Sir Terry Pratchett - Korongvilág

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fegyvertársak címû könyve szerintem a legjobb amit valaha olvastam, talán még Neil Gaiman Amerikai Istenek könyvénél is jobb (persze ez mind szubjektív) 😊
Én úgy döntöttem, felhagyok a papírkönyv vásárlással, és karácsony körül beruházok egy Kindle 3-ra (ha addig nem jön jobb alternatíva). Sajnos csak warez-bõl szerzett könyveim vannak tõle (persze van 4-5 papír is), nagyon remélem, hogy hamarosan beindul az e-könyv biznisz itthon is 😊

GA-Z97X-GAMING 5, i7-4790k, Noctua NH-D14, Corsair Vengeance 1866 16GB, Samsung 850 PRO 256 GB, Antec Twelve Hundred, NVIDIA GTX980 Ti G1, FSP AURUM GOLD 700W

Teppik Amon
Én most végeztem vele. Szerintem zseniálisan jó könyv! Alig tudtam letenni. Nekem bejött.

Teppik Amon, Dzsel-völgy, Piramisok

Dzsini
Ki is olvastam még tegnap... tudom, hogy az öreg kedvencei az Õrséges regények (valahol egy interjúban mondta, hogy azokat szereti a legjobban), de nekem valahogy nincsenek a rajongásom középpontjában. Nem rosszak, de a többi történeti szálban valahogy több fantáziát látok 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Teppik Amon
Ma jelent meg.

Dzsini
Sir Terry Pratchett: Choosing to die

egy film a segített halálról

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Dzsini
Júniusban várható, elõrendelhetõ

A KORONGVILÁG HÁBORÚRA KÉSZÜL RENGETEG OLAJOS ÉS TINTAHALLAL, FEGYVERESSEL, HALÁSSZAL ÉS LEGALÁBB EGY MARKOTÁNYOSSAL.

A tenger mélyérõl egy szélkakas emelkedik fel, és hirtelen mindenki tudni véli, merrõl fúj a szél. Az új földdel együtt azonban õsrégi sérelmek is napvilágot látnak. Miközben két sereg menetel egymás felé, Vinkó Szilárdnak, az Ankh-Morporki Városõrség parancsnokának csupán néhány órája van arra, hogy egy bûnténnyel megbirkózzon, amely olyan irdatlan nagy, hogy még törvény sem született ellene. Úgy hívják, „háború”.

Mindezek során a parancsnok kellemetlen ellenfelekkel kénytelen szembenézni, akik arra törekednek, hogy elkapják õt… és akkor csak a vele azonos oldalon állókat említettük. Lehet, hogy az ellenség még náluk is rosszabb.

(elõtte még májusban Vészbanyák újrafordítás)

Teppik Amon
Igen, olvastam én is. Elég szomorkás vagyok :\
FB-on terjeng a hír hogy Sir T.P. öngyilkos akar lenni, ha már a betegsége elhatalmasodik rajta. Svájcba szeretne látogatni, ott nem tiltott az eutanázia és kórházi körülmények között átsegítik a túlvilágra. 😞

Dzsini
"Az idei elsõ könyvünk a Wyrd Sisters lesz. ami Vészbanyák címmel jelent meg hazánkban. (A megjelenés májusban várható. - Igen, sajnos a Jingo csak másodikként kerül sorra…😉"

tigeroo
köszönöm. na majd beszámolok a projektrõl 😊
Teppik Amon
Értékük alatt 😉
Konkrétan a Fekete rózs lovagja volt az egyik, ami eszméletlen árakon ment a vaterán, itt meg ezer forintért hozzájutottam szép állapotban.

tigeroo
és kb. milyen árban voltak?
Teppik Amon
én is az antikvarium.hu -ról szereztem meg pár ritka könyvet, csak ajánlani tudom. Elõjegyezteted aztán vársz.

tigeroo
hát, csak az elõjegyzés is nagyon szeszélyes dolog😊 de jobb mint a semmi, elõbb-utóbb bejön
Dzsini
van pár online antikvárium is 😊 legtöbb helyen elõjegyezhetõ.

tigeroo
áh, negatív 😞 debrecenben már minden helyet bejártam nyáron, és a felében nemis hallottak soha a korongvilágról.
Dzsini
Antikváriumot ajánlanám, ott el lehet kapni néha jó állapotú példányokat.

tigeroo
értem😊 fõleg azért kérdezem mert a fénye/színe könyveket ebookban olvastam, és nagyon hiányzik a gyûjteményembõl 😊
Dzsini
Folyamatosan, egy évben 3 új regény, és 1 pótlás várható - idén a Wyrd Sisters (Vészbanyák).

