DOOM - A film

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A turbólézer egy elképesztõen király dolog lenne egyébként - egy Pirx kapitány kalandjai szintû filmben.😊
Azt mondjuk én sem értem hogy ha egyszer szerepel a fegyver, energialövedéket lõ és nagyot takarít mint az eredeti, akkor miért nem néz ki úgy a lövedék is mint az eredeti? Ugyanannyiba került volna, ugyanannyi munka összehozni (oké, a sugarak plusz munka, de az eredeti lövedék meg nem takarítja el a falakat, ott meg kevesebb lett volna), nem látom hogy mi értelme volt csak félig hûnek lenni az eredetihez mikor semmi elõny nem származott belõle. És még jópár helyen elõfordul ugyanez sajnos.

It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.

Loál János
Igen, tényleg az, de a Jedi-ben is meghaltam, amikor Darth Vader utasítást adott a turbólézerek beüzemelésére. Jogos - mindkettõ eleve nagyon gáz. 😄
Pontosan a gömbbõl kijövõ pusztító sugarakat hiányoltam, és nagyon zavart ez az identitászavar, ami végigkiséri az egész filmet. Akkor vagy legyenek totál hûek, vagy meg se próbálják. Itt olyan volt, mintha nem tudták volna eldönteni, egyszer ilyen, egyszer olyan. :|

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

A BFG kapcsán azért kicsit igazságtalan vagy. A filmben a hivatalos neve Bio Force Gun, ezt hogyan fordítsák másként mint Bioerõfegyver? A fordítással semmi gond nincs, csak szó szerint fordítottak, ha hülyén is hangzik (azonkívül nem hivatalos fordítással van dolgunk). Persze a legenda szerint a BFG a Big Fucking Gun rövidítése, de Sarge is így nevezi mikor meglátja, tehát ez sem maradt ki. Az mégiscsak vicces lett volna ha a kifejlesztõ tudóscsapat is kapásból így hívja. A lassú lövedéke elõl meg világ életében el lehetett ugrani a játékokban is, akkor miért baj hogy a filmben is megteszik? Az mondjuk tényleg gáz hogy máshogy pusztít (habár hasonlóan látványosan), plusz kék a lövedék zöld helyett.

It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.

Loál János
(Összevissza spoiler, szerintem nem mindenhol írom ki, sry!)

Nagyjából elolvasgattam a véleményeket, gyerekek, ne fárasszatok.
Ez a film annyi sebbõl vérzik, akkora szarvashibák vannak benne, hogy az csak na. Fogalmam sincs, hogy miért nem a játék alapsztoriját vették át, ez a kérdés biztos lerágott csont már, viszont így indokolatlannak tartom az utalásokat a játékra. Minek az fps-nézet (amin hangosan röhögött az egész mozi, szvsz egyszerûen nem állja meg a helyét egy filmben, gyenge poénnak talán elmegy azoknál, akik nyomták a játékot), miért Dr. Carmack, a BFG (a bioerõfegyver fordításon aszittem elsírom magam) közel sem úgy viselkedik a filmben, mint a játékban (!SPOILER: a fsz. egy könnyed ugrással elugrik a kék gömb elõl, hát loál /SPOILER!), és az egész film alatt hármat lõnek vele, amibõl kettõt láthat a publikum, és még sorolhatnám a kérdéseket, amiket a következetlenségek, logikátlanságok szülnek...
A történet lerágott csont (méghozzá igencsak a B-kategóriás filmek által), a látvány közelít a nullához, az ég világon semmi nincs benne, amit értékelni tudtam volna ilyen szempontból. Legalább lett volna valami nagy hent, de a kedves szörnyek elhalálozása is sántított (!SPOILER: Sarge bácsi ugye magához veszi a BFG-t, mondván, hogy nagyobb tûzerõ kell ide, mint holmi géppityuk, ehhez képest unszimpatikus fõszereplõnk 3 lövésbõl leteríti õket fps-ben - ja, biztos azért, mert ott már superhuman volt... /SPOILER!), egyedüli meglepi talán csak az volt, mikor a film háromnegyedénél kiderült, hogy nem Rock bácsi a fõszereplõ, hanem a szomorkás lúzerfiú. Ja, a másik kiváló karakter Kid. Kõkemény katonabandában mit keres egy fosógép? Legyen már annyi a történetírókban, hogy egy komoly, kiképzett csapatba nem raknak egy olyan zöldfülû tagot, akiben az elszántság legapróbb szikrája sincs meg, cseppet sem kemény, elsõ bevetés ide, vagy oda!

!SPOILERhalmaz:
Csak azok fertõzõdnek meg, akikben benne van az agresszió - Pinky??? No comment.
A fertõzött emberek meghalnak, bezombulnak (pl. Portman). - Sarge bácsi miért volt totál értelmes beszélgetõpartner, már fertõzötten? Ezt biztos nekünk kell kitalálni.
Metálzene az fps-nézet közben. - Köszi, láttam a Resident Evil-t, ott is épp eléggé utáltam.
Verekedés egy ilyen film végén? - A fejemet fogtam.

