The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Na, akkor vissza kell törölnöm a játékállásból... Eddig azt gondoltam, hogy a tűz és fagysebzés az ugyanaz. Csak az erejük lehet más és más... Ami az erő elvonását illetve erősítését illeti - ez talán egyértelmű. Létezik ilyen alkalmazás a varázserők között - valahol, valamikor megvásároltam. Ha az nem lesz elég, ha az nem jó - akkor a játékprogramban van a hiba.
genndy
Ha a jó varázslatokkal lövöd, akkor kinyílik. tehát rosszakkal lövöd. Van ott egy rakat tekercs varázslatokkal, köztük vannak a jók is.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

Igaz.
Sziasztok! Van egy kis problémám a mágus céh küldetésnél, Vahtacen-ben. Hiába lövöm az oszlopot a megfelelő oldalról a megfelelő varázslattokkal, a legjobb esetben is csak félig nyílik ki az oszlop, aztán pedig újra bezárul. A Karakteremet pedig szépen elteszik lábalól a fekete lélekkövek vagy őrkövek... Mi tehát a megoldás, ha már nem az, amit a logika diktálna??
Sziasztok! Van egy kis problémám a mágus céh küldetésnél, Vahtacen-ben. Hiába lövöm az oszlopot a megfelelő oldalról a megfelelő varázslattokkal, a legjobb esetben is csak félig nyílik ki az oszlop, aztán pedig újra bezárul. A Karakteremet pedig szépen elteszik lábalól a fekete lélekkövek vagy őrkövek... Mi tehát a megoldás, ha már nem az, amit a logika diktálna??
b-type
De mégis mit vártál Skyrim-ben? 😊
más éghajlat, más fajok nevezik otthonuknak, és ezzel jár egy más építészeti stílus, lehet módosítani..de északi emberek lakják, és hideg a jellemzője. pont ez a lényege a túlélő moddok használatának.
Ez Tamriel ilyen része, ez a sajátja..nehéz elkerülni ezt az infót.

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Köszönöm! A Nexuson hol? És ugye - magyar nyelvű??
Bocsássatok meg - mindig kötekedős hangulatban vagyok, ha valamit nem értek meg azonnal, vagy nem látom át a logikáját. A Skyrim-ben a grafika gyönyörű. Egyébként minden szép. De azért nagyon megrökönyödtem, amikor elkezdtem a játékot. Akkorát csalódtam, hogy félre is tettem. Azóta is a fiókom mélyén pihen. Na de majd egyszer...
Ez tényleg nagyon egyedi kritika volt 😊
Jóval több mód van hozzá meg vannak kiegészítők is vámpíros meg egy másik 😊
Szerintem grafikailag van olyan jó mint a TES IV 😊
Van egy Heartfire kieg amibe házat is építhetsz magadnak.
Mondjuk még az Oblivionhoz képest is borzasztó egyszerű lett. Már rendesen fajok közötti különbségek is eltűntek, minden faj 100-as statokkal rendelkezik azt kész 😊 Szóval konzolos aprítás van főleg, de azt jól megoldották 😊
Utoljára szerkesztette: Although, 2014.11.05. 16:04:42

Ajhaaaaaa😄 Hát videót miért nem nézett kend, hogy ugyan má, mi az a Skájrím egyáltalán?
Rossz volt olvasni, hogy mikbe kötöttél bele.

Amúgy rengeteg mód van Nexuson, válogathatsz kedvedre.
Köszönöm! Valóban megvan a Skyrim játék is, de nemigen játszottam még vele...

Merthogy:

teljesen kiakasztott a civilizálatlan, b a r b á r környezet, a fakunyhók puszta látványa is fölháborított, szinte sírógörcsöt kaptam, amikor oltár gyanánt holmi folyami kavics szerű valamit, vagy izét illetve mifenét tisztelnek a játékban.

És az idegeimre ment az is, hogy a karakter nem képes súlyt cipelni.

Kiakasztott az is, hogy az arcszerkesztés nagyon egyszerű, a finom beállítások pedig nem léteznek benne, mint az Elder Srolls IV-ben...
Azt nem tudom, hogy az ElderFaceCopy program mennyire kompatibilis a Syrimmel...

