Véradás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Random_
De van! Nekem mindig aktualizálják el is szörnyedek amikor utolsó véradásnál még 96 kiló voltam azután meg 104. 😄 Persze nem õk mérik hanem neked kell bemondanod.

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Dzsini
semmi köze hozzá. fix mennyiséget vesznek - erre vannak a berendezések is beállítva. nincs is testsúly mérés a vizsgálatban.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Random_
Szerintem meg a testsúlytól függ mennyit vesznek!

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Dzsini
4,5 liter? 😊 az azért csúnya lenne (tudom, elírás)

1 egységet vesznek le, ami 400 gramm, 4,5 deci 😊 - de egyszerûbb fél literrel számolni 😄

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Galy
úgy tudom, hogy 4.5 liter a standard mennyiség, amit ilyenkor levesznek
Dzsini
vagyis azt oszd el 2vel, mert kb fél litert nyúltak le 😊 de ami jön helyette az legalább most teljesen friss és tiszta 😊

1 liter 3-4 hét - gúgl
amúgy tudja vlaki, hogy 1 deci vér mennyi idõ alatt termelõdik újra?
nyugtassuk meg 1mást 😛
Random_
Én se, de gondoltam csak én vagyok hülye. 😊

ezt nem értem :S
Wing Rockling
Vámpír akkor se adjon vért ha másképp meghalnék 😊)

\"I fight the world, and take all they can give. There are times, my heart hangs low. Stand and fight, live by your heart. Always one more try. I\'m not afraid to die.\"\"Manowar\"

Jah, még valami: NEM kellett pisilni 😊
Alig várom 😄
Dzsini
január 28-án mehetsz következõre 😄

jóvan, má nó para 😊
Dzsini
ha 1-2 csepp és megáll, akkor igen - csak "feltépted" a seb tetejét.
reggelre jó lesz.

Köszke a gratulációt 😊 Levettem róla a vattát, és megint csorog egy kis vér :S ugye ez természetes? 😊
Dzsini
grats
füzetkét nexttime kérd el akkor 😊)
és jó pihenést

huhh, megjöttem életem elsõ véradásából 😊 Ma 12 órát aludtam, de most megint fáradtnak érzem magam :S Amúgy nem kaptam véradó-könyvet, meg kenyeret se 😄, de egy Arctonikot, 3 májkrémet, 2 mackósajtot és 3 cornexit igen... 😊
:-)

Jobb adni, mint kapni!

+egy sör/fél liter üdítõ, + egy liter tej, + egy "köszönjük a véradást" feliratú toll... + amit ott meg tudsz enni.

Random_
Felénk jó erõsen rákötnek egy gézt szinte úgy, hogy alig kap vért az alkarom. 😊 Kenyeret meg szabadon lehet venni
Minden csomagba alapból van csoki vagy ücsi.

Dzsini
itt is, általában sportszelet-pirosmogyorós-cerbonaszelet-májkrém-lekvár-3szeletszalámi jellegû dolgokból van összerandomizálva 😊

Punkerwork
hát hacsak anyám vissza nem megy a vérellátóba melózni akkor nekem ezek az élmények kimaradnak.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Random_
Szegeden 6 csomag van különbözõ összeállítással. Az egyik az sörös. 😊

Dzsini
ha adnának kiskanalat 😊 egy gagyi mûanyagspatulát kapsz, ami arra jó, hogy meghajlik a májkrémbe beledöfve 😊)) mindez, fõleg azzal, hogy az egyik kezed alapvetõen azzal van elfoglalva hogy még a sebre szorítja a vattagombócot egészen kiváló szórakozássá teszi a véradás utáni kaját 😊) (ja, arról nem is beszélve, hogy a kajástálcát jó vastagon folpackba csavarják, hogy már ott elkezdõdjön a cselendzs, hogy megpróbálod kinyitni 😊))) )

efti
Ilyen vaskalapos vagyok. 😊

Szerintem a máj ebben a témában amúgy is sütve jó *Yum Yum*

WWFSMD?

VinylToy
a sportszelet?

