Sir Terry Pratchett - Korongvilág

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Dzsini
Még régen angolul olvastam, meg hallgattam meg a rádiójátékot is, és nekem tetszett 😊 Ez a "gyermekmesék" sorozat egy tagja, úgyhogy nincs benne annyi mélyfilozófia, és közelebb tartja magát az eredeti hamelni patkányfogó sztorihoz.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Teppik Amon
Csodálatos Mauriciusz beszerezve. Kiolvasta már valaki? Vélemények?

Teppik Amon, Dzsel-völgy, Piramisok

tigeroo
az alexandra online könyváruházban a delta vision kiadó köteteire (így a korongvilág kiadásokra is) 35% kedvezmény van!

és újra kapható a Mort könyv 😊 jippí
Teppik Amon

<#vigyor5><#vigyor5>

Teppik Amon
Nekem is mára ígérték a könyvesboltba, lassan megyek is érte 😉

A CSELES címû könyv is hamarosan érkezik, elvileg holnap jelenik meg. Nem korongvilágos történet, de érdekesnek ígérkezik.

Dzsini
Kicsit késõbb jött meg, de már olvasom 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Teppik Amon
Elõrendelhetõ az Igazság, megjelens aug 29. Navégre már 😄

Dzsini

Jogos, azt hittem megvan valakinek illegálisan, de hát így jártam. Mit gondolsz mennyibe fog kerülne az e-book verzió?

GA-Z97X-GAMING 5, i7-4790k, Noctua NH-D14, Corsair Vengeance 1866 16GB, Samsung 850 PRO 256 GB, Antec Twelve Hundred, NVIDIA GTX980 Ti G1, FSP AURUM GOLD 700W

Dzsini
Még nem lehet kapni a Deltavision-nél, és ha lehetne sem szabad kölcsönözni.

Hali, valakinek megvan az ötödik elefánt e-book-ban? Megköszönném, ha elküldené (akár cserélhetünk is 😄)

GA-Z97X-GAMING 5, i7-4790k, Noctua NH-D14, Corsair Vengeance 1866 16GB, Samsung 850 PRO 256 GB, Antec Twelve Hundred, NVIDIA GTX980 Ti G1, FSP AURUM GOLD 700W

Teppik Amon
Szint úgy, szint úgy! 😄

Dzsini
Be vannak 😊
(persze nem bírtam ki idén sem, hogy papíron meglegyenek... nem tudok haladni a korral, hiába van lassan 2 éve Kindlem 😊 )

Teppik Amon
Amúgy megjelent a 2 új könyv, karácsonyig még be lehet szerezni!
Az ötödik elefánt meg az Idõtolvaj.
Kellemes ünnepeket és jó olvasást mindenkinek.

Teppik Amon
Így igaz! Jó áron vannak végre e-könyvek. Viszont én mindenképpen a nyomtatottat veszem, hamár így van meg a teljes idáigi sorozat 😊 (akár csak a dragonlance)

Cuchulainn
Nocsak, The Amazing Maurice and his Educated Rodents?
Hmm, nagy kísértés lesz, hogy megvegyem-e magyarul is, az egyik kedvencem 😊
Ezek szerint akkor a Tiffany Achinges könyvek is jönni fognak biztos. Hát nem irigylem a fordítót...😛

Sooner or later all our games turn into Calvinball...

Dzsini
Azt a kettõt mindenképp kihozzák, azt írták.

Nem mellesleg 999 forintért elkezdték felpakolni e-könyv változatban is a boltjukba a Korongvilág regényeket, igencsak korrekt ár!

Teppik Amon
Jó jó, de remélem még idén kijön az 5. elefánt meg az idõtolvaj!

tigeroo
2013-ra tervezett Korongvilág kiadványok:

Terry Pratchett: Az Igazság (Korongvilág)

Terry Pratchett: Õrség! Õrség! (Korongvilág)

Terry Pratchett: Kisistenek (Korongvilág)

Terry Pratchett: The Last Hero (Korongvilág)

Terry Pratchett: Amazing Maurice… (Korongvilág)
tigeroo
na most értem haza így beleolvastam a gördülõ kövek elejébe, valóban 😄
Dzsini
#436, Halál alsorozat. Mort csak a róla elnevezett könyvben szerepel - összeházasodik Ysabellel, Sto Helit hercegi párja lesznek, Susan/Zsuzsi lányukat iskolába adják, aztán a Gördülõ Kövek elején lovaskocsi balesetben meghalnak. Ennyi.

tigeroo
áh, nekem új kellene 😊

most pörgettem ki a kallódó kontinenst, nagyon tetszett. azthiszem az agyaglábak lesz a következõ.

amúgy a mort szálról van még történet vagy leírás a "párbaja" után? velük mi történt utána?
ugye a legutolsó halál sorozat a gördülõ kövek és a vadkanapó, de ott már zsuzsáról szól az egész (mondjuk a kaszást is olvastam, de annak már jó másfél éve és nem is rémlik hogy ott mi történt).
Dzsini
A régi kiadások helyett új fordítások készülnek (idén is jelenik meg kettõ, a topicban meg szoktuk említeni), az új fordítások még egész jól elérhetõk, ha máshol nem antikvárium oldalakon - sok példányban jelentek meg.

tigeroo
énis holnap megyek a kallódó kontinensért! 2 napja olvastam ki a fegyvertársakat 😄

arról nemtudtok valamit hogy a régi könyveket nem akarják-e újra nyomni?
Dzsini
Majd jön új is, lásd #439 😊

Teppik Amon
Jöhetne már valami új is.
Vagy elolvasom újra a Piramisokat.