Tényleg - használható ez a program a Skyrimben is??

Az Elder Crolls IV-ben lehet vásárolni egy hordozható szobát, amelyet megidézhetek - ott tudom tárolni a kalandozás során beszerzett cuccokat.

Ám a Skyrim semmi ilyesmi lehetőséget nem ad!
Illetve: nem tudok arról, hogy lenne ilyesmi mód vagy lehetőség.
Mert ha nincsen - máris értelmetlenné tették számomra a játékot az Alkotók...

Egyáltalán - létezik ennek a Skyrim nevű nyomorúságos, b a r b á r o k által teliugrált játéknak valamiféle kiegészítője, amely hatásosan tudna segíteni a játék menetén?

Ugyanis - az Elder Srolls IV. után abban a megtiszteltetésben részeltettem az Alkotókat, hogy a boltban vásároltam meg a Skyrim eredeti lemezét. Tudom, hogy akár le is tölthettem, volna a netről, ugyanis jómagam is aktívan torrentezek.

De ez most nálam - Pláne az Elder Srolls IV. után - elvi kérdés volt.
Aki megvásárolta a lemezt, az tudja, miről beszélek...

Sokat vártam a játéktól.
És a várakozásaimhoz képest a fenti c s a l ó d á s o k k a l kellett szembesülnöm!

Több mint egy esztendeje itt porosodik a Skyrim a fiókom mélyén.

A Birodalmi kultúra után ezt az Északi Barbarizmust egyszerűen nem veszi be a gyomrom!

És még kiegészítők, segédletek sincsenek hozzá!

Ezt a játékot - alaposan elbaltázták.

Pár órányi játék után kivettem a gépemből a lemezt. Azóta a fiókomban pihen. És ennek több mint egy esztendeje már.
Rá sem bírok nézni.

Segédletek és kiegészítők nélkül pedig játszhatatlan és élvezhetetlen a Skyrim.
Pedig a barbárokat - úgy-ahogy - meg tudnám bocsájtani. Talán.
UAC az a felügyeleti rendszer szintjeit állítja nem káromlás. Írd be a parancs sorba és tudod állítani. Ja a win8 az egy fos. Különböző fajoknál különböző értékek vannak vannak képességek amik gyorsan fejleszthetők és vannak amik lassabban.

Fantusz
Összemostad az Obliviont a Skyrim nyújtotta azon lehetőségével, hogy ott a 100-as skilleket legendássá lehet tenni, s az 15-re esik vissza, aminek következtében folyamatos a szintlépések lehetősége (más kérdés, hogy értelme nem sok)
Az Oblivionban az elérhető maximális szint, karaktertől és induló képességektől függően 60 szint körül van (talán 58-62 között, de pontosan nem tudom már), játszani lehet tovább, de a a karakter már nem fejlődik, ha minden képessége 100-as
Ez a játék alapvetően nem arra készült, hogy egyetlen karakterrel bolyongjon a játékos a térképen, akiknek bejött ez a mesevilág, jellemzően több karakterrel is kalandoztak

Köszönöm a javallatot, de az az igazság, hogy a felét sem értem annak, amit írtál. Most Windows7-es operációs rendszerem van. Minden tökéletes. A Windows8.1-es alkalmatlan arra, hogy bármiféle játékot futtasson. Nem tudom, mi az hogy UAC. Ez bizonyára valamiféle káromlás lehet... És azt sem tudom tehát, hol és hogyan kell kikapcsolni. Egy hónapig szenvedtem a Windows8.1-el. A STALKER LA-t nem engedte föltelepíteni. A többi játékomat is elérhetetlenné tette - nem tudtam velük játszani. Indításnál olyan lassan töltött be, hogy a húsz esztendeje megboldogult 486-os rakétaként repesztett mellette. És ez most nem vicc!! Felhasználó vagyok. Sőt - vásárló. Hogy merészelnek valakik olyan operációs rendszert lerakni elibém, amely már szinte programozói tudást igényelne a részemről, azaz a felhasználó részéről??! Hol van abban a l o g i k a, hogy nekem (mármint a felhasználónak!) ahhoz (is...) értenem kell(ene...), amit mások évekig tanulnak iskolákban, átképzéseken, ráképzéseken és további még magasabb, külhoni képzéseken? Köszönöm, de - elegem lett a Windows8.1-esből. Megvárom inkább a tízest.