"Mondtam az orvosomnak, hogy két helyen eltört a lábam. Erre Ő azt mondta, hogy ne menjek arra a két helyre többet."

Punkerwork
kiskanállal kiszedve a legjobb 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Csak én szoktam úgy? 😉
Dzsini
ja, és a sportszeletet kenjük a kenyérre mi? 😊))

májat magában illik, te 😉
LOLLLL
efti
pisiltetés változó. Tõlem pécsen nem csak az elsõ véradáskor vettek, itt meg székesfõvárosunkban egyszer sem. Májkrám meg tényleg rúlz. Adnak két fél szelet kenyeret, meg két konzervet. Na most a fél kenyéren 1 konzerv máj meglehetõsen Garfield barát éményeket okoz 😄

WWFSMD?

Nekem mindig van. Fura... lehet, hogy a Vöröskereszt a Maygar Olimpiai Csapat hivatalos támogatója?

Egyik szöszi esete:
elment elsõ véradónak, mert megtudta, hogy cuki rózsaszín pólót lehet érte kapni. Vérnyomásmérés, kérdõív (csak alá kellett húzogatni, ez még ment neki) utána próbavér. Jött ki a vizsgálóból, "Ennyi volt az egész? Nem is fájt! Nem értem, miért félnek tõle a fiúk!" szöveggel, aztán meglátta a fekvõ véradókat, megkérdezte: "Õk it csinálnak?" -Vért adnak. A csaj ott helyben elájult...

nah, végülis elmegyek az Egyetem térre, mert az közelebb van és du. 5-ig tartanak nyitva 😊 majd beszámolok 😄
Dzsini
megtaláltam a nyugat-európai értékeket is:
0: 40%, A: 45%, B: 10%, AB: 5%
és 85% Rh pozitív

a 0-gyakori még rajtunk kívül Izlandon, Baszkföldön, és az Ural mentén.

Dzsini
egy ilyet találtam:
0: 38%, A: 34%, B: 18%, AB: 8% (gondolom a kerekítések miatt 98% :o) )
a pozitívak aránya 65 – 70 %

ezekszerint a 0+ és nem a 0-, ebben tévedtem.
vércsoportok alapján amúgy mi inkább mongol-rokonok vagyunk, és onnan a 0-s csoport nagyobb százaléka. Europa-téren tényleg az A az elterjedtebb, nálunk meg a rengeteg betelepítés miatt láthatóan majdnem kiegyenlítõdött.

efti
Én volnék az a bizonyos AB-, aki Dzsinivel együtt szokott vért adni járni. Sõt, multkorában leírtam a többit is úgyhogy a vércsoportom helyesen: AB Rh:- D:- C:- E:- c:+ e:+ K:- k:-

Dzsini: Emlékeim szerint európában az A+ a leggyakoribb, de persze lehet, hogy tévedek

Blackgamer: nekünk azt mondták, hogy a fel nem használt vérbõl gyógyszer lesz..

WWFSMD?

Oksa, meglesz 😉
Dzsini
az kellemes 😊 majd mesélj milyen érzés volt, aztán remélem nem ez lesz az utolsó alkalmad

Oksa, ma már kajáltam sültkolbászt (pedig zsírost nem kéne), meg megittam a reggeli egy liter tejemet 😄
Dzsini
akkor most kezdj neki rendesen kajálni meg inni 😊 (sörbõl ne túl sokat 😉 )

csak fõállásban vok tanuló, most épp dolgozom itt a gép elõtt 😄 (ha nem is láccana 😉) de sztem ráveszem magam, és £megyek még ma..
Dzsini
akkor havaj 😊 mi a gond a délelõttel? 😄

/me fõállásban még csak fõoskolás, szal ilyen jellegû problémája nemigen van 😉
Dzsini
hát a szabad véradás olyan délután 2ig szokott lenni itt-ott, kora reggel jó menni szerintem, akkor max 1 órát "késel" - és csak nem morognak érte a cégnél ha tudják, hogy miért mész 😊 (sõt, be lehet szervezni a többieket 😊) )

Köszi, megnézem, bár remélem nem csak délelõtt lehet...