És bizony még van egy pár.

Nem szépítek, számomra ez egy hulladék, legalább látványban kaptam volna valamit, egy kis trancsírt, vagy jó sok pépesre lyuggatott rondaságot, de semmi.

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

geri15
Felment, akinek kell a felirat az a feliratok.hu-n megtalálja. (persze amint felteszik, én most küldtem a mailt)

folyamatosan kussolva játszódjál basszájba.

geri15
Nem mondasz hülyeséget! <#vigyor>

fifi
nem rakjátok ki a feliratok.hu-ra???

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

geri15
doom3-ban már nem <#gonosz1>

Voltan
Dededede!

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Az hogy egy õrmester a legmagasabb rang szvsz utalás, nem azért nincs tiszt mert hibás lenne a film. A Sarge nevû karaktert nyilvánvalóan a Quake-szériából "mintázták" (lehet hogy a régi Doom-okban is õ volt a fõhõs, már nem emlékszem rá), logikusnak tûnik hogy ha egyszer a karakterek nagy része "új", akkor a régieket azért hangsúlyosabbá teszik. Így lett a karakter a csapat vezetõje (merthogy némi rangja azért van). Ha hadnagynak találják ki eredetileg (akkor lehetett volna a neve pl. Lütyõ.😊), akkor most lett volna tiszt a a filmben. A többivel egyet értek. A feladata az volt hogy megfékezze a fenyegetést, és teljesíteni is akarta a feladatot. Azt nem tudhatta hogy egy ember mennyire biztosan állíthatja hogy nem fertõzött mindenki, ezért a legbiztosabb és legegyszerûbb megoldást választotta.

[NST]Cifu
Spoiler

Szerintem alapvetõen egy kicsit A szakasz-os dolgot akartak belevinni. Az õrmester szépen fogta magát (ez is vicc - egy ilyen fontosságú feladatra mégcsak egy tisztet sem küldenek?), és a lehetõ legrosszabbat feltételezve hozta meg a döntést, elõször átküldte a túlélõket a bárkán (ez még pozitív döntés volt), majd akkor döntött a megölésükrõl, amikor megtudta, hogy az emberekbõl zombik és impek lesznek a fertõzéstõl (azt akkor még Kaszás és a hugica sem tudta, hogy nem alakul át mindenki!). A döntése alaphelyzetben érthetõ, hiszen ha kijut a fertõzés a Földre, az nagyon kellemetlen lenne az emberiség szempontjából. Miután pedig kõkemény katona, nem fogadja el, hogy a parancsait megkérdõjelezzék.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

[NST]Cifu
A DooM-ban nem az IDDQD, IDKFA és társai mûködtek? <#fejvakaras>

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

geri15
<#gonosz1>

Sné Zsuzsa
Nekem nem baj, hogy túl élték...csak kicsit hamar lecsapták a végét 😞 Szívesen elbámultam volna még a pali arcát <#idiota>

Canon 450 D

geri15
kusspicsába htxpy

Ma néztem meg a filmet hát elég SZAR!!!! Ugyanis köze sincs a pokolkapuhoz meg a történet elég masszívan módosult. A Pinky demon meg mért nem IMP-é változott a végén? Mér olyan demoná mint ami a játékba van azért mert tolokocsis: bláh!! hihetetlenül elkefélték a filmet, én végigvittem a játékot, de csinálhattak volna job filmet is ebbõl a gamebõl. A virust meg honnan szedték meg ezt a 24 kromoszómás dolgok? Szar!!!!!!!!!!!!

Pedig az elején jó fej volt! Amúgy azt nem értem, hogy mérnem zabálták fel a zombik<#conf>

kill3r22
azért lötte le a gyaereket....mert a gyerek talált egy szobába egykét embert aki ninjcs megfertözve.....elvileg pedig a parancs az volt hogy öljenek meg mindenkit...a gyerek nem tette és a föszereplö lelötte....

The Elder Scrolls IV Oblivion----->>> ->>>\"A Godfatherben egy egész pálya áll annyi poligonból, mint ez a rák......\" By Szaby:)

Ba*meg 😄. Én meg most néztem majdnem az egészet végig angolul.
Na mind1.

Spoi...

