Adobe After Effects

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Na, örömmel hallom. Most szedek több órányi tutorial anyagot, aztán szünetbe asszem nekiugrok 100%ig a dolognak.

Nem teljesen egyértelmû a kérdésed számomra, de ha arra vagy kíváncsi, hogy mennyire hasonlít a 3D-s szoftverekhez, akkor a válaszom, hogy semennyire. Azon kívül, hogy itt is és ott is van x,y,z koordináta-tengely, semmi hasonlóság nincs. Úgyhogy hajrá,lehet!<#kacsint>

Lenyitod a text layer tulajdonságait a kis nyilacskával, és a "text" tulajdonság mellett látsz egy olyat, hogy "animate". Itt lehet hozzáadni transzformációs és egyéb tulajdonságokat, amiket aztán a kulcskockákkal animálhatsz.

Hülye kérdés de mennyire lehet egyedi dolgokat létrehozni AE-ben 3D modellezés/animálás tudás nélkül? 😊

akyyy
régen volt fent AE- hogyan is lehet megcsinálni, hogy egy szóból szétválogatja a karaktereket, hogy külön lehessen õket forgatni ( anélkül hogy külön írnám be a betüket)

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

vafeN
Rájöttem, elég csak 1 sima copy és paste😊

[O_O] (.)(.)

vafeN
Helló, valaki tudna segíteni? Azt hogy bírom megcsinálni hogy 1 comp-on belül 2 különbözõ idõ pillanatban lenne 2 ugyan olyan dolog és hogy ne kelljen a 2.nál külön beállítani, hanem hivatkoznék valahogy rá hogy ugyan azt csinálja mint az 1.nél? Parenttal próbálkoztam már, de ott nem bírtam megcsinálni azt hogy más idõpillanatban jó legyen neki.

[O_O] (.)(.)

Sziasztok!
Újabb 2 videóval készültem el:webklima
Ez utóbbi 13. századi köbüki nyelven van:
startsayfa
Jó szórakozást hozzá!

Hát, elég érdekes, mert a Window ablak alatt nem található meg Nálad a "Tracker Controls" nevezetû, ami arra utal, hogy akár hogy erõlködsz, azt a panelt a büdös életben nem fogod tudni elõcsalni, mert nem tartalmazza a program. Lehet, hogy nem "Pro" a verziód?

Szerintem jó lett 😉 Tudnátok segíteni? AE 7.0-ben benne van a track motion,de nem lehet használni. Itt egy kép. Egyszer már megtaláltam a megoldás,de most nem találom.
Sziasztok.

Egyik barátommal indultunk egy EU-s pályázaton és ez a mû kerekedett belõle. http://www.youtube.com/watch?v=C1USujpv7nY
Kiváncsi lennék a véleményetekre, hogy mit szóltok hozzá! Esetleg tippek, hogy hogyan lehetett volna élõbbé tenni picit a feliratokat?

Köszi midnen építõ kritikát!
Üdv
EEVA 2010 - Believe - video contest
Bocsánat az elsõ layer szó helyet pre-compot értettem.

Veszed az a layer-t a project window-ba ott megduplázod automatikusan fog egy másik nevet adni annak a pre-comp-nak is aztán megnyitod és után a módosítod kedved szerint és megmarad az eredeti is.

berlinboy6329
hogy lehet duplikált pre-compolt layert függetleniteni egymástól?Szal egy pre-compolt layerben van vmi amit ujra szertnék használni,de pár elemet törölnék belõle..Hogy lehet ezt megcsinálni,anélkül,hogy az eredetibõl is letörölné azokat a dolgokat?

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

berlinboy6329
Na,ja,de azért a grafikusnak még mindig kell fantázia,meg tudás,meg mindenféle cucc..Mert munka és munka közt van különbség..Filmeken beszarsz ugy meg vannak csinálva,de YT-n látni olyan videókat,amin beszarsz olyan gagyik..Attól,h megcsinál mindent,ennyire nem terjed ki a minden....

Másik..vmi már megint szar ezzel a cuccal..Ilyet még nem csinált..Egy idõ után elkezd fagyni mûveletek közben...Dobok rá vmire pl. 20 featert,egy fekete maszkolt kicsi solidra és 5mp-et gondolkzoik,mikor visszavonom..V mikor solidot csinálok..Akkor is 7mp mire észreveszi magát...vagy pre-compot bezárok..mozgatok vmit....

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

Az a baj, hogy szépen "lassan" odáig fejlõdnek ezek a programok, hogy "bárki", hozzá nem értõ ember is könnyen fog szerkeszteni bármilyen grafikai munkát.
Néztem a PS CS5 bemutatót, és a program már szinte mindent megcsinál ami egy grafikus dolga.

Na ehhez a rotobrush-hoz kell ám proci meg kell a 64bit-es op rendszer is ami nem csak 3 Giga ram-ot kezel.

