Közlekedés napjainkban
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.
*hihi ** *
jah, és a bicikliúttal meg elveszik a helyet a gyalogosok elõl 😞

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
De barmok vannak, mint pl. ez:
Kb. 2-3 hónapja volt, hogy mentem melóba, fordultam volna le balra az utcán biciklivel, jeleztem, egy autós jött balról, nem indexelt, aztán balra elég nagy ívben rámkanyarodott(!), ráordítottam, hogy "mit csinálsz te barom?!", és még neki állt feljebb, meg visszaugatott, hogy mit szólok bele... no comment...
Ott meg a gyalogosok (túristák) az idióták és a akerékpárúton mennek, ezáltal (ha jól emléxem) Nijmegenben majdnem 2x annyi a súlyos kerékpár-gyalogos, mint autó-gyalogos !gázolás!
N0 TXT TLK PLZ!4!

Olyan világosan beszélek, hogy kiolthatod a lámpákat, ha én éjjel megszólalok!
viszont bent egy nagyobb városban pedig igenis veszélyes tud lenni önmagára és másokra is egy tudatlan bicajos. így a közlekedésrendészet maradt abban, hogy néhány szabállyal védi a kerékpárosokat (nem is vonatkozik minden tábla ránk)), de mindenkinek magára bízza, hogy mennyit ért a dologhoz, és reménykedik, hogy a város megfelelõ mennyiségû használható bicikliutat épít. - ja, és nem lenne rossz, ha a rendõrök is tisztában lennének, hogy a biciklisekre nem vonatkozik néhány tábla :o)
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
A legnagyobb bajom, ha a legtöbb kerékpáros és fõleg a robogósok kurvára nem ismerik a kreszt.
Azzal nincs bajom, ha a kocsik közt flangál és nem viszi le tükröm, de pl rohadt sokszor láttam, h nem is lassítanank a mackósajtnál vagy stoptáblánál. Egyszer meg láttam, h csávó nem értette, h mit mutogat neki a közlekedési rendõr és simán elment egyenesen, amikor az a kanyarodó sávot engedte éppen.
Azért ha valaki kimegy utcára az ilyeneket ismernie és fõképp betartania kéne.
N0 TXT TLK PLZ!4!
A lentebb írtak a napi tapasztalataimat mutatják.
Autósoknál:
Meg ugye, a barom megy, siet, sürgõs dolga van, városon belül is legalább 80-90-nel kell mennie, át a piroson, szétnézni felesleges, viszont a telefonálás vezetés közben KÖTELEZÕ!...
Kerékpárosoknál:
Bicikliúton hirtelen megáll, bekanyarodik jobbra/balra, lelassít, kikerülni nem lehet, mert amerrõl kikerülnéd, úgyis arra fog fordulni. Ez kiváltképp az öregekre vonatkozik, de az átlag 18 és felettiekre is igaz.
Gyalogos: bicikliúton kell közlekedni, nem gond, hogy a járda 1 méterrel odébb van, szétnézés szintén nuku, megfordulás dettó igaz...
Engem az idegesít fel, amikor azt a nyomoronc indexet képtelenek használni, azt hiszik, hogy gondolatolvasó a másik emberke...
azt utálom még nagyon, amikor elmegyek valaki mellett, aki éppen áll, erre elindul mellettem ugyanakkora sebességgel és nem veszi észre magát
Riszpekk