Fruity Loops

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

gameplusz
Ha van rá felesleges párszázezred...

i7 2600K|ASUS P8P67 EVO|G.Skill Ripjaws 2x4GB 1600 CL7|GAiNWARD GTX 570|SAMSUNG F3 2TB|37PFL7605|E-MU 1212m v2|Harman-Kardon SoundSticks II|Corsair HX650W|CM 690 II Advanced|Alpenföhn Matterhorn

Vagy FL Studio labelt, ahol kiadnánk az ide feltöltött zenéket 😊

Petka
Lassan már csinálhatnánk egy contestet 😊

Feltöltöttem youtube-ra:

http://ca.youtube.com/watch?v=urfkMPmzRj0

http://ca.youtube.com/watch?v=urfkMPmzRj0

Sry rossz a link, helyesen:
www.devcpp.extra.hu/navara_-_transmission.mp3

Ha így se megy, akkor marad a copy-paste módszer:

(Ambient house) Navara - Transmission (21M😎

Hát ööö...oksi, próbálkozok majd vele, azért köszi a segítséget!<#smile><#eljen>
A 3xOsc-nek alapból búgó hangja van, ezért írtam, hogy egy presetet használj, amin jobban hallani a változást. Bal oldalt a listából keresd ki pl. a Rave Lead presetet, mert annál jól érvényesül a szûrõ hatása.
De ha ez a preset nem szimpatikus neked, akkor ott van a Square nevû preset, az is jó erre a célra. Remélem, tudod milyen listáról beszélek, és hogy hogy kell használni a preseteket...

A dobnál hallottad az effektet részt nem nagyon értem.
Arra tudok gondolni, hogy esetleg a Master csatornára tetted a Free Filtert, és a Kick hangját hallottad.

Elõször rakd be a 3xOsc-t (vagy SymSynth-et is használhatod, most lényegtelen, csak valami hosszú hang legyen, hogy halld a változást).
Utána állítsd az 1-es effekt csatira (a legelsõ képen a Channel Settings ablakban jobb oldalt fent tudod kiválasztani a csatornát, be is karikáztam).
Utána szintén az 1-es csatira berakod a Free Filtert.
Namármost, a Free Filter frekvenciája alapból 1457-en áll, ami azt jelenti, hogy az 1457 Hz feletti hangokat levágja.
Ennél egy szinus bassus jóval alacsonyabb frekvenciájú, egy cinnek viszont kb ez a középfrekije.

Ezek után még ne automatizálj, hanem csak a Free Filter frekvenciáját változtasd manuálisan úgy, hogy közben szól a 3xOsc.
Ha mindent jól csináltál, hallanod kell a változást...

Na elkezdtem csinálni amit leírtál balee, de ahogy berakom a 3xOsc és a Free Filter egy búgó hangot hallok<#conf>, aztán csináltam az automatizálást, és ott meg a dobnál hallottam az effektet, de ugyanúgy búgást hallottam<#szomoru1>
Tyûha! Nagyon szépen köszönöm skacok! 😊 Egyébként a 2. automatizálás tetszik nekem, mert sok ilyen görbét láttam pl a Fruity Demo számaiban, még egyszer köszönöm szépen a részletes leírást! 😊
Petka
Na erre gondoltam! 😄

Petka
A free filter csak levágja. Szerintem inkább az INS fülön kéne alkotnia. Pl a CUT potira beállítani egy eventet, ami 0-ról felviszi 100%-ra egy bizonyos idõ alatt.

Naszóval, automatizálás!

Automatizálni 2 féleképpen lehet.
1. Rákkatintassz a Freq feliratú potira jobb gombbal, majd kiválasztod az Edit Events menüpontot. Utána megjelenik egy ablak, amiben meg tudod rajzolni az automatizációs burkológörbét 😊
Ebben a patternben ennek a görbének megfelelõlen fog változni a Freq értéke.

2. Automation Clip
(Az elõbb rajzolt burkológörbét töröld ki, mert bezavar).

Namármost, a felállá ez esetben úgy néz ki, hogy a Playlistben már bent vannak a kívánt patternek (most csak a Rave Lead lesz bent nekünk):

Ekkor ugyanúgy a Free Filter nevû effekt Freq potijára kattintunk (jobb klikk), de az Edit Events helyett a Create Automation Clip pontot választjuk.
Ekkor a Playlist aljára kapunk egy egyenes burkológörbét, amit hasonlóan az Edit Events burkológörbélyéhez változtathatunk.
A vonalra jobb gombbal kattintva tudunk hozzáadni új pontot, ezen pontok változtatásával tudjuk az autómatizált potit (perpill a Freq-t) változtatni.