Inkább arra Kérlek Téged, sőt - Benneteket, hogy a The Elder Srolls IV. Oblivion játékkal kapcsolatos kérdésemre írjatok valami választ. Mert bár csak harminc valahányas szintű a karakterem, de már hat képessége mesterfokozatú, további öt-hat képessége pedig szakértő, illetve segéd. A beszéd és a kereskedelem képessége alacsony - alig lépte át a kezdő fokozatot.

Kissé kiábrándító ugyanis, hogy a játék elején, alig egy hónap után (Mármint - valóságos hónap után...), harminc valahányadik szinten sok képessége elérte a maximális százast, azaz mesterré lett, és a többi is hamarosan százas szintű lesz (Kivéve a kereskedelem és a beszéd).

Lehetetlennek tűnik föl előttem, hogy nem lehet továbbfejleszteni, hogy nincsen a továbblépésre valami mód, lehetőség.

Egy két küldetés során ajándékba kapok ugyan képzéseket, de azok mind nagyon aprók - kevesek.

Tehát a kérdésem - hogyan tovább?
És miképpen?

Úgy tudom, hogy nem a százas képességszint a legmagasabb ebben a játékban, hanem valahol jóval kétszáz fölött van...

Bár azokat még soha sem értem el.

Most - szánnék rá elegendő időt, és figyelmet.
Nem fogom elkapkodni...

Tehát: hogyan és miképpen (netán - merre...) tovább??
bajgunar
Dehogy visszafoglya! Sőt! 100x gyorsabb, gyorsabban boot-ol, 1000x stabilabb. UAC-ot kapcsold ki. Kompatibilitással meg minden futtatható. 😉
nforce4-es alaplapra feltettem, simán rákényszerthetem az AC97-es Vista64-es hangkari driver-t, úgyszint alaplap drivereket is, stb... Tökéletes, gyors, stabil.
Ez nem op rendszer hiba, hanem felhasználó.
Frissítéseket mindet fel! AdvancedSystemCare-el egy rendszerellenőrzést és rendberakatni vele a rendszer problémáit! Sokmindent átállít, mégjobb lesz a telejsítmény, stb...
Nem szükséges megvenni, vannak különféle aktivátorok.
Sziasztok! Ha jó sok képességem elérte a 100-as szintet, akkor hogyan tovább? Mert úgy tudom, valamiképpen lehet még továbbfejleszteni a karakterit. De hogyan?
Windows8 és Windows8.1 - mellégépeltem. Nem Windows5-öt akartam gépelni. Bocsánat érte...
Eredetileg 64bit-es operációs rendszerrel telepítettem föl az ElderFaceCopi programot a gépemre. A gyalázatos Windows8.1-es kiirtása után 32bit-es Windowss7-t telepítettem újra. Ez volt a gond. Újrahúztam a Windows7-et, ezúttal 64bit-es operációs rendszerrel. És működik az arcmásoló program. Nem nyavalyog, nincsenek kérdései - azt teszi, amit én akarok. Ezt már szeretem!

Ami pedig a Windows5 és a Windows8.1-et illeti - nálam mindörökké lejáratta magát vele a Microsoft Cég.
Méregdrága, használhatatlan, nagyon-nagyon visszafogja a gép teljesítményét, és a tetejében "visszapofázik" nekem, a gazdájának...
genndy
Semmi köze az oprendszerhez.

Igaz. De akkor windows8-asom volt. És azzal telepítettem föl a programot, és azzal készítettem a másolatot. Most visszaálltam a régi jó Windows7-re. Úgy hiszem, talán ez lehet a probléma. Nem alkalmas a Windows8 által létrehozott és telepített program arra, hogy a Windows7-esen újrafuttassa ugyanazt. Persze meglehet, hogy tévedek... De szinte biztos vagyok abban, hogy ez lehet a probléma... Talán...
genndy
Ebbe mondjuk már belefutottál egyszer, #41457...

