Sir Terry Pratchett - Korongvilág

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lacee
utána pedig a Lost Continentet 😊

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

Sephi
Szamomra a legjobb Pratchett book. Amugy meg jeleznem, hogy erdemes elolvasni a Magia Szine es a Magia Fenye konyveket elotte, mert ez erosen kotodik hozzajuk.

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

MerlinW
Érdekes idõk (elõrendelhetõ, megjelenése áprilisban várható) 1868 Ft

Megrendelés

[merlinw.org]

Sziasztok!
Emlékeztetlek Benneteket, hogy az elõadás ma este lesz!
Ne hagyjátok ki!
A Stephen Briggs-féle színdarabot használtuk fel a dramaturgiához, bár alaposan átdolgoztuk. A fordítás viszont az én saját munkám, a Sohár-szövegre csupán a neveknél (Mállotviksz, Verenc, Kedélyvámos) és bizonyos szófordulatoknál (pl. "frigyelj") támaszkodtam.
Dzsini
pár képnél azt hiszem tudom, melyik jelenet, és jó nagyokat vigyorogtam rajta 😊
a "hivatalos" színdarab változatra (és gondolom a Sohár-féle fordításra) alapoztatok, vagy saját dramaturgia?

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Köszi szépen!
Az egyik elõadásról - a legelsõrõl - készült videófelvétel, de az egyelõre nem hozzáférhetõ a közönség számára.
Kedvcsinálónak itt vannak képek a harmadik elõadásról: http://picasaweb.google.com/sznvaltasok/VeszbanyakTothEszter#
Dzsini
hajrá nektek! esetleg nem készül (vagy készült) videófelvétel az elõadásról? jó lenne látni, de esélytelen, hogy Budapesten leszek akkoriban...

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Sziasztok!
Újból lesz Vészbanyák színielõadás az Eötvös 10-ben, ezúttal március 24-én, szerdán este 19:00-tól! Egyelõre nem tervezünk több elõadást, vagyis lehet, hogy ez lesz az utolsó alkalom, hogy lehetõségetek lesz megnézni!
Az elõadás után pedig nyilvános beszélgetés az elõadás alkotóival, illetve Dr. Sohár Anikóval, a régebbi Korongvilág-könyvek fordítójával.
Valamint sok egyéb program is lesz, amit meg lehet tekinteni a www.eotvos10.hu oldalon!
Mindenkit sok szeretettel várunk!
Teppik Amon
Deltavision fórumról:
"Terveink szerint az idei elsõ új regény jelen március hónap végén, vagy április elején jelenik meg."

Teppik Amon, Dzsel-völgy, Piramisok

Dzsini
"I would like to die peacefully before the disease takes me over." - ez a lényeg, tisztában van azzal, hogy hova alakul ez a betegség, és nem akar teherként maradni a szerettei (meg az NHS) számára.

Teppik Amon
Valahol érthetõ a dolog, de én akkor is ellenzem az ilyet.

Azért még a humoránál van:
"The Alzheimer's has yet to slow him down. ''I'm writing a lot,'' he says. ''I'm just signing up for two more books. I'm always writing. If they can put a pencil and a paper in my coffin, I'll write there too.''"
😊 Haláli jó történetek lennének 😉

Sephi
Meg akar halni.

TP wants to die.

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

Lacee
köszi, lehet hogy ellátogatok rá

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

Sziasztok! Egy színdarabot szeretnék minden Pratchett-rajongó és színházkedvelõ figyelmébe ajánlani.
A Látvány Mûvek színjátszó társulat ismét színpadra tûzi a Terry Pratchett mûvébõl adaptált, Vészbanyák címû elõadást. Mállotviksz néne, Ogg ángyi, Magrat, Felmet herceg, Verenc király, a Bolond és a többiek fiatal, egyetemista színészek alakításában öltenek testet. Az darabot a 2009-es évben háromszor játszottuk nagy sikerrel.
Az elõadást 2010-ben elõször február 24-én 16:00-tól játsszuk, az Eötvös 10 kulturális színtérben (Budapest, Eötvös utca 10; www.eotvos10.hu); a jegyek 700 Ft-ba kerülnek, ajánlott elõre foglalni!
Sok szeretettel várunk mindenkit!
Sephi
Érdekes idõk - a legjobb Korongvilag mese.