Én mindig csak az Automation Clipet használom, mert egyrészt ezt látom (míg az Edit Events-es megoldásnál nem látom a Playlisttel együtt a görbét), másrészt ezzel az egész számra kiterjedõ automatizációt lehet készíteni.

Remélem erre gondoltál😊

Mike!

Veszel egy hangot, mondjuk a 3xOsc egyik presetjét berakod az egyik csatornára.
Utána beállítod valamelyik effekt csatornára, pl. az 1-esre.
Raksz az 1-es effekt csatira egy Fruiy Free Filtert (lehet mással is de ez a legegyszerûbb). A Type-ot állatsd be Low Pass-ra (aluláteresztõ).
Aztán a Freq nevû potijval tudod állítani a frekvenciát.

A képen a Rave Lead nevû 3xOsc presetet használtam az 1-es fx csatira állítva, amin egy Free Filter van (és egy Reeverb2 zengetõ is, de ez most lényegtelen).
A Freq potit is bekarikáztam hogy lásd, annak a tekerésével tudod változtatni a frekvenciát.

Mindjárt jön az automatizálás...

Írtam az elõbb hogy egy nincs netem, és még bizonytalan ideig nem is lesz. Amint találok valami normális szolgáltatót (T-onlinet nem akarok) már leszek is msn-en😊

Depridol
de van😊 majd msnen segítek csak legyél fent😄

Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. [‡‡‡‡‡‡__]

Sziasztok!

Nem rég kezdtem el használni a programot és azt szeretném megkérdezni, hogy hogyan lehet egy hangot úgy lejátszani, hogy tompa hangzással induljon és a végére kiélesedjen? Köszi elõre is a választ!
Te figyelj, ez a z3ta+ nagyon állat, de nincs benne arpeggiator vagy seq vagy valami?? Mert csak modulation matrixot találtam de ahhoz nem értek...

Petka
A szemetek, pedig csak saját számok voltak rajta semmi más lol

Majd csinálok új tárhelyet, de most költözés miatt egyelõre nincs net odahaza (haveromtól vagyok most is).
Itt a youtube linkje annak a számnak: http://www.youtube.com/watch?v=1QY7OclDMr0&fmt=18

Depridol
blokkolták az oldalad ne Mp3ba töltsd fel extra.hu hanem pl. ogg (vorbis)-ba

Szerintem egész jó ez a korhadtfatörzsütógetõ hang 😄 adja a ritmust^^

Itt egy régebbi mûvem, egy komor délután szüleménye😊

http://www.speedyshare.com/528154449.html
Dj Faustus
Meg tudod venni 99 $-ért az FL Studio boltjában.
Vagy beszerzed illegálisan valamelyik P2P-hálózatból (torrent, eMule, DC++).

Hi all van 1kérdésem a TOXID BIOHAZARD-ot honnan tom letölteni úgy hogy ne demo legyen?
Depridol
az utolsó mondat az igazán hasznos, aztán ableton live!-val összerakod azaz ott master-eled véglegesre<#smile>

EQ, compressor, limiter meg ha már FL Studio akkor Peak Controller, Parametrikus EQ...
FL Studioból kiexportált zene a legritkább esetben lesz igazán jó hangzású, érdemes utólag szerkeszteni valamilyen progival (pl. SoundForge, GoldWave, ...).
Jó megoldás az is, ha egyenként kiexportálod a sávokat, és FL-ben vagy másik progiban állítod össze a zenét.

berlinboy6329
De hiába érzem,ha kell bele kompresszor,az meg elbassza az egészet.Anélkül olyan intha minden hang különállna,szól ahogy aka,nincs egység.

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

gameplusz
Hát ezt bizony neked kell érezned...

i7 2600K|ASUS P8P67 EVO|G.Skill Ripjaws 2x4GB 1600 CL7|GAiNWARD GTX 570|SAMSUNG F3 2TB|37PFL7605|E-MU 1212m v2|Harman-Kardon SoundSticks II|Corsair HX650W|CM 690 II Advanced|Alpenföhn Matterhorn

berlinboy6329
Jaaaj ez az idióta korhadtfatörzsütógetõ hang.Jaj de utálom.Annyira gagyi. :S

Ha már itt vagyok kérdezek:

Hogy kell egy zenét hangzásilag jól beállitani?Értem ezalatt azt,hogy minden zene ugyanúgy szól.A basszus kicsit háttérben van,de érezni ahogy adja ki magából a mélyet,és jól beleillik a zenébe,a cin is tökéletse hangerõn van,összeáll a zene.Azt hogy kell?Csak van rá megoldás mert ez minden zenében(legalábbis tranceben)igy van.Valami közös beállitás csak van.Mert az enyém,amit abbahagytam,az olyan gagyiul szól.Egész jó hangok vannak benne,külön-külön faszán is szólnak de gybe fos...A basslinenak nem szólnak X hangjai mert a dob elnyomja.A cin elnyomja a mélyet.Nagy gagyi az egész... :S

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

Megvan!
WASP-vel is lehet csinálni donk basslinet, de van rá VST is --> AAA Donk Machine

Ok, thx majd megnézem.