Dzsini
Március végén jelenik meg a Piramisok újrafordítása.

Teppik Amon
+1

Dzsini
Szerintem ne mások véleményétõl tedd függõvé, hogy neked tetszik-e egy könyv vagy sem. Ott van példának a Hazafiak, olvasd el a #422 és a #423 hozzászólásokat.

Ha érdekel rakd elõre, ha kevésbé, akkor mehet hátrébb, plusz sokat módosíthat a helyzeten az, hogy épp melyiket sikerül megvenni 😊 (nekem szerencsére csak a legújabbakkal kell foglalkoznom, így karácsonyra teljes lett a magyar gyûjteményem)

"Gond egy szál se, eh?"

Cuchulainn
Mennyire lett élvezhetõ az új Széltolós könyv? Mert nekem a legutóbbi nagy csalódás volt. Ugyan mindenképp meg fogom venni, mert megvan az összes eddigi magyarul megjelent könyv, de érdekel, hogy hová helyezzem a prioritási listán 😊

A gnóm beszédet szerintem már az Agyaglábakban Õrütt Parán Artúrnál is jól eltalálták, bár persze van pár kifejezés ami magyarul nem hangzik olyan jól.. (kivácsi vagyok pl., hogy a wee free men-t minek fordítják majd)

Sooner or later all our games turn into Calvinball...

Dzsini
A könyvek elolvasása után/alatt én mindig elolvasom az Annotated Pratchett File odavágó passzusait, rengeteg érdekesség van benne (a fordítók ebbõl is dolgoznak, hiszen nem lehet az összes utalásra rájönni) - magyarul sajnos csak a Hölgyek és Urak annotációja készült el, és évek óta(!) "nemsokára foglalkozunk vele" státuszban van az egész terrypratchett.hu.

Teppik Amon
Ilyen megvilágításból mégnagyobb tisztelet a fordítónak! Sikerült áthozni a hangulatot.

Dzsini
Gnúm! (Pictsies!)
(szép meló lehetett kitalálni-megfogalmazni valamilyen stílust az "eredeti" skót highlander félhalandzsabeszéd helyett)

Teppik Amon
az utolsó 3 várós, az újrakiadások engem nem érintenek.

más.
A Carpe Jugulum nagyon jó volt szvsz. A gnómok haláliak 😄

A kallódó kontinens is élvezhetõ volt. Csak nagyon hamar kiolvastam, nem tartott 2 napig sem :\ (túlságosan ráérek? 😉

Dzsini
A 2012-re tervezett Pratchett könyvek:

Terry Pratchett: Piramisok (Korongvilág-sorozat)
Terry Pratchett: Õrség! Õrség! (Korongvilág-sorozat)

Terry Pratchett: The Fifth Elephant (Korongvilág-sorozat)
Terry Pratchett: The Truth (Korongvilág-sorozat)
Terry Pratchett: Thief of Time (Korongvilág-sorozat)

Teppik Amon
elvileg megjelent a Carpe Jugulum

tigeroo
köszönöm, fegyvertársak lett végül 😊
(az alexandrában jóáron volt épp)
Dzsini

tigeroo
új könyvnek mit szerezzek be?

most fejeztem be végre a jingot, elsõ városõrös regényem és nagyon bejött 😊

tudnátok még ajánlani valamit hogy mi legyen a következõ? mondjuk ezen a városõrös vonalon.
(fénye-színe, mort,a kaszás, vadkanapó, gördülõ kövek, érdekes idõk már megvolt)

inkább olyat amit könyvesboltban könnyen meg tudok szerezni (azért szeretném kikérni a véleményetek mert nem sûrven veszek könyveket és jól meg kell gondolnom hogy mit olvasok)
Lacee
no worries, mate 😊

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

Dzsini
Igen kíváncsi vagyok, hogy mit kezdett a fordító a rengeteg ausztrál helyi nyelvi fordulattal.

Teppik Amon
rendelhetõ a következõ is a Kallódó kontinens is!
A'sszem lesz mit olvasni az év végén ^^

MerlinW
Csak ma néztem meg, komoly, megindító, elgondolkodtató és megható dokumentum... A film vége pedig... erre nincsenek szavak.

[merlinw.org]

Dzsini
Carpe Jugulum - elõrendelhetõ

Valamint december elején még várható a Last Continent is.

Teppik Amon
+1 😄

Dzsini
És a hülye gyûjtõ elgondolkodik azon is, hogy az újrafordítás-kiadásokat megvegye-e 😊

(aztán nem veszi, elég az, hogy a Dûne sorozat alap részeibõl 2 nyelven legalább 3, de néha 4 példány is van a polcon...)

Egyébként már van pár sorozat, amirõl sikerült leállni, pedig sok megvan belõle - Feist Résháborús könyvei, Battletech, Dragonlance... 😊 nem vagyok teljesen függõ

tigeroo
na én is beszereztem a hazafiakat. még van ~500oldalam egy másik könyvbõl, valszeg hétvégén elkezdem énis
Teppik Amon
Nameg, hamár megvan a fele sorozazt papírban, csak nem hagyja abba az ember. Meg ezt egyszerûbb kölcsönadni is olyannak akinek nincs könyvolvasója.

Dzsini
Már beindult valamennyire, nézz át a Kindle topicba, linkeltünk néhány magyar könyvesboltot, ahol árulnak Kindle-kompatibilis könyveket.

(nekem is van amúgy, olvasok is rajta, vettem is rá könyvet, de még vagyok olyan régimódi, hogy szeretem a nyomtatott könyv illatát 😊 )