Köszönöm! Megpróbálom úgy, ahogy írtad! Remélem, működni fog.
genndy
Nem .txt-ből kellen próbálni importálni, hanem .ess-ből.
Meg autosave-be nem olyan nagyon jó ötlet importálni, mert az első alkalommal felülírja majd (de az EFC-nem nem ez a baja).

Segítsetek - nem értem a Problémát! Előre is Köszönöm!

Semmi eredmény. Végigzongoráztam a beálításoknál és az OMM-nél is az egészet. Minden maradt a régi lila-piros színben. Nem loehet valami más a probléma?
genndy
A mappa rejtett, úgyhogy lehet hogy csak azért nem találod. Próbáld akkor ki és újra bekapcsolni őket, erre frissítenie kellene a .txt-t.

Köszönöm! Valóban nem találom a plugins.txt fájlt a gépemen. A data fájlok és a pluginok be vanak kapcsolva, mind a menüben, mind pedig a OMM-ben. Mit kell tehát akkor tennem? És Hogyan? Előre is Köszönöm a választ, válaszokat!
genndy
Meghalt vagy törlődött a plugins.txt fájl, amit alapértelmezetten a C-re rak (c:\Users\<felhasználónév>\AppData\Local\Oblivion\).
Ezt kéne visszaállítani, vagy legalábbis visszakapcsolni a Data fájlokat a Launcherben vagy a főmenüben. Vagy újra lefuttatni az OBMM-et vagy NMM-et és ott bekapcsolgatni.

Sziasztok!

Most néztem meg - a The Elder Srolls IV Oblivion játékom grafikáját is szétbarmolta valami...
Pár hétig nem néztem rá.
Addig simán futott Windows8.1.esen is.
Semmi baj nem volt.
Most meg minden piros és lila.
(Ahogyan a Stalker Lost Alpha grafikája is ugyanígy szétbarmolódott...)
A 46-ik szinten vagyok,és igazán nincsen humorom visszaörölni ta játékot, vagy újat kezdeni...

Mi lehet a baj?
Tudnátok Segíteni?

Egyben talán gyógyírt jelenthetne egy esetleges megoldás a Stalker Lost Alpha játékomra is, mert ugyanabban a betegségben szenved.
benőmenő
Akik most akarnak játszani a játékkal, azoknak tudom ajánlani az Oblivion Character Overhaul V2 modot. Még így sem tökéletes, de már nem hányok az ölembe az npc-k arcától.
Egyébként meglepően jól fut a játék notin is, csak mondjuk a hdr-t meg a csili-vili modokat mellőztem.
Jelenleg ezeket a modokat használom, ebben a load orderben. Ha valaki valami hibát lát benne az ne tartsa magában. Játék közben még nem találkoztam hibával (csak a szokásos hang bug, ha sokat spamelek egy varázslatot), annyi, hogy exit game-nél összeomlik, de az annyira nem zavaró, mert úgy is épp kilépek 😄
benőmenő
Én csak erről tudok, de ez már erősen idejét múlt, és nem minden ponton helyes.
maximum oblivion minimum pc, gamepod
grebber
Van valahol valami jó leírás sorrenddel,szájbarágosan atom debilek részére hogy lehet über grafikát csinálni?

Next PC upgrade: 2022

grebber
Van valahol valami jó leírás sorrenddel,szájbarágosan atom debilek részére hogy lehet über grafikát csinálni?

Next PC upgrade: 2022

genndy
Nem. Csak majd a modok szépen fölülírják az angol saját szövegeikkel. De ez ellen nem tudsz mit tenni, ahhoz a modokat is le kellene fordítani.

