Optikai csalódások

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

akyyy
ha lelnénk valamelyik forinton is egy ördögöt, visszavonnák?:D nem hiszem...:(

̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊

1954-ben, a Kanadai Bank kiadott egy új bankót, melyen II Erzsébet királynõ volt látható. De ezután a bank rengeteg negatív visszajelzést kapott, mert az emberek az ördög arcát látták a királynõ hajában, rögtön a füle mellett. A bank kénytelen volt visszavonni a bankókat és újranyomtatni egy kicsit megváltoztatva!

A képek:

A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.

vmvr

\" Blues is easy to play, but hard to feel...\" Jimi Hendrix

Balazs15
hi all
nagyon régot akeresem azt a képet ami a jézust ábrázolja(kicsit furcsán) és ha sokáig nézed elkezdesz pislogni és látod magad elött..azt nem tudja vki feltölteni vagy be rakni linkbe
elöre is thx:)

Asus k53SV~~~i5-2410, Geforce gt540M,4GB DDR3 1333mhz, win8.1 64 bit

Aquir
jah jóak ez a pötyögõ kút :)

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Lacee

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

simirizsa: Igen regebben diszkos korszakba meg keszitettem is stroboszkopokat mivel akkoriban igen dragan lehetett beszerezni oket, ott is csak allo kepeket latsz az ugralo emberkekbol.

OPM: Gyarit meg nem lattam, hazilag barkacsolja mindenki, vannak bonyolultabbak es egyszerubbek, a bonyolultabbak mikrokontrollerrel villogtatjak az UV-ledeket, az egyszerubbek mint ez is itt 555 idozito IC-t hasznalnak. Tenyleg nem kell nagy tudomany az elkeszitesukhoz.

Ugyan az a hatás nemtom látál e már olyan diszkos fényt azért gondoltam erre :)

PS3 ID: kolb@szman

omg, ez iszonyat jó <#wow2> amúgy ilyet lehet valahol készen szerezni?
látom hogy azon a magyar oldalon pontosan leírja az elkészítését, de nemvagyok az a barkácsolós típus :)

Bingo <#vigyor3>
UV-ledek villognak, sarga sorkihuzoval festett vizzel. Ha az UVledek frekvenciaja megegyezik a vizcseppek csepegesi frekvenciajaval akkor tunik ugy mintha megallitottuk volna az idot, a cseppek allnak a levegoben. A videokamera miatt villog ennyire a kep, a valosagban a feny folytonosnak tunik.

Ez 1xrü megfelelõ gyorsaságba esnek csepek és látszik h villogó fényt használnak amit a diszkoba is szoktak igy csak néhány pillanatott látsz az egészböl ezért tünik ugy mintha lelasult volna az egész <#ravasz1>

Allitolag az idot nem lehet megallitani! Vagy megis? <#ravasz1>
Hazilag keszult "Ido forras". Egy kis elektronika meg asztalos tudassal te is elkeszitheted.
Nezd vegig a filmet es figyeld a cseppeket, a film valos ideju felvetel effektek nelkul.

"Ido forras" video

NonsenS
Ez marha jó!!

&#8222;Ha meg lehetne menteni Magyarországot három aranyforinton, nem hiszem találnék-e három embert, aki ezt a három forintot ide adná&#8221;

Aquir
utolsót még nem láttam, de az is olyan mint az a papírsárkány ami már volt itt (amit ugye ki is lehetett vágni) :)

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Illuziók, bocs ha már volt.

Aquir
olvasd el amit irtam :D

érted a kisháromszögek átfogóinak más a meredeksége (a befogók aránya miatt). innentõl nézd az arányokat :P :)

Csirke4
Még mindig nemértem :D
Aquir
nem jelent az semmit. Ahol találkoznak a 2 háromszög csúcsai, ott ugye látható hogy pontosan a négyzethálóra illeszkednek a vonalak. A nagy háromszög átfogójának többi részén látható hogy máshogy szeli keresztül a négyzethálót, de lehet olyan egyenlõ területû háromszögeket csinálni, ahol ugyanilyen módon máshol szeli át a hálót az "átfogó" miközben épp így egy ponton megtörik, így ez nem jelent semmit

NonsenS
Sõt, mostantól nem függök senkitõl, okés?

