Véradás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

egy röpke kérdés, a véradás használ magasvérnyomásra?<#nemtudom>

Lassan jön? Akkor az csigavér :]

(bocs, ez kissé fáradt volt.)

Nekem csak annyiban hasonlít a véradásom a Tiedhez, hogy alig jött vér.. már a harmadik emberke húzott el a szomszéd ágyról, de én még mindig ott voltam. elvileg nem ittam sok teát az volt a baj :/

Szeressük a zacskós tejet

Equis
Hali, most voltam elõször véradáson. Az történt hogy egyszercsak nem jött több vér, erre mondják pumpáljak stb... hát pumpáltam, aztán csak nem indult (valami 6mili keleltt volna hogy meglegyen 1E)... erre bejelenti összeesett a vénád valszeg, mondom remek. tök ideg lettem emiatt, mert ugye elsõ, az meg jo ha sikerélmény, és igy se nem vizsgálják ki a vérem, se nem adható senkinek, amint lehet megint megyek ezt nem hagyom annyiban 😊 aztmondta elõfordul, hát ezse vigasztaLT, járt már igy valaki?

vért adni megyek, szigetelni nem.

magus
najah erre az egyre jonnek az emberek, en legalabbis igy szoktam oket meggyozni h jojjenek😊

én voltam múlt héten, kaptam egy doboz Ászokot :-)

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

KM
Itt a Sziget, gyerünk vért adni!<#wave>

0 rh pozitív vagyok, sajna engem sem szeretne. De terjeszteni fogom, hátha van mínuszos ismerõsöm is.

Judit
KÉRÉS-SOS

Tegnap született egy kisbaba, akinek sürgosen vérre
lenne szüksége, különben meghal. Akiket eddig behívtak (47 ember) azoknak a vérét nem fogadta be a szervezete 0 Rh negatív vér kellene, aki tud segíteni, az hívja az alábbi számokat!
Elõre is köszönjük mindenki segítségét!

Országos Vérellátó Szolgálat
06-80/324-244
36-1 372-424

Amikor valami elvész, a megtanultak sosem vesznek el...

Dzsini
meg kell kérdezni, gyógyszere válogatja. nekem a szívgyógyszerre nem engedték, havernak a vérnyomás-gyógyszerre szabad...

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Nah, én nem mentem el januárban, mert.... hát... ööö... már jó pár hónapja gyógyszereket szedek. Szóval szabad akkor nekem adnom vért, vagy nem? :| Mert csak úgy nem mennék el azért a Vöröskeresztbe...
jövõ héten csapolás!

én caks január 28-án mehetek
Dzsini
én most voltam 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

aham, a legközelebbi turnussal megyek!

Dzsini
lehet menni újra 😊

KM
Október 18. A fene bele...

Dzsini
én szeptember végén.. legalább november végéig illene várnom, de majd felhívom õket, hogy menjek-e...

mennék, de okt.27-én adtam...

KM
Vérhiány fenyeget az országban

november 10. 13:05

Évek óta nem tapasztal vérhiány van kialakulóban az Országos Vérellátó Szolgálat jelentése szerint. Az OVSZ közlése szerint a kórházakban a tervezhetõ mûtéteket egyelõre halasztani kell, de az akut betegek ellátása továbbra is folyamatos. Ugyanakkor az OVSZ a krónikus ellátást nem tudja maradéktalanul biztosítani, amíg a készleteket nem töltik fel újra.
A biztonságos vérellátáshoz, rászámolt tartalékkal együtt mintegy 8 ezer egységnyi vér készleten tartására van szükség nap mint nap. Szerdán reggel mindössze 6.400 egységnyi vér volt a készletben. Az OVSZ véradásra szólította a lakosságot.

Dzsini
az OVSZ mindenkit kér, hogy amint lehet menjen vért adni, mert nagyon lemerültek a tartalékok

na ez az, pontosan erre lennék kíváncsi, hogy melyik mit jelent.

