Rossz BIOS frissités:-(HELP!!!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ráadásul már találkoztam olyan újabb rendszerekkel, ahol nem a CMOS ramban tárolódnak a beállítások, hanem flash memóriában, az meg nem törlődik ha megszüntetjük a tápellátását.
Vagyis ezt lehet hogy megszívtad. Mi a francnak kell a BIOS-ban jelszavakat állítani. Néhány paranoiás rendszergazda szokta a céges eszközöknél védeni a BIOS-t, de azok legalább az ilyesmit felírják.
Jobb ötletem nincs. Ezzel az állapottal kell leélnie az életét a laptopodnak. Vagy próbálkozhatsz napestig, ez nem zárolódik legalább ha sok hibás próbát teszel.
Van egy mai/korszerű laptopom, de az egyik BIOS-ban állítható védelmi jelszavát elfelejtettem... Mit lehetne tenni ilyenkor??
Nalam is volt erre pelda.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Amugy ha mas nincs probald meg a legujabb AtiWinflashel.
http://www.techpowerup.com/downloads/281a/ATIWinflash110.zip
Ha ez sem megy, akkor probalj mas verziokat is meg.
Ha nem sikerul, akkor marad egy PCI-s kartya beszerzese es annak hasznalataval DOS alol frissiteni a BIOSt a mar megadott link szerint.
Amugy itt a kep az atiflashrol cmd shellben.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
ASUS P5KC | core2duo e4500 2.2G | 4*1 GB Corsair XMS2 800 MHZ CL4 | WD 16 mb 320GB | his radeon 4850 iceQ 1Gb | PIONEER 212D | Chieftec 450W
ASUS P5KC | core2duo e4500 2.2G | 4*1 GB Corsair XMS2 800 MHZ CL4 | WD 16 mb 320GB | his radeon 4850 iceQ 1Gb | PIONEER 212D | Chieftec 450W
Marpedig az atiflash fut a cmd shell-ben.
Olvasgass kicsit itt :
http://vganfo.uw.hu/bios.html
Amugy ennyi az egesz procedura:
atiflash -p -f 0 biosneve.bin
Ha meg moge irod a -r kapcsolot, akkor ujrainditas is lesz.
atiflash -p -f 0 biosneve.bin -r
a kolis gépemben vagy egy 9500-s atim és félig rossz bios flashaltam bele! csak windowsban van kép játszani is lehet vele csak a kezdeti töltésnél csak feketeség van, szal nekem egy eredeti 9500 64 megás bios kellene meg egy windowsos flashelõ lehetõleg ne winflash mert az vmi hibát ír ki nem tudta törölnia régi bios! Nagyon kellene a segytség! PLease
KÖszi
Na most lassan 6-7 éve nem kapni olyan floppyylemezt, amin tuti rajta marad akár félóráig valami :(
Aztán ha DOS-os mûvelet közben nem sikerül a Bios írás, és nincs a lemezen az elõzõ Bios, akkor bukta van.
Windows alól meg akárhányszor megismételheted az írást, míg újra nem indítasz.
hi
Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: \"Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!\"
Nekem olyan problémám van, hogy az ATI 9800 pro kártyámon biost cseréltem. De én hülye nem mentettem el az eredetit! A rátöltött biossal most a kártyám feszt kiugrál a játékokból, egy vga teszt sem fut le rajta, egyszóval nem okés a kártya! Ha valaki tudna nekem küldeni egy SAPPHIRE ATLANTIS 9800 PRO 128MB DDR (HYNIX 2.8 ns) AGP R350 core 378 MHz/mem 338 MHz kártyámhoz eredeti biost, azt nagyon meghálálnám neki! Segítsetek kérlek! Bármilyen segítséget, ötletet, webcímet szívesen vennék!
Olyan problémával állok szembe h van egy Asus P5GD2 deluxe alaplapom, szeretnéma biost frissiteni mert elég régi már szegényke! Le is töltöttem az Asus oladlárol a legujabbat ehhez a tipusho de afil .rom kiterjesztéssel szerepel és nem tom mit is kezdjek vele!
Ehhez kérném a segítségeteket!
Köszi szépen elöre is!
Gigabyte Z170-HD3P, I5 6600K@4Ghz@1,17V, 2x8 DDR4 Corsair Vengeance 2666Mhz, NZTX Kraken X61, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phantes Enthoo Pro M Acrylic
Regit meg csak lehet szerezni valahonna a netrol, de mondjuk ugy kellett volna frissitest kezdeni, hogy lemented.
"It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so."
_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______
"It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so."
Visszaállítottam a gépem Bios-át és amikor be akarom indítani a gépem, akkor folyton XP töltõdés után újraindúl, de elötte kidob egy nagy kék képernyõt, hogy a Biosban a Memóriabeállításokat változtassam meg.
Sajnos, ha új vinfost akarnák újratelepíteni, akkor is Formatálás végén (99%nál) újra kidobja ezt a Memoproblem képernyõt.
Hol lehetne ezt beállítani? Nagyon fáj már tõle a fejem....
Köszönöm elõre is a válaszotok!
(O_o)
A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetõséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenõ vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztõségének álláspontját
06 20 46 999 64 Lajos
Aztán szórj hamut a fejedre, hogy minek írsz be rossz BIOS-t ...
szal szerzel egy ugyan olyan eeprom chipet ami nekem van (pl.: kölcsönkérsz havertol), berakod a jó chipet, elindítod a gépet, kiveszed a chipet (menet közbe),berakod a rosszat, ráraksz egy jó bios-t és már mûködik is!
sok szerencsét :D
A bios reset csak a cmos adatokat felejti el, az eprom programot nem :DDD
szép is lenne. lemerül az elem, és meghal a biosod. :DDDDDDDDDDDDDDDDDD
Az újabb biosok tényleg SMD, felületszerelt alkatrészek, azt kibányászni.. égetni sem olyan egyszerû.. meg persze ha nincs meg binárisan a beletöltendõ bios :DDD
*hihi ** *
Mint mar CSuwwi irta, eeprom egetovel a BIOS chipjet ujra lehet irni.
Szepen meglatogatod a http://www.biosiras.hu/ oldalt ha nincs olyan ismerosod aki ilyennel rendelkezne, es konzultalsz a sraccal.
Bár szvsz nyomhatnák már valami más médiáról is az ilyen alapdolgokat.
USB pendrive, vagy CF/MMC/ stb kártyáról.
Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.
V9ykn8_TZL0
Honnan töltötted le az upgrade-t? Nem volt egyértelmûen elmagyarázva, hogy melyiket kell letölteni? Pereld be a céget!

Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"