"Mivel a géphez és a programozáshoz sem szakértek..." - hát igen, ez bizony látszik... szerintem kérj meg valami ismerőst hogy magyarázzon el egy-két alapvető dolgot, mert így még a játék is kínszenvedés lesz. Valamennyi számítógépes ismeret ahhoz is kell. A modokhoz meg pláne.
Utoljára szerkesztette: genndy, 2014.08.27. 17:46:03

Köszönöm a Jó Tanácsot! Így már működik. De nem tudtam azt, hogy az elején mégiscsak be kell állítani pár alapvető dolgot. Hagytam az eredeti férfikaraktert, és rámentettem a saját női karakterem. Szörnyű lett. Szóval beállítottam a kort, a jelleget, a szem színét, a haj hosszát, jelleglét, és a haj színét. Ésígy már működik a dolog. Most fölrakok páér kieészítőt. Apropó - a magyarítást, és a magyarítás frissítését már most fölraktam. Remélem, nem lőttem ezzel máris bakot?...
Igaz. Sajnos amióta windos8-al operálok, nehéz megkülönböztetnem a jegyzettömbot a .ess-kiterjesztésű fájltól. Mert a dokumentum nevében volt az is, hogy .ess, és nem vettem észre, hogy utána még ott a .txt is. Ráadásul kissé sokat idegeskedem, mert a windows8 rengeteget meditál azon, hogy miképpen töltsön be. Mivel agépem is zsír új, és a windows is új, sok a bajom. Nincsen beállítva még semmi sem rajta. Mivel a géphez és a programozáshoz sem szakértek - nem nyúlok hozzá... Így viszont rendszerint 15-18 reklámhírddetés ugrii fel előttem,és a tetejében kéretlenül megnyílik 13-18 weboldal. Szóval öröm az életem. Van egy méregdrága szuper gépem, jogtiszta működtető programmal, amit a hátam közepére sem kívánok, és olyan lassú a gépem, mint anno a 486-os. De legalább a jáékokat viszi.
genndy
Felesleges fölháborodnod, ha egyszer tök igaza van. Az a .txt nem kell a végére. .ess-nek kell lennie.

File "E/The Elder Srolls IV. Oblivion/Amazon_mentett arca/Save - Breton - Aewer, Level 1, Playing Time 01.10.50ess.txt not an Elder Scrolls Oblivion Save Game
Nos, ez a Hibaüzenet:

"

File "E/he Elder Srolls IV. Oblivion/Amazon_mentett arca/Save - Breton - Aewer, Level 1, Playing Time 01.10.50ess.txt not an Elder Scrolls Oblivion Save Game"

Állítja ez nekem...
Fölháborító.
genndy
Lehetne kevesebb ordibálással. Anélkül is érthető a probléma.
Ugye az .ess mentésfájlt adod meg mind a két rublikába? Nem csak a könyvtárat? És ugye nem fizikailag ugyanazt a fájlt? Hiszen önmagára nem tud menteni...
Meg a "valami mást is hadovál" az 0 információ. Legalább másold ki azt a nyamvadt szöveget, hogy következtetni lehessen a hibára <#rolleyes>
Nincs újabb, ez a legfrissebb. Tökéletesen működik.
Utoljára szerkesztette: genndy, 2014.08.27. 14:46:36

Újratelepítettem az egész játékot. Most csak az alapjáték van benne és pár, hivatalos beépülő.

De máris HIBA VAN.

A ElderFace Copy bemodta az unalmast.
Nem hajlandó működni.

A felső rublikába memásolon az elmentett arc dokumentum linkjét, az alsó rublikába pedig a játék mentésének dokumentum linkjét.
És indítanám a másolást.

Olyasmit hadovál, hogy a dokumdentum nem ElderSrolls mentés, meg még valamki mást is angol, nyelven.

De a probléma megoldáshoz bezzeg nem vitt közelebb!

NEM ÉRTEM, HOGY MOST BEZZEG MIÉRT NEM MŰKÖDIK!
EGY ÚJRATELÉPÍTÉSE ÉS ELINDÍTÁSA NEM INDOKOL A PROGRAM RÉSZÉRŐL EKKORA HIBÁT...

Vagy pedig újabb ElderFace Copy program kellene talán...

Csakhogy már arra sem emlékezem, honnan szedtem le.
De lehet, nem a program a hibás...
Hanem akkor mi?
De nem jó.
genndy
Csatakürt Kastély hivatalos DLC, és tutira jó, magyarításával együtt.