Dzsini
nálunk rajta van a legutóbbi pár mért vörösvértest szám, a vérnyomás adatok, meg a részletes vér-fenotípus (nem csak a 0+, hanem a további részletek is), meg személyes adatok...
ja, meg hogy mikor volt az elõzõ véradás, és hogy voltál-e valamikor kizárva (ezért nekem mindig el kell mondani, hogy miért volt :o) )

tudom, de elõtte nézegettem rajta a "kódokat"...

de azt vissza kellett adni :S
olyat sem, amivel a vizsgálóból mentél a véradóba?

nem kjaptam adatlapot 😄
vissza a véradáshoz: olvasgatta már valaki a vizsgálat után a lapját? tele van furcsa rövidítésekkel, ilyen százalék, olyan mennyiség, de egyedül a nevemet tudtam rajta elolvasni...

arctisztító topicot használunk :-)

Nem, nem használjuk, esetleg a Pattanás(ok) rovatban használtuk. De nem ezzel szoktunk vért adni.
Szvsz akinek barátnõje van, az nem törõdik annyira magával, hogy tonikot igyon... :-)

Dzsini
annyira nem fontos 😊 az illata innen úgyse érzõdik, azon kívül meg egy lötyi egy szimpla flakonban

jajj, mingyá csinálok másikat, ha kíváncsi vagy rá 😄 (Motorola V600 amúgy is suxxx 😞)
Dzsini
szembefényben halvány kép 😊) direkt azért csináltad így, hogy ne látszódjanak a részletek? 😉)))

amúgy szerintem ártani nem árthat 😄

Íme, az Arctisztító Tonik Ti használnátok? 😄
az mi?
Random_
Ma jött meg a véreredményem 3 csillagom van.
Azt mondta a doki azért mert sûrû a vérem és menjek el vért adni.

Szóval jövõ héten ha törik ha szakad megyek!

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

én már évek óta rendszeres véradó vagyok, 10 vagy 11-ik véradással.evente 1 vagy 2 alkalommal. egyébként leszarom hogy mennyire hasznos vagy sem, mert tutira veszem, ha egyszer majd nekem kellene, pont nem lesz elég. de egyébként egészséges, úgyhogy azért járok

Dzsini
a sörrõl tudom, hogy azt az X cég ingyen szállítja a vérellátóéknak, gondolom a csokikat meg ilyesmiket is.

"Véradói igazolványra 10 % kedvezmény" feliratot már láttam, igaz, külföldön...

Random_
Azért szerintem a cégek igazán láthatnának benne fantáziát reklám célra adhatnának terméket a véradóknak. Talán ez most is így mûködik vagy rendes bolti áron veszik a kaját a véradóknak?

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Én mindig WU2-vel mosok, haj-, fejbõr-, és pénztárcakímélõ sampon. Azért kutyára nem tenném, de sörrel hígítva ízletes :-)

😄
Punkerwork
mi egyszer azzal fürdettük a kutyát, mert nem kaptunk kutyasampont 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Én is kaptam három májkrémet, 2 macisajtot meg cornexit + sört 😄
És a WU2 milyen? 😉 Ez milyen lehet...
szagosvíz :-)
egyébként néhány kozmetikai terméket tényleg ilyen igénytelenül csomagolnak, gondoljunk csak a Wu2 csodálatos olajsamponra, amelyet elõször - az egyliteres mûanyagdoboz alapján - az autómba akartam tölteni.
De ez már off, visszatérnék:
Nem tudom, véradásért mi inkább élelmiszereket szoktunk kapni (meg pirosat fogó tollat :-) Mi lehet benne tinta helyett? :-D)

Jah, amit tegnap kaptam arctonik: sima átlátszó flakon, ráragasztva egy matrica, amire rá van nyomtatva, hogy "Arctisztító tonik" 😄 Nem bízok benne túlontúl 😄
Galy
😊
liter = deci
Dzsini
az vérnyomásfüggõ meg technikafüggõ 😊 gyorsabban kipumpálja, én is olyan 4-5 perc alatt megvagyok, van akinek meg 7-8 perc alatt csöpög le 😄

a testsúlyommal meg idáig sose foglalkoztak, és máséval sem errefele. kivétel, ha valaki nagyon veréb-méretû, mert alsó határ van.

LOÁL 😊 Szvsz egyébként függ a súlytól, mert volt egy csaj, aki utánam jött be, és hamarabb kész volt, mint én.