De nagyon jó eszköz.

Gerygrey
Az AE és a Premiere fog kizárólag 64 bites rendszereken menni.

Elõrelátónak kell lenni, én már októberi megjelenésekor megvettem, és fel is tettem a 64 bites Win7-et (miután fél éve használtam az RC-t, és meggyõzött arról hogy sokkal jobb, mint az XP)

Amúgy én is utálok AE-t telepíteni, de inkább kivárom, mint hogy ilyen registry gányolásokkal szenvedjek, amibõl aztán olyan megmagyarázhatatlan jelenségek, fagyások származhatnak, amilyenekkel te is bajlódsz. A clean install a tutibiztos megoldás, fõleg, hogy a CS4-hez összegyûjtött 32 bites pluginek CS5 alatt nem fognak menni, úgyhogy azokat is ki kell pucolni sajnos, és beszerezni a 64 bites verziót.

AETuts csinált egy fasza videót a CS5 Rotobrush mûködésérõl, egész meggyõzõ, nekem már csak ezért megéri CS5-re váltani...

http://ae.tutsplus.com/tutorials/workflow/welcome-cs5-an-intro-to-the-new-roto-brush
berlinboy6329
Érdekes cucc..Nem ugy volt,hogy csak 64bites lesz?leirásban 32bit is meg van emlitve..És 3DVD?😮

berlinboy6329
VAN?😮

Hamarabb kell 64bites Win7et raknom mint gondoltam:C

Utálok AE-t telepiteni...Legalább fél óra mire felmegy...Nincs vmi progi,ami a registryt elmenti,meg backupolja win install után,hogy ne kelljen állandóan ujratelepiteni mindent csak azért mert a registryben nincs benne?

Gerygrey
Nem tudom hogy ez ugyanaz-e, én TPB-n találtam egyet.
Csak nem ezt?

http://www.heroturko.org/softwares/139535-adobe-creative-suite-5-master-collection.html

Gerygrey
Töltöm a CS5 pre-release betát 😊
Szia!

Törésvonalat így:
http://ae.tutsplus.com/tutorials/vfx/simulate-a-dramatic-underground-blast/

TÖRÉSVONAL is jó lenne nekem.
ja -,- most nézem itt irja :
This video is still being processed. Video quality may improve once processing is complete.

sebaj azé nézzétek meg 😊
Csá

Kész lett a videóm, flv-be rendereltem. ott még elviselhetõ volt a minõsége, de mikor feltöltöttem youtube ,teljesen elcseszõdött :

http://www.youtube.com/watch?v=BKCfjtQSyhE

wow tartalmat látni nem kivánók hagyják ki a videó közepét😊

Valaki segitene ,hogy hogy lehet jó minõségben feltölteni? 53 mega volt az egész videó ,1280x720-as.

Azt kéne hogy a .flv-t aztán átrakom .avi-ba és azt töltöm fel?

Pls help ,fontos lenne, ty
Jim Morrison
latod? megy ez. Amugy meg a a problemara nem tudom a valszt, en beirtam YouTube ra, hogy Adobe After Effects render es egyik video 3 perc alatt megmutatta hogyan kell megcsinalni.

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

berlinboy6329
Törésvonalat még csak-csak..De cunamit?😮

FIGYELEM!
Kérem segítsen valaki aki jól ért az Adobe Affter Effect-hez!
Filmet készítünk és nyáron kezdjük. És ehhez keresek olyan embert/embereket aki segít nekem. Cunami-t meg törésvonalakat csinálni. Ugyanis én csak Sony Vegas 7-ezni tudok. Természetesen pénz is jár a munkáért. MSN: [email protected] Email: [email protected]
KÉREM SEGÍTSETEK!
Mihamarabb jelentkezzetek kérlek! Több info MSN-en vagy Emailban 😊

KONI és csapata
Roger6
Kajak részeg vagyok, és még így sem tudlak utolérni. Mélyen vagy ember, nagyon...

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

ja, jee megvan😄
Kormen sorry h nem jövök rá magamtól ,de hol lehet flv-be beállitani a renderelésnél? 😊

ha ennyire sok a probléma és azok a bizonyos logogikátlan emberek kibabrálnak veled, akkor javasom a win. saját filmvágóját, az baromi egyszerû program, nem igényel sok ramot, nincs benne sok layer sem és nem is fog ennyire bosszantani..., ha azt megtanultad, akkor lehet hogy érteni is fogsz már 1-2 olyan lépést amit meg lehet oldani okosan és higgadtan...
ez mind csak megszokás, nem kell semmit sem csinálni vele...

berlinboy6329
Látom,te se érted...Mondom,hogy megszokás,micsináljak vele?fõleg,ha ideges vagyok...És nem a vinyó a 10GB,hanem összesen...A 8 cache,meg a 2Gb RAM..De ez a progeram egy mocsok nagyon...Logikátlan emberek csinálták..Meglestem,h kinyomom azokat a layereket,amik az 1. 30 MP-ben nincsenek benne és 5X gyorsabban renderelt..Hogy van ez?Ami nincs az adott területen belül,azt minek számolja?Bekapcsolva,alig haladt a nem kellõ layereket kinyomva sokkal hamarabb kész lett..Igy is kellett 7 részt csinálni,de hamarabb meglett...

