteren kalap kiegészítõvel.
Telefon: Mijaz?
Autórádióban: ld. telefon
Kocsi: Skoda -> Buzuki
Vezetési stílus: Varosban max. 35km/h, országúton max. 60km/h. Ha bármi nehezen kezelhetõ / értelmezhetõ jelenség bukkan fel közlekedési tábla, bokrok az út mentén, legelészõ tehenek, szembejövõ autó, stb.), a sebesség 30 százalékkal csökken. A kocsi holttere gyakorlatilag az egész látható világ. Kormánykereket arra ráhajolva erõsen szorítja.
Jobbkéz-szabály: Esélytelen. Sok-sok ideig ácsorgás a #-ben, aztán - a forgalom ritmusától és intenzitásától teljesen függetlenül - elindulás.
Büntetés: Ehhh... minek?
Plázacica
Személyleírás / ruházat: Szilikon mellekre feszülõ top, éxerek, szõke haj, smink, nõstény butaszaurusz tekintet.
Telefon: Mindig kézben, hangosan cseveg.
Autórádióban: Roxy, Rádió 1
Kocsi: Kicsi, igen drága csilivili autó
Vezetési stílus: A KRESZ-t hírbõl sem ismeri, észre sem veszi, ha koccol. Parkolni nem tud. Egy focipályán se tud beállni a szögletzászlók közé. Mindezek õt egy cseppet sem zavarjak.
Jobbkéz-szabály: Simán áthajt a jobbosokon. Ha valaki csikorgóra fékez mellette, arra csak bután néz. (Mert csak így tud.)
Hova fejlõdhet: Sehova
Büntetés: BKV-re kényszerítés
[/cserf][/fülünyúl]
Kata: jól viseled... 😄
Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.
Szerintem ez simán mehetne kabaréba... grat!
Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.

Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEŐŐ