A Gyűrűk Ura - A könyv...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Boromir sohasem lehetett volna király. csak uralkodó. de ebbe most nem kötök bele, a kettõ nem ugyanaz, nem is ugyanazokkal a jogokkal jár. én nem is abba kötöttem bele igazándiból bele, hogy most örül-e vagy sem, hanem inkább ebbe a porlepte jövendölésbe. ugyanis ezek olyan szavak amikkel szintén le akarja húzni a mûvet. szó sincs itt porlepte jövendölésrõl...
na, hát annak én is, tudnék vele mirõl beszélgetni
ühüm. az a hobbit (most már megnézem a nevét) lopott, csalt, ölt, az ellenséggel szövetkezett....
csupa jó tulajdonságok...
nem faszoztalam le senkit.amúgy ugyanannyi jogom van nekem le lúzarezni (faszozni) "titeket", mint ahogy ti is le szánalmasoztatok, lúzereztetek, hülyéztetek "minket".
"hogy jöjjenek a fanatikusok és hözöngjenek" a #355-bõl. Innen értettem a fanatikusak szinonímájaként az elvakultakat (mivel ugyanazt jelenti). Még valami belémkötnivaló?...
[/cserf][/fülünyúl]
nekünk az ember logikáját kell értenünk csak. sztem.
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
nem magamból indultam ki, így gondolom.
a rosszmájúság is távol áll tõlem.
és némely dogokat sarkítani kell, ha eléri a célját akkor mindegy, ha nem akkor csak sarkítás marad.
on:
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
Amúgy meg nem értem nekem miért kéne eltûrnöm a személyeskedést és sértegetést. Ha én csinálom, mindjárt egybõl mindenki felkapta a vizet, és pampogott, de ha én szóltam ilyenért, akkor sértõdõs vagyok, meg nem vagyok a negatív véleményekhez szokva.
EZ SZÁNALMAS!

[/cserf][/fülünyúl]
Amúgy a cikk tényleg fel lett fújva, fõleg az "elvakultak" részérõl, mert mi az elején még normális keretek között kezdtük elemezni, mi az amivel egyetértünk benne, mi az amivel nem, illetve saját észrevételekkel, hibákkal kiegészítettük. Nem született manipulálásra a dolog, pont hogy nem várta senki a fanatikusokat, úgyhogy elutasítom ezt a feltételezésed. Még rosszmájúan hozzátehetném, hogy lehet azért mondod, mert mindenki magáól indulva feltételez dolgokat, de nem teszem hozzá. 😊
[/cserf][/fülünyúl]