Amúgy az a hülye fejû csákó mér lett gonosz a végén???
Azt tom, hogy elkezdett átváltozni, mer az a nyomi szörny beléküldött egy kukacot, de mér lett gonosz? Tehát lelõtte azt a jereket.

geri15
lol 😄:ASD😄😄:ADDADD
nincsmit ;]

kill3r22
ok köszönöm....mostmárcsak a film kell...!!!! 😄

The Elder Scrolls IV Oblivion----->>> ->>>\"A Godfatherben egy egész pálya áll annyi poligonból, mint ez a rák......\" By Szaby:)

geri15
ejjpaszmek elbasztam a linket @@@:

ittvan újra
Doom.2005.TC.XviD-ASTEROiDS.hun

kill3r22
hát nem jön mi van?

geri15
Doom 2005 TC XviD-ASTEROiDS.hun
(jobbklikk a mentéshez) Értelemszerûen az Asteroids verzióhoz jó, persze buherálással máshoz is jó lehet
htx érte pataynak ^^

kill3r22
itt nincs még....csak lengyel....akkor töltsd ide lécci

geri15
Supersubtitles
ha itt még nincs fenn akkor feltöltöm ide, szóljatok

kill3r22
hol?

geri15
vanmár régen

Viszont az is gagyi lett volna ha úgy fejezõdik be hogy a nyakukba ugrik valami. Sõt ez lett volna a klisésebb és megszokottabb és így szvsz szarabb megoldás is, az összes hulladék zsé kategóriás szemétnek az a vége. Akinek meg nem tetszik hogy túlélték, az nézze végig a stáblista alatt menõ "játékot", az némileg kárpótolja.😊

Amúgy mikó lesz mán magyar felirat??

Biztos, majd beírja, hogy god azt problem megoldva <#idiota>.
Ha egy kis lõszer is kell neki akko give all.

Hát mentek a következõ pályára!

Spoiler
Így már jöhet a folytatás.... Doom Level 2 😊
Ez úgy kezdõdne hogy kiszálnak a liftbõl.... 😊
Sné Zsuzsa
😄DDDDDDDDDDDDDDDDD

Viccet félre téve, valóban gagyi a konyec

Canon 450 D

geri15
jaja 😄 még én is vártam hogy beugorjon harmadiknak pinky 😄DD

kicsi spoiler

A vége kicsit hülyeség volt. Ott álnak a liftbe azt kész? 😄

Phoen az a fpses nézet. Felégeti azt a nagy szörnyet azt balra fordul és ott röhög egy zombi mellette 😄.

Sné Zsuzsa
Az, hogy jó pali? Az ám!! 😊

Canon 450 D

Sné Zsuzsa
<#mf2><#idiota><#bee1>

Canon 450 D

geri15
😄DDDDDDDDDDDDDDddddad
tessék :|

smici
Pinky beszteszt (Y)!
Én róla kérek képt mer belezúgtam olyanférfias asziszem szeretem

Úgy érzed nyomott vagy?

Jano
Ez komoly???

- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?

geri15
😄DDDD dehogynem van 😊
pl ez vagy errefele<#wink>

Sné Zsuzsa
<#szeret><#szeret><#szeret><#wow1><#wow1>

ASZTAAAAAAAAAAAAA.....áhhh....huh....vazze....csorog a nyálam...hallod...én nem szoktam sztárokat nézegetni, nincs kedvencem, nem szoktam nyáladdzani, de ez a pali.....paszmek....nincs nagyobb képed??? 😄DDD

Köcce drága!!

Huh...fekete haj, barna szem, férfias arc...anyám....JÚÚÚÚJJJJJ!!!!!!

Canon 450 D

geri15
Rá gondolsz igaz? Karl Urban

Sné Zsuzsa
tényleg...nem tudjátok a pali nevét? Aki fps-ben ment

Canon 450 D

Sné Zsuzsa
Az FPS jelenet nagyon vazz!!! 😄DD Hát az naon bejött!! Igaz, nem volt túl nagy szerepe, de legalább megtudtuk, hogy mi lett Pinkyvel <#idiota>

A filmben a pali tetszett a legjobban 😄DD
A történet...hát....hmm....izé...10-es skálán 3-as lenne 😊 Igazi RE feelingem volt, szal én ajánlom mindenkinek, akinek egy kicsit is bejött az RE1 -film.

Canon 450 D

smici
hát nem tudom, nagyon kicsi volt a látószög, valahogy nem sikerült vissza adni az fps 'fílinget' :C

amúgy a film tetszett, mondhattok akármit is, szerintem jó volt 😄

Úgy érzed nyomott vagy?

ERykk
Alig van valami köze a dúmhoz bazee<#mf1><#mf2><#mf3>

SPOILER!!!!!:

Én is láttam, és nekem tetszett! Tényleg kevés az utalás a DOOM-ra, de ami volt, az nagyon tetszett! Fõleg a BFG😊) Azt sajnáltam, h a végére belerakták a verekedõs részt...sztem az nem kellett volna. Az fps-nézet hihetetlenül jól meg volt csinálva, csak sztem lényege nem volt az egésznek😊 Kedvenc jelenetem talán a láncfûrész vs. Pinky😄

felirat létezik már vmelyik verzióhoz? és ha igen melyikhez?