Közlekedés napjainkban
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
SZAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Az élet a legjobb méreg! Tuti ki fog nyírni!!!
Szokásom szerint késõn indultam, ezért kicsit siettem.
Négyes elágazóban elõttem balra szeretett volna valaki kanyarodni, besorolt balra, azonnal húzódtam jobb szélre, hogy majd elmegyek mellette. Szembõl jött valaki, indexelt õ is balra (ami nekem jöbb)azt hittem, elmegy elõttem, és sima az utam, de nem számoltam egy lehetõséggel: meg akart fordulni, és egy ívbõl kijött elém. Intenzív fék, pici csikorgás, (azannyát, de jó fékek vannak a Skoda alatt), nem koccantunk, csak nézett rám. "Békevantestvér" integetés, erre intett, hogy menjek, elenged.
(Õszintén, tegyétek a szívetekre a kezeteket: közületek hányan találták volna meg elõbb a dudát, mint a féket?)
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Buszmeg elõtt elhaladó személyautók: 54 db
Sofõr bekötve: 9 fõ
Utas bekötve: 5 fõ
Kisgyermek autóban: 17 fõ
Gyermekülésben, bekötve, biztonságosan: 4 fõ
kisgyermek az elsõ ülésen: 3 fõ
Álló kisgyermek az autóban: 2 fõ
Több (Multiple) kisgyermek az elsõ ülésen: 1 alkalom, 2 fõ
Teherautók összesen: 9 db
Sofõr bekötve: 1 fõ
utas bekötve: -
Érdekes, szerintem lesz egy vasúti keresztezõdéses (szétnézés, lassítás) statisztikám is, ezt söszevetjük a balesetek számával, rájöhetünk, hogy elég szerencsések vagyunk.
Parkolás? Valakinek tapasztalat? Eddig a rekord 3 (!) merõleges parkolóhely teljes elfoglalása egy bálna-mercivel. Átlósan állt, mondanom sem kell, a sofõr beleolvadt az autó színébe...
A másik kedvencem az "ahogy esik, úgy puffan" parkolás. Mindegy, hol, hogyan állunk, a lényeg, hogy otthagyjuk az autót, aztán ha közeleg a rendõr, kitesszük az elakadásjelzõt. Láttam már félkeresztben, félig járdán, teljesen járdán (! - a gyalogosok az úton kerülték ki!)ferdén két parkolóhelyen, elöl 30-hátul 50 cm stílusban beparkolt egyéneket.
Szal sokkal az sem jobb. A francia (habár utálom õket) relatíve normális. Britekrõl nem tudok, de szerintem azok nem nagyon barmok. Spanyolország: Superbike magazin alapján "padló" a normál közlekedési stílus.
De abban igazad van, hogy a sajátomat szidalmazom. Nyilván, mert ennek látom, tapasztalom a hibáit. Lehet, hogy ha huzamosabb ideig a fritzeknél élnék, az övék sem tetszene, de a rövid látogatások alkalmával mindig kellemesen csalódtam.
Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.
De hát olyan idióták hogy lehetnek, hogy inkább mennek a rekortán futócsíkon a gyalosok számára épített járda helyett? Ráadásul akkorák voltak, hogy egyenként elfoglalták a futócsíkot. Próbáltam kerülgetni, aztán az utolsó esetében nyomatékosítani kellett, hogy hagyják el a helyszínt... <#hehe>#hehe>
Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.
lásd a topic eleje...
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Most komolyra fordítva a szót: hol történt ez? Tudnád kicsit részletezni?
1. Mert egy büdös gyökér idióta bohóc! Lehet, hogy sokat vezet pesten... 😄DDD
2. Azért vannak még olyanok rajtd kívül, akiknek megesik a szíve a szerencsétlenkedõkön. Elõbb, vagy utóbb csak kijutott volna.
3. Talán a gyermeke születését akarta megnézni.
Hát igen, közlekedési morál, és kultúra az itt nincs! Bezzeg a németek, és a sógorok azok odafigyelnek a gyalogosokra. Mondjuk ebbe kár belemenni, mert mindenben különbek nálunk. Sajnos...
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
Még egy dolog, amirõl órákig tudnék beszélgetni.
Egy példa:
Tegnap este 6-fél hét körül (zulu): STarján belvárosában, a Bajcsy-Zsilinszky úton haladtam hatvan felé. Nem is annyira lényeges a helyszín, csak azért írom le, hogy ha valaki ismerõs errefelé, el tudja képzelni a szitut.
Egy bekötõúton elég reménytelenül indexelõ Opeles hölgyet kiengedtem magam elé, enyhe fékkel és villantással jeleztem, hogy "itt az idõ, most vagy soha". A szembejövõ sávba kanyarodott volna, szembe nem jött senki, ezidõtájt mindenki menekül a városból...
Azonban a mögöttem jövõ Suzukisnak nem tetszett, hogy lassítok, és index nélküli elõzésbe kezdett. Szembe a most kijövõ Opellel...
Felgyorsultak az események, én duda az Opelnek, hogy baj van, Opel vészfék, én vészfék, mert úgy számítottam, hogy az enyhe fékemmel el tudok surranni az Opel mögött, a Suzukis padlógáz, "majd én megmutatom" vezetési stílus, köszönjük szépen neki, hogy majdnem hármas balesetet okozott.
Lehetett volna belõle ez is:
OPel-Suzuki barátságos találkozó, én meg oldalról az Opelbe, és utána kórusban szidjuk egymás felmenõit.
Kérdések:
1. Ha kiengedek valakit, azt a mögöttem jövõ miért nem hajlandó tudomásul venni?
2. Ha éppen nem engedem ki a hölgyet, mikor ért volna ki, ezt feltehetném így is: Az autósok hány %-a udvarias? (Sajna errefelé nem sok...
3. Minek ennyire sietni?
A közlekedésben társak vagyunk!
Az autósok között vannak a legnagyobb tuskók, olyanok, akik már maguktól hasadnak. A közlekedési morál kib@szott sz@r pesten. Tolakodik, furakszik a jónép. Legtipikusabb, amikor valaki nem hajlandó végigállni a sort, és oldalról beáll elõre. Na erre mindenki bepöccen, mindenki ideges lesz, és tovább gyûrûzik a agresszió.
Az autósok többsége egyáltalán nem elõzékeny. Sem másik autóssal szemben, sem gyalogossal, vagy kerékpárossal szemben.
Engem majdnem elgázolt egy maca, amikor balra kanyarodott, késõbb egy gyökérházi (ez jobbra kanyarodott) és meggyõzõdõtt arról, hogy nem jön autó sem balról, sem jobbról. De arra az útra elsõbbséget kell adni a gyalogosnak amelyikre kanyarodik, KIJELÖLT GYALOGOS ÁTKELÕHELY HIÁNYÁBAN IS! És menjen a jó fenébe az, aki nem tudja a szabályokat.
Kerékpár: nos legszívesebben instant csavarhúzót vinnék magammal karcolgatni azoknak az autóit, akik rámhúzzák a kocsit. Totál élteveszélyesek az autósok a kerékpárosokra nézve. Még akkor is, ha a kerékpáros nem Baktalóránthazai öreg apóka, és mindig, minden körülmények között szabályosan, körültekintõen jár el. Kerékpárutak: ok, van pár, de közel sem annyi, mint pl Bécsben. Nagyon gyorsan lehet(ne) vele közlekedni. Nem zajos, és nem is szennyezi a levegõt.
Gyalogosok: hát itt is vannak gyökerek bõven. Úgy megy át az úton, mint aki meg akar halni, szét sem néz, csak megindul lehajtott fejjel, és battyog át gyök2-vel. Másik: két mamika két hatalmas bevásárló szatyorral, és természetesen hallókészülék nélkül elfoglalja a teljes járdát. Parkoló autó miatt úttesten elõzni képtelenség. A mamikátak meg mégsem lökhetem szanaszét, mint a tekebábukat.
Nagy kedvencem a Margit-szigeten a futócsíkon közlekedõ gyalogos sétáló emberke, akik totálisan nincsenek tisztában az õket körülvevõ világgal, és élik a kis életüket. Ha jövök velük szemben, eszük ágában sincs lehúzódni. De van, hogy én sem tudok, akkor lassítok, és vagy megállok, vagy nem. Sajna volt már ilyesmibõl ütközés, sérülés nélkül szerencsére.