A csatakürt kastély, ha az eredeti dlc, akkor azt használtam és működik. A sivatagos nagy modnak meg van leírása. Azt is használtam elvileg régen és az is ment. Valószínűbb a már írt összeakadás a probléma. Az a gond elképesztően türelmetlenek vagytok és mindent azonnal akartok, ez egy 8-12 évestől még elfogadható, mármint beírjátok ide és várjátok valaki megoldja.
Rengeteg modnak ott van az oldalán a compatibility, incompatility listája, szótárral pl. El kell olvasni, időt kell szánni rá. És még úgy is lehet, nem megy valami.

Utoljára szerkesztette: Although, 2014.08.27. 10:16:22

Nos - az Anaquina sivatagja beépülő, és a Csatakürt Kastély alapjaiban Hibás. Nem működik bennük semmi. Ezt a módot bizonyára az emberek bosszantására találták ki. Hiába a letöltés, hiába a magyarítás - nem működnek. Pedig minden más módot kikapcsoltam. Újra fogom telepíteni a játékot,de most már kevesebb beépülővel. Ezt a kettőt tutira kihagyom. Szégyen, hogy ilyesmi megtörténhetett, hogy egyáltaln megjelenhetett az interneten ekkora hibákkal és hiányosságokkal!
Köszönöm! Még jó, hogy csak az elején tartok... Újrakezdem a játékot, és kipróbálom a módokat egyenként, Sajnos, amit elkezdtem, nem használható...
genndy
Minden modot leszed, egyenként próbálgat. És a sorrend sem mindegy Tuti megoldás, csak baromi időigényes. Modok vesznek össze egymással, ez szinte 100%.
Nem fogok tudni többet segíteni, mivel ahogy írtam számomra ismeretlen modokat használsz.

Sajnos ez sem segített. az idézés ugyanúgy nem működik. Elkezdtem egy új próbajátékot,ott viszont működött a medál, amikor megvásároltam. Viszont a sivatag lilaszínű maradt, teli sáárga csillagokkal, amior odértem - kihajított a játék. Tehát - MI LEHET A BAJ????? A módot a netről töltöttem le, mert a magyar magyarítás nem lene önmagában elég. Valami mégsem szuperál... De mi???
kÖSZÖNÖM! Megteszem. Talán emiatt nem tudtam használni az Elsweyr Anaquina Sivatagja beépülőt sem. Be tudtam lépni a területre, de minden teli volt sárga csillagokkal meg lila színű talajjal...
genndy
Simán lehet, mert egy rémálom. Próbáld meg valahogy így:

Oblivion.esm
Cobl Main.esm
CM Partners.esm
Unofficial Oblivion Patch.esp
DLCHorseArmor.esp
DLCOrrey.esp
DLCBattlehomCastle.esp
DLCThieves Den.esp
DCLMehrunesRazor.esp - nem kell
DlCBeretva.esp
DLCVileLair.esp
DLCSSpellTomes.esp - nem kell
DLCFolians.esp
DLCFrostcrag.esp
Knight.esp
DLCShiveringIsles.esp
Unofficual Shivering Isles Patch.esp
MorroHun.esp
magyarjavitas.esp
KT_CustomRaceFix.esp
HeartOftheDead.esp
UOP Vampire Angng & Face Fix.esp
CuteElf11.esp
ElsweyrAnaquina.esp
Ren_BeautyPack_full-esp
slaughterfish addon.esp
Golden saint.esp
Dark Seducer.esp
Dude Wheres My Horse.esp
Charon's Call by Nicirishi.esp
Tower_AlchemySorter_COBL.esp
Castle_Highrock.esp
HeroofKvach.esp
alchemyshop.esp
Archery Shop.esp
FriendsAndLovers.esp
Lost Paladins of the Divines.esp
AABTSv1.esp
TNPC.esp
Tower_Of_Hadarath.esp
eyja.esp
CM-Yesmin_cute-elf.esp
ExtendedPrivateQuartes.esp - próbáld ki hogy ezt a végére teszed

Mondjuk a modok nagy részéről nem is hallottam, akármelyik bekavarhat még úgy is ha jó a sorrend.