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.
Gollam nem volt - végletesen - gonosz
így akartam írni.
"Tõled sem ezt vártam Kata, azt hittem normálisabb vagy"
Ezeken sértõdtél meg?
És ha tegyük fel sértésnek szánta akkor ugye az a teendõ hogy minél jobban visszasértsek én is háháá nehogy már õ beszoljon, én meg ne figyeljek oda rá.. Hát sokkal jobb visszaszólni...
...
sazl : c
te is fentrõl kezeled ezeket a dolgokat Kata, nagyon látszik.
Kissé manipulált az egész topic...vártátok, hogy jöjjenek a fanatikusok és hözöngjenek. már elõre le lett kezelve az egész. Sztem kicsinyes kissé.
és Gollam nem volt gonosz gondolj csak a Samu 'szompolyogsz' részre..
de tartom hogy nincs mit boncolgatni, vagy kell, vagy nem.
teljessen felesleges az egész...fel lett fújva egy magánvélemény.
ennyit nem ér az egész cikk.
- ...and this is the Spanish Inquisition hiding behind the coal shed. - Oh! I didn\'t expect the Spanish Inquisition. - Nobody expects the Spanish Inquisition!
Ez jó szó. :-D
Nekem másodjára jobban bejöttek a tájleírások.
One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.
Második olvasásra egy kicsit sok volt a helyszínek és tájak leírása, de sok újat adott!!
\"Ne hagyd elveszni Erdélyt Istenünk\" \"...egy 65 évet élt erdélyi sírjára az volt írva, hogy élt négy évet, 1940 és 1944 között. Az idő alatt észak Erdély vissza volt kapcsolva Magyarországhoz.\"
Egyszer sem sértett meg Gladiátor, legalábbis semmi sértõt nem mondott. Emelett logikusan érvelt. Erre te megjössz, beszólsz neki, legkiskancsózod stbstb...
Amúgy meg olvasd el, amit írt, és te is meglátod, hogy mi nem tetszett benne.
Csak azért meg nem kell mellé állni, mert most õ is fújol minket, ez birkaszindróma.
[/cserf][/fülünyúl]
Gollam skizofréniája akár tekinthetõ a lelkiismeretnek is: a jó és a rossz én. Az viaskodik mindenkiben, de a lényeg, hogy melyik gyõz. Az határozza meg a személyiséget. A rossz általános fogalmába pedig ugye általánosságban a hibás értékrendû szemléletet tekintjük. Jelen esetben: a gyûrû fontosabb, mint mások élete, a gyûrû megszerzésére használt eszközök alantasak, a másikat kihasználja, átvágja, csak hogy elérje célját. Szerintem te nem értetted a könyvnek ezen részét...
[/cserf][/fülünyúl]
Ez nem igaz. Ugye tudhatasadása volt, skizofrén volt, szóval amikor például magával beszélgetett a 2 "énje", akkor jelen volt a jó oldal meg a rossz is. Nem végig volt rossz, valamikor jó volt, ha rövid ideig is, de voltak olyan részek a könyvben. (természetesen onnantól számítva az egészet ahonnan te mondtad).

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.
War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
- ...and this is the Spanish Inquisition hiding behind the coal shed. - Oh! I didn\'t expect the Spanish Inquisition. - Nobody expects the Spanish Inquisition!
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Kék az ég és zöld a fû, mert az élet gyönyörû (sry 😄) !

[/cserf][/fülünyúl]
[/cserf][/fülünyúl]
[/cserf][/fülünyúl]
A Gollamos érvelésed nem állja meg a helyét, mert Gollam csak valamikor bazi régen volt jó, de a gyûrû meghülyítette. Innentõl a sztoriban végig gonosz. Még akkor is, amikor segít a hobbitoknak - mivel azt érdekbõl teszi: feltett szándéka, hogy alkalmasint megszerzi tõlük a gyûrût. Tehát a segítõkészség csak álca, hiába próbálják meg a hobbitok a "jobbik" oldalát elõhozni, azt már erõsen elnyomta a rossz oldala, és a gyûrû utáni mohó vágy.
Boromir pedig tulajdonképpen jó ember, csak emberi hibái vannak. Szvsz a legemberibb karakter az egész regényben...
[/cserf][/fülünyúl]
Nekem az egyik legszimpatikusabb karakter. Képes rájönni emberi gyarlóságára, gyengeségére, hibáira és képes vezekelni értük. Mindezek ellenére képes helyesen cselekedni, mikor kell. Igazi "emberi" hõs.
Persze manapság takaróznánk azzal, hogy nem tehetett róla, mert megszállta gonosz, meg bla-bla-bla. Mondják "Devil made me do it !". De ez bullshit, Szatrumán pontosan tudta, hogy ezek az õ tettei voltak és elbukott, mind a tanács fejeként, mind emberként, mind barátként !
Nem véletlen, hogy a "jófiú", minden életet tisztelõ elfek nem ejtenek foglyokat és nem kegyelemeznek az orkoknak legyen akár bármilyen lényeges kibúvó is számukra. Sõt, kifejezetten kegyetlenek és megingathatatlanok! ÕK tudják, hogy amíg egyetlen egy is lélegzik, addig nem lesz senki sem biztonságban Középföldén.
Ne pusztán a saját ("modern") értékrendünk alapján próbáljuk megítélni a szereplõk tetteit ! Ennyi erõvel a feudális Japánban élõ emberek tetteit és indítékait sem érthetnénk meg soha !
-al kiegészítve...