de ha CSAK azok ülnének kocsiba, akiknek halaszthatatlanul fontos és nem mindenki akinek nem tetszik a villamos, akkor nem lenne gond 😊
Azert azt tegyuk hozza hogy nem minden szaguldozo kocsi szorakozasbol nyomja a gazt es tolja le az ep elote szabalyt betarto autost, hanem mert vannak olyan cegek ahol 1-2 oran belul el kell kezdeni a lehetseges hiba megakadalyozasat. es itt nem 10-20 ezer ft-rol hanem sok sok milliok vannak kockan.szoval ha valaki ha hatammogott vilogna vagy ep dudalna akkor hamar eszbekapnak es elengednem, es nem anyaznak es lasitanam le.dolgoztam olyan helyen ahol nem az volt a fo szempont hogy menyire fontosak a szabalyok hanem hogy milyen gyorsan erek a lehetseges hibahoz, es a radarfigyelo kutyuk mar 2000-ben mar a kocsikban voltak...
Udv:Tertovan
(xxx az 000-999 között egy szám persze :-) )

Olyan világosan beszélek, hogy kiolthatod a lámpákat, ha én éjjel megszólalok!
hirtelen ezt olvastam ki:
"Akivel vagyok, azt mindig szívbajt kap, ha elütnek.😄"
Gondoltam, nem csodálom 😛
N0 TXT TLK PLZ!4!
Akivel vagyok, azt mindig szívbajt kap, h elütnek. 😄
[/spam]™
Én nem tettem arra utaló jelet, hogy leléptem volna, hanem jobbra állt a kocsisor, dugó volt és ilyenkor van olyan autós, aki, addig átengedi a gyalogost, mert úgysem tud haladni, de aki elõzött nem 50-60-nal jött, sokkal többel.
És hidd el ezen a forgalmas útszakaszon, rengeteg ilyen türelmetlen autós van, mert hiába, áll a kocsisor, azt is elõzgeti, mert türelmetlen, és sokszor épphogy betud sorolni, hogy ne ütközzön a szembejövõvel.
Nem tudom, hogy Pesti vagy-e, de ez a Jászberényi út.😊)
De mondom, ahol zebra van ott más a helyzet.
Keressetek mán egy kreszkönyvet 😄
N0 TXT TLK PLZ!4!

ha emlékeim nem csalnak, ahol nincs zebra ott nem is szabad.
Én sosem engedem el a gyalogosokat.. dudát egyszerûbb nyomni😛
j/k
N0 TXT TLK PLZ!4!
Balról szépen megállt az autós, intett, hogy mehetek. Elindultam, erre a hülyéje, leelõzi azt az autót, aki átengedett, természetesen fékcsikorgás, bennem az ütõ majdnem megállt, anyázás, stb.
Pedig messzirõl látszik, hogy zebra van, és erre miért nem gondol az ilyen, hogy talán azért állnak meg az autók.
De szerencsére itt vagyok

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.
szal akkor mostmár énse vagyok tahó pesti? 😊)))
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.