Jim Morrison
"De kb. a vinyó is megcsinálhatná ugyanezt...8+2GB=10..Ez se elég neki..Nehogymár..."

Szerintem a 10Gb os winchesterre (már ha jól értelmezem) csoda hogy elfér a Windows meg az AE.

Mindenesetre Roger6 al egyet értek, nem kéne bunkó paraszt módjára viselkedned. Lehet, hogy a haverokkal így beszélsz, de szerintem hanyagolhatnád ezt a stílust legalább akkor, amikor segítséget kérsz.

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Gerygrey
Látom, megértetted a lényeget...

Értem én hogy nem mindenkinek lehet tiszta AE-je (nekem is csak nem régóta van) csak akkor nem így kéne beszélni azokkal, akik segíteni próbálnak. Az AE supportot lehet kurvaanyázni, mert õk azért kapják a fizetésüket hogy segítsenek, mi nem.
berlinboy6329
Húha...Mer aztán kurvagazdag itt minden ember,h 200000-ért progit vegyen magának,mennyi eszed van neked is.....Nehogy már ne legyen elég nek 2Gb kibaszott RAM 8GB disk cache-el....Micsinál a RAM?Eltárolja a renderkor keletkezett infot vagy a retek tudja...De kb. a vinyó is megcsinálhatná ugyanezt...8+2GB=10..Ez se elég neki..Nehogymár...

Gerygrey
Ezzel a fostos szarral egyesek hihetetlen kreatív dolgokat képesek létrehozni.

A digitális videózás egyik alapszabálya, hogy a tömörítés a LEGUTOLSÓ lépés. Sok helyet foglal. És? Húszezerért veszel egy terás vinyót, és akkor majd te is pont ugyanúgy leszarod hogy mi mekkora, mint én azt, hogy a 11 perces miéveink projektmappája a végleges uncompressed AVI fájlokkal több, mint fél tera összesen.

El kell dönteni, hogy bohóckodni akarsz, vagy komolyan akarsz foglalkozni az AE-vel. Ha ez utóbbi, akkor az elsõ, hogy teszel alá egy normális gépet. A minden buherált szarral (tört pluginek, codecek, háttérben futó ötmillió fölösleges processz, akármi) telegányolt dzsunka fos, amit egy százasér' veszel a Teszkóban, az nem AE-re való, hanem hugicának farmville szintû köcsögségekre.

Egyébként ha nem tetszik hogy mi itt ingyen és szabadidõnkben nem adunk kellõképpen pontos választ, akkor szépen felhívod az Adobe supportot és õk készséggel segítenek. Ja, hogy tört AE-d van? Akkor jobb ha kussolsz, és örülsz hogy egyáltalán szóba áll veled valaki.
Roger6
Ugass kutya, UGASS! Te llllllúúúúzer!<#hehe><#hawaii> (és még csak fel sem fogod, hogy magadat égeted, ez a legszebb az egészben<#eljen>)

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

berlinboy6329
ÉN?Nem tudom,mit nem lehet elhinni abban,hogy megszokás..Értelmi korlátoltságoaid vannak,úgy látom,te fogyatékos -.-

Roger6
Olyan jó látni, hogy leégeted magad. <#hehe> Hát aki paraszt, az paraszt. <#hawaii>

berlinboy6329
Majd te biztos jobban tudod bazmeg,nem?köcsög...

utóbbi...

Roger6
Parasztság?

berlinboy6329
Megszokás?

Roger6
Nem kell kezdeni vele semmit, egyszerû vagy.

"Ti meg basztok válaszolni." - a válaszom a te stíusodban: kibebaszott faszom tudja, hogy mi gecifasznak nem elég az a figidi-ferdefasz 2 GB memória. Kurvára. No.

"5-60% közt döglik emg a render állandóan." - a hentes kurvaanyját, erre sem tudom a geci választ, hogy bassza meg a nigger 60 centis fasszal.

Mi ebben csúnya beszédben a jó? Királyság? Menõ? Vagy mi a fasz?

berlinboy6329
Ti meg basztok válaszolni...Én meg szeretek csunyán beszélni,rossz szokás,faszt kezdjek vele?:C

Roger6
Te egy rendkívül egyszerû ember vagy. Ennyi.

Túl jó ez a topic ahhoz, hogy káromkodásokkal kellenne tanácsokat kérni...