Dzsini
kiadói terv 2010re:
SIR TERRY PRATCHETT
Érdekes idõk
Maskerade
Equal Rites
Feet of Clay
Hogfather

A fórumról:
Újrakiadások: mert a boszorkányos alsorozat az egyik legkedveltebb, és annak kötetei a leginkább beszerezhetetlenek.
Új könyv: reményeink szerint már az elsõ negyedévben.
A két fordító személye nem változik; terveink szerint sem most, sem a jövõben. (Ez egyébként az angol ügynökség direkt kérése is.)

és egy hír: Terry Pratchett az eutanázia mellett kampányol

Sephi
De amikor azt meseli, hogy az o orszagaban ahhoz is papir kell, hogy budira mehes, erre beszol, hogy o maga is budit vissz a budira... na aszitem behalok a rohogestol.

Meg azok a abszolut magabisztos beszolasok Cohen reszerol 😄

Lacee
így van, pont, mint a Small gods, azért is bírom annyira.

Dzsini
Az Interesting times egyike azoknak a könyveknek, amelyikben sokkal több a mondanivaló, mint a poénkodás.

Lacee
meg amikor megkérdezi a végén a bölénytartó parasztot, hogy mit szeretne, mert az arisztokrácia elnyomni akarja õt, mások pedig a vélt érdekeiért harcolnak, erre a paraszt annyit mond, hogy "egy hosszabb kötél jól jönne". 😄

Sephi
Hat en ezen annyit rohogtem... a Silver Horde az egyik legjobb!

Lacee
a small gods és hogfather mellett nálam is 😊

Sephi
Intresting Times volt a legjobb az osszes kozul. Szamomra.

Teppik Amon
bizony erõsen el vagyunk szomorodva 😞

Dzsini
"Töredelmes vallomás következik: sajnos ebben az évben nem tudjuk már kihozni az Interesting timesot.
Az egyetlen vigasz, hogy a jövõ évet - Pratchett-téren - gyors egymásutánban két könyvvel kezdjük: az Érdekes idõkkel és a Maskerade-del."
<#sir>

Dzsini
"A nyomda e hónap 29-re ígérte."

Sephi
Most fejeztem be a Good Omens. Regota nem fetrengtem 😄

Dzsini
én most olvasom a Wintersmith-t, az egy másik ilyen "gyerekkönyv" jellegû sztori - nekem tetszenek ezek is, lazább hangvitelû, kedvesebb történetek.

Cuchulainn
Ohh, épp mostanában tûnõdtem rajta, hogy mit olvassak legközelebb 😊

Mellesleg olvasta valaki Prachtettõl a "The amazing Maurice and his educated rodents"-könyvet? A korongvilágon játszódik, de nincs sok köze a többihez, inkább olyan gyerektörténet (na azért nem annyira gyerek - kb. olyan Harry Potter korosztálynak íródott sztem) és arról szól, hogy a láthatatlan egyetem szemétdombjánál lakó patkányok és egy macska öntudatra ébrednek a varázsszeméttõl, és együtt valamint az általuk "hülyén kinézõ gyerek"-ként elnevezett sráccal harlemi patkányfogó mintájára szélhámoskodnak 😊
Sztem nagyon jó és ötletes könyv, csak sajna sehol nem lehet kapni, úgyhogy kénytelen voltam wordben elolvasni...

Sooner or later all our games turn into Calvinball...

Dzsini
Most már tényleg nemsokára megjelenik:

MÍG A TÖBBI GYEREK XILOFONNAL JÁTSZOTT, ZSUZSA EGYSZERÛEN CSAK MEGKÉRTE A NAGYAPJÁT, HOGY VEGYE LE AZ INGÉT.

Igen. Halál a családban.
Nem könnyû annak beilleszkednie a többiek közé, akinek a nagyapja fehér lovon ülve kaszát lóbál – különösen, ha az illetõnek hirtelen be kell szállnia a családi üzletbe is, és ennek kapcsán keverni kezdik a fogtündérrel.
Különösen akkor, ha ráadásul azzal az új, ragályos zenével is fel kell vennie a harcot, amely megszállta a Korongvilágot.
A renegát, törvényenkívüli zenével. Amely megváltoztatja az embert.
Kõzenének hívják.
Van ritmusa, és lehet rá táncolni, de...
Él.
És nem halkul el egykönnyen.