Nem újranyomás lesz, hanem újrafordítás, egyrészt hogy illeszkedjen az új fordítási stílushoz, másrészt mert a fordítás tulajdonjoga az elõzõ fordítónál van, vele pedig nincs megegyezés.

tigeroo
na a mágia színe, fénye, mort, a kaszás, érdekes idõk és gördülõ kövek után a vadkanapót is elolvastam 😊

amúgy a régebbi köteteket mikor tervezik újra nyomni?
Teppik Amon
Kösz a linket!
Ezt ismeritek? Johnny and the Bomb? (a berakott linken emlegeteik) Soha nem is hallottam róla, rákeresetem és megtalálható mindenféle kikötõkben. Megpróbálom mexerezni.

Lacee
valami legyen, de jó színészekkel!

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

Dzsini
Most épp 4 részes tévésorozat lesz az Elveszett Próféciákból?

Ezzel a sztorival már évtizedek óta próbálkoznak, aztán sehogy sem jutott még kameraközelbe...

Teppik Amon
😄
Sebaj, a lényeg hogy jönnek ki szép sorban.
Ami nagon kéne az a Science of discworld ^^ Kíváncsi vagyok rá, persze magyarul. MEg az összes ilyen mellékes könyv. Meg az összes többi.

Dzsini
Hát, bõven van mit behozni, és két fordító évente 2-2 könyvet "készít el", ez egészen normális tempó.

A Carpe Jugulum 1998-as, a 23. regény, és idén jelent meg a 38. Olyan 2017 környékéig biztosított az ellátás ilyen tempó mellett 😊

Lacee
nem semmi ütemben nyomják, csak így tovább

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

Dzsini
Le is adtam a "rendelést" karácsonyi ajándékokra 😊

jövõre várható:
Jingo
The Last Continent
Carpe Jugulum

és Wyrd Sisters újrafordítás.

Teppik Amon
ja, vadkanapó is megjött:
DeltaV oldalán

Teppik Amon
Én itt a kis helyi könyvesboltban szoktam megvásárolni a könyveket, nekik is meg kell élni valamibõl.

Dzsini
a hét elején elõrendelhetõ volt a Librin az Agyaglábak és a Vadkanapó is.

Teppik Amon
Deltavision.hu -ról:

2010-11-30
"Megjelent: Agyaglábak
Árulás illata lebeg a levegõben. Bûntény történt. Ám a parancsnoknak nem csupán azt kell kiderítenie, ki tette, de azt is, hogy miképp. Sõt, még azt sem tudja egészen pontosan, hogy mi is az, amit elkövettek. Viszont amint rájön, mik a kérdések, meg akarja majd találni a hozzájuk tartozó válaszokat is."

úúú egy újabb õrséges történet ezekszerint?

Dzsini
aki épp rádió/netközelben van: a Rádiocafén a Sci-firõl és Terry Pratchettrõl van szó, beszélgetõpartner Dr. Sohár Anikó.

Dzsini
ez szerencsére a "normál" angol tévéfilm hosszúság két estére 😊

nézd meg még a rajzfilmeket is, azok is kellemesek (Wyrd Sisters, Soul Music)

dronkZero
Na megnéztem a Hogfathert és a Going Postalt is. Valahogy ezekben sokkal kevésbé jött át a Korongvilág fíling, mint a Mágia Színében, de igazából nem volt baj. A színészeket bírtam mindhárom filmben. Mintha mindenki egy leheletnyit túljátszaná a szerepét, de éppen így a jó, legalább érezni, hogy azért nem egy véresen komoly téma ez.

Ami még meglepett, hogy nem zavart, hogy mennyire hosszúak, teljesen jó volt mindhárom végig a három órán keresztül...

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

dronkZero
Ja, tényleg, dehülyevagyok, ez eleve tévéfilm, moziban nem is adták, kamerás verzió ki is van zárva gyakorlatilag... 😛

Lacee
Going postalból HD-rip biztosan van (hiszen úgy adták a TV-ben is), én azt néztem... 😊

dronkZero
Eh, most hétvégén szembesültem a ténnyel, hogy léteznek Korongvilág filmek is. Miért nem tudtam én errõl eddig!?

Tegnap éjjel megnéztem a Mágia Színét, és azt kell mondjam, tetszett. A szereplõgárda fergeteges, Tim Curry-n beszartam... 😄

Persze nem annyira tömény, mint a könyvek, nyilván nem is lehet minden poént átdolgozni filmre, de a hangulat, a világ, meg az elborult humor azért átjött. Remélem a többi is lesz ilyen jó.

Hogfathert is beszereztem, a Going Postal-t még nem néztem, van abból normális verzió már? Kamerás hulladék nem kell...