Viccet félretéve onnan lehet az elején észrevenni jól, hogy csalás van, hogyha megnézitek az átfogót ott, ahol elvileg elfelezõdik és két mésik háromszög csûcs is van. Nah az ott nem pontosan négyszögcsúcsnál van, viszont úgy tûnik. Itt használódik ki az emberi figyelmetlenség. Ennél az apróságnál.
Remélem érthetõ voltam.

&#8222;Ha meg lehetne menteni Magyarországot három aranyforinton, nem hiszem találnék-e három embert, aki ezt a három forintot ide adná&#8221;

Igen azaz nem ma egy kicsit bizonytlan vok vagy mégse ?<#idiota><#banplz>

Aquir
na szóval értitek a háromszögest

akyyy
az ügyeletes visszaküldött<#vigyor4>

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

A Diákszövetségé igazgatojához oké <#idiota><#vigyor3>

REALista
Azonnal takarodjon le mindenki az Igazgatóhoz!!!<#idiota>

A gyõzelem nem minden, viszont a vereség egy nagy semmi! HALA MADRID!

Aquir
álljatok fel meg üljetek le ti :D

2 ötöst kapok köszönöm tanár úr :D

akyyy
mit mondtál??áj fel, kettes:D

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Aquir
yuhé

Jolvan leülhetsz jelest kaptál <#idiota><#taps>

Aquir
...ööööööt? <#idiota>

Lacee
ha kicsit többet nézed, hamar rájönni a cselre. nem kell hozzá kemény matek :)

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

Hanyas voltál matekbol ? <#idiota>

Aquir
a két kicsi háromszög befogói nem egyformán aránylanak egymáshoz így az átfogók nem alkothatnak egyenest, csak törtvonalat. (vagyis alig láthatóan megtörik a nagy háromszög átfogója, így igazából nem is háromszöget alkotnak a testek, legfeljebb 4szöget.

És a befogók különbözõ arányai miatt jön ki egy négyzettel több ill. a másik képen kevesebb. A két kisháromszög átfogóinak meredeksége más! a fenti képen a testek által alkotott nagyháromszög átfogója homorú törést tartalmaz, a lenti képen pedig domborút, így kijön a négyzetveszteség

Csirke4
És mi a megoldása?:o
vótmá? Szerintem kurva jó.

Intel E8400(8*450)MHz + Noctua NH-U12P, ASUS P5K PRO, 4*1GB DDRII 1066MHz, Sapphire HD4850 512MB, Chieftec 450W, 5.1 Házimozi hang, 50\" Plasma TV monitor 2*1,5 TB WD Black Raid0, 64 GB Crucial M4

Fantos
nagyban jobb...namindegy

Broafka
jah, egy kicsit mûködik...

- éppen d[-_-]b - hogy csinálod ezt a fordított \"b\" bet?t? - ööö, mind1...

Fantos
na csináltam egy képet de nemtom én ültem sokat a gép elött vagy téllkeg olyan-e szóval nézd a C-t és mozgasd elõre hátra a fejed és elvileg ahogy mozgatod a fejed úgy változik a szöveg mérete

Aquir
fraktál már ma? :)

CattiBrie
pedig talán csak 5 kocka
de tök jó :)

[/spam]&#8482;

Fantos
másik topicban hozzáírtma hogy várják meg míg teljesen rázoomol és valaki 5 percig nézte és várt XD

Lacee
ez is jó

Fantos

ez nagyon jó, esetleg valami leírást nem tudtok ami leírja hogyan készül?

Kaszi46
CattiBrie
Aha! <#circling> <#wilting>

[/spam]&#8482;