Barkács
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ha van annyira kultúrált, hogy felvesz egy papucsot (nem úgy mint a felsõ szomszédom) akkor nem dübörög
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
és az ott középen egy kémény? mert abból még adóthatnak kellemetlenségek ha nekiáll pattogni le róla a vakolat.
http://www.tenke.hu
ez meg a padlástér többi része, ez kb 3 hét alatt sikerült(ablakok berakása, gipszarktonozás, aljára 60 centinként gerendák rakása, osb lap😊)

Hát a fa illatát elveszi letompítja egy kicsit, de ez inkább a fa minõségétõl függ jelentõsen nem befolyásolja. Amúgy sok favédõ szernek csak az elsõ napokban van erõs szaga és utána eltompul, igaz vannak olyanok amiknek a szaga hányingerkeltõ.
Arra lennék kíváncsi, hogy a Lazurán mennyire veszi el a fa illatát???
Még nem próbáltam, de gyûlölöm az erõs favédõ szerek szagát, de errõl egészen jókat hallottam, illetve itt is olvastam, hogy megvagytok vele elégedve.
Még nem próbáltam, de gyûlölöm az erõs favédõ szerek szagát, de errõl egészen jókat hallottam, illetve itt is olvastam, hogy megvagytok vele elégedve.
Köszi mindkettõt. Ahogy nézem a Lazurán pár százzal olcsóbb, így lehet hogy az lesz belõle.
Hát a jobb minõségûeknek ez nem igen jelent problémát. Amúgy a csapadék és az erõs napfény azaz ami eléggé károsíthatja.
Xyladecor is használható, nálunk Lazura van és eléggé jól bírja.
Xyladecor is használható, nálunk Lazura van és eléggé jól bírja.
Xyladecor, 5 évet simán kibír
Van olyan favédõ festék, ami ezt a folyamatos esõzést is könnyedén veszi? Vagy az esõ nem is akkora nagy ellenség?
szerencsére annyira erõs szaga sincs, viszont azt nagyon sajnálom, hogy teljesen elnyomja a faillatot, én pedig azt nagyon szeretem, de ha meg nincs kezelve tönkremegy, szóval kompromisszumot kellett kötnöm 😊
szerintem az a legkevesebb, hogy száradnia kell 😄 külsõt én is használtam bentre, semmi baja nem volt.. csakhát tényleg ki kell várni míg megszárad rajta a lazurán..
Hát az attól is függ, hogy kint használt bútorok vagy bentiek. A kor szerintem annyira nem számít, inkább az hogy az évek során mennyire ápolták. Hogy válaszoljak a kérdésedre, szerintem évente 1X elég
És hányszor kellhet kezelni a fa bútorokat olyan közepes használta mellet? Én nem nagyon szoktam rendszer szerint csinálni hanem ha eszembe jut akkor 1-2 bútort megcsinálok és utána vagy megunom vagy pedig inkább más dologgal foglalkozok. Az ápolás a bútor korától is függ vagy az igazából mind1? Tudom hogy fontosak a favédõszerek ezért is érdeklõdök a pontos felhasználásukról.
Nem kell, de ajánlott😊. Én belülre is mindig a külsõt használtam, és soha nem volt vele semmi baj. A kérdésedre válaszolva, igen szükséges oldani.
Úgy érted, hogyha nem akarom, hogy sokáig kelljen szellõztetni, akkor kültérit kell használnom? Ez fura, bár gondolom azért kell oldani, hogy természetesebb legyen a fa.
Beltérit is használhatsz beltérre, csak azzal arra vigyázz, hogy oldószer van benne, és emiatt legalább egy hétig szellõznie kell a háznak.
Ez a párositás valóban jó csak azt nem szabad elfelejteni hogy, ha rendesen lekened lenolajkencével akkor sok idõ kell neki ameddig megszárad, viszont jó alapot biztosíta lazúrnak és persze védi a fát. Viszont ennek ellenére sem javaslom hogy lenolaj után valami silány lazúrt használj. Alapból a lazuránt javaslom vagy ha a pénztárcád engedi akkor a sadolint. (csak azt nézd meg hogy vizesbázisú legyen és kültéri, a vizesbázisú az neked fontos mert nem fullladsz meg a kültéri pedig tartalamaz valamit ami megvédi a fát az uv-tõl)
Attól függ mire kell, ha tartósat szeretnél akk én a lenolaj+lazúr párost ajánlom.