Azt valaki tudja-e, hogy ezt a house-os donk-donk hangot mivel csinálják?
Gondolom valami sample lehet csak még nem találtam meg sehol
Aki nem tudná, az ebben a számban 1:06-tól hallható hangra gondolok:
http://www.youtube.com/watch?v=DfUSdnok3AE

Ebben 0:26-tól hallható:
http://www.youtube.com/watch?v=cUWVmkKX_Rk

donk bassline

Acapella kérdésben menj a mininova.org torrent oldalra. A keresõbe beírod, hogy acapella és nem kis menniységben dobja ki a torrenteket.
Buék

TDU: [HUN]TCXTOMI Intel Core i3 2.93GHz , Geforce 250gts, Gigabyte GA-P55-US3L , 2gb Ram www.risefm.hu

Hát õszintén szólva nem tudom, hogy teljesen egyedi mintákat hogy tudsz kreálni. Azt tudom, hogy kick generálásra van több VST is, ahol az alaphangmintát, a frekvenciákat és mindenféle egyebet ki tudsz választani, és a progi saját maga generálja le a hangot. Azt utána berakod hangszerkeztõbe, kicsi EQ rá, kicsi ez-kicsi az és máris kész a teljesen egyedi kick hang!😊
Clap, cymbalt... nem tudom, talán próbálkozással ki tudsz hozni valamit egy alaphangból, de erre is van VST asszem.
Reverse cymbal: megfordítod a cymbalt😊)

Amúgy jó dolog a mikrofon, el se hiszi az ember, hogy egy teljesen hétköznapi zörejbõl mennyi mindent ki lehet hozni!😊

Vocalt már én is kérdeztem... majd utánanézek ("acapella download" vagy "free acapella download" - ezt beírod google-ba, lehet hogy találsz jóságokat).

Köszönöm😊 véleményed is... kérdésemre nem tudnál választ adni? felteszek még a napokban 1-2 saját szerzeményt, ha már tetszett a 2 elözõ😊😊😊

ui: a demo04 nekem is tetszett tõled, nagyon szép munka...😊
A Dance is frankó, de az Are u ready sztem qurvajó lett!😊
Én még kis pad-et vagy stringet tennék bele.

<#eljen>
Profi

hopp a linkek😊

elsõ: http://www.speedyshare.com/239348967.html
második: http://www.speedyshare.com/882925607.html
Sziasztok...
Én a fruity loops 8-at használom, nexus-al, többnyire meglévõ samplerekkel, amiken persze változtatok egy kicsit, de a kérdésem az lenne,h mivel tudnék teljesen egyedi sample-ket kreálni? gondolok itt cymbal-ra, clap, hihat, reverse cymbal, stb... És még1, vocalokat honnan tudnék szerezni? Válaszotok elõre is köszönöm! És ha már itt vagyok megosztanék veletek 2 kreálmányom😊

BUÉK mindenkinek, jó zenekreálást kívánok az elkövetkezõ évre is!😄

SZilaJMaGGoT
nm, remélem beválik... 😄

annyira úriember vagyok, hogy még k*rvához is virágcsokorral megyek. :)

FRAPS-ot majd megpróbálom, kösz.

http://www.kvraudio.com/
Itt biztos találsz.

Murder3
Nem tud valaki 1 oylan oldalt ahonnan pluginokat meg iylen szarságokat leeht az fl studio 8-hoz letölteni mert eléggé ráuntam az alapokra.

Deadliest Project LIVE acc:DPmurdeer

SZilaJMaGGoT
akkor nemtom, fraps-el nemjó??

crackelve van, ráadásul azt írja, hogy soha sem jár le a licensz, szóval nemtudom mibaja lehet.

Jah a kérdés továbbra is áll:
Tudna valaki mondani acapella letöltõ oldalt?
És a VEC2-höz egy linket tudna valaki adni?

Ha valaki tudja ne legyen rest😊)

SZilaJMaGGoT
crackeld a progit... Aranyos az a kislánydög ahogy ropja ^^

FL Studio blog
http://studios.blog.hu/

Nemrég találtam rá, egy FL Studioval foglalkozó blog, akár ide is küldhettek be zenét (bár ott azért elég profi alkotások vannak szerintem).
Hajrá!😊

Köszi😊

A vidibõl azt a hülye feliratot kéne valahogy eltüntetni, nagyon zavaró, csak még nem jöttem rá hogyan.