Dzsini
régi a Tükör és füst, az Amerikai istenek és az Elveszett próféciák van - amúgy pár éve kezdte kiadni az Agave a Gaiman könyveket, nem tudom mennyire keveredtek be antikokba.

Teppik Amon
Na igen, ez elég beteg.

Jártamban-keltemben majd figyelgetem az antikvárokat, hátha rá akadok valamelyikre.
Köszi a kedvcsinálót!

Dzsini
igen, ez a másik. nem akartam bemásolni, mert az érzékenyebbje egy életre elmenekül Gaimantól 😄

Lacee
ezt körbeküldtem az évfolyamtársaimnak karácsonykor, nem nagyon válaszolt rá senki 😄

Babahús képregény

Dzsini
meg a Törékeny holmik, meg az Anansi fiúk, és akkor azt hiszem sikerült is felsorolni ami magyarul megjelent.

a Tükör és füstben van a 2 legkeményebb egypercese, abból az egyik:

Miklós...
öreg volt, mint a világ, a szakálla fakó fehérré kopott. Meg akart halni.

A sarkvidéki barlangok törpéi nem beszélték a nyelvét, saját csettegõ-
cserregõ módjukon társalogtak, érthetetlen szertartásokat jártak,
amikor éppen nem a gyáraikban dolgoztak.

Évente egyszer, hiába tiltakozott, zokogva, a Végtelen Éjszakába
kényszerítették. Útja során minden gyermek ágya mellett hagyott
egyet a törpék láthatatlan ajándékaiból, miközben a csöppségek
aludtak, az idõbe dermedten.

Irigyelte Prométeuszt és Lokit, Sziszifuszt és Júdást. Az õ büntetése
kegyetlenebb volt.

Hull a

pelyhes

fehér hó.

Lacee
a Neverwhere-t és az American Godsot én is ajánlom, de amiben szerintem a leginkább erõs Gaiman, az a novella: a Tükör és füst (Smoke and mirrors) antológia cefetül jó, a ritkaságszámba menõ magyar kiadást sikerült úgy kölcsönadni, hogy azóta sem kaptam vissza, angolból pedig már a másodikat koptatom.
na meg a Sandman 😊

Dzsini
Coraline (báb)film van, és merem állítani, hogy jobban sikerült, mint a könyv 😊
A Csillagpor meg konkrétan teljesen más lett, mint a könyv - ott a könyv egy igazi Gaimanhoz illõ, sötét, erõs történet, míg a film - bár nem sikerült rosszul - átment tündérmesébe, ahhoz illõ sztorivezetéssel.
A Neverwhere (Sosehol)-ból egy hatrészes tévésorozat készült, az is kellemes.
A Temetõ könyvébõl szintén terveznek most valami filmes változatot.

Gaiman amúgy egy zseni, érdemes a mûveire lecsapni, a könyvei (regények, novellák, versek) és a képregényei is óriásiak.

Teppik Amon
Volt idõm kicsit utána nézni ennek a Gaiman-nek. Ó hát a Csillagport persze hogy láttam filmen és nagyon jó volt! A Coraline-bõl is van film (ha jól tudom) bár még nem láttam.

Lacee
dettó... két kedvenc angol íróm, jóhogy 😊

Dzsini
hát, én azt hiszem valahol az 1-2 tucat közötti olvasásnál tartok 😊

interjú a Going Postal magyar art directorával

Teppik Amon
Én nem is ismertem ezt a könyvét idáig, most néztem utána mirõl szól.

Dzsini
A Good Omensnek tényleg kijár egy új megjelenés, én a régi példányból 4-et vettem 😊 Mindig kölcsönadtam, és inkább kifizették, minthogy visszaadják.

...idén amúgy volt már "most már tényleg elkezdjük a Good Omens filmet forgatni" pletyka?

Teppik Amon
betévedtem a deltavision fórumára, ott találtam pár érdekességet.

pl:"Elnézést az "ellenreklámért", de gondolom sok Pratchett rajongó örömmel olvassa majd, hogy egy másik kiadó gondozásában a jövõ hónap elején újra kiadásra kerül az Elveszett próféciák. Azt hiszem abszolút hiánypótló lesz a megjelentetése... "

+

" Egy hét van még októberbõl.
Mit tudunk a Feet of Clay-rõl?

Azt, hogy sajnos csúszik. Ami kizárólag az én hibám, jelen esetben. De az ez évre tervezett maradék két könyv - Agyaglábak, Vadkanapó - megjelenését továbbra is ígérjük, és minden erõnkkel azon vagyunk, hogy ez sikerüljön."

úgyhogy idén még lesz 3 könyv, beleszámolva az Elveszett próféciákat

Teppik Amon
A filmek nagyon jók, mind a 3! 2*1,5 órás mindahány. Ajánlom õket.