én páccal szoktam lekezelni a fát, ha dolgozom ilyen anyaggal, bár ez ritka, néha lakk, ha illik a képbe
Látom a téma még mindig ugyan az😊Amúgy ha már ennyire a fa kezelésérõl beszéltek akkor ti mivel szoktátok? Én már mint írtam annyira nem értek hozz,de most nekünk is szükség lenne rá mivel a kerti bútorokat kicsit újra kéne festeni/kezelni.
Hát igen a fa tud kényes lenni, de ha megfelelõen le van ápolva, és úgy van lekezelve ahogy azt le kell kezelni normálisan, akkor sokáig szép maradhat, de persze a legfontosabb, hogy figyeljünk oda rá, tehát pl. a dzsuvát ne hagyjuk rajta, vagy vizes, nedves poharat, cuccokat ne tegyünk rá hanem valami poháralátétre vagy tányért is alátétre, vagy ha mégis nedves cucc kerülne rá akkor le kell törölni gyorsan és annyi.. nem púposodik fel meg semmi baja nem lesz... vigyázzunk rá! 😊
Egy erõsebb lökés után pattog a golyó, és attól se posztó se semmi nem védi meg fát, mert a külsejét szépen lecsiszolod lefested valami jó minõségû lazúrral és kész de a lapot nem tudod megvédeni.
Szerintem meg teljesen midnegy, hogy az asztallap mibõl lesz. Ha fából csinálod, akkor legalább könnyebb. Ugyis a filcet fogod nyüstölni, és azt kell majd lecserélni, hogyha nagoyn elhasználódott.
A kõlapot én sem hagynám ki belõle, fontos eleme az asztalnak, viszont a többi részét nagyon szépen meglehet csinálni fából. Attól függ milyenbõl csinálod, de ha vmi jó minõségûbõl akkor nem rohad szét, fõleg ha szakszerûen lekezeled.
szerintem ha van ideje az embernek meg kitartása akkor ott nem lehet baj. A fa nagyon jó anyag én nagyon szeretem, mert tiszta és könnyû vele dolgozni... de azért nem hagynám ki a kõlapot az asztalból nem véletlen van az benne, a fa a sok ütés hatására tönkremehet, és akkor már a golyó sem fog rajta rendesen gurulni. De a többi része az mehet fából. A lapszabászatokban biztos segítenek kiválasztani hogy milyen fából legyen, utána meg már csak arra kell odafigyelni hogy megfelelõen le kell védeni a fát és akkor egy örök darab lesz.
Igazából annyira nem nehéz összeszerelni, mint gondolod 😊 Vannak jó leírások a neten. A márvány is helyettesíthetõ, valamilyen fával, de el kell fogadd, hogy nem lesz olyan minõségû, meg esetleg cserélgetni kell.
Én azon gondolkoznék inkább, hogy mivel kezeld le a fákat...
Én azon gondolkoznék inkább, hogy mivel kezeld le a fákat...
Az asztallap gránitból van, arra van ráfeszítve tökéletesen simán a posztó, a mandiner fal gumiból van.
A lapot ki tudod váltani bútorlappal, de az nem tökéletesen sík és vetemedni is fog
A lapot ki tudod váltani bútorlappal, de az nem tökéletesen sík és vetemedni is fog
neem, de nem is fogok venni, annyi pénzem nincs, gagyit meg nem akarok venni :/
most hogy mondod, kicsit át kellene gondolni, én is csak olvastam, megtetszett, de gondolkoztam el rajta...xD
Hááááát... Ha jól tudom a biliárd asztal nem éppen fából van, hanem márványból.
Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro
ezt megnéztem én is, eléggé hiányos...
mondjuk nem hinném, hogy feltöltött állapotban találnék benne billiárd asztalt, de ki tudja? 😊
annyi tetszik benne, hogy most ingyenes a házhozszállítás
mondjuk nem hinném, hogy feltöltött állapotban találnék benne billiárd asztalt, de ki tudja? 😊
annyi tetszik benne, hogy most ingyenes a házhozszállítás
Pedig biztos van, "szórakoztató" okosság címszó alatt 😄
De lehet ilyen téren én is inkább erre szakosodott cégnél vásárolnék.