Fordító: Farkas Veronika
Terjedelem: 488 oldal

(és éljen éljen, Zsuzsát csináltak Susanból - bár nekem a Zsuzsi talán még jobban tetszett, de hosszan elvitatkoztunk rajta a blogon 😊
a cím is tetszik, kiváncsi vagyok mi lett a rengeteg zenésznév fordításából)

Dzsini
ha minden igaz kishazánkban forgatják 😊

Lacee
a következõ megfilmesített könyv a Going Postal lesz, szokás szerint a Sky One készíti. A fõszereplõk között ott lesz David Suchet, Charles Dance és Richard Coyle is.

Jó színészek, kiváncsian várom 😊

Sziasztok
Most regisztráltam csak magam, úh elõször is üdv mindenkinek.
Én is régi STP, illetve Korongvilág-rajongó vagyok, megvan majdnem minden könyve. Épp ezért is írok most ide, mert szeretném megkérdezni, nincsenek-e meg valakinek doc formátumban (magyar nyelven) a könyvei, amit esetleg meg is kaphatnék. (Munkahelyi unalomûzõnek gondoltam csak, hangsúlyozom megvannak köny-formátumban😛) Visszaolvasva láttam, h megvolt néhányotoknak, de már sehol sem találom a megadott linkeken.
Illetve a macskás könyvet sehogy sem tudom megszerezni, azt pláne megköszönném!

Ja, és mi hír van a filmforgatással? Tud róla vki vmit?

U.i.: Most szereztem meg a Mágia színe hangoskönyvet, szerintem Rudolf Peti remek választás volt rá.
Lacee
ott a helyünk, lennék szívesen bélyegért sorbanálló statiszta vagy ilyesmi 😊

Dzsini
hát, szerintem nem csak megnézni, szerepelni is, ahogy a mágia színében 😊

Teppik Amon
és mit találtam a deltavision fórumában?

"Sky One have announced that they will produce a two-part adaptation of Going Postal which will air in 2009.

This will be filmed in Hungary over the summer of 2009." !!!
Megyünk statisztának? Vagy aláírásért kuncsorogni TP-hez (csak eljön megnézni, nem? 😊 )

Teppik Amon
A fordító csaj, némi gondban van 1-2 lefordíthatatlan szóval/mondattal. Lehet neki segíteni: blogjában
Szerintem Susan-t NE fordítsa le Zsuzsinak!

Lacee
és még semmit nem tudsz 😊

Teppik Amon
Én végeztem a Fegyvertársakkal, nekem nagyon bejött! 😄 Úgy érzem kezd felhígulni a város örség, má mindenkit felvesznek <#kuss><#kuss>

Teppik Amon
Ejjhamit találtam! TP funfilmeket forgat egy banda. TP funfilms
Sajna melóban vagyok, otthon tudom csak megnézni bûntetlenül 😉
A fórumban vannak linkek a filmekre. 5-20 perces rövidfilmek amúgy.

b-type
<#eljen><#eljen>

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Teppik Amon
Hétfõ óta!
Fegyvertársak

Teppik Amon
😊 <#eljen><#eljen>

Lacee
😄D

Dzsini
"Igen, teljesen igazatok van. Sajnos, még mindig nem sajátítottam el a bizalmatlanság mûvészetét teljesen (kb.: 'könyvmegjelenésnek csak akkor higgy, ha ló legel a sírján'). De tényleg nagyon dolgozunk az ügyön. Február."

Teppik Amon
igen-igen... ezt már láttuk hallottuk. De MIKOR JÖN VÉGRE a fegyvertársak?! 😊 Már nagyon várjuk.

Dzsini
A tervezett mûvek megjelenésével kapcsolatban részletesebb információkkal (például a megjelenés napja, a cím nélkül feltüntetett mûvek végleges vagy munkacíme stb.) egyelõre nem szolgálhatunk, de amint biztossá válik valami, a kiadói tervezetben azonnal közzétesszük.

2009-RE TERVEZETT KIADVÁNYAINK

SIR TERRY PRATCHETT
Fegyvertársak
Soul music
Interesting times
+ 1 meglepetés

Dzsini

Teppik Amon
A halál lánya nekem bejött belõle <#vigyor3>