Nézz itt körül hátha, de szerintem ez még hiányos...
http://href.hu/x/at56
De lehet ilyen téren én is inkább erre szakosodott cégnél vásárolnék.
Nézz itt körül hátha, de szerintem ez még hiányos...
http://href.hu/x/at56
Nem hiszem hogy speciális külön alkatrészeket igényelne az elkészítése, de én mondjuk akkor sem állnék neki egy ilyen elkészítésének. Rengeteg idõ, munka és lehet hogy jobban megérné megvásárolni az elõre elkészítettet. Praktikerben biliárdasztalt láttál már? Én még nem <#vigyor>#vigyor>
Ha tökéletes munkát, vagyis legalább olyat ami ahhoz konvergál, akkor elõrekészítettet fogja megvenni persze az drágább. Csak tipp, de aki készíti ezeket annak nincs ilyen külön billiárd alkatrészei? 😄
Másik meg fogsz egy falapot méretre vágod lefeded azzal az anyaggal nem tudom mi a pontos megnevezése, majd össze illeszted.
Másik meg fogsz egy falapot méretre vágod lefeded azzal az anyaggal nem tudom mi a pontos megnevezése, majd össze illeszted.
a kérdést nem neked szántam, de amúgy igen,
egy nem profi, de már játszható asztal 100 fölött mozog...
lehet kapni ratyi asztal sok helyen, pl.metróban láttam is már-olyan is volt 😄
de szerintem biztos lehet kapni, praktikerben, obiban, stb...
egy nem profi, de már játszható asztal 100 fölött mozog...
lehet kapni ratyi asztal sok helyen, pl.metróban láttam is már-olyan is volt 😄
de szerintem biztos lehet kapni, praktikerben, obiban, stb...
Sajnos nem igazán értek a biliárdasztal összeállításához, ahhoz meg végképp nem, hogy az oldalfal megrendelhetõ e külön 😄
Miért nem veszel egy komplett, elõre legyártottat ? Jóval drágább ?
Miért nem veszel egy komplett, elõre legyártottat ? Jóval drágább ?
ez az ötlet nekem is tetszik, én is szeretem a játékot 😊
éppen ezért kérdezem, hogy az oldalfalat nem lehetne megvenni vagy megrendelni? manapság már mindent árulnak a boltokban...😄
éppen ezért kérdezem, hogy az oldalfalat nem lehetne megvenni vagy megrendelni? manapság már mindent árulnak a boltokban...😄
Nem akarok bele okoskodni, de miért ne tudná megoldani? 😮
Olyan bonyolult az?
Olyan bonyolult az?
A mandíner az az oldala?
ASUS M4A77T | AMD Phenom II X2 560 3.30GHz AM3 BOX | KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz | VTX3D VX6750 1GBD5-H PCIE | SEAGATE 320Gb Barracuda 7200.12 7200rpm 16Mb SATA3 | Corsair Builder Series CX430
nem nagyon, a lap még csak csak (ha nem zavar, hogy nem teljesen sík) de a szélére a mandínert nem tudod megoldani házilag
Hello!
Most lehet hülyén fog hangzani, de billiárdasztalt lehet házilag készíteni? Utóbbi idõben nagy megszerettem a játékot, s hát a gyári asztal elég drága! Kiegészítõket megvenném hozzá!
Most lehet hülyén fog hangzani, de billiárdasztalt lehet házilag készíteni? Utóbbi idõben nagy megszerettem a játékot, s hát a gyári asztal elég drága! Kiegészítõket megvenném hozzá!
ASUS M4A77T | AMD Phenom II X2 560 3.30GHz AM3 BOX | KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz | VTX3D VX6750 1GBD5-H PCIE | SEAGATE 320Gb Barracuda 7200.12 7200rpm 16Mb SATA3 | Corsair Builder Series CX430
ohh köszönöm, pont ilyet kerestem. Mindennap tanul valamit az ember. 😄